Dodaj do ulubionych

"Prawdziwy Spisek"

IP: 213.216.66.* 23.10.03, 09:50
jakby kto chciał poczytac o prawdziwym spisku to zapraszam

kiosk.onet.pl/1137166,1,4,239,druk.html
5040
Obserwuj wątek
    • d_nutka Re: "Prawdziwy Spisek"....mleczny 23.10.03, 10:09
      siedem

czy ty ten link podałeś bo sam się z jego treścią zgadzasz?

ja od lat nie jestem fanką mleka i znałam(przynajmniej część0 poglądów lekarzy
      podanych w "twoim" linku

i jak moje dzieci w naturalny sposób "odmawiały" wypicia mleka (dość wcześnie
      wiekowo) już im tego mleka nie podawałam

a sama dopiero od paru miesięcy(po kilkudziesięcioletniej przerwie)
      miewam "ochotę" na zupę mleczną

inaczej jednak traktuję przetwory mleczne typu ser, twarożek, zsiadłe mleko itp
      te zawsze były obecne w domowym menu
      d_
      • Gość: siedem Re: "Prawdziwy Spisek"....mleczny IP: 213.216.66.* 23.10.03, 10:33
        ja tez o tym od kilku lat wiem. dokladnie to od 93. wydrukuje to dam do
        przeczytania wszystkim bliskim i jesli ktos po tym da mojemu dziecku "kinder
        błeno"*, "kinder niespodziankę" to kurwa z miejsca złamanie otwarte
        przedramienia ktore podało czekoladke ze "szklanka mleka".

5040

*-wlasnie ten koncern i inni zbrodniarze [danon] finansuje te sprzedajne kurwy
        [linda, kaja, etc]
    • dachs Re: 'Prawdziwy Spisek' 23.10.03, 10:34
      Nowosc znana przynajmniej od dwudziestu lat.
      Ale z jednej strony, przesady o "zdrowym mleku" sa bardzo trudne do wyplenienia,
      a z drugiej strony, producentom mleka nie zalezy na propagowaniu tej wiedzy.
      A pieniadze... jak zwykle wazniejsze od zdrowia.
      • Gość: siedem Re: 'Prawdziwy Spisek' IP: 213.216.66.* 23.10.03, 10:36
        ze sprajów dla astmatyków i z insuliny tez niezły kawałek przemysłu. teraz
        kazdy kto podnieje rękę na mleko bedzie antysemitą.

5040
        • d_nutka Re: 'Prawdziwy Spisek' 23.10.03, 10:45
          Gość portalu: siedem napisał(a):

> ze sprajów dla astmatyków i z insuliny tez niezły kawałek przemysłu. teraz
          > kazdy kto podnieje rękę na mleko bedzie antysemitą.
          >
          > 5040

smile))
          chyba nie...bo...
          żydzi na mleko mają sposób od tysięcy lat
          jak widać skuteczny, bo to nie astma była powodem ich zagłady
          ale alergia...tak...alergia na żyda
          d_
          • dachs Re: 'Prawdziwy Spisek' 23.10.03, 10:48
            d_nutka napisała:
            >...to nie astma była powodem ich zagłady
            > ale alergia...tak...alergia na żyda

smile))) bardzo ladnie to sformulowalas.

borsuk
            • Gość: siedem Re: 'Prawdziwy Spisek' IP: 213.216.66.* 23.10.03, 10:52
              > > ale alergia...tak...alergia na żyda

widocznie te żydy szkodliwe som jak te mleko ze ludzie na nich kichajom

5040

• Gość: :O)) *^ _ _ _ _ Zaba _ po Norwesku _ _ _ _ ^* IP: *.proxy.aol.com 23.10.03, 17:27
        Żaba po norwesku
        Każdy bez wyjątku ma prawo do świętowania swoich rocznic, a srebrne wesele
        Karola Wojtyły to – jak by nie patrzeć – rocznica znamienna. Obchody jubileuszu
        też były jedyne w swoim rodzaju, choćby dlatego, że na przykład w Polsce czy w
        Watykanie pochłonęły miliony dolarów, a sam jubilat mógł nawet dobrze nie
        zajarzyć, co się wokół niego dzieje. Wszak podobne, tylko trochę mniej huczne,
        wyrazy uwielbienia odbiera każdego dnia. Myślących ludzi XXI wieku powinno
        jednak razić zbiorowe szczytowanie milionów nad półżywym starcem – kult
        jednostki porównywalny już tylko z orgiastycznym uwielbieniem dla tyrana Korei
        Północnej, Kim Dzong-Ila, tam oczywiście w skali mikro. Nie mam nawet ochoty
        komentować tego, co wyprawiali przez ostatni tydzień moi – opanowani zbiorowym
        amokiem – rodacy.

O wiele ciekawsze było preludium do głównej opery na Placu Świętego Piotra.
        Fani papieża od miesięcy zacierali ręce w oczekiwaniu na ogłoszenie go
        laureatem Pokojowej Nagrody Nobla. Miał to być jednoznaczny hołd uwielbienia
        całego świata dla idola katolików i zarazem jakże wskazany wstęp do głównych
        uroczystości jubileuszowych. Przyznanie nagrody Shirin Ebadi było dla
        wszystkich, którzy obstawiali papieża (łącznie z bukmacherami, którzy np. w
        Londynie płacili 120 do 1 jeśli ktoś nie postawił na Papę!), parafrazą werdyktu
        kardynałów sprzed 25 lat – habemus klapam. Dla wielu zaś potwarzą i jawną
        niesprawiedliwością. Przecież papież dwóch tysiącleci – jak go nazwał ksiądz
        Peszkowski – nie dość że nie został uhonorowany, to jeszcze przegrał z kobietą,
        na dodatek muzułmanką! On, spadkobierca świętego Piotra, wielki siewca pokoju,
        święty ojciec związku katolickich republik – nie dostał „swojej” nagrody! To
        zupełnie tak, jakby następcy wodza rewolucji, Breżniewowi, odmówiono orderu
        Lenina.

Norweski komitet noblowski zafundował za to wielkie święto wszystkim
        antyklerykałom. Ucieszyli się zwłaszcza zdrowo myślący duchowni, bo to oni
        najwięcej dostają w kość od Papy. Ucieszył się szczerze prawicowy prezydent
        laickiej Francji i obłudnie rozradowało kilku kardynałów z Watykanu.
        Arcybiskupowi Dziwiszowi po prostu kamień spadł z serca, że olali jego
        pryncypała. Ludzie, cyrk na kółkach papamobile! Widzieliście te zawiedzione
        gęby biskupów stacjonujących w Polsce?! Oburzenie Pieronka, pokrętne
        tłumaczenia Macharskiego i Życińskiego, mistrzów w wywracaniu kota ogonem. Jak
        oni biedni się natrudzili, żeby przełknąć tę norweską żabę, a kompromitację i
        klęskę przekuć w zwycięstwo! W sukurs natychmiast poszli słudzy pańscy.
        Prezydent wszystkich katolików oznajmił, że nagrody świata całego nie są warte
        naszego papieża, bo zasługi jego są „nie do oszacowania”. No tak, Norwedzy nie
        mogli ich oszacować i dali sobie spokój. Lech Wałęsa – śmieszny w swoim
        prymitywizmie i pyszałkowatości – chciał nawet oddać swoją własną nagrodę, mimo
        że – jak sam stwierdził – dostał ją zupełnie zasłużenie. Wybór Shirin Ebadi
        polski laureat Nobla nazwał „niesmaczną pomyłką”. W argumentacji Wałęsy i np.
        zakonu franciszkanów, „papież jak nikt inny zasłużył sobie na tę nagrodę”. Tak,
        to akurat prawda. Pod warunkiem, że zasługi na rzecz pokoju mierzy się ilością
        wypowiedzianych słów i skierowanych apeli, z których notabene nic nie wynika.
        Zapatrzeni w swojego guru fani, sami wychowani na katolickiej powierzchowności
        i pustosłowiu, nie są w stanie zrozumieć, że mówienie o pokoju jest głównym
        zajęciem wszystkich papieży, od kiedy – dzięki zdobyczom humanizmu – już nie
        wypada im zagrzewać do wojny, zwłaszcza tej religijnej. Ostatnim „Ojcem
        Świętym”, który za mało mówił o pokoju, przemilczał zbrodnie wojenne, a tak
        naprawdę po cichu sam liczył na Drang nach Osten – był Pius XII. Odbija się to
        papiestwu czkawką do dzisiaj. Jego następcy z pewnością nigdy nie popełnią
        podobnego błędu, a nawijanie o pokoju na świecie wpisali sobie na stałe w
        zakres obowiązków. Tyle że za rzetelną pracę, choćby nawet w pocie czoła,
        nagród Nobla jeszcze nie dają.

Owszem, Jan Paweł II się nie oszczędza. Zwraca uwagę na problemy świata, takie
        jak głód, wojny, niesprawiedliwy podział dóbr. Pochyla się nad chorymi, modli
        się, błogosławi i współczuje ofiarom kataklizmów. Jednocześnie sam żyje w
        królewskim przepychu, pod opieką sztabu lekarzy, rehabilitantów, dietetyków.
        Patrzy codziennie na tony złoceń, przechadza się obok tysięcy bezcennych dzieł
        sztuki, z których każde nakarmiłoby średni afrykański kraj. Pół miliona jego
        sutannowych podwładnych hołduje zbytkom i luksusom, większą radość znajdując w
        braniu niż dawaniu.

Różnica pomiędzy Shirin Ebadi a papieżem Wojtyłą jest taka, jak między
        szeregowym, radzieckim żołnierzem pierwszej linii frontu narażającym co chwila
        własne życie a oficerem politycznym, który, grzejąc sztabowy stołek na tyłach
        walk, wygłasza ideologiczne rozprawy na temat dzieł Lenina. Iranka dostała
        Nobla za „wkład w demokratyzację Iranu oraz walkę o prawa człowieka, zwłaszcza
        kobiet i dzieci”. Papież owszem, miałby szansę... gdyby nagrodę tę przyznawano
        za umacnianie absolutyzmu i skuteczne tłumienie demokracji w Kościele (np.
        teologii wyzwolenia), deprecjację kobiet, moralne wspieranie dyktatur (np.
        Pinocheta) i brak reakcji na masowe przypadki pedofilii wśród podległego mu
        kleru. Znamienny, choć oczywiście skrzętnie przemilczany, był komentarz innego
        polskiego noblisty – Czesława Miłosza: „Nieprzyznanie papieżowi nagrody można
        jedynie wyjaśnić faktem, że nagroda ta byłaby wyróżnieniem całego Kościoła
        rzymskokatolickiego, którego papież jest głową...”.

Natomiast „ta pani” – jak pogardliwie nazywa laureatkę Wałęsa – już na
        pierwszej konferencji zażądała od mułłów rządzących Iranem, aby uwolnili
        wszystkich więźniów politycznych, co – ta pani – może (po raz kolejny)
        przypłacić więzieniem zaraz po powrocie do swojej islamskiej ojczyzny. Papież
        nigdy by się nie zdobył na podobny apel, mogłoby to przecież zaszkodzić jego
        stosunkom z muzułmańskimi ajatollahami. Irańska adwokatka – broniąca
        prześladowanych, walcząca o demokrację w mateczniku islamistów; niezwykła,
        odważna kobieta w kraju, gdzie mułłowie traktują kobiety jak osły, potępiana i
        więziona – jak nikt zasłużyła na Nagrodę Nobla. Przy takiej kandydatce wybranie
        Wojtyły byłoby zaiste „niesmaczną pomyłką”, do której na całe szczęście nie
        doszło.

Prawdziwym Polakom katolikom pozostało tylko obsobaczać komitet noblowski i
        chrzanić, że nie dorósł on do oceniania tak wielkiego Autorytetu. Zapewne
        spadnie teraz sprzedaż „Rzeczpospolitej”, a także na stacjach Statoil i w
        sklepach Rema 1000 należących do Norwegów. Polski rząd i prezydent dopilnują,
        żeby polskim gazociągiem nigdy nie popłynął skandynawski gaz.

A ja wczoraj, po raz pierwszy od dłuższego czasu, kupiłem norweskiego łososia.
        Podobno nie tak zdrowy jak polski, ale za to jak smakuje!

JONASZ

• galba Ja nie piję mleka bo jest zdrowe... 23.10.03, 11:56
      ... tylko dlatego, że je lubię (jako dziecko nie lubiłem). Generalnie wyznaję
      zasadę, że zdrowe jest to co nam smakuje.

G.

PS. Najfajniejsza jest wypowiedź pewnej znanej desko-narciarki: "Mleko jest
      zdrowe bo jest w sklepach" - chyba zacznę dla zdrowia popalać papierosy.
      • d_nutka Re: Ja nie piję mleka bo jest zdrowe... 23.10.03, 12:06
        galba napisał:

> ... tylko dlatego, że je lubię (jako dziecko nie lubiłem). Generalnie
        wyznaję
        > zasadę, że zdrowe jest to co nam smakuje.
        >
        > G.
        >

nie każde złoto co się świeci i nie każde słowo staje się ciałem
        smile
        d_

ps
        to tak a propos smaku co niektórych
      • januszcz Re: Ja nie piję mleka bo jest zdrowe... 23.10.03, 12:11
        galba napisał:

> ... tylko dlatego, że je lubię (jako dziecko nie lubiłem). Generalnie
        wyznaję
        > zasadę, że zdrowe jest to co nam smakuje.
        >
        > G.
        >
        > PS. Najfajniejsza jest wypowiedź pewnej znanej desko-narciarki: "Mleko jest
        > zdrowe bo jest w sklepach" - chyba zacznę dla zdrowia popalać papierosy.
        ==========
        Pragnę zauwazyć, ze w sklepach jest wiecej zdrowych artykułów np książki w
        sztywnych okładkach (czy jakos tak) i też smakuja nieźle. Ostatnio czytałem
        Johnie Walkera. Przeczytałem do ostatniej strony...

smile)

janusz
        • gini Re: Januszu miales racje 23.10.03, 12:13
          Co to za watek bez Zyda, nawet watek o mleku sie nie ostal, coz robic.
          Pozdrowka
          • d_nutka Re: Festiwal 4-rech kultur w piciu mleka 23.10.03, 12:25
            gini napisała:

> Co to za watek bez Zyda, nawet watek o mleku sie nie ostal, coz robic.
            > Pozdrowka

masz coś przeciw?
            a może jednak masz imeratyw molestowania mnie?
            d_
            • gini Re: Festiwal 4-rech kultur w piciu mleka 23.10.03, 12:38
              d_nutka napisała:

> gini napisała:
              >
              > > Co to za watek bez Zyda, nawet watek o mleku sie nie ostal, coz robic.
              > > Pozdrowka
              >
              > masz coś przeciw?
              >
              Alez jakbym smiala!!!Tyle, ze niektorzy tu sie uzalaja, ze te wstretne
              antysemity ciagle o Zydach piszom, wiec jak antyseminata numerek siedem
              zalozyla sobie niewinny watek o mleku, to tez mu Danusia wkleila alergie na
              Zydow hihihi

a może jednak masz imeratyw molestowania mnie?
              > d_

No taa teraz to juz bedzie, ze molestowaczka jestem, jutro bedzie, ze cie
              uwiodlam i porzucilam z dziecieciem na reku, normalka mnie juz nic nie zdziwi.

• dachs Re: Festiwal 4-rech kultur w piciu mleka 23.10.03, 12:51
                Gini,
                jak juz tak trzymac sie faktow, to siodemka pierwszy z Zydami wyskoczyl.
                Co prawda w domysle, ale jednak.

borsuk
                • gini Re: Festiwal 4-rech kultur w piciu mleka 23.10.03, 13:04
                  dachs napisał:

> Gini,
                  > jak juz tak trzymac sie faktow, to siodemka pierwszy z Zydami wyskoczyl.
                  > Co prawda w domysle, ale jednak.
                  >
                  > borsuk

Ja przepraszam, przeczytalam wszystkie posty siodemki, i nie doczytalam sie
                  nigdzie, a z domyslem naprawde nie mam pojecia o co chodzi.Bo na jakiej
                  podstawie, wysnuwac te domysly, czy siodemka pisal cos o pejsatejKayah, czy
                  czosnkowym Lindzie?
                  Nie dopatrujcie sie tresci antysemickich tam gdzie ich nie ma Borsuku, bo
                  wpadniemy w paranoje.
                  Wczoraj zalozylam watek o islamie w Europie, a Danusia mi na to, ze ona w
                  Polsce jest u siebie, takze o ile mnie sie zarzuca ,ze wszystko mi sie kojarzy
                  z Zydami tak co poniektorym wszystko kojarzy sie z antysemityzmem taka jest
                  prawda, i jak bede pisac o ksiezycu to tez dopatrza sie tresci antysemickich.
                  Nie wiesz co to jest objetosc ,ktora sieodbywa kosztem powierzchni?
                  • dachs Re: Festiwal 4-rech kultur w piciu mleka 23.10.03, 13:40
                    gini napisała:
                    >
                    > Ja przepraszam, przeczytalam wszystkie posty siodemki, i nie doczytalam sie
                    > nigdzie, a z domyslem naprawde nie mam pojecia o co chodzi.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=8659966&a=8660978
                    Moze sie myle i siodemka mial na mysli Bulgarow, ktorzy zarzucaja mu stale
                    antysemityzm.

> Nie wiesz co to jest objetosc ,ktora sieodbywa kosztem powierzchni?

Nie wiem sad(
        • dachs Re: Ja nie piję mleka bo jest zdrowe... 23.10.03, 12:15
          januszcz napisał:
          > Pragnę zauwazyć, ze w sklepach jest wiecej zdrowych artykułów np książki w
          > sztywnych okładkach (czy jakos tak) i też smakuja nieźle. Ostatnio czytałem
          > Johnie Walkera. Przeczytałem do ostatniej strony...

Bo prawdziwie wolny czlowiek sam wybiera czy sobie ma szkodzic. smile)
          Ale zes nawet ostatniej, malenkiej literki nie zostawil...
          • januszcz Re: Ja nie piję mleka bo jest zdrowe... 23.10.03, 12:16
            dachs napisał:

> januszcz napisał:
            > > Pragnę zauwazyć, ze w sklepach jest wiecej zdrowych artykułów np książki w
            >
            > > sztywnych okładkach (czy jakos tak) i też smakuja nieźle. Ostatnio czytałe
            > m
            > > Johnie Walkera. Przeczytałem do ostatniej strony...
            >
            > Bo prawdziwie wolny czlowiek sam wybiera czy sobie ma szkodzic. smile)
            > Ale zes nawet ostatniej, malenkiej literki nie zostawil...
            ========
            Mam jeszcze drugi tom. Z czarną okładkąsmile

J.
            • dachs Re: Ja nie piję mleka bo jest zdrowe... 23.10.03, 12:20
              januszcz napisał:

> Mam jeszcze drugi tom. Z czarną okładkąsmile

Oooo, te sa duzo bardziej wartosciowe artystycznie.
              A ja upominajac sie o literke sam literke zgubilem. Sentencja mial brzmiec:
              "Bo prawdziwie wolny czlowiek sam wybiera CZYM sobie ma szkodzic. "

pozdrawiam

borsuk
    • karlin Chcesz rzucić klątwę? 23.10.03, 12:45

”Profesjonalne rzucanie klątw i uroków, oddajemy złe moce na twoje usługi" -
      zachęca firma Eblis na swojej stronie internetowej. Strona jest stylowa: czarno-
      czerwone tło, magiczne symbole, skorpion i demoniczne oczy wpatrzone w
      internautę. Dalej lista 37 demonów pracujących dla firmy: Akoman podsunie złe
      myśli i wywoła niezgodę, Nasu napełni świat nieczystością i zarazą, Zurman
      przyśpieszy starość, zaś Andar zniechęci do czynów cnotliwych. Jest też
      formularz zamówienia usługi. Niedrogo. 50 złotych to raczej niewygórowana cena
      za odegranie się na naszych krzywdzicielach. Chcąc nie chcąc, w myślach
      zaczynamy układać ich listę."
      --------------------------------------------------------------------

Albo na Tewje Mleczarza...

Całość
      • dachs Re: Chcesz rzucić klątwę? 23.10.03, 12:56
        Dzieki za informacje.
        Zawsze chcialem widziec skad biora sie te garbate karzelki co szczaja do mleka
    • Gość: siedem właściwie to chciałem uwieść IP: 213.216.66.* 23.10.03, 13:00
      tym atakiem politporawnych. wiecie: kaja mowi w telewizorze znaczy tak jest i
      już. widocznie artykuł jest wystarczająco wiarygodny i w szeregach marksistów
      popłoch jak cholera a portal lewica.pl milczy jak grób. snajpery nie wiedzą co
      napisać. dlatego wyskoczyłem z tym antysemityzmem - nie pomogło. pejsate ogry*
      porzuciły trop.

5040

*-ogary
      • karlin Albo... 23.10.03, 13:07

> tym atakiem politporawnych. wiecie: kaja mowi w telewizorze znaczy tak jest i
        już. widocznie artykuł jest wystarczająco wiarygodny i w szeregach marksistów
        popłoch jak cholera a portal lewica.pl milczy jak grób. snajpery nie wiedzą co
        napisać. dlatego wyskoczyłem z tym antysemityzmem - nie pomogło. pejsate ogry*
        porzuciły trop.

5040

*-ogary
        ------------------------------------------------------------------------------

...nie ten się Kaja, co uwodzi, lecz ten uwodzi, co się Kaja.

Czy jakoś tak.

Pzdr

k.
        • Gość: siedem a tak wracajac do tematu IP: 213.216.66.* 23.10.03, 13:17
          rad byłbym gdyby jakies 'wiarygodne' pisemko [kulisy, przeglad, szabascajtung
          [to chyba niemożliwe]] opublikowało jakis materiał o benzynie bezołowiowej w
          której ołów został zastąpiony wysokotoksycznymi zwiazkami fosforu [wystarczy
          odpowiednio duzo benzyny wylac na siebie by wyciagnac kopyta od tego co
          przeniknie przez skórę].

5040
          • karlin To chcesz poczytać 23.10.03, 13:31

> rad byłbym gdyby jakies 'wiarygodne' pisemko [kulisy, przeglad, szabascajtung
            > [to chyba niemożliwe]] opublikowało jakis materiał o benzynie bezołowiowej w
            > której ołów został zastąpiony wysokotoksycznymi zwiazkami fosforu [wystarczy
            > odpowiednio duzo benzyny wylac na siebie by wyciagnac kopyta od tego co
            > przeniknie przez skórę].
            ---------------------------------------------------------------------

czy żeby ci ograniczono swobodę oblewania?

Bo na razie od czytania głównie wzrok marnieje. W tej sytuacji zwiększenie
            ilości fosforu w otoczeniu może być korzystne. Zwłaszcza po zmroku.

pzdr

k.
            • Gość: siedem Re: To chcesz poczytać IP: 213.216.66.* 23.10.03, 13:33
              > Bo na razie od czytania głównie wzrok marnieje. W tej sytuacji zwiększenie
              > ilości fosforu w otoczeniu może być korzystne. Zwłaszcza po zmroku.

po to koncerny paliwowe wymmobowały katalizatory w samochodach. gdyby ich nie
              było nie byłoby juz nas

5040
              • karlin Ołów, fosfor, kadm, rtęć... 23.10.03, 13:37
                Czy ten Mendelejew nie był jakimś kuzynem Tewje Mleczarza?

Choć skoro ołów wytruł Rzymian, to spisek musi sięgać głębiej. W historię.

pzdr

k.
                • Gość: siedem Re: Ołów, fosfor, kadm, rtęć... IP: 213.216.66.* 23.10.03, 13:42
                  z tym ołowiem to jest lekka przesada. rzymian wykonczył dobrobyt. patrzac teraz
                  na syte społeczenstwa zachodu mozemy uznac za pewnik w/w czynnik. bogaci nie
                  chca sie rozmnazać i juz.

5040
                  • karlin I to jest prawdziwy spisek 23.10.03, 13:49

> bogaci nie chca sie rozmnazać i juz.
                    ------------------------------------------------------

Bogatych. Przeciw bogatym.

Juz wiemy, dlaczego komunizm mógł upaść.
    • Gość: babariba "Prawdziwy Spisek" to jest, spisek... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 13:16
      ...redaktorów naczelnych domagających się sensacyjnych tekstów.
      A co do merituma - wiem dokładnie z osobistego doświadczenia, że jak mi na dzień 'after' zabraknie nadużytego poprzednio ekologicznego napoju, co on wyrasta w dziweiczych ostępach Puszczy Knyszyńskiej, to nie ma nic lepszego niż kefir (ca' 1 proc alk.) lub jogurtu (podobnie).....
      • Gość: siedem Re: "Prawdziwy Spisek" to jest, spisek... IP: 213.216.66.* 23.10.03, 13:19
        a znalazłes w tym artykule choc raz słówko "kefir"? odpowiadam: nie nie
        znalazłeś ponieważ bakterie rozkładają wszystko co szkodzi człowiekowi.

5040
        • Gość: babariba "Prawdziwy Spisek" to jest, spisek... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 13:26
          ale jak spółdzielnia jeszcze zamknięta, a ekologicznego... nie ma - to zwykle mleko jem sobie. I W niczym mi nie szkodzi. Pomagać raczy...
          • Gość: siedem Re: "Prawdziwy Spisek" to jest, spisek... IP: 213.216.66.* 23.10.03, 13:36
            w tej sytuacji bratku to nawet roztwór ludwika z herbata pomaga. kiedyś budzę
            się w nie moim domu a gospodyni wypytuje gości na okoliczność "kto mi wylał
            płyn do mycia naczyń ze szklanki?"*

5040

*-nie przyznałem się że go wypiłem.
            • Gość: babariba "Prawdziwy Spisek" to jest, spisek... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 13:44
              picia płynu do naczyń współczuję, aż tak żle nigdy nie miałem smile))
              natomiast jestem pewien, że gdyby w tivi jakiejs trwała reklamowa akcja obrzydzająca mleko i jego przetwory, a p. Anna dostała ZLECENIE napisania tekstu dezawuującego tę akcję, znalazła by równie ważne, a może nawet ważniejsze autorytety naukowe, które by potwierdziły ZBAWIENNOŚĆ pijania mleka i innych takich.
              Wierszóka by wyszła...
              I głównie o tym był mój pierwszy post.
              A poza tym 'daj boh, sztob nieposlednij'
              • Gość: siedem WITAM! IP: 213.216.66.* 23.10.03, 13:50
                pierwszego lewicowego dogamtyka!!!
                hip hip hurra

nie trza się było krępować
                szkoda ze te wywrotowe swinie chcą nam zburzyc nasz piekny ulozony swiat.

5040
                • Gość: babariba poczekaj, na razie nie jestem w stanie zrozumieć.. IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 13:58
                  ...na czym mialby moj dogmatyzm polegać. Zaraz mi przyjedzie taksówka z tym co wiesz i może wtedy skumam.
                  • Gość: siedem bo to jest tak IP: 213.216.66.* 23.10.03, 14:20
                    marksistowskie umysły nie odpowiadaja za siebie. wolą oddac decyzje o swoim
                    zyciu władzy. władza wie lepiej. kaja w telewizorze wie lepiej a my mamy płacić
                    podatki i spać spokojnie, błogo. jakby coś szło nieteges to amerykańscy
                    naukowcy w mig rozwiążą problem

5040

• karlin Chyba... 23.10.03, 14:50

> jakby coś szło nieteges to amerykańscy naukowcy w mig rozwiążą problem
                      -------------------------------------------------------------------------

...w try miga.

Problem, który wcześniej inni amerykańscy obywatele zawiązali.

Za to warto zapłacić.
                      • Gość: siedem Re: Chyba... IP: 213.216.66.* 23.10.03, 14:55
                        > ...w try miga.
                        >
                        > Problem, który wcześniej inni amerykańscy obywatele zawiązali.
                        >
                        > Za to warto zapłacić.

dzisiaj bede sie czepiał wszystkiego a w szczegolnosci reklam. wezmy taki klip
                        reklamowy makdonaldsa. mlodzi ludzie skacza jak te radosne kózki podgryzajac co
                        rusz jakies bigmaki. reklama wyraznie niepolska. ja sie pytam czemu nie pokazą
                        tych 200 kilowych wiepszy i macior którymi wypełnona jest zwykla amerykanska
                        ulica w okolicach fastfudu?

tv kłamie!
                        5040
                        • karlin Dla twojego dobra 23.10.03, 15:03

> ja sie pytam czemu nie pokazą tych 200 kilowych wiepszy i macior którymi
                          wypełnona jest zwykla amerykanska ulica w okolicach fastfudu?
                          ---------------------------------------------------------------------

Już byś ważył więcej.

• Gość: babariba jeśli moje przywiązanie do ekologicznych... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 23:53
                      ...napojów wyrastających w Puszczy Knyszyńskiej chcesz określać jako dogmatyzm, to się z radością tej definicji poddam. Dogmatyczny, a wręcz fanatyczny jestem zwolennik takiego napoju, co on nie jest żadną akcyzą obłożony, czy innym Vatem. Tylko skąd ci się tu wziął marksizm?
                      • Gość: siedem Re: jeśli moje przywiązanie do ekologicznych... IP: 213.216.66.* 24.10.03, 08:16
                        > zwolennik takiego napoju, co on nie jest żadną akcyzą obłożony, czy innym Vate
                        > m. Tylko skąd ci się tu wziął marksizm?

długo by opowiadac...

5040

a poza tym w mleku masz 7% watu i w pizdu ceny z podatków posrednich. kolosalne
                        znaczenie ma akcyza paliwowa poniewaz mleko jak ryby jest wrazliwe na transport

• Gość: babariba zwyczajnie się migasz od odpowiedzi :))) IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 08:46
                          > > zwolennik takiego napoju, co on nie jest żadną akcyzą obłożony, czy innym
                          > Vatem. Tylko skąd ci się tu wziął marksizm?
                          >
                          > długo by opowiadac...
                          >
                          > 5040
                          >
                          > a poza tym w mleku masz 7% watu i w pizdu ceny z podatków posrednich. kolosalne
                          >
                          > znaczenie ma akcyza paliwowa poniewaz mleko jak ryby jest wrazliwe na transport
                          • Gość: siedem nie utrudniaj mi zycia IP: 213.216.66.* 24.10.03, 08:50
                            przyznaj się ze jesteś lewicowcem i wszystko bedzie po staremu

5040
                            • Gość: babariba ze mną, jak z dzieckiem - za rączkę i do... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 23:17
                              ...Puszczy Knyszynskiej. W poszukiwaniu oczywiście napoju, co to wiesz... bo o nim juz kilka razy w tym wątku pisałem.
                              Ja się tylko zastanawiam, gdzie tu wystąpiła przyczyna, żeby o mojej lewicowości, lub nielewicowości rozmawiać?
    • Gość: XXL Nanużywanie alkoholu jest korzystne dla zdrowia ! IP: *.echostar.pl 23.10.03, 13:35
      Jak stwierdziło stowarzyszenie Lekarze na rzecz Medycyny Alternatywnej
      spożywanie znacznych ilości alkoholu jest wyjątkowo zdrowe i korzystne
      dla organizmu.
      Ludzie nadużywający alkoholu nie chorują na wiele chorób wieku podeszłego.
      Obca im jest skleroza i Alzheimer.

Poprostu oni nie zdążą zachorować.....
      :-0
      • maretina Re: Nanużywanie alkoholu jest korzystne dla zdrow 23.10.03, 13:38
        Gość portalu: XXL napisał(a):

> Jak stwierdziło stowarzyszenie Lekarze na rzecz Medycyny Alternatywnej
        > spożywanie znacznych ilości alkoholu jest wyjątkowo zdrowe i korzystne
        > dla organizmu.
        > Ludzie nadużywający alkoholu nie chorują na wiele chorób wieku podeszłego.
        > Obca im jest skleroza i Alzheimer.
        >
        > Poprostu oni nie zdążą zachorować.....
        > :-0

alez zdaza! na marskosc watrobysmile na oddziale mojego meza lezy taki co ma
        niespelna 29 lat, a w przeszlosci bywali i mlodsi.
        • Gość: XXL Re: Nanużywanie alkoholu jest korzystne dla zdrow IP: *.echostar.pl 23.10.03, 13:52
          maretina napisała:

> alez zdaza! na marskosc watrobysmile na oddziale mojego meza lezy taki co ma
          > niespelna 29 lat, a w przeszlosci bywali i mlodsi.

Eee tam, "Fakty i Mity" pisały, że to nieprawda.
          A lekarze ze stowarzyszenia "Kasa bez Granic" też to potwierdzają.

smile))
      • Gość: babariba się zdecyduj... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 23.10.03, 13:48
        'spożywanie znacznych ilości alkoholu' nie jest rwonoznaczne z 'nadużywaniem alkoholu'.
        Nie będę tu mówił już o gatunku i jakości tegoz, chociaz oczywiście, ten napój ekologiczny...
        Hłe... i 'daj boh sztob nieposlednij'
        • Gość: XXL zdecydowałem !! IP: *.echostar.pl 23.10.03, 13:58
          Już nie wsiądę w łódkę Bols,
          Moją będzie Luksusowa...........
    • jacek#jw Re: recepta 23.10.03, 15:07
      Pojeść tłusto
      popić zdrowo
      chrzanić spiski
      • Gość: XXL Re: recepta IP: *.echostar.pl 23.10.03, 15:11
        Panie i Panowie,
        Najważniejsze to jest zdrowie,
        Ażeby zdrowym być,
        Nie wolno jeść,
        Nie wolno pić,
        Nie wolno żyć.........
    • miss_mag Niech zyje mleko (i inne uzywki) 23.10.03, 19:11
      Taki jeden Murphy powiedzial, ze "wszystko, co robi zycie smakowitym, jest
      nielegalne, niemoralne lub tuczace". A wiec zgodnie z ta regula, mleko nam
      tak smakuje, bo jest dla nas szkodliwe smile)) A moze gdyby jakis rzad
      zdelegalizowal mleko, to spojrzalbys na nie nieco laskawszym okiem?
      • Gość: tewie Mleko od Tewie Mleczarza albo wodka od Joska IP: *.acn.waw.pl 23.10.03, 23:57
        Karczmarza - wybor nalezy do ciebie
        • Gość: osiem bo to jest tak IP: *.chello.pl 24.10.03, 08:33
          katolickie umysły nie odpowiadaja za siebie. wolą oddac decyzje o swoim
          zyciu władzy. władza watykańska wie lepiej. glemp w telewizorze wie lepiej a my
          mamy płacić na radio mariola i spać spokojnie, błogo.
          jakby coś szło nieteges to naukowcy z kul w mig rozwiążą problem
          • Gość: siedem holender, no! IP: 213.216.66.* 24.10.03, 08:45
            oni nie musza nic, bobasku, rozwiazywac. jest bóg i on wie wszystko.

5040
          • dachs ...sie porobilo 24.10.03, 08:58
            Rydzyki w mleku po zydowsku............................. 12,50

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka