patience 12.07.08, 00:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=82043306 Mysle ze bedzie dobrze, ale na wszelki wypadek zaciskajcie kciuki do jutra 10 rano Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
off_nick Re: Dla kociarzy 12.07.08, 17:04 Też mnie zżera ciekawość;pierwszy raz słyszę o takich komplikacjach. absztyfikant napisał: > I co? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Dla kociarzy 12.07.08, 17:08 Ja bym sie chyba nie zdecydowal na operacje. Tam ktos napisal, ze kot mialby male szanse na przezycie... Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Dla kociarzy 13.07.08, 12:18 Operacji nie bylo, dzieki tym glosom zrozumialam jak nikle sa szanse na przepchniecie grud betonu przez cale jelita bez perforacji. Odmowilam na godz. przed operacja, a wieczorem kot wydalil z siebie w strugach terpentyny grudy betonu i troche normalnego kupacza. To nikla czesc tego co w tych jelitach jest, ale byc moze w naturalny sposob sie odetkac na tyle, ze zacznie jesc. Zobaczymy. Na razie mam nadzieje. Niemniej nie o tego kota mi chodzilo zawieszajac ten watek tylko o piasek Benek. Pare osob tu na forum ma koty i pomyslalam sobie ze warto uprzedzic. Na Weterynarii znalazl sie jakis duzo bardziej doswiadczony kociarz niz ja i potwierdzil dokladnie to samo co mi powiedzieli w klinice, ze poki zwierzak zdrowy, to ta niewielka ilosc polknietego Benka kotu nie przeszkadza, za wyjatkiem, ze sie kumuluje w czasie w postaci zlogow i w pozniejszym wieku utrudnia wchlanianie pozywienia, ale jak kot jest chory to zaczyna lizac ziemie, bo to ich naturalny sposob obrony przed choroba, i wtedy moze to sie skonczyc tak jak u mojego kota. Benek jest mocno reklamowany, zreszta wygodny w uzyciu i ludzie go kupuja, mimo, ze tani nie jest. Oszustwo polega na tym, ze nie uprzedzili na opakowaniu, by w razie choroby pupila zmieniac na niezbrylajacy, ktory zreszta tez produkuja, tylko im duzo slabiej idzie, bo jest niezbyt wydajny i po prostu smierdzi. Rozjuszylam sie strasznie na ta firme, bo moim zdaniem naruszyla prawa konsumenckie ludzi, ktorzy go nieswiadomie kupuja i wpedzaja swojego zwierzaka w dodatkowe klopoty niz te wynikajace z natury. Nie wiem jak to sie skonczy dla mojego kota, ale bylam i w zasadzie jestem taka wsciekla na producenta tego piasku, ze sie chcialam zglosic do organizacji ochrony konsumenta i wytoczyc im proces. To jest taka sama jakby sklep spozywczy sprzedawal jajka jako swieze, tylko nie uprzedzil, ze niektore pochodza od kur chorych na ptasia grype. Nie wolno sprzedawac i reklamowac produktow jako superbezpieczne i w ogole fantastyczne, jesli takimi nie sa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=82000185&a=82073819 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Dla kociarzy 13.07.08, 12:46 www.grineflip.dk/funstuff/indvendig_rensning.htm Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Dla kociarzy PS. Mysle ze to chodzi o biznes 13.07.08, 13:22 Mysle ze nie uprzedzaja na opakowaniach, bo nie potrafili wyprodukowac dobrego piasku niezbrylajacego, i gdyby czlowiek wybral niezbrylajacy, to z innej firmy. Ja raz sprobowalam ich niezbrylajacego jak kot byl maly i cwiczylismy zwirki. Jest drogi, bardzo niewydajny, a na dokladke wystarczy ze sie kot raz zalatwi, to smierdzi na cala lazienke nie do wytrzymania. Wiec zasuwaja propagande, jakie to wygodne, ten zbrylajacy. Sama sie na to zlapalam. Te zapachowe sa ciut drozsze, ale oprocz funkcji kuwetkowych spelniaja tez role darmowego odswiezania powietrza. Bardzo przyjemnie pachnie lasem w lazience. A ze ten piasek szkodzi w pewnych warunkach kotom, to juz sie nie reklamuje Mysmy wwe 3 osoby siedzieli na zmiane i masowali mu brzuszek niemal cala dobe. W trakcie przerw szukalam w sieci. Okazuje sie, ze betonowanie jelit sie prytrafia czesciej nizby sie wydawalo, tylko tego nikt nie zebral w calosc. A to zabetonowany chomik, a to pies, ktory wyzarl Benka z kociej kuwety, a to wreszcie same koty. A producent robi kase... Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_zboczenca Re: Dla kociarzy PS. Mysle ze to chodzi o biznes 13.07.08, 13:28 patience napisala: Jest drogi, bardzo niewydajny, a na dokladke wystarczy ze sie kot raz zalatwi, to smierdzi na cala lazienke nie do wytrzymania. Wiec zasuwaja propagande, jakie to wygodne, ten zbrylajacy. Sama sie na to zlapalam. To rozumiem.To jest milosc.A jesz tez z jednej miski?)) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Dla kociarzy PS. Mysle ze to chodzi o biznes 13.07.08, 14:58 No wiesz. Koty sa mniej inwazyjne w zycie niz psy. Ja bylam wychowana od najmniejszego Z twego komentarza wynika, ze tego nie rozumiesz. Ale jak ktos od malego mial dom ze zwierzetami, to musi miec jakies zwierzeta. Czuje odruchowa sympatie do kazdego, kto ma jakiegos zwierzaka w domu, bo to jest dowod, ze wlasciciel ma cos wiecej niz miedzygatunkowa sympatie. Niektorzy sobie cenia zycie, nawet jesli nie jest tak ludzkie i rozumne, jak u ludzi. I chodzi w tym wszystkim o to, zeby biznes nie wykorzystywal tego i nie zarabial kasy kosztem dlugosci zycia zwierzat. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Jak szybko i porzadnie umyc kota 13.07.08, 15:09 1. Podnies obydwie czesci klapy i wlej do miski klozetowej dwie lyzki szamponu dla zwierzat . 2. Wez kota na rece i glaszcz go caly czas po drodze do lazienki . 3. Jednym plynnym ruchem umiesc kota w kibelku i opusc deske. Mozliwe, ze bedziesz musial stanac na klapie . 4. Kot samoczynnie wprawi sie w ruch i wytworzy obfita piane. Nie zwracaj uwagi na odglosy dobiegajace ze srodka - kotu sprawia to prawdziwa frajde . 5. Trzy - lub czterokrotnie spusc wode. Ten etap to "dokladne plukanie" . 6. Niech ktos otworzy drzwi wejsciowe do domu. Upewnij sie, ze droga pomiedzy lazienka a drzwiami wejsciowymi jest wolna . 7. Stan jak najdalej za toaleta i szybko podnies obydwie klapy . 8. Kot wyskoczy z predkoscia swiatla, wymknie z lazienki i pobiegnie sobie gdzies, gdzie bedzie mógl sie wysuszyc . 9. Zarówno toaleta, jak i kotek beda lsnic czystoscia. Z nternetu (1474) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Usmialam sie tym opisem, ale... 13.07.08, 16:16 jak masz dowolnego zwierzaka w domu, to sam wiesz. To przestaje byc smieszne, kiedy producenci reklamuja niezdrowe rzeczy, szczegolnie, ze wlasciciel nie ma wiedzy weterynarza. W 1 dzien wydalam polowe swojej miesiecznej pensji, jak juz zwierzak zachorowal. Ile jest takich jak ja? Jesli ktos nie trzyma zwierzaka zeby go maltretowac i bic, to ma rzeczywisty problem. Mnie bylo stac na dokladne badania, ale sam rtg kosztuje 50 zl. malo kto sobie pozwala na cos takiego i na ogol wierza ze to prawa natury. A to nie natura tylko kasa. Calosc jest sporo drozsza. Niektorzy dzieki lamaniu prawa konsumenckiego i skracaniu zycia domowych zwierzat zostaja multimilionerami. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick To może być 13.07.08, 16:35 nawet przydatne: An Engineer's Guide to Cats www.youtube.com/watch?v=mHXBL6bzAR4 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To może być 13.07.08, 16:54 Swietne.Zasubskrybowalem sobie te koty. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Dla kociarzy 12.07.08, 17:38 off_nick napisała: > Też mnie zżera ciekawość;pierwszy raz słyszę o takich >komplikacjach. Pejszns jest wielka milosniczka nie tylko kotow,ale i blizniakow.Dziwie sie,ze nie zapytala Jarkacza o rade. W koncu zna sie na wszystkim,no i ma kota. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Dla kociarzy 12.07.08, 17:55 Złośliwiec jesteś Ja za kotami nie przepadam ale rozumiem problem;parę lat temu moja jamniczka połknęła kostkę do Warhammera i zeszła. pozarski napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Dla kociarzy 12.07.08, 17:57 off_nick napisała: > Złośliwiec jesteś > Ja za kotami nie przepadam ale rozumiem problem;parę lat temu moja > jamniczka połknęła kostkę do Warhammera i zeszła. > Pies, to co innego. A jamniczka,to juz zupelnie co innego. > pozarski napisał: > > Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dla kociarzy 13.07.08, 13:05 Udzielał raz wywiadu kotek, że jest zdrowy, Wtem uszki mu opadły, oczki wyszły z głowy, Pękł mu brzuch, ogon, płuca i głosowa struna, Wreszcie zdębiał, ocipiał, zesrał się i umarł. Amen A.Waligórski Odpowiedz Link Zgłoś
tulila Re: Dla kociarzy 13.07.08, 14:05 pozarski napisał: > No wiesz! Nie poznaje cie,Wikule!)) Szkoła Babci Pimpusiowej Złapał raz wróbel glizdę, glizda przerażona A on ją zaczął dziobać dziobem od ogona. Dziobie ją, dziobie, dziobie, podziobał ją trocha, A wtem glizda powiada: - Stary, mów mi Zocha! ) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Dla kociarzy 13.07.08, 13:32 off_nick napisała: > Złośliwiec jesteś > Ja za kotami nie przepadam ale rozumiem problem;parę lat temu moja > jamniczka połknęła kostkę do Warhammera i zeszła. Z czego zeszła ? Zdechła ? A co to jest Warhammer ? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Dla kociarzy 13.07.08, 13:58 Zeszła z tego świata,zdechła innemi słowy. Warhammer to gra RPG:pl.wikipedia.org/wiki/Warhammer wikul napisał: > Z czego zeszła ? Zdechła ? A co to jest Warhammer ? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Dla kociarzy 13.07.08, 13:41 Takie sa skutki trzymania kotow w sztucznym dla nich srodowisku. Ja mialem dwa koty, ktore lekarza widzialy tylko podczas szczepien.W nocy buszowaly na zewnatrz, rano wracaly do domu. Przynosily z polowan ptaki i myszy, jadly surowe mielone chude mieso i pily mleko. Tylko od czasu do czasu otrzymywaly te ohydne suche karmy dla kotow. Zdrowe byly jak rydze i nie przyszloby mi do glowy usuwac roslin z domu. Jeden jako maly kociak to zniszczyl drzewo benjamina wspinajac sie na nie jak malpa na palme. Oplakane sa skutki kiedy staramy sie upodobnic styl zycia zwierzat do ludzkiego. Nalezy zachowac zdrowy rozsadek i nie starac sie zrobic z kota czy tez psa, dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
tvnpolprw281 Jebniete staruszki 13.07.08, 13:45 A gdzie dzieci i wnuki? A gdzie rodziny wielopokoleniowe? Tylko jebniete staruszki i ich obsrane zwierzeta. Obrzydliwosc. Ludzie kochaja ludzi. Zwierzeta kochaja zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Jebniete staruszki 13.07.08, 13:54 To jeszcze pol biedy,ale dlaczego nie scinaja jebniete? Czyzbys byl ketmanem? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Nie ma komu klikać w kosz n/t 13.07.08, 14:01 pozarski napisał: > To jeszcze pol biedy,ale dlaczego nie scinaja jebniete? Czyzbys byl ketmanem? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Myslisz? Wg mnie ta adminska banda specjalnie 13.07.08, 14:04 hoduje te psychopatyczne okazy tutaj,zeby im sie nie panoszyly po innych,dostepniejszych,forach. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Myslisz? Wg mnie ta adminska banda specjalnie 13.07.08, 14:08 Oni to sami kiedys publicznie przyznali Pozarsiu Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Myślałam kiedyś, 13.07.08, 14:09 teraz jestem przekonana,że jest tak jak mówisz pozarski napisał: > hoduje te psychopatyczne okazy tutaj,zeby im sie nie panoszyly po > innych,dostepniejszych,forach. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Myślałam kiedyś, 13.07.08, 14:13 Aqua byla chyba zawsze pelna konfliktow,ale to byly konflikty,nie zalew chamstwa i rasizmu.Teraz to, niestety, bagno "jest wlasnie". Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick "Nowym" 13.07.08, 14:24 też się to udziela i coraz trudniej jest trzymać fason i przestrzegać zasady "if you can't say something nice, keep your mouth shut." pozarski napisał: > Aqua byla chyba zawsze pelna konfliktow,ale to byly konflikty,nie zalew chamstw > a > i rasizmu.Teraz to, niestety, bagno "jest wlasnie". Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: "Nowym" 13.07.08, 14:31 Niestety. Administracja odstawila forum na boczny tor,wiec w zasadzie moze sobie pozwolic na to,zeby strony kopaly i gryzly az do momentu, kiedy im przyjdzie do glowy,zeby barachlo zamknac. A zamkna,kiedy im sie przestanie oplacac trzymanie tej kupy w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Nowym" 13.07.08, 17:06 pozarski napisał: > A zamkna,kiedy im sie przestanie oplacac trzymanie > tej kupy w mieszkaniu. Nikt nie trzyma kupy w mieszkaniu. Kupę trzyma się w szambie. Jak długo ? Chcąc być zgodnym z atmosferOM forum, odpowiem: chooj to wie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: "Nowym" 13.07.08, 17:08 No,bylem tylko delikatny.Rozmawialem z kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Myslisz? Wg mnie ta adminska banda specjalnie 13.07.08, 14:13 pozarski napisał: > hoduje te psychopatyczne okazy tutaj,zeby im sie nie panoszyly po > innych,dostepniejszych,forach. Fabryka małp, fabryka psów Rezerwat dzikich stworzeń Zajadłych ta, że nawet Bóg I Bóg im nie pomoże Miliony głów, łap w pazury zbrojnych Gotowych do walk o byle co Dookoła wre stan totalnej wojny Zabijam się to jedyny sport www.tekstowo.pl/index.php/tekst/Lady_Pank/Fabryka_ma%B3p S. Odpowiedz Link Zgłoś
tvnpolprw281 Rasizm zwierzat 13.07.08, 14:48 Psy nie lubia kotow Koty nie lubia psow Ich wlasciciele ludzi nie lubia. Wredne stare badziewie Ludzkie dziecko zabortuje Kotu dupe wylize i wycaluje -------------------------- ( z cyklu:ateistyczne glizdy z du*py Mocznika) Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Zdechle psy, koty i inne zwierzeta skladnikiem 13.07.08, 17:31 puszek dla zwierzat domowych. Konerny produkujace karme dla zwierzat domowych utrzymuja receptury - niczym Coca cola - w scislej tajemnicy. W montrealskiej The Gazette kilka lat temu zostal zamieszczony cykl wstrzasajacych artykulow napisanych przez lekarza weterynarii. Lekarz ow porzucil swoj zawod w ramach protestu wobec postepowania producentow karmy dla zwierzat i zajal sie etyka. Do produkcji pokarmu uzywane sa cale zdechle zwierzeta, lacznie z sierscia i pazurami czy tez kopytami, rowniez psy i koty. Wlascicieli psow i kotow nic nie jest jednak w stanie powstrzymac od karmienia swoich stworzen tym obrzydlistwem. Dog Food are: * Euthanized companion animals Cats and Dogs * Spoiled meat from the supermarket, Styrofoam wrapping and all * Road kill that can't be buried on the roadside * The "4 D's" of cattle: dead, dying, disease and disabled * Rancid restaurant grease When dead animals from cow pastures are picked up, they may not be rendered until up to a week after they are dead. Because of this, it is estimated that E. coli bacteria contaminate more than 50 percent of meat meals. The rendering process destroys the bacteria, but it does not eliminate the endotoxins bacteria release when they die. These endotoxin, which can cause sickness and disease, are not tested for by pet food manufacturers.When all this comes to the rendering plant, it's put in a huge vat and shredded.Then it's cooked at 220 to 270 degrees for 20 to 60 minutes. After it cools, the grease is skimmed off the top. www.rense.com/general70/dead.htm Odpowiedz Link Zgłoś
patience No wlasnie, koszty z 1 dnia 14.07.08, 04:30 Zaplacilam 50 PLZ za rtg i 50 za skanowanie. 23 za 1 kroplowke z glukoza, ktorych bylo 2 dziennie, czyli razem 46zl, plus 23 za elektrolity. 17 za lewatywe doustna i dopyszczna, wielogodzinna, tu klinika mi odpuscila z ceny. za zastrzyki uruchamiajace ruchy robaczkowe jelit, w sumie 37 zl. Antybiotyk oslonowy 11 zl. Do tegodochodzi taxi, bo zaparkowac idzie wylacznie na prywatnych parkingach i na jedno wychodzi: 75 zl. (bytl weekend wiec poz zdjecia i skanowanie musialam jezdzic gdzies indziej). To jest 1-dniowy koszt uzywania piasku Benek. Odpowiedz Link Zgłoś
patience nastepny dzien 14.07.08, 04:51 65 PLZ kroplowki plus zastrzyki na jelita plus 42 PLZ taxi. Odpowiedz Link Zgłoś