Dodaj do ulubionych

Dewocja tylko dla ludzi prymitywnych.

26.11.07, 14:32
Bigoci przez wiele lat żyli w złudzeniu , ze reprezentują w miarę
racjonalny światopogląd. Rewolucyjny rozwój kosmologii, fizyki i
nauk biologicznych dowodzi jednoznacznie, ze dewocja to irracjonalny
mit ludzi ograniczonych i prymitywnych.
Takich jak o. Rydzyk, Anulka Sobecka, Jareczek K. (nazwisko znane
organom ścigania) i psychicznie niepełnosprytny atolski.21.
Obserwuj wątek
    • karol.kowalik5 Re: Dewocja tylko dla ludzi prymitywnych. 29.11.07, 10:09
      stan.borys napisał:

> Bigoci przez wiele lat żyli w złudzeniu , ze reprezentują w miarę
      > racjonalny światopogląd. Rewolucyjny rozwój kosmologii, fizyki i
      > nauk biologicznych dowodzi jednoznacznie, ze dewocja to irracjonalny
      > mit ludzi ograniczonych i prymitywnych.
      > Takich jak o. Rydzyk, Anulka Sobecka, Jareczek K. (nazwisko znane
      > organom ścigania) i psychicznie niepełnosprytny atolski.21.
      Zdecydowanie tak !
      • stan.borys Re: Dewocja tylko dla ludzi prymitywnych. 29.11.07, 12:28
        Bigoteria to zboczenie. Przykładem niejaki atolski21.
    • atolski21 Zrodla agresji ateistycznej 29.11.07, 14:46
      Skad u ateistow tyla jadowitej agresji? Przeciez ateista nie wierzy
      i nie ma wiary do stracenia?
      Agresja ateistow to przepoczwarzony strach. Bo paradoxalnie ateista
      jest czlowiekiem fanatycznie wierzacym w religie bez Boga.
      Ateista nie ma zadnej racjonalnej ani naukowej pewnosci, ze jego
      bezbozna wiara to prawda ,stad jego strach i agresja.
      Wiec atol to frajer majacy swa frajerska atolska wiare , ktora nie
      daje mu zadnego egzystencjonalego komfortu.
      Ateista to idiota ,ktory wierzy w dolujaca i przygnebiajaca
      ateistyczna religie. Atole zawistni, przestancie zazdroscic
      wierzacym i idzcie do kosciola.
      • marouder.eu Do dupy 29.11.07, 15:06
        Ty atolski idz do dupy.
        Gdybys byl kobieta, to bym powiedzial, ze jestescie niedorznieta atolski!
        • stan.borys Re: Do dupy 29.11.07, 15:18
          marouder.eu napisał:

> Ty atolski idz do dupy.
          > Gdybys byl kobieta, to bym powiedzial, ze jestescie niedorznieta
          atolski!
          atolski to bierny pederasta ? Tzw. "lala", na aktywnego homo
          ("dziobaka") jest zbyt ... wygięty.
          • atolski21 A oto glizda obojniacza borys stan 29.11.07, 15:39
            Oczywiscie ateisci ,choc stanowia jedna grupe przestraszonych w
            agresje osobnikow ,dziela sie na pod-gatunki:
            a) Ateistyczna glizda obojniacza Borys. Cecha glowna to obojniactwo
            cech mesko-zenskich, co wiaze sie upodobaniem do zboczen.
            Zwiazek takiej glizdy a ateizmem jest przypadkowy. Glizda obojnicza
            Stan ma osobista pretensje do Abslutu , ze zabrania obrzydliwosci.
            Glizda typu Stan jest czesto rozdeptywana przez umiarkowanych
            ateistow, ktorzy nie mog zniesc moralnego smrodu Stana.
      • rycho7 staly element gry - wojujacy ateizm 30.11.07, 11:14
        atolski21 napisał:

> Skad u ateistow tyla jadowitej agresji?

Z Twoich urojen, Atolski. To jest najprostrza odpowiedz.

1. Atolski sam rozpoczal watek (sasiedni) na temat ateizmu. To on
        wykazal aktywnosc i zapotrzebowanie dyskusji o ateizmie. Nie byla to
        inicjatywa ateistow, ateizmu lub ich organizacji.
        2. Atolski zaatakowal ateistow. Otrzymal wiec odpowiedz.
        3. Atolski natezal sie obrazajac ateistow. Niektorzy znizyli sie do
        jego haszystowskiego poziomu.
        4. Atolski wykazal swoja mialkosc merytoryczna. Jego watek zamarl z
        braku zainteresowania.
        5. Jakis "ateista" z kompleksami odpowiedzial tworzac watek
        przeciwko wrogom ateistow. Zupelnie niepotrzebnie. Ja przynajmniej
        nie mam pretensji do ludzi gdy sa inteligentni inaczej, wyksztalceni
        inaczej itd. Nie kazdy ma szczescie w zyciu. Nie kazdemu Bog dal
        sile aby byc aktywnym, przedsiebiorczym, zdrowym, ... Cieszmy sie z
        bioroznorodnosci. Bog kazal Atolskiemu niesc krzyz
        jego "wyjatkowosci". Czesc jego pamieci.

Dla mnie Bog byl laskawy, nie dal mi "laski" wiary.
        • atolski21 [...] 30.11.07, 11:25
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • stan.borys Przepraszam atolski. Myślałem,że jesteś klerykałem 04.12.07, 18:39
            A Ty "atolski21" jesteś poprostu wojującym ateistą.
            Brawo synku.
            • atolski21 Katolicy to najwartosciows Polacy. 04.12.07, 18:54
              • atolski21 Re: Katolicy to najwartosciowsi Polacy. 04.12.07, 18:58
                Bog, Honor i Ojczyzna. To katolicy maja w sercach te piekne wartosci
                • atolski21 Re: Katolicy to najwartosciowsi Polacy. 04.12.07, 19:03
                  Katolicy zapewniaja biologiczne przezycie narodu polskiego.
                  Pomimo trudnej sytuacji materialnej, katolicy o idealistycznej
                  wyzszej motywacja maja wielodzietne rodziny.
                  Ateisci zagubieni w egoizmie amoku konsunpcjonizmu, zdychaja
                  bezdzietnie ,sprowadzajac narod polski do demograficznej katastrofy.
                  • jaceq Re: Katolicy to najwartosciowsi Polacy. 05.12.07, 00:09
                    Ewo,

I to mi wystarczająco udowadnia, że kutolski to jednak jest Pan J-zef. Na blogu
                    Pana J-zefa nie dość, że tezy podobne, to słownictwo identyczne.

kutolski21 napisał:

> Katolicy zapewniaja biologiczne przezycie narodu polskiego.
                    > Pomimo trudnej sytuacji materialnej, katolicy o idealistycznej
                    > wyzszej motywacja maja wielodzietne rodziny.
                    > Ateisci zagubieni w egoizmie amoku konsunpcjonizmu, zdychaja
                    > bezdzietnie ,sprowadzajac narod polski do demograficznej katastrofy.
                    • ewa8a Re: Katolicy to najwartosciowsi Polacy. 05.12.07, 08:20
                      Co do tego, że Atolski jest Józefem Z. nie mam wątpliwości - rozpoznałeś go
                      bardzo szybko. Przypuszczam, że gdybym od razu, gdy tylko pojawił się na forum,
                      uruchomiła wyszukiwarkę, też bym na to wpadła. Przeglądałam blog i zauważyłam,
                      że ateizm jest tam tematem przewodnim. Poglądy, głoszone przez Atolskiego są
                      także identyczne z tymi, które zaprezentował tutaj. Zwróć uwagę na akcent zwierzęcy.

www.opoka.org.pl/biblioteka/F/FR/ateizm_wdrodze.html

Oczywiście w opoce przekazuje je językiem bardziej cywilizowanym - wyobrażam
                      sobe, jak się musi się męczyć, nie mogąc użyć swoich ulubionych środków wyrazu,
                      którymi na aquanecie obdarza nas bardzo hojnie, dodając swoje słynne ,,hahahaha''.

• atolski21 Adwent 05.12.07, 10:03
                        Mamy w kosciele katolickim okres adwentu , ktory otwiera rok
                        liturgiczny. Czemu sluzy adwent? Nedytacjom i przygotowaniu do
                        Bozego Narodzenia.
                        Chodzi o skupienie sie nad duchowym wymiarem Bozego Narodzenia.
                        Bo Bog to wyraz ludzkiej wolnosci wyboru. Bog nikogo nie zmusza do
                        wiary. Bog Jezus Chrystus z pozycji czlowieka narodzonego, ma nam
                        cos do powiedzenia, cos nam proponuje. Przez dwa tysiace lat
                        olbrzymia czesc ludzkosci , w kazdym pokoleniu idzie dobrowolnie za
                        glosem Jezusa.
                        • ewa8a Re: Adwent 05.12.07, 11:01
                          atolski21 napisał:

> Mamy w kosciele katolickim okres adwentu , ktory otwiera rok
                          liturgiczny. Czemu sluzy adwent? Nedytacjom i przygotowaniu do
                          Bozego Narodzenia.

Ach, nawet nie zauważyłam. To dlatego jest Pan od wczoraj w takim uroczystym
                          nastroju i rozprawia o Bogu, Honorze i Ojczyźnie. Tak trzymać ! Nudne to, ale
                          może i lepsze od glizd i ateistycznych gówien. Pozostaje mieć nadzieję, że im
                          bliżej do narodzin Chrystusa, tym uduchowienie Pana będzie większe, posty
                          bardziej wyważone, a skłonności donosicielskie utemperowane.
                          • stan.borys Re: Adwent 05.12.07, 14:23
                            atolski ! Nie pękaj i ośmieszaj dalej katoli.
                            • marouder.eu W karnawal skubany dopiero katolom dowali:))/nt 05.12.07, 14:47

• redaktor.terlik Re: W karnawal skubany dopiero katolom dowali:))/ 08.12.07, 13:06
                                marouder.eu napisał:

>
                                Hm
                      • jaceq Re: Katolicy to najwartosciowsi Polacy. 05.12.07, 23:36
                        ewa8a napisała:

> Oczywiście w opoce przekazuje je językiem bardziej cywilizowanym

Podejrzewam, że "opoka", która od jakiegoś czasu nieznacznie acz regularnie i
                        permanentnie podupada, poszukując nowych autorów nie poznała się "kto zacz". No,
                        ale ja tam Kutolskiego kablował nie będę; mają tam swój rozum, to niech go używają.

Na blogu, w swoich (sygnowanych J.Z.) wpisach niby nie przypomina tut.
                        Kutolskiego, też jest ĄĘ, a za to popuszcza sobie pasa w komentarzach. (Kurde,
                        toż on całymi dobami siedzi w internecie!) Sądzę, że postać pn. "atolski"
                        wykreowana tu, na GW, jest swego rodzaju kamuflażem, alibi przy którym miały
                        zblednąć m.in. "kupy hipopotama". Podobnemu celowi służy zresztą tak ten udawany
                        analfabetyzm, jak i ten "antypisizm" Józka, który ostentacyjnie tu podkreśla. Na
                        blogu da się wyczuć narastający po wyborach jakby żal do PiSu (że przegrał), ale
                        bardzo delikatny. Tu natomiast tyle tylko, że słowa złego nie da powiedzieć na
                        Romana ani na dra Leppera. W sumie jakby miał pretensje do Jarosława, że wydymał
                        wymienionych z "koalicji tysiąclecia" i o nic więcej.

Btw., jestem na tropie bardzo ciekawych dokonań intelektualnych Pana J-fa z
                        czasów, kiedy jeszcze dyrektorował w jarosławskim LO, jak mi dostarczą, to się
                        podzielę.
                        • marouder.eu Jacku, zostaw namiary na atolskiego bloga... 06.12.07, 00:19
                          ...bo nie czytuje regularnie kretyna i fakt blogowania mi umknal.
                          • jaceq Re: Jacku, zostaw namiary na atolskiego bloga... 06.12.07, 00:22
                            migawki.blog.onet.pl/
                            • atolski21 Co jeszcze nie spicie parobki? 06.12.07, 00:33
                              No co jeszcze nie spicie parobki? Jutro macie o 4 rano swinie
                              wydoic. Niezle wam ten facet z Onet pl musial dokopac. ze tak
                              sie go ciagle boicie i tak sie tchorzliwie na niega zmawiacie na
                              Aquie. Musze wam zdradzic sekret. Ja przewracalem i zamykalem
                              cale fora arabskie i iranskie. Liczba hien nie ma znaczenia. Dobry
                              mysliwy tak jak ja ( i byc moze facet z onetu) ma ten od Boga
                              talent, ze z jednakowa latwoscia zabija 10 czy 1000 ofiar.
                              No wystawcie du*py ,parobki nadwislanskie. Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha
                              • marouder.eu Idi k'jebieni swolocz durnowata/nt 06.12.07, 00:36

• jaceq Re: Co jeszcze nie spicie parobki? 06.12.07, 00:49
                                > > No wystawcie du*py

Chciałbyś, sodomito. Nic z tego.
                                • atolski21 [...] 06.12.07, 00:57
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • rrollo Re: Parobki ze sciany wschodnie po rusku zaciagaj 06.12.07, 05:50
                                    niezły z pana dupek panie atolski
                                    • stan.borys atolski dokłada klerowi rzymsko-katolickiemu ! 06.12.07, 11:26
                                      atolski ! Nie pękaj i ośmieszaj dalej katoli.
                                      Brawo !

• redaktor.terlik Re: atolski dokłada klerowi rzymsko-katolickiemu 08.12.07, 11:30
                                        stan.borys napisał:

> atolski ! Nie pękaj i ośmieszaj dalej katoli.
                                        > Brawo !
                                        >
                                        >
                                        atolski to śmieć.
    • orwella Mnie sie widzi, ze atolski to prowokator 08.12.07, 21:34
      • rycho7 Re: Mnie sie widzi, ze atolski to prowokator 08.12.07, 21:45
        orwella napisała:

> j.w.

Prowokuje przy rozporku. Znalazl tam guziki a przyzwyczajony jest do
        suwaka. Toz to intelektualne wyzwanie. Nie pospieszajcie bo mu zylka
        peknie.
        • atolski21 Mnie sie widzi , ze jestesce bardzo slabi 08.12.07, 22:09
          Ale mam radoche. Ateistyczny ciemnogrod ze strachu juz 4 razy mnie
          wyklikal na tej stronie. Moje kopniaki byly tak mocne i bolesne
          dla was , ze szczury ateistyczne musialy sie ratowac klikaniem.
          To tylko potwierdza fakt- jestem od was inteligentniejszy , lepiej
          wyksztalcony,zdolniejszy . Ja jestem erudyta Katolik ,
          a wy niekompetentne ateistyczne lajno. ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha
          • drf Atolski co zrobić z tymi politeikami....? 08.12.07, 23:16
            Politeizm (z gr. πολύς polys - "liczny" + θεός theos - "bóg"; wielobóstwo) -
            wiara w istnienie wielu bogów (np. przedchrześcijańska religia Słowian,
            wierzenia Azteków, szinto, neopogaństwo). Jego przeciwieństwem jest monoteizm.
            Według islamu, politeizm (szirk) jest ciężkim grzechem; w podobnym tonie
            wypowiada się również Biblia.

W religiach politeistycznych bogowie mają zdefiniowane osobowości i sfery,
            którymi się zajmują. Tak na przykład w starożytnej Grecji Posejdon był bogiem
            morza, a Afrodyta - boginią miłości. Politeistyczne bóstwa mogą w mitach rodzić
            się, zakochiwać, walczyć między sobą. Zazwyczaj nie są wszechwiedzące ani
            wszechmogące, choć są o wiele bardziej potężne od ludzi i nieśmiertelne.

Cechą większości religii politeistycznych jest występowanie panteonów, czyli
            hierarchii bóstw. Bogów w obrębie panteonu łączą zazwyczaj więzi pokrewieństwa
            czy też małżeństwa. Liczba bogów w panteonie może mieć symbolizować kompletność
            (np. liczba 12 w kulturze europejskiej ze względu na dwunastu bogów w panteonie
            olimpijskim). Politeiści posiadają również mitologie - historie opisujące czyny
            bogów i przy okazji wyjaśniające naturę świata lub przekazujące prawdy
            psychologiczne.
            • atolski21 Re: Atolski co zrobić z tymi politeikami....? 08.12.07, 23:48
              drf, z przyjemnoscia z toba podyskutuje , ale prosze przeniesmy sie
              do tematu "ateizm tylko dla ludzi prymitywnych"
              • drf Prymitywni ludzie=Ateiści..czy tylko? 08.12.07, 23:58
                Ok.
                Pozdrawiam.
                Jestem poza tematemwink
                drf
          • orwella atolski, ty na pewno nie jestes katolikiem 08.12.07, 23:25
            ani Polakiem, to sie czuje. Ty nienawidzisz Polski i Polakow, mysle,
            ze jestes niejaka gabrycha czyli prowokatorem. twoim celem jest
            wylacznie obrazanie ludzi, tyle ze nie jestes w stanie nikogo
            obrazic. jestes tylko zalosny.

• marouder.eu To moze byc troll majonez:) 08.12.07, 23:46
              Pamietasz majoneza aurorko?
              Zwany tez przez absztyfikanta, Danke i mnie "Habibim"smile)
              (wszystkich nickow toto mialo ponad setke)
              • stan.borys atolski o sobie ! (Czysta prawda i tylko prawda) 09.12.07, 11:25
                Bozia nie dala mi pieniendzy,zdrowia, ale dala IQ - 8,pasudnom zone
                i patologicznom rodzinem , 156 cm wzrostu, 120 kilo wagi(same tluste
                ochlapy) i 48 mm fi*ta. Bozia nie kocha katolikow. autor: atolski21
                (forum aquanet)

• ewa8a Ludzie, więcej wyrozumiałości ! 09.12.07, 14:54
                  Czy zdziwaczały, podstarzały – być może emerytowany, bo czasu na
                  pisywanie na forach i blogowanie ma wyjątkowo dużo – nauczyciel z
                  małego miasteczka, być może przeraźliwie samotny (czy ktos mógłby z
                  nim dłużej wytrzymać?), który być może robił sobie nadzieję, że
                  gdzieś mógłby zaistnieć u boku tego, który był gwiazdą radia maryja,
                  miał być senatorem, a okazał się być pospolitym chamem i
                  przestępcą.... no więc, czy taki ktoś nie może choć przez chwilę
                  poczuć się kim innym ?

Pozwólcie mu się dowartościować, przymknijcie oko na
                  czterdziestoośmiocentymetrowe kalectwo, którym się delektuje, nie
                  wiedząc, że takie coś może jedynie wzbudzić współczucie.
                  Niech chełpi się swoją posturą, IQ, tytułami naukowymi, przecudnej
                  urody żoną, NIECH TEN NIESZCZĘŚNIK MA CHWILĘ RADOŚCI !

Wyraźcie czasami kilka słów zachwytu, zachwyt Qwardiana to trochę
                  za mało, by go zadowolić.
                  Wybaczcie mu menelski język, jakim się posługuje – to człowiek po
                  przejściach, desperat na skraju wyczerpania nerwowego.
                  • owca_czarna Re: Ludzie, więcej wyrozumiałości ! 09.12.07, 20:32

Ewo widzę, że sie zdenerwowałaś tym co i jak wypisuje atolski. Od pewnego czasu
                    podczytuję posty tego pana, ale on mnie nie dziwi, ani on ani jego zachowanie
                    Po prostu CI ludzie, głośno wykrzykujący o swojej głębokiej wierze, tacy są.
                    Nic nie poradzisz. To znany obraz ....

www.youtube.com/watch?v=WyxEdbyswKA
                    • ewa8a Re: Ludzie, więcej wyrozumiałości ! 09.12.07, 22:18
                      Owieczko, ja się wcale nie denerwuję, czytając Atolskiego. Atolski
                      to atrakcja tego forum, a Ty uważaj, bo swoim postem zapewne
                      dołączyłaś do ,,ateistycznych glizd’’.

• ewa8a Re: To moze byc troll majonez:) 09.12.07, 19:54
                marouder.eu napisał:

> (wszystkich nickow toto mialo ponad setke)

To zupełnie tak, jak Aurora.
      • stan.borys Re: Mnie sie widzi, ze atolski to prowokator 09.12.07, 13:12
        orwella napisała:
        ?
        • orwella Re: Mnie sie widzi, ze atolski to prowokator 09.12.07, 16:51
          Jakie bylo Twoje pytanie, Stanie? Tak, wydaje mi sie, ze atolski
          jest prowokatorem. Czuje to instynktownie. Przeciez to ewidentne, ze
          jemu chodzi o osmieszenie wiary katolickiej.
          --
          A Ty, jesli nie jestes prawdziwym Stanem Borysem i podszywasz sie
          pod zyjaca osobe mozesz miec klopotysmile)
          www.youtube.com/watch?v=lTcP4kiqcs4
      • stan.borys Re: Mnie sie widzi, ze atolski to prowokator 13.12.07, 13:17
        orwella napisała:

I cep.
    • pacynka.minka Czy wiara w kasnoludki prymitywizuje mnie? 09.12.07, 20:47
      Jeśli tak to mnie to zupełnie nie przeszkadza, gdyż moja wiara w cudowna moc
      krasnoludków bardzo ubogaca me życie duchowe, a jednocześnie czyni osobą
      bardziej racjonalną od niewierzących.

W religii krasnoludków nie jest takie istotne jak powstał świat, i kiedy, bo
      wiadomo i tak, że to krasnoludki były pierwsze. Najważniejsze dla wyznawcy jest
      pewne niebo po śmierci. Niebo które bez porównania atrakcyjniejsze jest od
      (bleeee) nudów nieba katolickiego.

Jak widzisz - to ja mam rację i prawdę.
      • atolski21 Zbiorowy taniec ateistycznych glizd 09.12.07, 21:23
        Dziekuje , za wasz zbiorowy wysilek w dostarczaniu mi rozrywki i
        smiechu. Bo po raz pierwszy w zyciu widze zbiorowy balet glizd
        ateistycznych. Co za synchronizacja ruchow:
        skok w lewo - tylko PO-LiD wielbimy
        skok w lewo- tylko na katolikow plujemy
        skok w lewo - zbokow lesbo-lewako-pedalskich kochamy
        Uups , za daleko w lewo , glizdy wpadly znowu do odbytu
        adama i urbana , ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha
        • drf Re: Zbiorowy taniec ateistycznych glizd 09.12.07, 23:03
          Panie atolski,
          czy jest pan pewny iz adam i urban maja wspolny odbyt?

adam napewno by zaprzeczyl i pozwal do sadu

pzdr
          drf
          • atolski21 Re: Zbiorowy taniec ateistycznych glizd 10.12.07, 00:46
            Wiele ich laczy
            • atolski21 Polytheism vs Monotheism 10.12.07, 00:52
              Panie DRF, odpowiedzialem na panskie zapytanie dotyczace polytheismu
              vs monotheismu w temacie "ateizm tylko dla prymitywnych"
              • drf Re: Polytheism vs Monotheism 10.12.07, 01:49
                Dziękuje Panu atolski21.

ARKADIJ STRUGACKI
                BORYS STRUGACKI

Trudno być Bogiem

"Długi czas obaj milczeli. Potem Rumata wyjął z kantynki dzban estorskiego oraz
                zakąskę i postawił przed gościem. Arata nie podnosząc oczu zaczął łamać chleb l
                popijać winem. Rumatę ogarnęło dziwne uczucie bolesnego rozdwojenia. Wiedział,
                że jego stanowisko jest słuszne,, niemniej ta słuszność w jakiś niepojęty sposób
                stawiała go znacznie niżej Araty. Tamten czymś go przewyższał, i nie tylko jego,
                lecz wszystkich, którzy przybyli nieproszeni na tę planetę (pełni bezsilnej
                litości obserwowali straszliwe wrzenie jej życia z wyżyny beznamiętnych hipotez
                i obcej tu moralności. Po raz pierwszy uświadomił sobie: niczego nie można
                zdobyć nie ponosząc strat, jesteśmy nieskończenie silniejsi od Araty w naszym
                królestwie dobra i nieskończenie słabsi od niego w tym królestwie zła...
                - Nie powinien pan był schodzić z nieba - odezwał się nagle Arata. - Niech pan
                wraca do siebie. Pan tylko wyrządza nam szkodę.
                - Nie ma pan racji - powiedział łagodnie Rumata. - Nigdy nie szkodzimy nikomu.
                - Nieprawda. Budzicie bezpodstawne nadzieje...
                - W kim?
                - We mnie. Pan osłabił moją wolę, don Rumata. Dawniej liczyłem wyłącznie na
                siebie, a pan sprawił, że teraz liczę na pańską siłę. Dawniej każdą walkę
                toczyłem tak zaciekle, jakby była ostatnią w moim życiu. A teraz zauważyłem, że
                szczędzę siebie dla innych walk, które będą rozstrzygające, ponieważ pan weźmie
                w nich udział...Niech pan odejdzie stąd, don Rumata, wraca do swego nieba l
                nigdy więcej się tu nie zjawiał Albo da nam swoje pioruny czy choćby tego
                żelaznego ptaka, czy po prostu obnaży swoje miecze i stanie na czele nas wszystkich.
                Umilkł i znów sięgnął po chleb Rumata patrzył na jego pozbawione paznokci palce
                Przed dwoma laty wyrwał mu JS osobiście za pomocą specjalnego przyrządu don
                Reba. Ty jeszcze nie wiesz wszystkiego, myślał. Jeszcze pocieszasz się myślą, że
                tylko ty sam skazany jesteś na klęską. Nie wiesz jeszcze, że jeśli chodzi o
                twych żołnierzy, to wróg istnieje nie tyle poza nimi, ile w nich samych.
                Możliwe, że obalisz Zakon i fala buntu chłopskiego wyniesie cię na tron
                królewski, że zrównasz z ziemią zamki szlacheckie, potopisz w Cieśninie baronów,
                a zbuntowany lud odda ci wszystkie honory jako wielkiemu wyzwolicielowi, że
                będziesz dobrym i mądrym - jedynym dobrym i mądrym człowiekiem w twoim
                królestwie, l dzięki tej dobroci zaczniesz rozdawać posiadłości ziemskie swym
                współtowarzyszom walki, a na cóż im te ziemie bez poddanych? l koło zacznie się
                kręcić w przeciwną stronę. Dobrze jeszcze, jeśli zdążysz umrzeć własną śmiercią
                i nie zobaczysz nowych hrabiów i baronów, którzy powstaną z twoich wczorajszych
                wiernych żołnierzy. Tak już bywało, mój sławny Arato, i na Ziemi, i na twojej
                planecie."
                • karol.kowalik5 Bigot nie jest normalnym człowiekiem. 10.12.07, 16:25
                  To biedny i oszalały z onanizmu atolski21.
                  • atolski21 Katolik jest wartosciowym czlowiekiem 10.12.07, 17:55
                    Atolski21 - Amerykanin, zamozny na obydwu kontynentach,podwojny
                    amerykanski doktorat (MD PhD) z dobrych amerykanskich uniwersytetow,
                    IQ 168 , Piekna zona mlodsza o 30 lat, cztery coreczki rok po roku,
                    w lutym Asia ma urodzic nasze nastepne dziecko. Gorliwy Katolik.
                    • marouder.eu Wzrost atolskiego: 48 cm 10.12.07, 18:01
                      Naciagal sobie przywiazany do drzewa, przy pomocy wyciagarki samochodu
                      terenowego, ktorej obsluga zajmowala sie malzonka Atolskiego.
                      • karol.kowalik5 Re: Wzrost atolskiego: 48 cm 12.12.07, 13:43
                        marouder.eu napisał:

> Naciagal sobie przywiazany do drzewa, przy pomocy wyciagarki samochodu
                        > terenowego, ktorej obsluga zajmowala sie malzonka Atolskiego.
                        Małżonek a nie małżonka atolskiego ! atolski to "lala" ... .
                        • stan.borys Re: Wzrost atolskiego: 48 cm 12.12.07, 16:06
                          karol.kowalik5 napisał:

> marouder.eu napisał:
                          >
                          > > Naciagal sobie przywiazany do drzewa, przy pomocy wyciagarki
                          samochodu
                          > > terenowego, ktorej obsluga zajmowala sie malzonka Atolskiego.
                          > Małżonek a nie małżonka atolskiego ! atolski to "lala" ... .
                          To co z tego, że atolski jest biernym pederastą. Może to lubi, bo
                          przy kobietach mu nie staje ... rozumu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka