Dodaj do ulubionych

czytajac na zupelnie inny temat...

28.08.07, 18:41
Całe dzieje bolszewizmu - to dzieje czys­tek. Sam bolszewtzm także zaczął się
od rozłamu. To „nasi", czyli bolszewicy, a to „nie nasi", czyli mieńszewicy.
Lenin w gruncie rzeczy nie robił nic innego, tylko oczyszczał swoją partię z
tych, którzy byli dla niego nie­wygodni. Przekartkujmy tomy dzieł Lenina, a
trudno nam będzie powstrzymać okrzyk zdziwienia: oto wódz, niczym pies pośród
sfory, nieustannie gryzie się ze swy­mi współtowarzyszami walki, natomiast
znienawidzone­go caratu wcale nie atakuje. Obelgi, którymi Lenin czę­stuje
socjalistów, ludzi o zbliżonych poglądach, prze­wyższają ilością setki razy
te, skierowane przez Lenina pod adresem cara Mikołaja.Zagarnąwszy władzę,
Włodzimierz Iljicz zajmował się wyłącznie dokonywaniem czystek. Jego partia
wyrosła w walce - to prawda. Wymordowano rodzinę carską. Zlikwidowano
burżujów. Arystokrację, kupiectwo, inte­ligencję, chłopstwo... Jak leciało.
Współpracownicy Le­nina wszyscy co do jednego również zajmowali się
czyst­kami. Pozbyli się swoich sprzymierzeńców eserowców. Anarchistów.
Mieńszewików. A potem zaczęła się walka z nacjonalizmem, z religią, wymyślono
„partię przemy­słową". Rozprawiano się ze wszystkimi i wszystkich
uni­cestwiano. Kirowa zamordowano po to, by mieć pretekst do ukarania
rzekomych sprawców. Od razu wszak na­stąpiła czystka w NKWD: nie ustrzegliście
Kirowa! Dalej czystka Leningradu: odpowiecie nam, sukinsyny, za Ki­rowa!
Następnie - całego kraju, pod hasłem poszukiwa­nia zbrodniarzy, którzy
przygotowywali zamach na Ki­rowa. Wykryto tysiące organizacji
przestępczych -wszyscy ich członkowie polowali na Kirowa. W łonie partii
także nastąpiły aresztowania: musimy pomścić śmierć Kirowa! Zresztą w
szeregach partyjnych walka z wrogami nie ustawała nigdy. Towarzysz Stalin
wymy­ślił odchylenie prawicowe i wyrzucił z partii wszystkich tego
zwolenników. Potem było odchylenie lewicowe i ta­ki sam los spotkał
oskarżonych o nie. Ale jak uderzyć w tych, którzy pozostawali całkowicie
wierni partii i każdy kurs, jaki przyjęła, uznawali za swój? Genialny Stalin
znalazł rozwiązanie i tego problemu: ogłosił, że w partii istnieje nader
niebezpieczne odchylenie prawicowo-lewackie. W tej sytuacji nikt już nie mógł
uniknąć ciosu. Gdy nie można komuś udowodnić odchylenia prawicowego ani też
lewicowego, można go oskarżyć o prawicowo-lewackie wypaczenie linii partii.
Pozosta­wali jeszcze centryści. Kiedy już zupełnie nie było się do czego
przyczepić, pytano: a cóż to wy, towarzyszu, wciąż się tak trzymacie centrum?
Taka postawa w istocie wy­daje się podejrzana - wszyscy ulegają odchyleniom
i wahają się - a wy zawsze z partią? Oto prawdziwie wrogie nastawienie!

Haszowi z pozdrowieniami smile
Obserwuj wątek
    • rycho7 bezludne krainy po katarach i Prusach 28.08.07, 20:53
      dachs napisał:

> Całe dzieje bolszewizmu - to dzieje czys­tek.

W trakcie moich przygod z historia mialem okazje poznac wiele krain
      wyludnionych w wyniku dzialan Twoich idoli. Bylo to o wiele
      wczesniej niz rozlam mienszewicy-bolszewicy.

Ale nie sadze aby poruszylo to galop Twych "mysli".
      • hasz0 Wystarczy kupić se historię Rosji do 1975 28.08.07, 20:57
        Gdy o bolszewikach nikt jeszcze nie słyszał.

• rycho7 nic nie zrozumialem 28.08.07, 21:01
          hasz0 napisał:

> Wystarczy kupić se historię Rosji do 1975
          > Gdy o bolszewikach nikt jeszcze nie słyszał.

Czy to da sie przetlumaczyc z jezyka ojdyrechtorowego na
          cywilizowany?

Literowka czy nie szczepiona nosowka?
          • marouder Wlasnie Haszu, o co sie tobie ta raza rozchodzi? 29.08.07, 05:53
            > hasz0 napisał:
            >
            > > Wystarczy kupić se historię Rosji do 1975
            > > Gdy o bolszewikach nikt jeszcze nie słyszał.
            • haszszachmat ____________________________O to sie mi rozchodzi! 29.08.07, 07:44
              ...zaplanowano szybką kompromitację a wyszła powolna i naciągana.

Przypisywanie bolszewickich metod PiS-owi, w kontekście afery
              Waterdate i faktu, iż podsłuchy stosowane były od zawsze w każdym
              ustroju i miejscu - jest karykaturą krytyki politycznej.

Rzekoma "ompromitacja,choć jeszcze nieudowodniona,jest juz ogłoszona
              przez Dascha i Passenta po żudnym, permanentnym, nieustającym 2-
              letnim przygotowanymtaku sprzymierzonych i pozyskanych konkurentów;
              - zarówno obrońców jak i wrogów III RP.
              2*)
              Nie znacie historii Rosji przedbolszewickiej?
              Gdzie władcca na co dzień truł braci? Gdzie władca obcinał albo
              targał brody a w przerwach mordował całe klasy podwładnych? gdzie
              car zezwalał na mord ojca?(Aleksander I)
              Gdzi mir zdobywa bezwzględny autokrata a uwielbianie znienawidzony
              brutalny zaborca, paranoik i kat? Na każdej stronie cytowanej
              kśiążki od 1 stroniczki do osattniej leje się bratobójcza krew!

Nie rozumiecie kontekstu wtedy
              gdy ktoś podważa wasze mity kojarzeniowe?

Kompromitację zaplanowano po przegranej Tuska i Rokity na
              prezydenta i premiera i skrupulatnie realizowano szczegóły sugestii
              w mediach i polityce poczynając od negocjacji koalicyjnych...przed
              kamerami, zamienionymi w cyrk polityczny. Tu link z tezą ->
              www.podsluchy.com/index.php?akcja=view&iKatIdRss=7&iWpisId=1197
              • andrzejg Re: ____________________________O to sie mi rozch 29.08.07, 09:10
                haszszachmat napisał:

> Kompromitację zaplanowano po przegranej Tuska i Rokity na
                > prezydenta i premiera i skrupulatnie realizowano szczegóły
                > sugestii w mediach i polityce poczynając od negocjacji
                > koalicyjnych...przed kamerami, zamienionymi w cyrk polityczny.

Tiaaaa

Zaplanowano wszystko , tylko biedny Jarek sie w tym nie połapał

Ciekawie jest czytać Tobie podobnych, którzy usprawiedliwiają kazde
                świństwo dziejące się w polityce, bo to robia akurat ich idole.
                Cos sie tak obruszał gdy pisałem,że polityka to bagno? Wyszło na
                moje?Wyszło.

A teraz posłuchaj uwaznie, choc wątpie aby to do ciebie dotasrło
                (za dużo masz w głowie IQ)

Najgorsi w polityce są nawiedzeni, a takim są twoi idole.
                Do rzadzenia potrzebni sa pragmatycy, a nie nawiedzeni romantycy
                sadzący ,że są w stanie zbawić świat.

A.
                • hasz0 Właśnie!_____Pragmatycy robili z Mazurem ineteresy 29.08.07, 14:07
                  Porozumienie bez barier, afera paliwowa, wiesz ilu pragmatyków
                  pracowało w Polsce nad tym, aby tak wyjaśnieniu morderstwa, jak i
                  ekstradycji ukręcić łeb?

W lipcu 1991 r. zmarł – jakoby na zawał serca – 38-letni Michał
                  Falzmann, zajmujący się w NIK aferą FOZZ. Ustalił on, że z środków
                  Funduszu powstały dziesiątki spółek kontrolowanych przez b. wyższych
                  oficerów SB i MO. Dzień przed śmiercią Falzmanna na polecenie
                  prezesa NIK Anatola Lawiny zostaje odebrane mu śledztwo. W cztery
                  miesiące później ginie nowy szef NIK-u, który wieczorem zapowiedział
                  ujawnienie i rozliczenie FOZZ w dziwnym wypadku samochodowym: na
                  prostej autostradzie Warszawa-Katowice auto "rozpadło się". Rzekomy
                  wypadek miał miejsce na dzień przed zapowiadanym ogłoszeniem przez
                  Pańkę wyników dochodzeń dotyczących FOZZ. Także w 1991 r.
                  zastrzelony został b. oficer kontrwywiadu PRL – Andrzej Stuglik,
                  potem główny specjalista rozliczeń dewizowych w Ministerstwie
                  Finansów. Przed śmiercią opowiadał znajomym, iż oczekuje dużych
                  pieniędzy z transakcji współorganizowanej przez rosyjskie tajne
                  służby. W 1997 r., tym razem znowu w "wypadku" samochodowym, zginął
                  poseł Tadeusz Kowalczyk, uprzednio członek Politycznego Komitetu
                  Doradczego szefa MSW. Współpracował on z gangsterami i byłymi
                  oficerami tajnych służb. Przed śmiercią spotkał się z Papałą – wtedy
                  zastępcą Komendanta Głównego Policji. W 2001 r. zginął Mieczysław
                  Zapiór – b. funkcjonariusz jednostek antyterrorystycznych. Zgon
                  nastąpił przed przewidzianymi jego zeznaniami w sprawie Papały.
                  Giną w więzieniu w Wiedniu a w Katowicach inny świadek po 1 godzinie
                  od wszczęcia śledztwa. Pragmatycznie?
                  www.money.pl/gospodarka/polityka/artykul/mazur;jako;agent;sb;i;uop;byl;informatorem;bieszynskiego,169,0,246441.html
                  • hasz0 O niepragmatykach piszesz: "Najgorsi w polityce są 29.08.07, 14:10
                    nawiedzeni...

Cymesik dla płaskich i wąskich czół.
                    • szach0 _____________________Borusewicz i Piwnik kłamali? 29.08.07, 14:16
                      www.myslpolska.org/?article=101
                      Decyzję miał podjąć ówczesny prokurator krajowy Karol Napierski, on
                      z kolei twierdzi, iż decyzja był "kolektywna". Napierski był
                      przesłuchiwany przez prokuraturę opolską, ale jego zeznania objęte
                      są tajemnicą. Przesłuchano go na skutek wniosku sejmowej komisji
                      śledczej ds. Orlenu. Przesłuchana miała być także SLD-owska minister
                      sprawiedliwości – Barbara Piwnik. Co więcej Przemysław Gosiewski
                      oskarżył ją o związek z grupą, której zależy na niewyjaśnieniu
                      zabójstwa Papały. Piwnik odrzuca to oskarżenie, zaprzecza jakoby
                      brała udział w naradzie na temat zwolnienia Mazura. Przeciwnie –
                      twierdzi ex-minister – zależy jej wyjątkowo na wyjaśnieniu tego
                      zabójstwa, bo generał ostrzegł ją o istnieniu zlecenia jej zabójstwa
                      i ofiarował ochronę policji. "Mam prawo przypuszczać, że gen. Papała
                      uratował mi życie" – mówiła Piwnik i wyjaśniła, że do jej zabójstwa
                      nie doszło właśnie na skutek zapewnionej ochrony, co przyznał jeden
                      z uczestników procesu pruszkowskiej mafii.
                      Na polecenie Prokuratury Krajowej w lutym 2006 r. śledztwo zostało
                      wznowione przez prokuraturę opolską, ale cztery miesiące później
                      zostało przeniesione do Prokuratury Apelacyjnej w Katowicach. Tam
                      dochodzenia nabrały rumieńców. Prokuratorzy katowiccy bliscy są
                      stwierdzenia celowości zagwarantowania Mazurowi nietykalności.
                      Przesłuchali oni czołowe osobistości Prokuratury Krajowej tego
                      okresu. Według nich istniały bardzo poważne podstawy, aby Mazura
                      zatrzymać w areszcie. Jeśli ostatecznie przyjmą takie stanowisko,
                      Napieralski znajdzie się w opałach. Zbigniew Wassermann, koordynator
                      służb specjalnych mówi wprost: "Nie można wykluczyć związków Mazura
                      ze służbami specjalnymi. Wszystko wskazuje na to, że był on
                      specjalnie usadowiony w organach bezpieczeństwa PRL. Był to
                      człowiek, który miał otwarte drzwi do wszystkich ludzi mających
                      znaczenie w tej sferze". Z kolei Adam Bielan, eurodeputowany PiS
                      zauważa: "Kluczem mogą tu być znajomości pana Mazura w świecie
                      zorganizowanej przestępczości i w świecie polityki".
                      Rewelacją na temat okoliczności zabójstwa Papały podzielił się b.
                      wiceminister SWiA - Bogdan Borusewicz, obecnie Marszałek Senatu.
                      Przybył on wkrótce po zabójstwie na miejsce zbrodni, gdzie zastał
                      Mazura, Romana Kurnika oficera KG Policji, wywodzącego się z SB
                      oraz ... Leszka Millera.
                      • andrzejg o czym ty mi tu piszesz 29.08.07, 14:21
                        tak Haszeńku
                        W III RP rządził układ, który mordował nieposłusznych

Mamy szlachetną IV RP i pełnię władzy w rekach kaczorków
                        Gdzie jest ten układ?

I nie pokazuj mi artykułów o przekrętach , tylko suche informacje o
                        wyrokach sądowych. Ci nawiedzeni partacze nawet nie potrafili
                        załatwić deportacji Mazura.
                        eee
                        może wymiar sprawiedliwości USA tez jest w układzie?

układ,układ,układ

śnij po nocach o układzie

A.
                        • szach0 ___________ o czym ty mi tu piszesz? czyli zyją!/n 29.08.07, 14:25
                          • andrzejg no zobacz, Tusk mnie podczytuje 29.08.07, 14:35
                            "Donald Tusk uważa, że sejmowa Komisja ds. Służb Specjalnych powinna
                            spotkać się z b. premierem Kazimierzem Marcinkiewiczem i wyjaśnić,
                            czy był on podsłuchiwany przez służby. - Jedyną metodą na ludzi
                            niepoczytalnych, którzy dorwali się do władzy i do "zabawek", które
                            podniecają takich niedojrzałych emocjonalnie polityków, jest
                            zachować normalność do końca - powiedziałszef PO"
                    • andrzejg Re: O niepragmatykach piszesz: "Najgorsi w polity 29.08.07, 14:17
                      hasz0 napisał:

> nawiedzeni...
                      >
                      > Cymesik dla płaskich i wąskich czół.

Pewnie to nie dociera do głowy wypełnionej po brzegi IQ>170

Tak.Najgorsi w polityce są nawiedzeni, bo ci posuna się nawet do
                      morderstw. Wymienieni przez ciebie też zaliczają się do nawiedzonych
                      na polu łamania prawa.

Pisałem o pragmatykach trzymających się litery prawa. Nie dodałem ,
                      bo to dla mnie oczywistosć.

A.

• szach0 NSDAP nie łamało prawa/n 29.08.07, 14:26
                        • andrzejg świetny przykład 29.08.07, 14:31
                          dać PiSowi taką władzę (też zdobyta demokratycznie), to i ta nasza
                          partyjka nie będzie łamała prawa w swoich działaniach.

Byłby u nas mały hitlerek .

A.
                          • haszszachmat Nie bój się. Tusk z Steinbach na uratują/n 29.08.07, 15:10
                            • andrzejg czego sie boisz? 29.08.07, 16:41
                              nie załatwiłes swoich spraw z nieruchomosciami
                              czy jestes po prostu zwykłym ksenofobem?

A.
                              • haszszachmat załatwiłes swoje sprawy z nieruchomosciami z 29.08.07, 22:57
                                panią Steinbach?

Bo widzisz ja swoją nieruchomość wybudowałem
                                bez jej pomocy i mogę być u siebie ksenofobem do sześcianu.
                                • rycho7 dom nalezy do wlasciciela ziemi 30.08.07, 06:22
                                  haszszachmat napisał:

> Bo widzisz ja swoją nieruchomość wybudowałem

Hasz jako Ober-Bog stworzyl grunt. On ze swojego piedestalu nie musi
                                  sie zajmowac takimi drobiazgami jak hipoteka.

> bez jej pomocy i mogę być u siebie ksenofobem do sześcianu.

U siebie to do furtki. Niniejsze forum jest poza ta furtka. Sranie
                                  publiczne jest naganne. Ale tego pisuar nigdy nie pojmie.
                                • andrzejg Re: załatwiłes swoje sprawy z nieruchomosciami z 30.08.07, 07:55
                                  haszszachmat napisał:

> panią Steinbach?
                                  >
                                  > Bo widzisz ja swoją nieruchomość wybudowałem
                                  > bez jej pomocy i mogę być u siebie ksenofobem do sześcianu.

To jest nieistotne co wybudowałeś (mój ojciec tez wybudował,albo
                                  scisle mówiąc nadbudował 2 piętra). Istotne jest czy załatwiłeś
                                  wszystkie formalności z nieruchomością. Jestes włascicielem ziemi?
                                  Masz na siebie hipoteke, czy dzierżawisz od gminy?Bo jak
                                  dzierżawisz , to Ci nie zazdroszczę.Twoja nieruchomośc bedzie tego
                                  czyja jest ziemia.

Cały ten krzyk o zwracanie przez sady nieruchomosci na ziemiach
                                  polskich jest krzykiem rozpaczy głupich.Przeciez zdajesz sobie
                                  sprawę,aby podwazyć księgi wieczyste aktualnie prowadzone musiałaby
                                  być wojna pomiedzy Polska i Niemcami, a na to sie nie zanosi.Czyli
                                  obowiązuja ksiegi wieczyste , bo Niemcy też trzymaja się litery
                                  prawa, a o krzyku głupich pisałem w tym kontekscie, że skoro
                                  obywatel Polski wyjechał za czasów PRL do NRF (tak wtedy sie
                                  nazywały Niemcy?) zostawiając w Polsce swój majatek i obywatelstwo,
                                  to madry zasiedlajacy ten majatek, po minieciu odpowiedniego okresu
                                  czasu powinien wystapić do sądu o zmianę wpisu w ksiegach
                                  wieczystych, chocby z powodu zasiedzenia. Nie zrobili tego? To
                                  włascicielami dalej są Ci , którzy są w księgach. Jezeli nie masz
                                  tego uregulowanego, bo np. spółdzielnia to zawaliła, to radze Ci
                                  ureguluj to póki czas.

A ksenofobem sobie bądź w swoim ogródku.

A.
    • rycho7 prosze o wiecej 28.08.07, 20:56
      dachs napisał:

> Zlikwidowano ... chłopstwo...

To ile demografii zostalo? 0,008 promila?

Piszesz nieomal jak dziecie Wildsteina i Semki.
      • dachs Re: prosze o wiecej 28.08.07, 21:24
        Przepraszam, ze Cie wprowadzilem w blad. To nie ja napisalem, choc zgadzam sie z
        tym calkowicie.
        To fragment z ksiazki ktora wlasnie czytam - stad tytul postu.

A chlopstwo w ZSRR zliwidowano. Nie zostalo nawet 0,008. Zostaly kolchozy,
        sowchozy i pracujacy w nich niewolnicy.
        Nie trzeba byc orlem zeby takie rzeczy wiedziec. Ale czym trzeba byc, zeby
        takich nie wiedziec?
        • rycho7 Boze chron nas przed przyjaciolmi 28.08.07, 22:07
          dachs napisał:

> A chlopstwo w ZSRR zliwidowano. Nie zostalo nawet 0,008. Zostaly
          > kolchozy,

Jezeli lubisz pisdzielska retoryke. Opriszczina zostala a chlopow
          nie bylo? Myslalem o tej zwierzynie przywiazanej do gleby. Im
          nawet "paszportow" nie wydawano. Znaczy sie po polskiemu dowodow
          osobistych. A bez "paszportu" biletu "w dal" nikt im nie sprzedal.

Rozumiem, ze te mniej niz 0,008 promila lub mniej niz pedal liczby
          ujemne wygralo Wojne Ojczyzniana. Kurka nie docenialem Zbysia. Kur
          wie lepiej.
          • cyborg.jr Re: Boze chron nas przed grypą 28.08.07, 22:17
            grypa szaleje w naprawie
            Jalu Kurek
          • dachs Porozkulaczal bys sobie Rychu, cooo? 28.08.07, 22:57
            rycho7 napisał:
            > Myslalem o tej zwierzynie przywiazanej do gleby.

Szczerze po bolszewicku.

A ja myslalem o tych, ktorzy gospodarzyli od pokolen na swojej ziemi, i ktorym
            nie trzeba bylo odbierac paszportow, bo byli u siebie i gdziekolwiek by ich
            zycie nie zanioslo, wracali uparcie do swojego wlasnego domu.
            Inaczej niz niewolnicy w ktorych zamienil ich nalepszy na swiecie ustroj.
            • rycho7 Re: Porozkulaczal bys sobie Rychu, cooo? 29.08.07, 05:57
              dachs napisał:

> Inaczej niz niewolnicy w ktorych zamienil ich nalepszy na swiecie
              ustroj.

Napisalem Ci opriszczina. To slowo o wiele starsze od "ustroju. I
              niewolnictwo o 1000 lat starsze.

> A ja myslalem o tych, ktorzy gospodarzyli od pokolen na swojej
              ziemi

Na swojej ziemi gospodarzyl car. Widze, ze nie przerabiales tej
              lekcji. A warto aby wiedziec co sie pisze. Przerob temat prawo lenne
              w roznych krajach.

Prawo lenne w ZSRR malo odbiegalo od carskiego. Etykietke zmieniono
              jedynie na komunistyczne.

Marks to calkiem dobrze opisal. Nadbudowa wyprzedza baze jedynie
              przy trzesieniach ziemi. Podobnie potrafi jedynie leworucja
              obszczymurkowa, oczywiscie potrafi pozornie, rzadzac urojeniami. Tak
              jak pacjent sadzi, ze panuje nad swoimi urojeniami.
              • dachs Re: Porozkulaczal bys sobie Rychu, cooo? 29.08.07, 21:26
                rycho7 napisał:

> Napisalem Ci opriszczina. To slowo o wiele starsze od "ustroju. I
                > niewolnictwo o 1000 lat starsze.

No dobrze. Ze jedno rosyjskie slowo znasz juz dowiodles.
                A znasz radzieckie slowo "kulak"?

> Na swojej ziemi gospodarzyl car. Widze, ze nie przerabiales tej
                > lekcji. A warto aby wiedziec co sie pisze. Przerob temat prawo
                > lenne w roznych krajach.

Przerobilem smile
                "Na wiosnę 1861 roku car wydał ukaz znoszący w Rosji pańszczyznę i nadający
                włościanom uprawianą ziemię na własność."

Rewolucja zapedzila ich znowu w dyby.
                Ale to dotyczylo tylko w rdzennej Rosji. A o chlopstwie ukrainskim pewnie wiesz,
                przy swojej niewatpliwej erudycji.
                • rycho7 jak Niemcy wolynscy stali sie wolzanskimi 30.08.07, 06:17
                  dachs napisał:

> "Na wiosnę 1861 roku car wydał ukaz znoszący w Rosji pańszczyznę i
                  nadający
                  > włościanom uprawianą ziemię na własność."

W Priwislianskim kraju dopiero w 1964. Czyli po carskim uwazaniu.

O jakosci tej "wlasnosci" moze swiadczyc likwidacja V kolumny wobec
                  zagrozenia wojny z Niemcami. Wlasnosc zupelnie w tym nie
                  przeszkadzala. I dotyczylo to nie rosyjskich chlopow lecz ludnosci
                  uprzywilejowanej.

Ciekawe jest tez jaki procent ziemi uprawnej nalezal do chlopow po
                  uwlaszczeniu. Trend z zachodu byl znany a arystokracja rosyjska
                  miala dodatkowych pare wiekow na zabezpieczenie swoich interesow.

Myslisz mitycznie. Ja Ci zwrocilem na to uwage. Problem jest zbyt
                  skomplikowany aby to dyskutowac na forum. Na wszelki wypadek
                  przyznaje Ci z gory racje. To nie zmieni biegu rzek.
    • wikul Re: czytajac na zupelnie inny temat... 28.08.07, 21:45
      „O kulcie jednostki i jego następstwach” – taki był tytuł tajnego
      referatu, jaki w lutym 1956 roku, na XX zjeździe KPZR, odczytał
      Nikita Chruszczow. Był to referat o potwornościach reżimu
      stalinowskiego – Chruszczow nie uważał, że były to zbrodnie systemu,
      tylko jego „błędy i wypaczenia”. Referat był tajny. „Nie możemy
      pozwolić, aby ta sprawa wydostała się poza Partię, a szczególnie na
      łamy prasy. Nie możemy dostarczać amunicji wrogowi. Nie możemy prać
      brudnej bielizny na jego oczach” – mówił Chruszczow. (Mówiąc o
      prasie, miał chyba na myśli prasę zagraniczną, a nie ‘Prawdę’wink.(...)

Referat Chruszczowa był początkiem odwilży. Dziś przychodzi on na
      myśl z powodu okoliczności, jakie towarzyszą odczytywaniu przez
      Ludwika Dorna rewelacji Janusza Kaczmarka. Zeznania Kaczmarka też są
      tajne. Podobnie jak referat Chruszczowa miał pozostać tajemnicą
      członków partii, co było fikcją, bo partia liczyła miliony członków,
      referat Kaczmarka ma pozostać tajemnicą ponad 400 posłów, co byłoby
      fikcją w każdym kraju, a już na pewno w naszym, gdzie media
      przynoszą szczegóły najbardziej poufnych rozmów ministrów i narad z
      udziałem zaledwie kilku osób u premiera.

Referat Kaczmarka zawiera rejestr „półprawd i kłamstw” (Dorn), czyli
      przestępstw i przykładów łamania praworządności – oczywiście, nie na
      skalę zbrodniczego, totalitarnego reżimu, ale „porażających”.
      Podobnie jak Chruszczow, jego autorem jest jeden ze sprawców, osoba
      współodpowiedzialna, z najbliższego otoczenia szefów rządu i
      Państwa, która teraz usiłuje się nawrócić i oczyścić. Półprawdy mogą
      doprowadzić do całej prawdy, której poznanie PiS chce odłożyć ad
      Calendas Graecas. Podobnie jak staliniści usiłowali zdyskredytować
      Chruszczowa i jego referat, tak odpowiedzialni za IV RP usiłują
      pozbawić wiarygodności Kaczmarka: był członkiem PZPR, pomagał
      Wałęsie, nadzorował tajemnicze zniknięcie akt przywódcy „S”, był
      autorem przecieku o operacji CBA, „był złapany na gorącym uczynku”,
      jest eksponentem „układu”, ba, na konferencji prasowej Mariusz
      Kamiński – szef CBA – powiedział, że nie wiadomo, czy Kaczmarek w
      ogóle był funkcjonariuszem państwa polskiego. W tym kryje się
      sugestia, że był funkcjonariuszem państwa obcego, tak jak
      Beria „okazał się” szpiegiem zagranicznym. Premier Kaczyński
      określił referat Kaczmarka jako stek bzdur, prezydent na pewno
      zakończył z nim znajomość, poseł Rokita nie chciał tego w ogóle
      słuchać, a min. Gosiewski prędko wyszedł z Sali.

Jak bardzo panowie nie gardziliby Kaczmarkiem i jego referatem, jak
      bardzo naciągane byłyby analogie sprzed lat pięćdziesięciu, jak
      bardzo nie byłoby na miejscu przypomnieć, że historia za pierwszym
      razem jest tragedią, a za drugim – farsą, to jednak podobieństwa
      widoczne są gołym okiem. Odwilż zaczęła się od referatu i, mimo
      późniejszych przymrozków, reżim w końcu padł.
      passent.blog.polityka.pl/
    • patience Studiujesz co pisze w rozmaitych miejscach czy co? 28.08.07, 23:12
      No wlasnie. Dlatego dla srodowiska GW przez 18 lat najwiekszym problemem (oraz
      przedmiotem czystek, rozpoczętych jeszcze przed Okraglym Stolem) byla lewica
      niekomunistyczna smile
      • rycho7 mord na dzialaczach 29.08.07, 06:03
        patience napisała:

> przedmiotem czystek

A ja sadzilem, ze oni umierali z przyczyn naturalnych, znacznie
        przekraczajac wiek emerytalny.

Czy przedwojennym socjalistom nalezy w konstytucji zapewnic wiek 120
        lat? Helga odstaw ten czad. Ja Ci dobrze radze.
        • patience Re: mord na dzialaczach 29.08.07, 19:42
          Duo jest takich co mi dobrze radza. Niemniej wiek emerytalny w gulagach brzmi
          smiesznie.
      • dachs Re: Studiujesz co pisze w rozmaitych miejscach cz 29.08.07, 11:16
        patience napisała:

> No wlasnie. Dlatego dla srodowiska GW przez 18 lat najwiekszym
        > problemem (oraz przedmiotem czystek, rozpoczętych jeszcze przed
        > Okraglym Stolem) byla lewica niekomunistyczna smile

Nie ma tu niezgody. Antykomunizm PiSu zawsze odbieralem jako walke o prowadzenie
        tej samej socjalistycznej polityki przy pomocy innych ludzi. Tym razem - swoich.
        smile)
        • patience Re: Studiujesz co pisze w rozmaitych miejscach cz 29.08.07, 15:14
          Alez jest niezgoda. Zabawna zreszta, jak sie ludzie odkrywająsmile)))

Skoro nie dostrzegasz różnicy między stanem obecnym a rządami bolszewików, to
          zapewne pochodzisz sam z bolszewickiej tradycji. Dla nich gułagi i miliony
          zamordowanych ludzi sa w ogole niewarte uwzglednienia w tym, co mowia smile)))
          • haszszachmat Przecież zamordowali Blidę/n 29.08.07, 15:50
          • dachs Ukaszenie helgowskie 29.08.07, 17:20
            patience napisała:

> Alez jest niezgoda. Zabawna zreszta, jak sie ludzie odkrywająsmile)))

Jaka niezgoda? Sama pisalas gdzie indziej, ze PiS to lewica i ja sie z Toba
            calkowicie pod tym wzgledem zgadzam.
            I w ktorym miejscu sie odkrywam? Przeciez od poczatku tak twierdze i wolam, ze
            Ty i Hasz popieracie PiS z z tego powodu.
            Hasz zreszta odslonil sie dawno i 12 wrzesnia minie 6 lat jak nazwalem go
            pierwszy raz bolszewikiem. smile
            Co do Ciebie, to dosc dlugo sie mylilem. Myslalem, ze jestes przeciwniczka
            komunistycznych zasad i metod, a nie jedynie konkretnych ludzi. Wtedy pisalas
            jeszcze pod innym nickiem i wylanial sie z niego obraz osoby rozumiejacej, jak
            funkcjonuja zbiorowosci ludzkie, panstwo i jego instytucje, jak latwo zasiac
            fobie i nienawisci i jak je trudno potem przezwyciezyc.
            Dzis, z perspektywy moge powiedziec, ze bylo to takie ukaszenie helgowskie.smile

> Skoro nie dostrzegasz różnicy między stanem obecnym a rządami
            > bolszewików, to zapewne pochodzisz sam z bolszewickiej tradycji.

Moze byc tak sprawdzila inne aspekty mojego pochodzenia i mojej tradycji. Nie
            jest to w zadnym wypadku propozycje zblizenia, ale Twoi sojusznicy uwazaja, ze
            zawsze dobrze jest sie upewnic, czy rozmowca ma napletek.
            • patience Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 29.08.07, 18:22
              Jak tam gulagi i pola smierci, dachs. Dalej nie widzisz roznicy między jednym a
              drugim, czym doprawdy udowadniasz, zes z kompanii bolszewikow, a zarazem, dajesz
              asumpt do powodow do zastanawiania sie nad twoja relacja do Krzysia. Byl
              samodzielny, dlatego wykanczales go z wiekszym entuzjazmem, niz jakiegokolwiek
              wszechpolaka. Klasycznewink

PS. Sumituje sie z wlasnej naiwnosci, ze z wami dyskutowalam na powaznie, bo mi
              sie wydawalo, ze rozmawiam z jakimis demokratami. Ale dzisiaj to tylko smieszne smile
              • dachs Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 29.08.07, 18:43
                Wiem, ze to drugie milej brzmi dla Twego ucha. smile
                Ale w tropieniu bolszewizmu jestes jeszcze cienka.
                Ucz sie od nich
                www.polonica.net/
                • patience Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 29.08.07, 18:49
                  dachs napisał:

> Wiem, ze to drugie milej brzmi dla Twego ucha. smile
                  > Ale w tropieniu bolszewizmu jestes jeszcze cienka.
                  > Ucz sie od nich
                  > www.polonica.net/

Dla mojego ucha brzmi mile, jak ktos odroznia stan, w ktorym morduje sie miliony
                  ludzi od stanu, w ktorym sie nie morduje. Przyznasz, ze to program minimum. A ta
                  polonica.net - moge sie zalozyc - zostala zalozona przez bydlakow z PRLowskiego
                  wywiadu, Twoich kolegow swiatopogladowych smile
                  • dachs Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 29.08.07, 19:44
                    Stan, w ktorym morduje sie miliony jest niewatpliwy inny od stanu
                    w ktorym sie ich nie morduje.
                    Natomiast stan ducha w ktorym usprawiedliwia sie wlasne nieladne postepki,
                    nieladnymi postepkami innych, rozni sie od tamtego jedynie ilosciowo,nie jakosciowo.
                    Sa ludzie - choc trudno Ci w to pewnie uwierzyc - ktorym nie potrzebne sa gory
                    trupow, zeby dostrzegli ze cos jest nie w porzadku.
                    smile
                    • patience Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 29.08.07, 19:53
                      jasne, to sa ci ci uzywaja slowa totalitaryzm abstrahujac od morza trupow.
                      Któremu sami sa winni, jako bolszewicy. Wlasnie dlatego nie maja zadnych
                      watpliwosci z uzywaniem retoryki, ktora dla normalnego czlowieka jest nie do
                      zaakceptownia. Te trupy, ktorym bolszewicy są winni, są dla nich zaledwie
                      przyczynkiem do cenzury swiatopogldowej. Negacja.

PS, Szczesliwie, dahsie, przegrywacie. Ilosc trupow ma znaczenie w UE. Wasze
                      metafory polityczne są tyleż warte.
                      • dachs Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 29.08.07, 20:07
                        patience napisała:

> PS, Szczesliwie, dahsie, przegrywacie.

1. Prosze nie zwracac sie do mnie w liczbie mnogiej.
                        2. Narazie faktycznie przegrywam. A ze mna zdrowy rozsadek.
                        3. Do nas obu mozesz sie naturalnie zwracac w liczbie mnogiej
                        smile

W poprzednim poscie napisalas:
                        > A ta polonica.net - moge sie zalozyc - zostala zalozona przez
                        > bydlakow z PRLowskiego wywiadu, Twoich kolegow swiatopogladowych smile

Moze tam sie rzeczywiscie platac. W koncu w tej formacji wielu bylo w "Grunwaldzie".
                        A te strone pewnie zalozylo CIA?
                        www.1917.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
                        Ale nie powiem, ze sa Twoimi kolegami swiatpogladowymi.
                        Za bardzo cenie CIA. smile
                        • patience Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 30.08.07, 05:52
                          dachs napisał:

> patience napisała:
                          >
                          > > PS, Szczesliwie, dahsie, przegrywacie.
                          >
                          > 1. Prosze nie zwracac sie do mnie w liczbie mnogiej.

Was jest więcej ode mnie nawet w pojedynke. Dlatego sie nazywacie bolszewicy.

wink)

> A te strone pewnie zalozylo CIA?
                          > www.1917.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
                          > Ale nie powiem, ze sa Twoimi kolegami swiatpogladowymi.
                          > Za bardzo cenie CIA. smile

To mi wygląda na kolegów Michnika, czyli to prędzej KGB niż CIA. Aż się
                          rozrzewniłam. Gazetka Iskra, jako żywa.

wink))
                          • rycho7 ukaszenie helgowskie bez szczepienia wscieklizny 30.08.07, 06:31
                            patience napisała:

> Was jest więcej ode mnie nawet w pojedynke. Dlatego sie nazywacie
                            bolszewicy.

Zasadniczy blad. Leninowcy byli mniejszoscia, wygrali glosowanie w
                            przerwie w obradach WKP (Wszechrosyjskiej Komunistycznej Partii).
                            Raz podstepem mieli wiekszosc wiec sie nazwali wiekszosciowcami.

> > Za bardzo cenie CIA. smile

CIA moglo zalozyc strone trockistow w ramach dezinformacji lub
                            legalizacji. Warto sie jednak szczepic.
                            • patience Re: ukaszenie helgowskie bez szczepienia wsciekli 30.08.07, 07:01
                              > Zasadniczy blad. Leninowcy byli mniejszoscia, wygrali glosowanie w
                              > przerwie w obradach WKP (Wszechrosyjskiej Komunistycznej Partii).
                              > Raz podstepem mieli wiekszosc wiec sie nazwali wiekszosciowcami.

Masz rację. Ale to jak z Michnikiem i jego ałtorytetami, którzy uważają, że są
                              więksi od całego narodu polskiego.

> CIA moglo zalozyc strone trockistow w ramach dezinformacji lub
                              > legalizacji. Warto sie jednak szczepic.

Zależy na co. Historycznie ujmując, CIA sie składa z trockistów. Amerykańscy
                              trockiści doszli do wniosku, że wszystko lepsze od Związku Sowieckiego, i
                              dlatego poparli atak na Kubę oraz masowo wstąpili do CIA. Za co zostali ponownie
                              przeklęci przez międzynarodówkę komunistyczną. Czarną Księgę Komunizmu też
                              trockiści napisali.
                              • rycho7 Re: ukaszenie helgowskie bez szczepienia wsciekli 30.08.07, 07:16
                                patience napisała:

> trockiści doszli do wniosku, że wszystko lepsze od Związku
                                Sowieckiego

Istota trockizmu jest rewolucja swiatowa. 87 rocznica cudu nad
                                Wisla. Mataczysz na potege.

Trockisci obecnie sa chyba nie w CIA lecz w Bialym Domu.
                                Niosa "demokracje" na USAnskich bagnetach. Z identycznym skutkiem.

Czy Twoim zadaniem jest uswiadomienie Michnikowi aby realizowal
                                jedynie polecenia z Mossadu? Glosno krzyczysz o CIA, KGB (FSB?).
                                Milczysz o tym co istotne.
                                • patience Re: ukaszenie helgowskie bez szczepienia wsciekli 30.08.07, 07:17
                                  Pewnie ze milcze. A z kim mam rozmawiac? Z bolszewikami? Po co? Oni mi chcą
                                  ściąć głowewink
                                  • patience Re: ukaszenie helgowskie bez szczepienia wsciekli 30.08.07, 07:32
                                    PS. Osobiscie jestem mienszewik, ale ci eurokomunisci po odrzuceniu
                                    totalitaryzmu uwiarygodnili mi sie. Sa po stronie demokracji. Maja swoje
                                    koncepcje, ktore mi traca myszka, ale sa czescia demokratycznego dialogu.
                                    Zupelnie spokojnie bym mogla z nimi wspolpracowac, na przykład z Aurora. Ona
                                    mówi swoje, ale nigdy nie próbowała zatykać gebe komukolwiek i nigdy nie
                                    przyłączyła się do jakiejkolwiek grupowej nagonki. Komuniści, ktorzy odrzucili
                                    totalitaryzm, uratowali honor bolszewików - i jeśli o mnie chodzi, mają pełne
                                    prewo istnieć na demokratycznej scenie i mówić co chcą. Inną rzeczą jest, że
                                    infiltracja KGB w szeregach eurokomunistow była znacząca. Ale oni pomagali
                                    Solidarności, a nie Jaruzelskiemu. Osobiście się zetknęłam z takim gościem z
                                    Niemiec., ktory przemycał maszyny poligrafdiczne do Polski, został na tym
                                    złapany i siedział. Już nie żyje, ale przed śmiercią dostał podziękowanie od
                                    dolnośląskiej Solidarności na jej 1 zjeździe. Tyle, że na tym forum sa niemal
                                    wyłacznie bolszewicy postsowieccy. Niektórzy udają prawice i to jest bardzo
                                    śmieszne smile
                                    • rycho7 mog robic nawet za czekiste bezsowieckiego 30.08.07, 15:44
                                      patience napisała:

> Tyle, że na tym forum sa niemal wyłacznie bolszewicy postsowieccy.

Tekst napisalas troche dlugi. Niewiele z niego zrozumialem.

Czy kaczysci to bolszewicy watykanscy czy jedynie z Opus Dei? No i
                                      czy jest jakakolwiek roznica.

Anty-KGBowska Aurora z KomInformu marionetkujaca samodzielnie do
                                      dzwiekow Czerwonej Kapeli ciut mnie zdezorientowala co do Twojego
                                      przekazu.
                          • dachs Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 30.08.07, 07:47
                            patience napisała:
                            > To mi wygląda na kolegów Michnika,czyli to prędzej KGB niż CIA. Aż > się
                            rozrzewniłam. Gazetka Iskra, jako żywa.

Tam za tuza robi niejaki Samitowski, Tadeusz. Mowi Ci cos to nazwisko?
                            • patience Re: Helgowskie brzmi niemal jak heglowskie 30.08.07, 11:39
                              dachs napisał:

> patience napisała:
                              > > To mi wygląda na kolegów Michnika,czyli to prędzej KGB niż CIA. Aż >
                              > się
                              > rozrzewniłam. Gazetka Iskra, jako żywa.
                              >
                              > Tam za tuza robi niejaki Samitowski, Tadeusz. Mowi Ci cos to nazwisko?

Nic a nic. Ale na co googlarka? Trafiłam np. na to:
                              www.1917.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1344&Itemid=38
                              A nie mowilam, koledzy Michnika smile
                      • szach0 "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1980 29.08.07, 20:48
                        Solidarnością choć "Ogród Nauk" Miłosza z 1979 traktował o
                        konieczności
                        komunizmu.

Bolesław Bierut będąc szefem SM na Saskiej Kępie i na Żolibożu
                        skorzystał z architektów - komunizujących wyznawców Le Corbusiera i
                        dlatego możemy się pochwalić nowoczesnymi obiektami z ówczesnej
                        epoki.

Adam Polewka - czołowy krakowski intelektualista z KPP został otruty
                        po 1956 roku, gdy na posiedzeniu Biura Politycznego PZPR domagał się
                        wyższych kar dla Jakuba Bermana i innych dostojników z Urzędu
                        Bezpieczeństwa.
                        Pomnik Polewki stanął potem w parku jego imienia. Usunięto go po
                        1989 roku.

L. Chwistek światowej sławy logik Uniwersytetu im. Jana Kazimierza.
                        Podczas wojny uciekł do Rosji i stał się jednym z założycieli
                        Związku Patriotów Polskich. Uratowany cudem podczas wojny (wygrzebał
                        się nocą z masowej mogiły, gdzie wrzucono go wraz ze zmarłymi),
                        Stern był zajadłym stalinistą. Należał już do KPP przed wojną.
                        Oprócz malarstwa pisał także donosy na kolegów, które odkryto w 1956
                        roku, gdy otworzono sejfy kadr na krakowskiej Akademii Sztuk
                        Pięknych.

Olsztyńska "szubienica" to jeden z niewielu pomników Armii Czerwonej
                        nierozebranych po przewrocie w 1989 roku ze względu na osobę autora.
                        Uniknął procesu o morderstwo w czasach carskich (w biały dzień zabił
                        człowieka w kawiarni i do końca życia pilnował, by wdowa po nim nie
                        dostała odpowiednich świadczeń). W miarę bezpiecznie przeżyć
                        Oświęcim (robił makietę przedstawiającą obóz, choć, jak twierdził,
                        strasznie go to męczyło, bo miał słaby wzrok), oraz być pupilkiem
                        zarówno sanacji, jak i władzy ludowej.

A kto dziś - w świetle tych przykładów - jest ukąszony?
                        • patience Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 15:05
                          szach0 napisał:
                          > A kto dziś - w świetle tych przykładów - jest ukąszony?

Prawidłowo powinieneś był zapytać: Kto jest dzisiaj ukąszony, i czym?

wink
                          • dachs Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 17:07
                            I nic nie stracilas. Samitowski byl za czasow Solidarnosci autorem wiekszosci
                            reportazy na jej temat, produkowanych przez telewizje.
                            A chodzily najglupsze i najpodlejsze. Nie bylo oszczerstwa przed ktorym by sie
                            Samitowski zawahal.
                            Zaden z funkcjonariuszy Dziennika Telewizyjnego, ubranych w mundury 13 grudnia,
                            nie zasluzyl sobie ten "zaszczyt" bardziej niz on.

Przedwczoraj, poszukujac materialow o emigracji, trafilem na taka strone:
                            www.wyspa.ie/?get=page,29,6
                            Nie przypuszczalem, ze dzis moze sie ktos przyznawac do przyjazni z tym facetem.
                            A swoja droga zestaw wspolpracownikow gazetki - ciekawy.
                            • patience Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 18:24
                              Acha, mundurowy dziennikarz. Ten interes w Irlandii pewnie teraz holuje KGB. A
                              to i tak przedszkolaki, w porownaniu z Ludzmi Honoru Michnika. A z kim ja gadam.
                              I tak 95 proc. bedzie na nich glosowac...

PS. Szymczycha oglosil, ze SLD zaglosuje na wlasny wniosek o rozwiazaniu
                              parlamentu zaczynajac swoja wypowiedz od slow "Koniec odnowy moralnej... Koniec
                              walki z ukladem...

wink))
                              • patience Errata 30.08.07, 18:25
                                patience napisała:

> Acha, mundurowy dziennikarz. Ten interes w Irlandii pewnie teraz holuje KGB. A
                                > to i tak przedszkolaki, w porownaniu z Ludzmi Honoru Michnika. A z kim ja gadam
                                > .
                                > I tak 95 proc. bedzie na nich glosowac...
                                >
                                > PS. Szymczycha oglosil, ze SLD zaglosuje na wlasny wniosek o rozwiazaniu
                                > parlamentu zaczynajac swoja wypowiedz od slow "Koniec odnowy moralnej... Koniec
                                > walki z ukladem...
                                >
                                > wink))
                                • patience Ups, teraz jest errata 30.08.07, 18:27
                                  Mialo byc, 95 proc. userow tego forum. A forow Agory, pewnie z 70 proc.
                              • dachs Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 18:49
                                patience napisała:

> Acha, mundurowy dziennikarz. Ten interes w Irlandii pewnie teraz
                                > holuje KGB.

Gratuluje. Chyba trafilas. Rednacz jest Ukraincem. Co prawda troche mlody jak na
                                KGB, bo tylko 34 lata.

> PS. Szymczycha oglosil, ze SLD zaglosuje na wlasny wniosek o
                                > rozwiazaniu parlamentu zaczynajac swoja wypowiedz od slow "Koniec
                                > odnowy moralnej... Koniec walki z ukladem...

Cwaniaki. Chca miec na kogo zrzucic. smile
                                Ale nie sadze, zeby im sie udalo doprowadzic do powstania nowego rzadu.
                                Na slowa sa inne slowa.
                                • patience Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 18:59
                                  dachs napisał:

> patience napisała:
                                  >
                                  > > Acha, mundurowy dziennikarz. Ten interes w Irlandii pewnie teraz
                                  > > holuje KGB.
                                  >
                                  > Gratuluje. Chyba trafilas. Rednacz jest Ukraincem. Co prawda troche mlody jak n
                                  > a
                                  > KGB, bo tylko 34 lata.

Ta organizacja nazywa sie teraz FSB. Ci truciciele plutonem tez nie sa
                                  staruszkamismile))
                                  >
                                  > > PS. Szymczycha oglosil, ze SLD zaglosuje na wlasny wniosek o
                                  > > rozwiazaniu parlamentu zaczynajac swoja wypowiedz od slow "Koniec
                                  > > odnowy moralnej... Koniec walki z ukladem...
                                  >
                                  > Cwaniaki. Chca miec na kogo zrzucic. smile
                                  > Ale nie sadze, zeby im sie udalo doprowadzic do powstania nowego rzadu.
                                  > Na slowa sa inne slowa.

Ja nie jestem pewna, czy sa w stanie przekroczyc prog wyborczy... Hm, byc moze
                                  niejasno zacytowalam. Szymczycha zaczal uzasadnienie wniosku SLD nad
                                  samorozwiazaniem parlamentu od slow, ze celem SLD jest skonczyc z odnowa
                                  moralna. Na pewno ta deklaracja sie wszystkim przestepcom bardzo spodobala smile))
                                  • rycho7 dumnie podnioslbym czolo jako przestepca z nominac 30.08.07, 19:04
                                    patience napisała:

> Na pewno ta deklaracja sie wszystkim przestepcom bardzo spodobala

Od lat nazywam bandytami wszelakich funkcjonariuszy panstwa
                                    polskiego. Nie zaliczam sie do takowych. Twoja nominacja dla mnie
                                    wprowadza zament. Jako prawnik powinnas chyba pojmowac role prawa w
                                    spoleczenstwie obywatelskim. Ale nie podejmuje Ci sie tego wyjacnic
                                    co to takiego.
                                    • patience To zrob jakis interes z Krauzem :) 30.08.07, 19:10
                                      Slyszalam cos o europejskim nakazie aresztowania. To ci pozwoli dumnie unosic
                                      glowesmile
                                      • rycho7 z Krauzem to nie ja 30.08.07, 21:59
                                        patience napisała:

> Slyszalam cos o europejskim nakazie aresztowania. To ci pozwoli
                                        dumnie unosic
                                        > glowesmile

Kula w plot.

Odszkodowania po "europejskim nakazie aresztowania" tez sie nalezy.

Sama sie strasz "Europa".

Tak na prawde to osobiscie licze na azyl polityczny po wyczynach
                                        kaczorow. Jeszcze troszke.

Przyznam sie, ze Krauzego to lechujarek mogliby pod powazniejszym
                                        zarzutem. Ale to za cienke bolki.
                                        • patience Re: z Krauzem to nie ja 30.08.07, 22:03
                                          rycho7 napisał:

> Przyznam sie, ze Krauzego to lechujarek mogliby pod powazniejszym
                                          > zarzutem. Ale to za cienke bolki.

Al Capone siedzial za podatki.
                                          • dachs A czy o tym Krauzem 31.08.07, 01:49
                                            to Kaczor wie cos wiecej niz pisala GW 8 lat temu?
                                            gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33185,140128.html
                                            Bo jakos niemrawo sie do niego zabierali.
                                            Ja wiem ze lepiej pozno niz wcale, ale dlaczego to "pozno" musi sie tak zbiegac
                                            z kampania wyborcza? smile)
                                            • patience Re: A czy o tym Krauzem 31.08.07, 08:07
                                              > to Kaczor wie cos wiecej niz pisala GW 8 lat temu?
                                              > gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33185,140128.html

Co prawda otwiera mi sie tam pusta strona, ale wierze Ci na slowo ze tam cos
                                              jest. Ale sie pomyliles z pytaniem. Sam rednacz raczyl nadmienic w stanie
                                              prawdomownosci wynikajacej ze spozytego alkoholu: "My sie ku... ku... ku... *wa
                                              na tym nie znamy. Jak nam pppowiedza to pppiszemy." Czyli moze i opublikowala,
                                              ale czy napisala?

> Bo jakos niemrawo sie do niego zabierali.

Jakie glupki, nie? Zamiast robic to samo co rednacz zaczeli na wlasna reke... wink

> Ja wiem ze lepiej pozno niz wcale, ale dlaczego to "pozno" musi sie tak zbiegac
                                              > z kampania wyborcza? smile)

Bo tak sobie zyczy Front Obrony Przestepcow. Licza na immunitety, ktore ich
                                              obronia przed wiadomo czym. Sila zlego na jednego wink))
                                          • rycho7 porownanie godne PiS 31.08.07, 06:08
                                            patience napisała:

> rycho7 napisał:
                                            >
                                            > > Przyznam sie, ze Krauzego

> Al Capone siedzial za podatki.

PiS deklaruje walke z korupcja. Krauze w opinii publicznej wiedzie
                                            prym w korupcji. Wiec pisuardesa proponuje zamknac go za podatki.
                                            Widocznie wlasciwie oceniasz debili z CBA. Wraz z ich wodzusiem.
                                            • patience Re: porownanie godne PiS 31.08.07, 08:10
                                              Ale Eliot Ness uchodzi w USA za bohatera. Jakbys go przy Amerykanach nazwal
                                              debilem, to bys oberwal w paszczu.
                                              wink
                                  • dachs Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 19:09
                                    patience napisała:

> Hm, byc moze niejasno zacytowalam. Szymczycha zaczal uzasadnienie
                                    > wniosku SLD nad samorozwiazaniem parlamentu od slow, ze celem SLD
                                    > jest skonczyc z odnowa moralna.

Zacytowalas bardzo jasno i nie mam watpliwosci ze to wlasnie jest celem SLD

> Na pewno ta deklaracja sie wszystkim przestepcom bardzo spodobala
                                    > smile))

Tez nie da sie zaprzeczyc.
                                    Ale nie da sie tez uniknac wrazenia, ze slowa tow. Szymczychy traktujesz niemal
                                    tak powaznie, jak slowa samego Jaroslawa Odnowiciela.
                                    A to juz zatraca powaznym odchylenieniem. smile)
                                    • patience Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 19:13
                                      To on traktuje swoje slowa powaznie. I to nie moja wina, ze mihnikoidy, w tym
                                      Ty, macie takie kierownictwo polityczne. Jak nie hotel Ritz, to przestępcysmile))))
                                      • dachs Re: "ukąszenie heglowskie" z 1979 zaowocowało w 1 30.08.07, 19:27
                                        Juz powiedzialas jak zareagujesz, gdy PO zaglosuje za wnioskiem SLD o
                                        samorozwiazanie Sejmu.
                                        Zareagujesz zgodnie z oczekiwaniami tow. Szymczychy.

A jak zareagujesz, gdy PO nie bedzie glosowalo za wnioskiem SLD o samorozwiazanie?
                                        Powiesz, ze PO skorzystalo z okazji zeby odwlec wybory. Moze tego nie wiesz, ale
                                        takiej reakcji tow. Szymczycha tez sobie goraco zyczy.

Czy to Ty kiedys tu pisalas cos o samodzielnym mysleniu, czy pomyslilem Cie z
                                        kim inteligentnym?
                                        • patience Heheh Sherlocku Holmesie:))))))))))) 30.08.07, 20:06
                                          Jeszcze nie powiedzialam, ale teraz powiem. Wezme nastepnego fistaszka i bede
                                          dalej ogladac relacje, zaglębiona w wygodnym fotelu i z kotem na kolanach
                                          smile))))))))))))))

dachs napisał:

> Juz powiedzialas jak zareagujesz, gdy PO zaglosuje za wnioskiem SLD o
                                          > samorozwiazanie Sejmu.
                                          > Zareagujesz zgodnie z oczekiwaniami tow. Szymczychy.
                                          >
                                          > A jak zareagujesz, gdy PO nie bedzie glosowalo za wnioskiem SLD o samorozwiazan
                                          > ie?
                                          > Powiesz, ze PO skorzystalo z okazji zeby odwlec wybory. Moze tego nie wiesz, al
                                          > e
                                          > takiej reakcji tow. Szymczycha tez sobie goraco zyczy.
                                          >
                                          > Czy to Ty kiedys tu pisalas cos o samodzielnym mysleniu, czy pomyslilem Cie z
                                          > kim inteligentnym?
                                          • dachs Re: Heheh Sherlocku Holmesie:))))))))))) 30.08.07, 20:16
                                            patience napisała:

> Jeszcze nie powiedzialam, ale teraz powiem. Wezme nastepnego
                                            > fistaszka i bede dalej ogladac relacje, zaglębiona w wygodnym
                                            > fotelu i z kotem na kolanach
                                            > smile))))))))))))))

Podrap kota ode mnie. Od fistaszkow niektorzy tyja, dlatego naleje sobie
                                            czerwonego winka.

smile)))))
                                            • patience Re: Heheh Sherlocku Holmesie:))))))))))) 30.08.07, 20:31
                                              Wybacz, aie bede drapac swojego kota od Frontu Obrony Przestepcow. Ostatnio
                                              sporo wydalam na odpchlanie smile)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=68277166&a=68277166
                                              • dachs Re: Heheh Sherlocku Holmesie:))))))))))) 30.08.07, 20:43
                                                Masz prawio a nawet obowiazek bronic swojego kota przed drapaniem z niepozadanej
                                                strony.
                                                Po tym co tu ostatnio pisalas, Twoja sympatia dla do kotow wydaje mi sie calkiem
                                                nieuzasadniona.
                                                smile)
                                                • patience Re: Heheh Sherlocku Holmesie:))))))))))) 30.08.07, 20:52
                                                  No wiesz. Postudiuj ten link, zrozumiesz co nadaje o pchlach. Najlepszym
                                                  sposobem spalenia tematu bylo wypowiadanie go ustami wojujacego antysemity. Sama
                                                  GW napisala w chwili slabosci, ze z badan zrodlowych wynika, ze Kobylanski mogl
                                                  byc sowieckim agentem. NO i te tematy podnosza teraz zupelnie inni ludzie.
                                                  Bolszewicy maja pszerypane. Na dokladke, bolszewik nie jest w stanie udawac
                                                  mienszewika. To wylazi, jak sloma z butow.

PS. Oddalam juz wszystkie sierpniowe koty, oprocz jednego malucha. On tez ma
                                                  swoj dom, ale musi poczekac, az pani domu wroci z szpitala po urodzeniu dzidziusia.
                                                  • patience No i wylazlo :D 30.08.07, 21:56
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=68274737&a=68283554

big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • babariba-babariba jakaś dzika paszcza tu wlazła i zżarła... 29.08.07, 21:14
      ...mój wątek z linkiem do Kuczyńskich:
      kuczyn.com/category/uncategorized/
      • wikul Re: jakaś dzika paszcza tu wlazła i zżarła... 29.08.07, 21:48
        babariba-babariba napisała:

> ...mój wątek z linkiem do Kuczyńskich:
        > kuczyn.com/category/uncategorized/

Premier mówi że to wilcza paszcza ale poważnie mówiąc musiał ktoś
        podkablować, domyślam się nawet kto.
        Ale ja zdążyłem przeczytać i odłożyć link.
        • hasz0 mam inny link 29.08.07, 22:41
          P_O_k_e_m_o_n_y_=__P_o_l_i_t_y_c_ z_n_e__Barachło_!
          Autor: her_tuske_piesek_gejrlina 29.08.07, 18:06Dodaj do
          ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz cytującOdpowiedz

Premier Jarosław Kaczyński:

...nie zgodzę się na to, żeby polityczni awanturnicy,
          chuligani polityczni wykonywali tego rodzaju działania,
          niezwykle szkodliwe dla państwa" - zaznaczył
          .....................................................................
          .................

POSLD-upki to agentura szwabsko-kacapska,
          wypełniająca misję rozwalenia RP
          poprzez anarchizację w Sejmie sad

Sytuacja w Polsce jest identyczna
          jak w XVIII wieku, kiedy to

kacapscy i pruscy szpiedzy
          jak Ponimski, Branicki, Rzewuski, Koniecpolski
          rozwalając Sejm od środka sad
          doprowadzili do rozbiorów Polski sad

Jedyny ratunek dla Polski
          przed kolejnym rozbiorem
          to większość sejmowa dla PIS-u !

• babariba-babariba jak tu sobie czytam patience... 30.08.07, 09:05
      ...to mam wrażenie, że w całkiem innym świecie żyliśmy i w PRL-u i w III RP i w
      kaczym cyrku.
      dachs nam tu prowokację zafundował Marksem inspirowaną [następstwem farsy po
      tragedii smile], a patience się zabuldoczyła nadzielając nas tu kolejnymi wersjami
      opowieści o dobrotliwości kaczek.
      A przed chwilą (godz. 9:05 jest) wzięły sobie kaczki i Kacvzmarka zamkły i
      Kornatowskiego podobno też.
      • patience To nic nie rozumiesz ... 30.08.07, 11:42
        To był ten sam PRL. Tylko byliśmy po przeciwnych końcach pałki, że tak
        symbolicznie powiem.
        • babariba-babariba tia... pewnie, że nic nie rozumiem, bo... 30.08.07, 15:03
          ...przy komputerze bywam tylko w takich okolicznościach, kiedy produkt z Puszczy
          Knyszyńskiej do lodówki dowieść muszę, coby dojrzał w należytym środowisku.
          Ale pamiętam, jak przed kilku laty helga pisała, że o Hannah Arendt nie można
          było na uniwersytetach mówić, a ja pamiętam, jak MUSIAŁEM na różne zajęcia kilka
          tekstów czytać. W latach 80-tych...
          • patience Re: tia... pewnie, że nic nie rozumiem, bo... 30.08.07, 15:13
            To jakieś dziwne zajęcia były. Jeszcze w latach 1990tych nie wydrukowano tekstu
            pewnemu doktorantowi, za Arendt właśnie. Po prostu postkomuniści mieli monopol
            na wydawnictwa uniwersyteckie, nie dostałeś poparcia, to nie drukowali. On się
            uparł że Arendt nie wykreśli, to w efekcie dosyć długo i z rozmaitymi
            komplikacjami pracował nad swoim doktoratem. Może jakiś twój wykładowca uczył
            cię, dlaczego Arendt jest sługusem imperializmu i siewczynią stonki
            ziemniaczanej. Z cała pewnością nie uczyli cię co to demokracja, społeczeństwo
            obywatelskie i wybór indywidualny, opisany np. w pracy "O myśleniu". Bolszewicy
            nie myślą. Za to wiedzą, co to dyscyplina organizacyjna oraz walka z wrogami
            Komitetu Centralnego na śmierć i życie.
            • rycho7 uzgodnijcie to miedzy soba z Haszem 30.08.07, 15:53
              patience napisała:

> Bolszewicy nie myślą.

Jak bez myslenia okradli Polakow z dorobku PRL (tego
              nieistniejacego "dorobku"). Slowotok bez przekazu.
            • babariba-babariba tia... pewnie, że nic nie rozumiem, bo... 30.08.07, 23:41
              może kiepski ten doktorat był po prostu.
              Jak by był dobry, to by pewnie do tej pory gdzieś w sieci był co najmniej.
              Link masz może jakiś???
              Ja znam przypadek inny całkiem, kiedy to w latach dwutysięcznych już i całkiem
              niedawnych durna redaktorka jednego z wydawnictw naukowych miesiącami całymi się
              upierała, że 'człowiek masowy' Ortegi y Gasset'a znaczy to samo, 'co masa ludzka'.
              A poza tym pozdrawiam... schłodziło się już należycie
        • rycho7 dziel i rzadz???????????????????????????? ????????? 30.08.07, 15:49
          patience napisała:

> Tylko byliśmy po przeciwnych końcach pałki

Coz za pisowski trynd do dzielenia Polakow.

Sadzac po plci to chyba dobrze, ze po przeciwnych stronach.
          • drf ostry mecz sie zaczyna... 30.08.07, 18:39
            PeACe4U
            • rycho7 sadzisz ze cos z tego moze wyjsc? sadze, ze watpie 30.08.07, 18:59
              drf napisał:

> PeACe4U

Czuje sie jakym gadal z samym Rozlubirskim. Podszlifuje jidisz.
              • drf ... 2x2=4 30.08.07, 21:07
                wink
                • rycho7 Vierte Reich 30.08.07, 21:52
                  drf napisał:

> wink
          • andrzejg Re: dziel i rzadz???????????????????????????? ??? 30.08.07, 23:51
            rycho7 napisał:

>
            > Coz za pisowski trynd do dzielenia Polakow.
            >
            > Sadzac po plci to chyba dobrze, ze po przeciwnych stronach.

spoko z ta płcią

A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka