Gość: V.C. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 15:21 [i] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xiazeluka "PAMIĘTAMY" - i słusznie! 11.09.03, 15:55 Bowiem to jedyna porażka światowego komunizmu w latach siedemdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: "PAMIĘTAMY" - i słusznie! IP: *.telia.com 11.09.03, 21:59 Dzisiaj Czilijczycy w Chile maja w dupie niejakigo Allende. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: 'PAMIĘTAMY' - i słusznie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 23:37 Gość portalu: Re napisał(a): > Dzisiaj Czilijczycy w Chile maja w dupie niejakigo Allende. A ty skąd to wiesz ? Zajrzyj np. tu : www.purochile.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: 'PAMIĘTAMY' - i słusznie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:39 Gość portalu: Re napisał(a): > Dzisiaj Czilijczycy w Chile maja w dupie niejakigo Allende. W samym centrum Santiago , stolicy Chile , obok pałacu La Moneda , stoi pomnik prezydenta Allende . Postawili do Chilijczycy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re Re: 'PAMIĘTAMY' - i słusznie! IP: *.telia.com 12.09.03, 23:12 A w miejscowosci Con con , nad sama plaza (nieopodal Vinia del Mar) stoi pomnik Hitlera.To uchodzcy z III Rzeszy go postawili (starzy SS-mani),to nie znaczy, ze Chile lubi komunizm lub faszyzm lub tp. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor A co ty zasrańcu pamiętasz? 11.09.03, 16:01 A ja pamiętam i walnięty lewaku wyobraź sobie te apele całych szkół i zakładów pracy przeciwko...(dopowiedz sobie gnoju co polskie(sowieckie) media nadawły). Ci sami czerwoni obsarańcy pokłony oddawali dzielnemu narodowi Kambodży. I wiedz obszczymurze, że zabicie komunisty to nie grzech ani nawet wykoroczenie, jeno przyczynek do chwały!!! NOwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do staruszka nowotwora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 23:39 nowytor napisał: > A ja pamiętam i walnięty lewaku wyobraź sobie te apele całych szkół i zakładów > pracy przeciwko...(dopowiedz sobie gnoju co polskie(sowieckie) media nadawły). > Ci sami czerwoni obsarańcy pokłony oddawali dzielnemu narodowi Kambodży. > I wiedz obszczymurze, że zabicie komunisty to nie grzech ani nawet wykoroczenie > , > jeno przyczynek do chwały!!! > NOwy A ja nie pamiętam . Pamiętam zaś Dekalog i V.przykazanie : Nie zabijaj , katoliku . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do staruszka nowotwora 12.09.03, 19:19 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Pamiętam zaś Dekalog i V.przykazanie : Nie zabijaj , katoliku . W oryginale brzmi ono jako 'nie morduj'. Zaś lewicowym ekstremistom, jak najbardziej odpowiednia jest kara śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do pollacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:04 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Pamiętam zaś Dekalog i V.przykazanie : Nie zabijaj , katoliku . > > W oryginale brzmi ono jako 'nie morduj'. W Bibli w przekładzie ks. Jakuba Wujka : Nie będziesz zabijał . Zaś lewicowym ekstremistom, jak > najbardziej odpowiednia jest kara śmierci. A prawicowym ? Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do pollacka 12.09.03, 20:07 Gość portalu: V.C. napisał(a): > > W oryginale brzmi ono jako 'nie morduj'. > > W Bibli w przekładzie ks. Jakuba Wujka : Nie będziesz zabijał . Przekład i oryginał to jednak różnica. Zresztą należy odczytywać to w kontekście, a z niego wynika że kara śmierci jest aprobowana według Biblii. > Zaś lewicowym ekstremistom, jak > > najbardziej odpowiednia jest kara śmierci. > > A prawicowym ? A prawicowym szykowana jest wielka nagroda w Niebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do pollacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:22 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > W oryginale brzmi ono jako 'nie morduj'. > > > > W Bibli w przekładzie ks. Jakuba Wujka : Nie będziesz zabijał . > > Przekład i oryginał to jednak różnica. Zresztą należy odczytywać to w > kontekście, a z niego wynika że kara śmierci jest aprobowana według Biblii. Ani Ty , ani ja , ani nikt inny , nie mam dostępu do oryginału . Biblia - w tym Dekalog - była wielokrornie modyfikowana przez kolejnych autorów przykładów i tłumaczy . Tak naprawdę nie dyskutujemy o V. , lecz o VI. przykazaniu . Pierwotne II. przykazanie zostało z Dekalogu usunięte ... > > > Zaś lewicowym ekstremistom, jak > > > najbardziej odpowiednia jest kara śmierci. > > > > A prawicowym ? > > > A prawicowym szykowana jest wielka nagroda w Niebie Churysy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do pollacka 12.09.03, 20:38 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Tak naprawdę nie dyskutujemy o V. , lecz o VI. przykazaniu . Pierwotne II. > przykazanie zostało z Dekalogu usunięte ... Bzdura, są wszystkie. Zajrzyj do Biblii, Katechizmu, a przy okazji wskaż numerację przykazań w Biblii. > > A prawicowym szykowana jest wielka nagroda w Niebie > > Churysy ? Hehe O to by trzeba było spytać woja-pulsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galba "PAMIĘTAMY" - to pozwala żywić nadzieję... IP: 144.57.128.* 11.09.03, 18:17 ... że pamiętając o zbrodniach reżimu Allende już więcej nie doprowadzicie żadnego narodu do takiego upodlenia - wtedy kolejny Generał nie będzie potrzebny. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do Galby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 21:27 Gość portalu: Galba napisał(a): > ... że pamiętając o zbrodniach reżimu Allende już więcej nie doprowadzicie > żadnego narodu do takiego upodlenia - wtedy kolejny Generał nie będzie > potrzebny. > > G. > Może napiszesz coś o rzekomych zbrodniach rządu Allende , który w przeciwieństwie do Pinocheta doszedł do władzy w drodze DEMOKRATYCZNYCH wyborów . Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do Galby 11.09.03, 21:50 Gość portalu: V.C. napisał(a): > ... Allende , który w > przeciwieństwie do Pinocheta doszedł do władzy w drodze DEMOKRATYCZNYCH > wyborów . Nie on jeden. Niejaki Adolf tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do Galby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 23:35 miss_mag napisała: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > ... Allende , który w > > przeciwieństwie do Pinocheta doszedł do władzy w drodze DEMOKRATYCZNYCH > > wyborów . > Nie on jeden. Niejaki Adolf tez. A teraz łaskawie oświeć mnie , co jeszcze wspólnego mieli śp. Allende i zbrodniarz Hitler . Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do V.C. 12.09.03, 01:01 Gość portalu: V.C. napisał(a): > A teraz łaskawie oświeć mnie , co jeszcze wspólnego mieli śp. Allende i > zbrodniarz Hitler . Obaj byli socjalistami wybranymi w demokratycznych wyborach )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do miss_mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:24 miss_mag napisała: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > A teraz łaskawie oświeć mnie , co jeszcze wspólnego mieli śp. Allende i > > zbrodniarz Hitler . > Obaj byli socjalistami wybranymi w demokratycznych wyborach )) Hitler nie był lewicowym socjalistą , lecz skrajnym prawicowcem . Hitler , w przeciwieństwie do Pinocheta , nie doszedł do władzy w drodze krwawego zamachu stanu . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do miss_mag 12.09.03, 19:37 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Hitler nie był lewicowym socjalistą , lecz skrajnym prawicowcem . Pewnie jeszcze takim w stylu UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
janus22 Re: do VC 17.09.03, 12:11 Gość portalu: V.C. napisał(a): > miss_mag napisała: > > > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > > A teraz łaskawie oświeć mnie , co jeszcze wspólnego mieli śp. Allend > e i > > > zbrodniarz Hitler . > > Obaj byli socjalistami wybranymi w demokratycznych wyborach )) > > Hitler nie był lewicowym socjalistą , lecz skrajnym prawicowcem . Tak, tak VC. A Narodowo-Socjalistyczna Robotnicza Partia Niemiec nic wspólnego z socjalizmem nie miała ))) > > Hitler , w przeciwieństwie do Pinocheta , nie doszedł do władzy w drodze > krwawego zamachu stanu . Ale np. Lenin objął władzę w wyniku "krwawego zamachu stanu". Potępiasz za to "Wielkiego Wodza Rewolucji"? )) Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: do VC 17.09.03, 12:31 janus22 napisał: > Tak, tak VC. > A Narodowo-Socjalistyczna Robotnicza Partia Niemiec nic wspólnego z > socjalizmem nie miała ))) Towarzysz FałkropkaCekropka nie ma mózgu, tylko matrycę z wytłoczoną na wieki treścią, którą za zaimplantowano mu w cementownii im. Allende w Hawanie. Nie wymagaj zatem od tego cyborga marki Breżniew 2000 TL (TurboLewicowanie) zbyt wiele. > Ale np. Lenin objął władzę w wyniku "krwawego zamachu stanu". No wiesz?! Towarzysz FałkropkaCekropka przepali sobie wszystkie obwody, kiedy dotrze do jego CPU, iż nie było żadnej tam listopadowej Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej, tylko ordynarny zamach stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
janus22 Re: do VC 17.09.03, 16:32 xiazeluka napisał: > janus22 napisał: > > > Tak, tak VC. > > A Narodowo-Socjalistyczna Robotnicza Partia Niemiec nic wspólnego z > > socjalizmem nie miała ))) > > Towarzysz FałkropkaCekropka nie ma mózgu, tylko matrycę z wytłoczoną na wieki > treścią, którą za zaimplantowano mu w cementownii im. Allende w Hawanie. > Nie wymagaj zatem od tego cyborga marki Breżniew 2000 TL (TurboLewicowanie) > zbyt wiele. Staram się. Ale nie mogę wypisywanych przez VC-ta głupot pozostawiac zupełnie bez komentarza. Wszak "młodzież słucha, ona się uczy" )) > > > Ale np. Lenin objął władzę w wyniku "krwawego zamachu stanu". > > No wiesz?! Towarzysz FałkropkaCekropka przepali sobie wszystkie obwody, kiedy > dotrze do jego CPU, iż nie było żadnej tam listopadowej Wielkiej > Socjalistycznej Rewolucji Październikowej, tylko ordynarny zamach stanu. Nawet gdy do niego to dotrze, to on i tak w to nie uwierzy )) No chyba, że "trockiści" na www.lewica.pl napiszą coś na ten temat )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do janusa22 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 20:19 janus22 napisał: > xiazeluka napisał: > > > janus22 napisał: > > > > > Tak, tak VC. > > > A Narodowo-Socjalistyczna Robotnicza Partia Niemiec nic wspólnego z > > > socjalizmem nie miała ))) > > > > Towarzysz FałkropkaCekropka nie ma mózgu, tylko matrycę z wytłoczoną na > wieki > > treścią, którą za zaimplantowano mu w cementownii im. Allende w Hawanie. > > Nie wymagaj zatem od tego cyborga marki Breżniew 2000 TL (TurboLewicowanie > ) > > zbyt wiele. > > Staram się. > Ale nie mogę wypisywanych przez VC-ta głupot pozostawiac zupełnie bez > komentarza. Wszak "młodzież słucha, ona się uczy" )) > > > > > > Ale np. Lenin objął władzę w wyniku "krwawego zamachu stanu". > > > > No wiesz?! Towarzysz FałkropkaCekropka przepali sobie wszystkie obwody, > kiedy > > dotrze do jego CPU, iż nie było żadnej tam listopadowej Wielkiej > > Socjalistycznej Rewolucji Październikowej, tylko ordynarny zamach stanu. > > Nawet gdy do niego to dotrze, to on i tak w to nie uwierzy )) > No chyba, że "trockiści" na www.lewica.pl napiszą coś na ten temat )) Będę zwięzły . Nie przepadam za rewolucjami . Co ? Zatkało ? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: do janusa22 18.09.03, 08:35 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Nie przepadam za rewolucjami . > > Co ? Zatkało ? Owszem, zatkało. My tu z Januszem rozprawiamy o puczach, a towarzysz jak Filip z konopi wyskakuje z jakimiś rewolucjami, może nawet przemysłowymi... Odpowiedz Link Zgłoś
janus22 Re: do janusa22 18.09.03, 09:35 xiazeluka napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Nie przepadam za rewolucjami . > > > > Co ? Zatkało ? > > Owszem, zatkało. My tu z Januszem rozprawiamy o puczach, a towarzysz jak Filip > z konopi wyskakuje z jakimiś rewolucjami, może nawet przemysłowymi... Dokładnie tak )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: do Galby IP: *.nyc.rr.com 12.09.03, 03:44 Niestety panie towarzyszu VC. Allende nigdy nie byl wybrany w demokratyczntch wyborach, przez co rozumiemy wybory powszechne. Na prezydenta wybrany zostal przez parlament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: do Galby IP: *.nyc.rr.com 12.09.03, 03:49 hitler tez nie zostal wybrany w demokratycznych wyborach. NSDAP nie wygrala wyborow lecz zdobyla najwieksza liczbe mandatow, le nie 50%. Hindenburg powierzyl hitlerowi utworzenie rzadu mniejszosciowego. Czy juz w polsce historii nie ucza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do Felusiaka wszystkowiedzącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:11 Gość portalu: felusiak napisał(a): > hitler tez nie zostal wybrany w demokratycznych wyborach. > NSDAP nie wygrala wyborow lecz zdobyla najwieksza liczbe > mandatow, le nie 50%. Jesteś żałosny . Idąc twoim tokiem myślenia , BUSH jr. i wielu innych przezydentów było wybranych niedemokratycznie . Nie zdobyli przecież 50 % głosów społeczeństwa . Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: do Felusiaka wszystkowiedzącego 17.09.03, 12:51 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Gość portalu: felusiak napisał(a): > > > hitler tez nie zostal wybrany w demokratycznych wyborach. > > NSDAP nie wygrala wyborow lecz zdobyla najwieksza liczbe > > mandatow, le nie 50%. > > Jesteś żałosny . Idąc twoim tokiem myślenia , BUSH jr. i wielu innych > przezydentów było wybranych niedemokratycznie . Nie zdobyli przecież 50 % > głosów społeczeństwa . Naucz się najpierw czytać: NSDAP nigdy (przed styczniem 1933) nie zdobyła większości głosów w wyborach (nie mówię o procencie społeczeństwa). W rządzie Hitlera było tylko 3 nazistów, reszta to bezpartyjni - nominaci Hindenburga, nacjonaliści itp. Krótko mówiąc - rząd koalicyjny z minimalną większością. Nie zapominaj też o tym, że wniosek o votum nieufności dla rządu von Pappena zglosili komuniści, których NSDAP poparła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do Felusiaka wszystkowiedzącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:16 Gość portalu: felusiak napisał(a): > Niestety panie towarzyszu VC. Allende nigdy nie byl > wybrany w demokratyczntch wyborach, przez co rozumiemy > wybory powszechne. Na prezydenta wybrany zostal przez > parlament. Doskonale o tym wiem . Wcześniej jednak kandydował w wyborach powszechnych z ramienia Unidad Popular i uzyskał 36,3 % glosów , co było najlepszym wynikiem . Parlament wybiera również prezydentów m.in. Czech , Niemiec , Włoch . Czy wniosek z tego , że doszli do władzy niedemokratycznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: do Galby 17.09.03, 12:46 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Gość portalu: Galba napisał(a): > > > ... że pamiętając o zbrodniach reżimu Allende już więcej nie doprowadzicie > > > żadnego narodu do takiego upodlenia - wtedy kolejny Generał nie będzie > > potrzebny. > > > > G. > > > > Może napiszesz coś o rzekomych zbrodniach rządu Allende , który w > przeciwieństwie do Pinocheta doszedł do władzy w drodze DEMOKRATYCZNYCH > wyborów . Można dojść do władzy w drodze demokratycznych wyborów i co z tego? Pytanie jest takie, czy Allende rządził w sposób demokratyczny. Tak się składa, że przed parunastu laty zaczynałem karierę zawodową w górnictwie miedziowym, pamiętam relacje starszych kolegów, którzy byli służbowo w Chile tuż przed nastaniem Allende i potem. Opowiadali, jaki tam był bajzel. Nie należy również zapominać, że kandydaturę Allende poparła tylko 1/3 głosujących, gdyż wśród chadeków nastąpił rozłam i wystawili aż dwóch kandydatów, przez co głosy się rozbiły. Ich ordynacja nie przewidywała takiej sytuacji, tzn. żadnej bezwzględnej większości. Nie zapominajmy i tym, że KPChile szykuowała pucz, co przemknęło się przez ówczesną cenzurę PRL-owską, wzmianka była w "Polityce". Pinochet i s-ka po prostu ich uprzedzili. Mogę zrozumieć, że część chilijczyków żywi sentyment do Allende, ale co z tego wynika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan, Chicago Źle odczytaliście instrukcje toayszu VC! IP: *.CHCGILGM.covad.net 11.09.03, 20:35 Pamiętam, pamiętam - pogonili kota czerwonym. Nie uważam jednak, żeby Pinocheta tak bardzo upamiętniać. Jego błędem było wszakże, że nie wysłał swoich czerwonych razem z Dyktatorem Allende do przyjaciół Rosjan na Syberię. Swój do swego! Uporał się krwawo z czerwoną zarazą. Widzę Tow. VC z koszulką ze zbójami - Che Guevarrą, Allendem i Castro Fidelem. Ale,ale - żeby czcić i pamiętać generała Pinocheta? Towarzyszu VC - tajne instrukcje były nas bibułce pisane i odczytaliście je z odwrotnej strony. To nie tak miało być toayszu - pilnujcie się bardziej bo przydziały dodatkowe na wyroby czekoladopodobne i koc wojskowy sztuka jedna zostaną dla Was wstrzymane. W Komitecie jesteśmy tym zbulwersowani! Radio Pionier ma być tytułem kary zdane do magazynu Komitetu! Z partyjnym pozdrowieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Miejmy nadzieję że wyciągniecie z tego nauczkę, czerwońcy. /nt/ 11.09.03, 20:50 Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Nowy Jork 11.09.2001 - PAMIĘTAMY 11.09.03, 22:11 Tak, pamietamy smierc niewinnych ludzi Ty maly wszawy smierdzacy czerwony gnojku.. obsrac cie nie warto, prymitywny polmozgu. Wyjedz do Korei, to tam twoj idol bedzie wiedzial, co z toba zrobic. Pinochet zrobil to z czerwonymi bandytami co nalezalo. I chwala mu za to.. Gdyby czerwona zgraja rzadzila tam do tej pory (zadnych wyborow wiecej by tam juz nie bylo) to z glodu zdechloby juz kilka milionow ludzi.. jak w Korei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do antykagana - obrońcy zbrodniarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 23:34 antykagan napisał: > Tak, pamietamy smierc niewinnych ludzi > Ty maly wszawy smierdzacy czerwony gnojku.. obsrac cie nie warto, prymitywny > polmozgu. Wyjedz do Korei, to tam twoj idol bedzie wiedzial, co z toba zrobic. > Pinochet zrobil to z czerwonymi bandytami co nalezalo. I chwala mu za to.. > Gdyby czerwona zgraja rzadzila tam do tej pory (zadnych wyborow wiecej by tam > juz nie bylo) to z glodu zdechloby juz kilka milionow ludzi.. jak w Korei Spadaj . Nie życzę sobie , żebyś juz kiedykolwiek odpowiadał na moje posty . Dyskusja z toba jest niemożliwa . Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor Cymbał V,c, nie zauważył gwiazdki na tablicach, 12.09.03, 00:52 które otrzymał Mojżesz (czyli odnośnik do przypisu), a znajdującej się przy V przykazaniu. Na dole tablic jest takie wyjaśnienie: "Nie dotyczy komunistów". Nowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +++Ignorant Dobry czerwony to czerwony martwy jak Aliende!/nt IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.03, 01:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do mądrego inaczej interpretatora Biblii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:28 nowytor napisał: > które otrzymał Mojżesz (czyli odnośnik do przypisu), a znajdującej się przy V > przykazaniu. > Na dole tablic jest takie wyjaśnienie: "Nie dotyczy komunistów". > Nowy Kto dopisał to wyjaśnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do mądrego inaczej interpretatora Biblii 12.09.03, 19:50 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Kto dopisał to wyjaśnienie ? Pan Bóg, który wyraźnie napisał co należy robić z bandytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do pollacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:58 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Kto dopisał to wyjaśnienie ? > > Pan Bóg, który wyraźnie napisał co należy robić z bandytami. W takim razie wierzymy w różnych bogów . Ja wolę wierzyć w Boga , który dał najważniejsze przykazanie , przykazanie miłości . Ty - w mściwego i okrutnego Jehowę . Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do V.C. 12.09.03, 20:02 Gość portalu: V.C. napisał(a): > ...w mściwego i okrutnego Jehowę . No i antysemita z Ciebie wylazl )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do miss_mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:08 miss_mag napisała: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > ...w mściwego i okrutnego Jehowę . > No i antysemita z Ciebie wylazl )) Ja antysemitą ? Zajrzyj np. do wątku "Czarna karta w historii naszego regionu" na Forum > Częstochowa . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do pollacka 12.09.03, 20:05 Gość portalu: V.C. napisał(a): > W takim razie wierzymy w różnych bogów . Ja wolę wierzyć w Boga , który dał > najważniejsze przykazanie , przykazanie miłości . To ja jutro wpadę do Częstochowy i zabiorę Ci Twój komputer. Ty w reakcji na to nadstawisz mi ........ telewizor i odtwarzacz CD, ok? No przecież chyba nie będziesz dzwonił po policję, aby mnie uwięzili, co? To takie nieludzkie przecież, trzymać człowieka w zamknięciu. Na swoją obronę dodam, że to przez to że miałem wiecznie zupę za słoną, więc nie należy winić mnie, a społeczeństwo w którym się wychowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do pollacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:15 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > W takim razie wierzymy w różnych bogów . Ja wolę wierzyć w Boga , który > dał > > najważniejsze przykazanie , przykazanie miłości . > > To ja jutro wpadę do Częstochowy i zabiorę Ci Twój komputer. Ty w reakcji na to > nadstawisz mi ........ telewizor i odtwarzacz CD, ok? > > No przecież chyba nie będziesz dzwonił po policję, aby mnie uwięzili, co? To > takie nieludzkie przecież, trzymać człowieka w zamknięciu. Na swoją obronę > dodam, że to przez to że miałem wiecznie zupę za słoną, więc nie należy winić > mnie, a społeczeństwo w którym się wychowałem. Nie nadinterpretuj moich słów . Chodziło mi o karę śmierci , tortury itp. Jako chrześcijanin nie powinieneś tego popierać . Katolicyzm nie pozwala na dowolną interpretację przykazań i doktryny kościoła . Ocierasz się o ... sekciarstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do pollacka 12.09.03, 20:17 Gość portalu: V.C. napisał(a): > > takie nieludzkie przecież, trzymać człowieka w zamknięciu. Na swoją obronę > > dodam, że to przez to że miałem wiecznie zupę za słoną, więc nie należy wi > nić > > mnie, a społeczeństwo w którym się wychowałem. > > Nie nadinterpretuj moich słów . Chodziło mi o karę śmierci , tortury itp. A o torturach psychicznych słyszałeś? Wiesz ile musi taki morderca wycierpieć we więzieniu czekając aż go zwolnią za dobre sprawowanie? > Jako chrześcijanin nie powinieneś tego popierać . Tortur nie popieram. (tu zaznaczam że np. taka kara chłosty to nie są tortury) > Katolicyzm nie pozwala na > dowolną interpretację przykazań i doktryny kościoła . Ocierasz się o ... > sekciarstwo . Kościół Katolicki dopuszcza karę śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do pollacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:25 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > takie nieludzkie przecież, trzymać człowieka w zamknięciu. Na swoją o > bronę > > > dodam, że to przez to że miałem wiecznie zupę za słoną, więc nie nale > ży wi > > nić > > > mnie, a społeczeństwo w którym się wychowałem. > > > > Nie nadinterpretuj moich słów . Chodziło mi o karę śmierci , tortury itp. > > A o torturach psychicznych słyszałeś? Tak . W kontekście traktowania Talibów uwięzionych w obozach w Bagram i Guantanamo . > > > Jako chrześcijanin nie powinieneś tego popierać . > > Tortur nie popieram. (tu zaznaczam że np. taka kara chłosty to nie są > tortury) > > > Katolicyzm nie pozwala na > > dowolną interpretację przykazań i doktryny kościoła . Ocierasz się o ... > > sekciarstwo . > > Kościół Katolicki dopuszcza karę śmierci. A papież ? Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do pollacka 12.09.03, 20:34 Gość portalu: V.C. napisał(a): > > A o torturach psychicznych słyszałeś? > > > Tak . W kontekście traktowania Talibów uwięzionych w obozach w Bagram i > Guantanamo . Zasadniczo może i po części masz rację (nie zajmuję się akurat ich losem, ale terrorystom śmierć) > > Kościół Katolicki dopuszcza karę śmierci. > > A papież ? A co ma do tego prywatna opinia Jana Pawła II? Zwykle lewi gwiżdzą na niego gdy wypowiada się w sprawach aborcji (i taka jest też oficjalna nauka KK), a gdy idzie o karę śmierci staje się dla nich wielkim autorytetem. Katechizm Kościoła Katolickiego mówi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do pollacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:44 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > A o torturach psychicznych słyszałeś? > > > > > > Tak . W kontekście traktowania Talibów uwięzionych w obozach w Bagram i > > Guantanamo . > > Zasadniczo może i po części masz rację (nie zajmuję się akurat ich losem, ale > terrorystom śmierć) > > > > Kościół Katolicki dopuszcza karę śmierci. > > > > A papież ? > > A co ma do tego prywatna opinia Jana Pawła II? Zwykle lewi gwiżdzą na niego gdy > wypowiada się w sprawach aborcji (i taka jest też oficjalna nauka KK), a gdy > idzie o karę śmierci staje się dla nich wielkim autorytetem. Katechizm Kościoła > Katolickiego mówi swoje. Ja nie gwiżdzę . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Hm 12.09.03, 20:47 Gość portalu: V.C. napisał(a): > > wypowiada się w sprawach aborcji (i taka jest też oficjalna nauka KK), a g > dy > > idzie o karę śmierci staje się dla nich wielkim autorytetem. Katechizm > Kościoła > > Katolickiego mówi swoje. > > Ja nie gwiżdzę . a znajomi z lewica.pl ? Karmisz nas ich słowem, więc się pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Hm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:58 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > wypowiada się w sprawach aborcji (i taka jest też oficjalna nauka KK) > , a g > > dy > > > idzie o karę śmierci staje się dla nich wielkim autorytetem. Katechiz > m > > Kościoła > > > Katolickiego mówi swoje. > > > > Ja nie gwiżdzę . > > a znajomi z lewica.pl ? Karmisz nas ich słowem, więc się pytam. Przy okazji spytam ich oto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quent Re: CHILE 11.09.1973 - PAMIĘTAMY IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 14:19 Pamietamy!! Czerwoni ponieśli klęskę. Wojna w obronie wolności została wygrana! Order za bohaterstwo dla Generała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Ostatnie przemówienie Salvadora Allende IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:04 www.lewica.pl/?dzial=teksty&id=359 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan, Chicago Nie siejcie defetizmu toayszu! IP: *.CHCGILGM.covad.net 12.09.03, 19:32 Dzięki Bogu, że to ostatnie! ==================================== Toarziszu VC - nie siejcie defetizmu. Utrzymujcie, że on żyje i działa na polepszenie życia przeciętnego robotnika w Chile. Niech (międzi nami patiotami tylko) motłoch tak miśli. Nie piście na prziszłość, że to jego ostatnie przemówienie. Powinniście wicie dopisać jeszcze, że następne przemówienia ukaża się w postaci książkowej - do ustawienia w kolekcji 1,5 metrowej - obok klasyków - Lenina, Marksa i Engelsa. Każdi działacz sobi to powinien kupić.Nieprawdaż! Absolutnie! Talony na to wydanie będą wydawane w formie nagrody w siedzibie Kumitetu. Natychmiast sprostujcie tę wiadomość toarziszu - to nie było ostatnie - po nim wiele i wiele! Tak tzymać toarziszu. Nie zawiedźcie Partii - postawiła Was na trudnym i odpedzialnym stanowisku. Po ukazaniu sprostowania zgłoście się po nagrodę do Komitetu - mamy dla was jeden litr detergentu do mycia naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do $tefana z Chicago IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:41 Gość portalu: $tefan, Chicago napisał(a): > Dzięki Bogu, że to ostatnie! > ==================================== > > Toarziszu VC - nie siejcie defetizmu. Utrzymujcie, że on żyje i działa na > polepszenie życia przeciętnego robotnika w Chile. Niech (międzi nami patiotami > tylko) motłoch tak miśli. Nie piście na prziszłość, że to jego ostatnie > przemówienie. Powinniście wicie dopisać jeszcze, że następne przemówienia ukaża > > się w postaci książkowej - do ustawienia w kolekcji 1,5 metrowej - obok > klasyków - Lenina, Marksa i Engelsa. Każdi działacz sobi to powinien > kupić.Nieprawdaż! Absolutnie! > Talony na to wydanie będą wydawane w formie nagrody w siedzibie Kumitetu. > Natychmiast sprostujcie tę wiadomość toarziszu - to nie było ostatnie - po nim > wiele i wiele! > > Tak tzymać toarziszu. Nie zawiedźcie Partii - postawiła Was na trudnym i > odpedzialnym stanowisku. > Po ukazaniu sprostowania zgłoście się po nagrodę do Komitetu - mamy dla was > jeden litr detergentu do mycia naczyń. Tkwisz mentalnie w PRL-u . Wyjechałeś stąd pewnie w latach 80. i taki obraz Polski utkwił Ci w mózgu . Współczuję Ci . Czy byłeś potem chociaż raz w Polsce ? Sporo się zmieniło . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: do $tefana z Chicago 12.09.03, 19:49 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Czy byłeś potem chociaż raz w Polsce ? Sporo się zmieniło . Tak, na gorsze. Rządzą nami albo ci sami czerwońcy, albo ich wyznawcy ideowi. A w dodatku jakby większość społeczeństwa biedniejsza była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do pollacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 19:56 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Czy byłeś potem chociaż raz w Polsce ? Sporo się zmieniło . > > Tak, na gorsze. Rządzą nami albo ci sami czerwońcy, albo ich wyznawcy ideowi. A > w dodatku jakby większość społeczeństwa biedniejsza była. Opcje ideowe zmieniają się co 4 lata , w każdych wyborach . Ten sam za to pozostaje w Polsce ustrój gospodarczy , ewoluujący ku trzecioświatowej odmianie kapitalizmu . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak żartujesz? 12.09.03, 20:01 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Opcje ideowe zmieniają się co 4 lata , w każdych wyborach . Może i zmieniają się nazwy partii, ale cel przecież wszyscy mają ten sam (jedni i drudzy płyną w stronę juni itp.). A i owoce ich rządów mamy opłakane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: żartujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:06 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Opcje ideowe zmieniają się co 4 lata , w każdych wyborach . > > Może i zmieniają się nazwy partii, ale cel przecież wszyscy mają ten sam (jedni > i drudzy płyną w stronę juni itp.). A i owoce ich rządów mamy opłakane. Jeśli nie UE , to co ? Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: żartujesz? 12.09.03, 20:10 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Jeśli nie UE , to co ? Wolny rynek, demokracja, prawo, sprawiedliwość, rozwój... PS. Zobacz że zarówno tzw. prawica i lewica lgnie do UE twierdząc że tylko tam się będą mogli 'spełnić'. Widzisz jakie to są obłudne kreatury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: żartujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:17 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Jeśli nie UE , to co ? > > Wolny rynek, demokracja, prawo, sprawiedliwość, rozwój... Dlaczego wolny rynek na pierwszym miescu ? > > PS. Zobacz że zarówno tzw. prawica i lewica lgnie do UE twierdząc że tylko tam > się będą mogli 'spełnić'. Widzisz jakie to są obłudne kreatury? Większość Polaków chce przystąpienia do UE . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: żartujesz? 12.09.03, 20:31 Gość portalu: V.C. napisał(a): > > Wolny rynek, demokracja, prawo, sprawiedliwość, rozwój... > > Dlaczego wolny rynek na pierwszym miescu ? A widzisz gdzieś tutaj numerki? > > PS. Zobacz że zarówno tzw. prawica i lewica lgnie do UE twierdząc że tylko > tam > > się będą mogli 'spełnić'. Widzisz jakie to są obłudne kreatury? > > Większość Polaków chce przystąpienia do UE . Większość to idioci. Przecież większość wybrała Millera, Kwaśniewskiego czy Leppera. (smutne ale prawdziwe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: żartujesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:41 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > Wolny rynek, demokracja, prawo, sprawiedliwość, rozwój... > > > > Dlaczego wolny rynek na pierwszym miescu ? > > A widzisz gdzieś tutaj numerki? > > > > PS. Zobacz że zarówno tzw. prawica i lewica lgnie do UE twierdząc że > tylko > > tam > > > się będą mogli 'spełnić'. Widzisz jakie to są obłudne kreatury? > > > > Większość Polaków chce przystąpienia do UE . > > Większość to idioci. Przecież większość wybrała Millera, Kwaśniewskiego czy > Leppera. (smutne ale prawdziwe) No cóż , demokracja . To najlepszy z najgorszych ustrojów Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: żartujesz? 12.09.03, 20:43 Gość portalu: V.C. napisał(a): > No cóż , demokracja . To najlepszy z najgorszych ustrojów Gadasz prawie jak rasowy UPeeRek Popraw się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: żartuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:46 pollak napisał: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > No cóż , demokracja . To najlepszy z najgorszych ustrojów > > > Gadasz prawie jak rasowy UPeeRek > > Popraw się! Ja kUPRowcem !? Wszak jestem lewicowym socjalDEMOKRATĄ . Odpowiedz Link Zgłoś
pollak Re: żartuję 12.09.03, 20:49 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Ja kUPRowcem !? Wszak jestem lewicowym socjalDEMOKRATĄ . A to współczuję. Biegli twierdzą że z tego nawet da się wyjść Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: żartujesz? 12.09.03, 20:31 Gość portalu: V.C. napisał(a): > > Wolny rynek, demokracja, prawo, sprawiedliwość, rozwój... > > Dlaczego wolny rynek na pierwszym miescu ? > Bo tylko wolny rynek jest w stanie wyprodukowac tyle dobr (i pieniadza), aby zapewnic demokracje, prawo, sprawiedliwosc i zeby jeszcze na rozwoj zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do miss_mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 20:43 miss_mag napisała: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > > Wolny rynek, demokracja, prawo, sprawiedliwość, rozwój... > > > > Dlaczego wolny rynek na pierwszym miescu ? > > > Bo tylko wolny rynek jest w stanie wyprodukowac tyle dobr (i pieniadza), aby > zapewnic demokracje, prawo, sprawiedliwosc i zeby jeszcze na rozwoj zostalo. Cytujesz Korwina-Mikke ? Nie żaden wolny rynek , lecz LUDZIE , społeczeństwo . Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do miss_mag 12.09.03, 20:54 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Cytujesz Korwina-Mikke ? A kto to jest Korwin-Mikke? > Nie żaden wolny rynek , lecz LUDZIE , społeczeństwo . Wierzysz w gen dobroci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do miss_mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 21:04 miss_mag napisała: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Cytujesz Korwina-Mikke ? > A kto to jest Korwin-Mikke? Idol co trzeciego internauty na tym forum > > > Nie żaden wolny rynek , lecz LUDZIE , społeczeństwo . > Wierzysz w gen dobroci? Muszę się zastanowić . Natomiast z cał pewnością nie wierzę w dobroć wolnego rynku . Po pierwsze - tak naprawdę to tylko wyimaginowany twór , wymyślony przez ekonomistów . Po drugie - zbyt często jest ułomny Po trzecie - deformują go ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do miss_mag 12.09.03, 21:18 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Muszę się zastanowić . Natomiast z cał pewnością nie wierzę w dobroć > wolnego rynku . Po pierwsze - tak naprawdę to tylko wyimaginowany twór , > wymyślony przez ekonomistów . Naprawde, sztuczny? Tzn. kiedy 10 tys lat temu jakis pierwszy farmer wymienil nadmiar swojej pszenicy na skorupe, ktora ulepil i wypalil jego sasiad, to transakcja byla sztuczna? A kto ja wymyslil? Noble z ekonomii juz wtedy dawali? Nikt nie twierdzi, ze wolny rynek jest dobry. Wolny rynek, tak jak demokracja, jest slabym narzedziem, ale lepszego nie mamy )) (Kto to powiedzial, tj. co do demokracji, Koteczku?) > Po drugie - zbyt często jest ułomny Tak samo uwazam. Powiem wiecej - wolny rynek jest zawsze ulomny. > Po trzecie - deformują go ludzie Ci sami LUDZIE, o ktorych mowisz w swoim poscie powyzej, ze maja zbudowac te inne duperele bez pomocy wolnego rynku? Czy jakies inne LUDZIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do miss_mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 21:42 miss_mag napisała: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Muszę się zastanowić . Natomiast z cał pewnością nie wierzę w dobroć > > wolnego rynku . Po pierwsze - tak naprawdę to tylko wyimaginowany twór , > > > wymyślony przez ekonomistów . > Naprawde, sztuczny? Tzn. kiedy 10 tys lat temu jakis pierwszy farmer wymienil > nadmiar swojej pszenicy na skorupe, ktora ulepil i wypalil jego sasiad, to > transakcja byla sztuczna? A kto ja wymyslil? Noble z ekonomii juz wtedy > dawali? Nikt nie twierdzi, ze wolny rynek jest dobry. Wolny rynek, tak jak > demokracja, jest slabym narzedziem, ale lepszego nie mamy )) (Kto to > powiedzial, tj. co do demokracji, Koteczku?) > > > Po drugie - zbyt często jest ułomny > Tak samo uwazam. Powiem wiecej - wolny rynek jest zawsze ulomny. > > > Po trzecie - deformują go ludzie > Ci sami LUDZIE, o ktorych mowisz w swoim poscie powyzej, ze maja zbudowac te > inne duperele bez pomocy wolnego rynku? Czy jakies inne LUDZIE? Celne spostrzeżenia , Mag . Ale czy zgadzasz się , że wolny rynek wymaga czasami interewncji państwa . 10 tys. lat temu żadnego jeszcze nie było ( może z wyjątkiem Atlantydy ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: do miss_mag IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 21:52 Komuch jest niereformowalny!Zna jedno -musi miec wroga -kułaka,zyda-ale grubego znaczy kapitalistę,księdza,zakonicę, sasiada ,który pierdnał na widok StalinaBiedny V.C,-Bozia zabrała rozum została tylko chęć moordu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: do f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 21:54 Gość portalu: f napisał(a): > Komuch jest niereformowalny!Zna jedno -musi miec wroga -kułaka,zyda-ale grubego > znaczy kapitalistę,księdza,zakonicę, sasiada ,który pierdnał na widok > StalinaBiedny V.C,-Bozia zabrała rozum została tylko chęć moordu! Zjedz lepiej kolację . To ci dobrze zrobi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Do komucha typu Beria V.C. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 21:59 Co błysk komuszego intelektu! Zanim coś napiszesz skonsultuj to z F.Castro! Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do V.C. 12.09.03, 22:16 Gość portalu: V.C. napisał(a): > Ale czy zgadzasz się , że wolny rynek wymaga czasami interewncji państwa . > 10 tys. lat temu żadnego jeszcze nie było ( może z wyjątkiem Atlantydy ) Ta pierwsza transakcja byla ostatnia transkacja prawdziwie wolnego rynku, bo zaraz potem szef wioski zdecydowal, ze bedzie mial dochody z wymian towarowych swoich poddanych. Poza tym musial oplacic tych mlodych wojownikow, co stali z kijami za obrzezach wioski i pilnowali, aby sasiednia wioska ich nie napadla i nie zabrala plonow. Ale, szef wioski nie musi decydowac o kazdym klosie pszenicy i wzorku na wypalonym garnku. A z pewnoscia nie powinien zabierac ludziom pol i warsztatow, TAK JAK TO ZROBIL ALLENDE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: do V.C. IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 22:19 Komuch to nie poglądy to charakter! Patrz mordrca Polaków Ukrainiec Humer! On do smierci był przekonany ,że należało mordować inaczej myslących! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do miss_mag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 23:05 miss_mag napisała: > Gość portalu: V.C. napisał(a): > > > Ale czy zgadzasz się , że wolny rynek wymaga czasami interewncji państwa > . > > 10 tys. lat temu żadnego jeszcze nie było ( może z wyjątkiem Atlantydy > ) > Ta pierwsza transakcja byla ostatnia transkacja prawdziwie wolnego rynku, bo > zaraz potem szef wioski zdecydowal, ze bedzie mial dochody z wymian towarowych > swoich poddanych. Poza tym musial oplacic tych mlodych wojownikow, co stali z > kijami za obrzezach wioski i pilnowali, aby sasiednia wioska ich nie napadla i > nie zabrala plonow. Ale, szef wioski nie musi decydowac o kazdym klosie > pszenicy i wzorku na wypalonym garnku. A z pewnoscia nie powinien zabierac > ludziom pol i warsztatow, TAK JAK TO ZROBIL ALLENDE! Znacjonalizowano tylko bogactwa naturalne i niektóre gałezie przemysłu . Nacjonalizację przeprowadzono po wojnie m.in. w Wielkiej Brytanii czy Francji . Nikt jednak nie wpadł na pomysł , by bombardować Downing Street czy Pałac Elizejski i mordować labourzystów czy działaczy PS . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. "Osiągnięcia" gen. Pinocheta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 18:50 W 1990 r. 38 % Chilijczyków żyło w skrajnym ubóstwie . źródło : "Polityka" nr 37 , 13.09.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Wywiad z córką Salvadora Allende IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 19:08 polityka.onet.pl/162,1132511,1,0,2418-2003-37,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodrigo Re: "Osiągnięcia" gen. Pinocheta IP: *.telia.com 16.09.03, 20:59 W Chile byla, jest i bedzie bieda, bo to przewaznie lenie. Robic im sie za duzo nie chce,tylko szukaja seksu, mezczyzni maja po kila "zon" i kochanek i dzieci nieslubne.Graja ciagle na gitarach i duzo jedza befsztykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: 'Osiągnięcia' gen. Pinocheta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 20:15 Gość portalu: Rodrigo napisał(a): > W Chile byla, jest i bedzie bieda, Od 1990 r. procent ludzi żyjącyh w skrajnym ubóstwie spadł z 38 do 18 % . bo to przewaznie lenie. Robic im sie za > duzo nie chce,tylko szukaja seksu, mezczyzni maja po kila "zon" i kochanek i > dzieci nieslubne. "Tylko" 44 % . Ale to jeden z efektów zakazu rozwodów . Odpowiedz Link Zgłoś
sztylet69 Re: 'Osiągnięcia' gen. Pinocheta 16.09.03, 21:02 No, komunistyczna Polityka (dawniej organ betonu z PZPR) to rzeczywsicie wiarygodne zrodlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. "Bohaterskie" czyny generała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.03, 19:22 "16 października 1973... generał Santiago Arellano Stark rozkazuje rozstrzelać w pułku Arica 15 aresztowanych z więzienia La Serena... (...)w nocy 17.10.73 generał Arellano nakazuje egzekucję 13 cywilów zatrzymanych w Copiapo , przemilczając to przed odpowiedzialnym wojskowym tej strefy generałem Lagosem..." Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: CHILE 11.09.1973 - PAMIĘTAMY 18.10.03, 20:01 DUZE BRAWA dla PINOCHETA- powinien byc postawiony pomnik mu najwiekszego bohatera w historii CHILE.Popierwsze- mozna uzyc troche intyligencji-bez niczyjej pomocy.Zreszta prawdopodobnie mozna cos znalec w internecie.Widzialem nazwiska tzw: ofiar konczace sie na :man, berg,ein -byly to przybledy zydowskiego pochodzenia ktorym marzylo sie rozmnazac ten przeklety system-czerwonej zarazy.Kim byl adwokat ktory tak bardzo chcial zemsty na Pinochecie?- Zyd chcial pomscic smierc swoich rodakow.PopaTRZMY dzisiaj z perespektywy czasu- dzisiaj CHILE jest najsilniejszym krajem ekonomicznym w Ameryce Poludniowej-ale tylko dzieki rewolucji ktora zapoczatkowal wlasnie Pinochet.Gospodarka chilijska jest silna i moze rownac sie z wieloma krajami nawet w Europie.Czy Chile bylo by takim silnym krajem za Aliende?-napewno nie, zapewne poprzez system czerwonego diabla sprowadzilby CHILE do poziomu KUBY, gdzie pozostal glod,nedza i rozpacz-takie sa skutki komunizmu na swiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. do zaślepionego mankaxxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 18:08 maniekxxx napisał: >Widzialem > nazwiska tzw: ofiar konczace sie na :man, berg,ein - byly > to przybledy zydowskiego pochodzenia W swoim antysemickim zaślepieniu oczywiście nie wziąłęs pod uwagę , że w Chile mieszka spora grupa mieszkańców pochodzenia niemieckiego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Che i to jest wlasciwa pamietna 9/11 a nie IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 19.10.03, 07:19 zadna tam -> staged tragedy made in Hamerica by you know who and why.. Miejmy nadzieje ze chilijczycy rozlicza sie wlasciwie z zydowskim slugusem nowojorskiego zydowstwa Pinokio-czetem i jego zbrodniczymi pomagierami. Mocodowcow tez sprawiedliwosc kiedys dosiegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: i to jest wlasciwa pamietna 9/11 a nie 19.10.03, 22:09 oj bylo odwrotnie do tego co probujesz insuowac.Prawda jest ze Chile jest dzis silnym krajem ekonomicznie-a ARGENTYNA czy Brazylia sa skonczone-dlatego bierze sie przyklady godne nasladowania i powinno sie zrobic zamach na komuchow w Polsce- pozamykac, wytepic.Zobaczmy dlaczego inwestycjie uciekaja z Polski lub omijaja nasz kraj-poniewaz w nowych ustawach konstytucjie w bylych krajach demoludu zabraniaja im zajmowania jakichkolwiek odpowiedzialnych panstwowych stanowisk- im dluzej komunisci beda u wladzy tym dluzej beda cierpienia przecietnego obywatela naszego kraju.Komunizm jeszcze nigdy w historii ludzkosci nieprzyniosl pozytywnych aspektow z zycia dla przecietnego obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś