rimbalzo 05.06.07, 22:35 globalizacja , ochrona klimatu , Iran, Irak, Afryka i dużo więcej : kontrowersyjny szczyt G-8 w Heiligendamm ma obfity porządek dzienny. Czego oczekujesz od tego spotkania – co przyniesie on dla polityki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peilung Re: czego oczekujecie od szczytu G-8 ...? 05.06.07, 22:46 nic nie oczekuję od tego spotkania przyniesie to samo co wszystkie szczyty przedtem ..nic nowego w sprawach klimatu , nic dla Afryki a już zupełnie nic dla bliskiego wschodu... spotkanie nic nie przyniesie , prócz KOSZTÓW ... Odpowiedz Link Zgłoś
v_2 Re: czego oczekujecie od szczytu G-8 ...? 05.06.07, 22:58 Byc może nic sie nie stanie- ale rozmawiac trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: czego oczekujecie od szczytu G-8 ...? 05.06.07, 22:57 rimbalzo napisał: > czego oczekujecie od szczytu G-8 ...? Żeby policja wreszcie porządnie przejechała się po protestującej lewackiej, naziolskiej, kibolskiej i wszelkiej innej hołocie. Aż wióry polecą! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan A co na to Amnesty International, 05.06.07, 23:08 która nie protestuje, kiedy kibole (inaczej - alterglobaliści)zabijają policjanta, a wrzask podnosi, kiedy policjanci spuszczą wpierd_ul bandycie z mołotowem i kamieniem w łapie, rozpieprzajączym czyjąś własność? Jestem za - bić bydło bez pardonu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Amnezja Inc. 05.06.07, 23:38 od dawna jest firmą o dość specyficznych sympatiach politycznych, której nie przeszkadza też nawet, jeśli podłączą się pod jej imprezy naziole, czy np. islamscy religianci. Nie mam nic przeciwko manifestacjom, od jakich zaczął się dzień w Rostocku; pokojowych, z odkrytymi twarzami. Więcej, pomijając typowe chciejstwo, hasła na transparentach mogły się [niektóre] wydać sympatyczne. (Chciejstwo - bo ile by nie wpompował w tzw. biednych tego świata - zawsze jakiś kacyk z "biednego" kraju potrzeby będzie miał większe, a próba zrobienia z kacykiem jakiego-takiego porządku to będzie zawsze jazgot "Busz morduje niewinne ofiary" jak to ma miejsce obecnie o Iraku). Oczywiste, że nie mam najmniejszej ochoty tego finansować i podobnie jak nie daję nic 'gumowym ryjom' proszącym o 2 zł "na bułkie", tak uważam, że narodom "biednym" należy (i wystarczy) powiedzieć, że sobie z własnymi kacykami porządek powinni zrobić sami, a nie fundować im F-16 (którymi będą potem dyskutować z innymi kacykami) czy M-16 (którymi będą uprawiać piractwo u wybrzeży Somalii). Ale nadszedł moment ("policja nas prowokowała, latała nad nami helikopterami"), w którym uczestnicy tych pokojowych manifestacji zaczęli spierdаlać gdzie popadnie, bo do głosyu doszło właśnie zakapturzone bydło z koktajlami mołotowa w łapach. Można było, nie oglądając się na Amnezję Inc. rozpędzić bydło paroma salwami z kul z wyjątkowo (na ten dzień) twardej gumy. Ale widać wolą goście doczkać czasów, kiedy kolejny szczyt zaowocuje nie 500 rannymi policjantami, ale kilkuset TRUPAMI policjantów. Oczywiście Amnezja Inc. dalej przejdzie nad tym do porządku dziennego. Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: czego oczekujecie od szczytu G-8 ...? 05.06.07, 23:04 ten szczyt będzie : -kształtować przyjazną człowiekowi dalszą globalizację -wszystkie !! szkodzące klimatowi wpływy człowieka eliminować -iran i irak ...oż co gadam , ludzkości trwały pokój przyniesie -wygłodniałe dzieci przypisane będą przeszłości obudżcie mnie , jak tak się stanie .... ..w 2 mln latach .... Odpowiedz Link Zgłoś
nordpol Re: czego oczekujecie od szczytu G-8 ...? 05.06.07, 23:43 Francesco z milano (mediolan) przesłał mi maila - (ten diabeł czyta aque)... jako italianiec jak mnie „przezywasz” muszę przyznać , że polityczno/gospodarcze spotkanie bez Chin i Indii (ale z włochami?hm....) jest bez korzyści i nielogiczne... „potęga” winna być reprezentowana i protegowana przez coś na kształt międzynarodowego parlamentu , tak jak ONZ , gdyby wreszcie zafunkcjonał. natomiast szczyt przeciwnie , idzie przeciw idei wspólnej światowej współpracy .. ciao ! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: czego oczekujecie od szczytu G-8 ...? 05.06.07, 23:54 > międzynarodowego parlamentu , tak jak ONZ ONZ niech idzie w πzdu. Trzeba by się z tego burdelu wypisać. > szczyt przeciwnie , idzie przeciw idei wspólnej światowej > współpracy .. Czyli de facto szczyt jest antyglobalistyczny. Koniec świata, panie... Odpowiedz Link Zgłoś