Dodaj do ulubionych

Miotać się jak...

17.12.01, 23:04
Max, nie wiem, czemu się tak miotasz? Wyciągam do Ciebie rękę, podaję Ci
uprzejmie wiedzę, której łakniesz, a Ty gryziesz jak mały szczeniak.

Szkoda mi Cię, bo widzę, że jesteś w złym stanie psychicznym. Głowa do góry. Po
co walić nią na oślep, może lepiej choć raz spojrzeć pozytywnie na ludzi. Nie
tylko masz wrogów, chyba że na siłę chcesz ich mieć. Nie radzę Ci jednak tego.
Wiem doskonale, że mnie ugryziesz i powiesz, że Cię pouczam.

Z drugiej strony, obojętnie co nie napiszę, to i tak w przeinaczonym kontekście
przedstawisz, jak to że wysyłam do Ciebie faszystowskie spamy. Uderz się
najpierw we własne piersi i zapytaj, czy nie jesteś bez grzechu i dlaczego
szukasz ciągle wrogów dookoła siebie?

Życzę Ci lepszego zdrowia, przede wszystkim psychicznego!
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Miotać się jak... IP: *.unl.edu 17.12.01, 23:08
      terek napisał(a):

> Max, nie wiem, czemu się tak miotasz? Wyciągam do Ciebie rękę, podaję Ci
      > uprzejmie wiedzę, której łakniesz, a Ty gryziesz jak mały szczeniak.
      >
      > Szkoda mi Cię, bo widzę, że jesteś w złym stanie psychicznym. Głowa do góry. Po
      >
      > co walić nią na oślep, może lepiej choć raz spojrzeć pozytywnie na ludzi. Nie
      > tylko masz wrogów, chyba że na siłę chcesz ich mieć. Nie radzę Ci jednak tego.
      > Wiem doskonale, że mnie ugryziesz i powiesz, że Cię pouczam.
      >
      > Z drugiej strony, obojętnie co nie napiszę, to i tak w przeinaczonym kontekście
      >
      > przedstawisz, jak to że wysyłam do Ciebie faszystowskie spamy. Uderz się
      > najpierw we własne piersi i zapytaj, czy nie jesteś bez grzechu i dlaczego
      > szukasz ciągle wrogów dookoła siebie?
      >
      > Życzę Ci lepszego zdrowia, przede wszystkim psychicznego!

Hej terek, dokladnie to samo i mnie spotyka od maxa. Jakis belkot, podejrzenia
      o maoizm, faszyzm i tp. Jego sposob komunikowania sie to jakis obled. Ale to samo
      dotyczy Hiacynta i paru innych.
      Pozdrawiam Cie, Andrzej.

• Gość: wild Re: Miotać się jak... :) IP: *.net.bialystok.pl 17.12.01, 23:14
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Hej terek, dokladnie to samo i mnie spotyka od maxa. Jakis belkot, podejrzenia
        > o maoizm, faszyzm i tp. Jego sposob komunikowania sie to jakis obled. Ale to sa
        > mo
        > dotyczy Hiacynta i paru innych.
        > Pozdrawiam Cie, Andrzej.
        >

innych tzn. kogo?smile gdy widze fanatyzm w imagine mam lukier walic na ten konot
        totalitarny? never!
        • Gość: Andrzej Re: Miotać się jak... :) IP: *.unl.edu 17.12.01, 23:19
          Gość portalu: wild napisał(a):

> Gość portalu: Andrzej napisał(a):
          >
          > > Hej terek, dokladnie to samo i mnie spotyka od maxa. Jakis belkot, podejrz
          > enia
          > > o maoizm, faszyzm i tp. Jego sposob komunikowania sie to jakis obled. Ale
          > to sa
          > > mo
          > > dotyczy Hiacynta i paru innych.
          > > Pozdrawiam Cie, Andrzej.
          > >
          >
          > innych tzn. kogo?smile gdy widze fanatyzm w imagine mam lukier walic na ten konot
          > totalitarny? never!

Chorys czleku i nigdy nie zrozumiesz co to jest IMAGINE zza swej egoistycznej
          gardy. Przez takich jak ty, dupolizow swych bogatych panow mamy tak jak mamy.
          Czyli gowno mamy. Ty tez masz gowno, ale twoj pan ma wszystko.
          • Gość: wild o COŚ powiedział! :) MAMYaMAMY :)) IP: *.net.bialystok.pl 17.12.01, 23:23

> > innych tzn. kogo?smile gdy widze fanatyzm w imagine mam lukier walic na ten k
            > onot
            > > totalitarny? never!
            >
            > Chorys czleku i nigdy nie zrozumiesz co to jest IMAGINE zza swej egoistycznej
            > gardy. Przez takich jak ty, dupolizow swych bogatych panow mamy tak jak mamy.
            > Czyli gowno mamy. Ty tez masz gowno, ale twoj pan ma wszystko.

mamy & mamy? ]wink) czyżbyś pensje robolowi przestał zabierał na swój naukowy
            stołek?
      • Gość: Hiacynt komunikatywny Andrzej IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 00:40

> Hej terek, dokladnie to samo i mnie spotyka od maxa. Jakis belkot, podejrzenia
        > o maoizm, faszyzm i tp. Jego sposob komunikowania sie to jakis obled. Ale to sa
        > mo
        > dotyczy Hiacynta i paru innych.
        > Pozdrawiam Cie, Andrzej.
        >

O co ci Andrzeju chodzi, co mnie tykasz? Ja raczej z nawiedzonymni to się nie
        komunikuję. Masz jakieś wspomnienia? Pamietam tylko jeden twój wątek, w kórym
        chciałeś na modłę komunistyczną zbawiać świat.

O to ci chodzi?
        Zapamiętałewś moją łagodną, pobłażliwą perswazję?
        • Gość: wild Re: komunikatywny Andrzej IP: *.net.bialystok.pl 18.12.01, 06:16
          Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> Gość portalu: Andrzej napisał(a):
          >
          >
          > > Hej terek, dokladnie to samo i mnie spotyka od maxa. Jakis belkot, podejrz
          > enia
          > > o maoizm, faszyzm i tp. Jego sposob komunikowania sie to jakis obled. Ale
          > to sa
          > > mo
          > > dotyczy Hiacynta i paru innych.
          > > Pozdrawiam Cie, Andrzej.
          > >
          >
          > O co ci Andrzeju chodzi, co mnie tykasz? Ja raczej z nawiedzonymni to się nie
          > komunikuję. Masz jakieś wspomnienia? Pamietam tylko jeden twój wątek, w kórym
          > chciałeś na modłę komunistyczną zbawiać świat.
          >
          > O to ci chodzi?
          > Zapamiętałewś moją łagodną, pobłażliwą perswazję?

do tej pory nie moze tego pojąć? smile
    • Gość: Hiacynt Do Tereka i Maxa IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 06:51
      terek napisał(a):

> Max, nie wiem, czemu się tak miotasz? Wyciągam do Ciebie rękę, podaję Ci
      > uprzejmie wiedzę, której łakniesz, a Ty gryziesz jak mały szczeniak.
      > Szkoda mi Cię, bo widzę, że jesteś w złym stanie psychicznym. Głowa do góry. Po
      > co walić nią na oślep, może lepiej choć raz spojrzeć pozytywnie na ludzi. Nie
      > tylko masz wrogów, chyba że na siłę chcesz ich mieć. Nie radzę Ci jednak tego.
      > Wiem doskonale, że mnie ugryziesz i powiesz, że Cię pouczam.
      >
      > Z drugiej strony, obojętnie co nie napiszę, to i tak w przeinaczonym kontekście
      > przedstawisz, jak to że wysyłam do Ciebie faszystowskie spamy. Uderz się
      > najpierw we własne piersi i zapytaj, czy nie jesteś bez grzechu i dlaczego
      > szukasz ciągle wrogów dookoła siebie?
      > Życzę Ci lepszego zdrowia, przede wszystkim psychicznego!

Mnie interesuje odpowiedź tylko na jedno pytanie.
      Terek, czy napisałeś list do Maxa który przytaczam?
      Max, czy otrzymałeś ten list?
      Tylko to trzeba wyjaśnić.

Max jesteś cacy, żebyś Ty wiedział jeszcze jak!
      Autor: terek@poczta.gazeta.pl
      Data: 17-12-2001 10:38

Jestem metodologiem i chyba już skończyłem pisać pracę nt. metodologii badań
      masowych zachowań społecznych, ze szczególnym uwzględnieniem internetu. Dziś
      mogę już Ci powiedzieć, że cały czas byłeś poddawany eksperymentowi i na Tobie
      też sprawdzałem swoje metody badawcze. Myślę, że zweryfikowałem je pozytywnie.
      Twoje spontaniczne zachowanie, miotanie się z jednej skrajności w drugą było mi
      bardzo pomocne. Szczególnie cenne było Twoje zachowanie przy wątkach dot.
      wirusów. Wczorajsze wysłanie do Ciebie maila też było elementem eksperymentu.
      Na Twoim przypadku, że się tak wyrażę, zweryfikowałem technikę - nazwijmy ją -
      wymuszonego spontanicznego zachowania w skali masowej.
      Dzięki Ci ogromne Max. Ogromne dzięki.
      Jedna rzecz wymaga wyjaśnienia, bo widzę, że Ci się zamieszało w głowie od
      mojego eksperymentu. Raz mnie wyzywasz od parszywego Żyda, kiedy indziej od
      faszysty i katola. Dla Twojej informacji: nie miałem żadnego na to wpływu, w
      rodzinie z jakimi korzeniami urodziłem się. Jestem dumny z tych korzeni, z tej
      kultury, której cząstkę jedynie dane było mi dotknąć.

pozdrawiam i proszę o odpowiedź

Hiacynt
      • Gość: wild do Hiacynta to jest w tym wątku :) IP: *.net.bialystok.pl 18.12.01, 07:03
        Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

zagadka! przewertowalem net i nic! czy ktos wie?smile
        • Gość: Andrzej Do Hiacynta IP: *.unl.edu 18.12.01, 16:14
          Hiacynt, widze, ze Ty nie rozumiesz nadal slow Lennona. Ja uwazam, ze wszelkie
          religie sluza zniewoleniu naszego umyslu, i to chcial Lennon wyrzucic
          za burte. Ja uwazam, ze wojny sa wywolywane przez starych, bogatych skurwysynow,
          a gina mlodzi. Tego chcial uniknac Lennon. Wychowujemy sie w strachu przed
          pieklem, albo w iluzji raju po smierci, zapominajac o naszych braciach i
          powolaniach tu, na ziemi. O tym mowil Lennon, i ja to popieram. Itd, itd.
          To, ze gdzies powiedzial czy zrobil cos nie na twoja modle, nie ma znaczenia.
          Idea jego piosenki jest klarowna, tylko ludzie jak Ty staraja sie podpiac to pod
          maoizm czy cos w tym stylu. Twoja ideologia to ideologia jastrzebi
          kapitalistycznych, konserwy myslowej i egoizmu indywidualnego i grupowego.
          Nikogo tu nie namawiam, ani Lennon nie namawial do rewolucji proletariackiej.
          To o czym mowie, to chec pokazania fundamentalnych kanonow wokol ktorych toczy
          sie nasze zycie od tysiacleci, wokol kanonow, ktore nie maja nic wspolnego
          z miloscia blizniego i zrozumieniem innych. Poczytaj sobie dokladnie o czym mowil
          Jezus, jesli to ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie. Ty bronisz zawsze swojej
          dupy i swego nedznego posiadania. To tyle Hiacynt.
          Kiedys zapytano prof. Kotarbinskiego czy stosuje sie do swojej filozofii zyciowej.
          Opowiedzial: "A czy widzial kto kiedy drogowskaz idacy droga, ktora wskazuje ?"
          IMAGINE jest droga, a co zrobil Lennon to druga sprawa. Rozumiesz cos z tego ?
          Pozdr, Andrzej.

• Gość: wild a ja nadal tubylec!:) Lennion z wąsikiem? IP: *.net.bialystok.pl 18.12.01, 16:43

> Hiacynt, widze, ze Ty nie rozumiesz nadal slow Lennona. Ja uwazam, ze wszelkie
            >
            > religie sluza zniewoleniu naszego umyslu, i to chcial Lennon wyrzucic
            > za burte.

totalizm fanatyka na skale globalną! ( czy ktos rzada by wszyscy ludzie
            marzyli "for all peoples" ze nie ma ani jednego ateisty lub sa tylko ateisci?

Ja uwazam, ze wojny sa wywolywane przez starych, bogatych skurwysynow
            > ,
            > a gina mlodzi.

mówisz o feudałach? dlaczego rzadasz TERAZ zwiekszenia kontroli indywidualnej
            przez REZIMY?

Tego chcial uniknac Lennon. Wychowujemy sie w strachu przed
            > pieklem, albo w iluzji raju po smierci, zapominajac o naszych braciach i
            > powolaniach tu, na ziemi.

kto sie boi piekła morderca? złodziej?

ON sie nie musi bac

on sie boi mego shotguna!:]

O tym mowil Lennon, i ja to popieram. Itd, itd.
            > To, ze gdzies powiedzial czy zrobil cos nie na twoja modle, nie ma znaczenia.
            > Idea jego piosenki jest klarowna, tylko ludzie jak Ty staraja sie podpiac to po
            > d
            > maoizm czy cos w tym stylu.

"Maoiz" to tylko epitet moze sie nazywac socjalizm komunizm faszyzm
            to zniszczenie indywidualnosci w totalitranym-globlanym wyrównaniu czegokolwiek
            i kogokoliwek PRZEZ feudalnego urzednika :]

Twoja ideologia to ideologia jastrzebi
            > kapitalistycznych, konserwy myslowej i egoizmu indywidualnego i grupowego.

egoizm indywidualny przepraszam a jaka altrnetywa? FORMA KOLEKTYWNEGO FASZYZMU!

> Nikogo tu nie namawiam, ani Lennon nie namawial do rewolucji proletariackiej.

czyżby? czy słyszałes o rewolucji kulturalnej w Chinach? on pochwalał te kurioza
            totalitarne ( dla mnie tak samo jakby pochwalal faszyzm w III Reszy )

> To o czym mowie, to chec pokazania fundamentalnych kanonow wokol ktorych toczy
            > sie nasze zycie od tysiacleci, wokol kanonow, ktore nie maja nic wspolnego
            > z miloscia blizniego i zrozumieniem innych. Poczytaj sobie dokladnie o czym mow
            > il
            > Jezus, jesli to ma dla Ciebie jakiekolwiek znaczenie. Ty bronisz zawsze swojej
            > dupy i swego nedznego posiadania. To tyle Hiacynt.
            > Kiedys zapytano prof. Kotarbinskiego czy stosuje sie do swojej filozofii zyciow
            > ej.
            > Opowiedzial: "A czy widzial kto kiedy drogowskaz idacy droga, ktora wskazuje ?"
            > IMAGINE jest droga, a co zrobil Lennon to druga sprawa. Rozumiesz cos z tego ?
            > Pozdr, Andrzej.

jak z tym robolem? dalej musi pod pałką feudała łozyc swoja kaske na swiat nauki?

FASZYSTA NISZCZY EGO! butem kolektywistycznego myslenia i działania itd. itd.

egoista tubylec( nosze naturalne futro! )

Liberte! od anarchokapitalisty
    • wild super! :) 13.05.02, 17:48
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka