wolna444 22.12.08, 17:07 Zycie plynie, co rok coraz ta choinka mniejsza, samotne zakupy, po co na co, taka mnie naszla melancholia. To nie ma sensu wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
off_nick Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 17:29 wolna444 napisała: > Zycie plynie, co rok coraz ta choinka mniejsza, samotne zakupy, po > co na co, taka mnie naszla melancholia. > To nie ma sensu wszystko. Wielu tak ma z tą melancholią o tej porze,osamotniona w tym nie jesteś... A podana jest gdzieś ulica (lecz jak tam dojść? którędy?), ulica zdradzonego dzieciństwa, ulica Wielkiej Kolędy. Na ulicy tej taki znajomy w kurzu z węgla, nie w rajskim ogrodzie, stoi dom jak inne domy, dom, w którym żeś się urodził. Ten sam stróż stoi przy bramie. Przed bramą ten sam kamień. Pyta stróż: „Gdzieś pan był tyle lat?" „Wędrowałem przez głupi świat ". Więc na górę szybko po schodach. Wchodzisz. Matka wciąż taka młoda. Przy niej ojciec z czarnymi wąsami. I dziadkowie. Wszyscy ci sami. I brat, co miał okarynę. Potem umarł na szkarlatynę. Właśnie ojciec kiwa na matkę, Że czas się dzielić opłatkiem, więc wszyscy podchodzą do siebie i serca drżą uroczyście jak na drzewie przy liściach liście. Jest cicho. Choinka płonie. Na szczycie cherubin fruwa. Na oknach pelargonie blask świeczek złotem zasnuwa, a z kąta, z ust brata, płynie kolęda na okarynie: Lulajże, Jezuniu, moja perełko, Lulajże, Jezuniu, me pieścidełko. /Powrót-Gałczyński/ Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 17:36 A bez tych wierszy, czy potrafisz moj smutek zgniesc ? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 17:44 wolna444 napisała: > A bez tych wierszy, czy potrafisz moj smutek zgniesc ? Nie potrafię,nie ma takiej osoby na świecie,która mogłaby czyjkolwiek smutek zgnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 17:56 zawsze mozesz pomoc komus kto jest rownie smutny jak ty a takich na ziemi nie brakuje maglara. proponuje Tobie pojechac do Kazimierza,tam ja pozbywam sie smutkow i trosk doczesnych,bo jest to miejsce zupelnie magiczne niestety musimy byc silni jak drzewa buziaczki i 3M sie a ja musze lecec do roboty; i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/Kazimierz1.jpg i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/Kazimierz.jpg i157.photobucket.com/albums/t53/sloneczko1/drzewo1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 18:05 wiktoria.pazurek napisała: > ty sie z moich przodkow nie smiej. czesc slazakow poszla do niemcow i > slusznie,bo polacy nigdy ich specjalnie nie kochali,ale czesc w tym moja > rodzina, walczyla w powstaniach slaskich i w plebiscycie glosowala za polska,al > e > granica nieraz szla w rodzinach rowno,jak zyleta. cos jeszcze sejfnales szczecinski abzydzie,bo jak widze z samotnosci to juz przeszedles na strone wiecej kobieca niz meska,tyle,ze dalej szczecina cie w d..drapie. Odpowiedz Link Zgłoś
irmtraud Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 18:12 Właśnie w tej chwili sknociłam mój biskwit i twierdzę , że tez jestem zadowolona gdy świętą już miną. W święta ludzie jedzą (niektórzy żrą) więcej niż się to normalnie czyni . Mnie to nie grozi by przytyć. Mieszkam za daleko od synagogi , zatem „schadzam” moje posiłki. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 albo sirtaki zatańczyć 22.12.08, 18:16 wolna444 napisała: > Zycie plynie, co rok coraz ta choinka mniejsza, samotne zakupy, po > co na co, taka mnie naszla melancholia. > To nie ma sensu wszystko. > www.youtube.com/watch?viQ6O_dAAPg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
nordpol Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 18:43 www.youtube.com/watch?v=X4oPWINVVEw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
aaki ale cie naszło przedświątecznie... 22.12.08, 18:54 ale w gruncie rzeczy to niestety masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick A Ty 22.12.08, 21:46 aaki napisała: > ale w gruncie rzeczy to niestety masz rację jak zwykle wsiowy gejzer intelektu... Wstydź się,skoro nie masz nic do powiedzenia to zamilcz... Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Przeczytaj 22.12.08, 22:16 aaki napisała: > fuck off smierdząca rakarko wredny śmieciu,gnojku i q*tasie pierwszy post w wątku. A teraz spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: ale cie naszło przedświątecznie... 22.12.08, 23:06 modle sie sie tylko zeby bylo po ... Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: ale cie naszło przedświątecznie... 22.12.08, 23:14 aaki napisała: > ale w gruncie rzeczy to niestety masz rację Ty wiesz ... Odpowiedz Link Zgłoś
hell.ga Re: Smutek przedswiateczny 22.12.08, 21:47 wolna444 napisała: > Zycie plynie, co rok coraz ta choinka mniejsza, samotne zakupy, po > co na co, taka mnie naszla melancholia. > To nie ma sensu wszystko. > kazdy zbiera to co zasieje. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 no i juz smutno nie jest 22.12.08, 22:23 jak bita- chamica z otwocka sline z pyska toczy i to jak kulturalnie. widzisz maglara jak latwo sie uduchowic z wierszykiem po to by szczekac swiatecznie i milo jak swe psy milej chanuki dla otwockiej chamci z pieskami i niech nie splonie czasem jej dom od braku zabezpieczenia przeciwpozarowego. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Wstyd ,powinnaś 22.12.08, 23:04 vicky17 napisała: > jak bita- chamica z otwocka sline z pyska toczy i to jak kulturalnie. widzisz > maglara jak latwo sie uduchowic z wierszykiem po to by szczekac swiatecznie i > milo jak swe psy > milej chanuki dla otwockiej chamci z pieskami i niech nie splonie czasem jej do > m > od braku zabezpieczenia przeciwpozarowego. zapaść się pod ziemię ze wstydu za to co napisałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
bita-chamica pierdyknij se schanpsika dubeltowego 22.12.08, 22:46 i popraw browarkiem z swoim lubym )) www.simpson.uk.com/beers/beer_images/GDrinker.jpg poprawi ci sie, wesolych swiont!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
amamit Re: pierdyknij se schanpsika dubeltowego 22.12.08, 22:48 a ja i tak "nie rozbieram" tego co ona napisala... Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: pierdyknij se schanpsika dubeltowego 22.12.08, 23:12 szukasz "dna" a dno jest dnem... .......................... tylko aaki zrozumial, a ja sie po czlowieczemu rozplakalam ... Odpowiedz Link Zgłoś
kahanka Re: pierdyknij se schanpsika dubeltowego 22.12.08, 23:15 wolna444 napisała: > szukasz "dna" a dno jest dnem... > > .......................... > tylko aaki zrozumial, a ja sie po czlowieczemu rozplakalam ... a jak masz sie czuc skoro tyle gorzkich slow przez caly rok tu zoatawilas ? na dobre samopoczucie , na przyjaciol i klimat w okolo siebie trzeba sobie zasluzyc calym zyciem...rycz mala rycz Hanka Odpowiedz Link Zgłoś
wolna444 Re: pierdyknij se schanpsika dubeltowego 22.12.08, 23:21 kahanka napisała: > wolna444 napisała: > > > szukasz "dna" a dno jest dnem... > > > > .......................... > > tylko aaki zrozumial, a ja sie po czlowieczemu rozplakalam ... > > a jak masz sie czuc skoro tyle gorzkich slow przez caly rok tu zoatawilas ? na > dobre samopoczucie , na przyjaciol i klimat w okolo siebie trzeba sobie zasluzy > c > calym zyciem...rycz mala rycz > Hanka mylisz zycie i wirtual Hanka... ja kocham i pragne w realu, nie szukam w tobie zycia, jestes namiastka. Jestes nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Nie opowiadaj głupot Kahanko, 22.12.08, 23:25 kahanka napisała: > a jak masz sie czuc skoro tyle gorzkich slow przez caly rok tu zoatawilas ? na > dobre samopoczucie , na przyjaciol i klimat w okolo siebie trzeba sobie zasluzy > c > calym zyciem...rycz mala rycz > Hanka bo sobie pomyślę,że bez winy jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki .... 23.12.08, 14:01 kazdy czasem przeżywa egzystencjalne leki i niepokoje.to normalne choć przykre odczucie Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: pierdyknij se schanpsika dubeltowego 22.12.08, 23:14 amamit napisała: > a ja i tak "nie rozbieram" tego co ona napisala... uj nie rozbieraj sie nam szamberecanko z depresja,nie ma potrzeby testowac nadwyrezonych sil witalnych pozera Odpowiedz Link Zgłoś
hell.ga Re: pierdyknij se schanpsika dubeltowego 23.12.08, 01:25 te. inteligentna inaczej... im bardziej probujesz byc dowcipna, tym gorzej idzie ale to tez zabawne w sumie Odpowiedz Link Zgłoś
orwella religia 23.12.08, 04:52 ludzie po to wymyslili religie, zeby stworzyc wsolnoty i zeby nikt nie byl samotbny. Sprobuj tego. Carpe diem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: Smutek przedswiateczny 23.12.08, 07:19 wolna444 napisała: > Zycie plynie, co rok coraz ta choinka mniejsza, samotne zakupy, po > co na co, taka mnie naszla melancholia. > To nie ma sensu wszystko. A na dodatek ta dyspepsja ..... Nic tylko współczuć pani Wolna Maglarko. Odpowiedz Link Zgłoś