polski_francuz 10.01.09, 17:30 inni na disco noce spedzaja: www.spiegel.de/video/video-45872.html nawet i ci nienajmlodsi PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicky17 Re: Jedni na forum 10.01.09, 17:48 kto tu noce spedza pf..tylko impotenci i geriatria z fe fe..Normalni robia co innego w realu.. Odpowiedz Link Zgłoś
patience To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 17:52 ... gdy cos sie naprawde dzieje. Raptem wtedy staje sie zrodlem informacji, wszyscy wyszukuja zrodla i o wielu rzeczach mozna sie dowiedziec szybciej niz sledzac AP czy lokalna prase. Ale faktycznie, kiedy sie nic nie dzieje, lepiej isc na dyskoteke. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 17:55 patience napisała: > ... gdy cos sie naprawde dzieje. Raptem wtedy staje sie zrodlem informacji, > wszyscy wyszukuja zrodla i o wielu rzeczach mozna sie dowiedziec szybciej niz > sledzac AP czy lokalna prase. Ale faktycznie, kiedy sie nic nie dzieje, lepiej > isc na dyskoteke. > > a tu sie cos dzieje oprocz donosow geriatrii ereckiej na tych co smieja im sie przeciwstawic? raczej pejszens nie zauwazylam tu zadnych akcji,procz zadym w podrzednie burdelowym stylu dlatego noce nalezy spedzac w przyjemnym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:19 vicky, jak wiesz, od pewnego czasu miewam dosyc dlugie przerwy, jesli chodzi o bywanie tutaj. Ale jak po sznurku trafiam z powrotem, kiedy tylko sie cos dzieje. Wypowiedzi tutejszych, obojetnie, co sobie mysla na dany temat, oszczedzaja mi mnoostwo czasu, jesli chodzi o docieranie do zrodel. W grupie sa szybsi niz AP. Bylabym glupia, gdybym z tej zdolnosci tego forum nie korzystala. A jak sie tluka miedzy soba w tak zwanym miedzyczasie, niewiele mnie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:22 patience napisała: > vicky, jak wiesz, od pewnego czasu miewam dosyc dlugie przerwy, jesli chodzi o > bywanie tutaj. Ale jak po sznurku trafiam z powrotem, kiedy tylko sie cos > dzieje. Wypowiedzi tutejszych, obojetnie, co sobie mysla na dany temat, > oszczedzaja mi mnoostwo czasu, jesli chodzi o docieranie do zrodel. W grupie sa > szybsi niz AP. Bylabym glupia, gdybym z tej zdolnosci tego forum nie korzystala > . > A jak sie tluka miedzy soba w tak zwanym miedzyczasie, niewiele mnie obchodzi ; > ) > > ty czerpiesz wene i natchnienie z forum patience..no nie powiesz,ze inspiruje cie twoj koszerny pozi? patience jeszcze pomysle,ze zle leki ci przepisano. nie zartuj sobie.bo poziom dyskusji jest w stylu tego pana z mej stopki,a tenze styl do elit intelektualnych sie raczej nie zalicza. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:31 Pozito tylko idiota wykorzystywany do forumowych walk, ktore mmnie osobiscie nie bardzo interesuja. To, co powoduje, ze tu wracam, polega na tym, ze jak sie cos dzieje raptem wszyscy uzyskuja zdolnosc wyszukiwania najwazniejszych zrodel w prasie swiatowei i regionalnej, maja jakies analityczne zdolnosci etc. oczywiscie moim zdaniem to wszystko traca jak sie nic nie dzieje i jest spokoj i nuda, wtedy sama wole dyskoteke niz FAQ. Ale tak chyba jest, ze tutejsi sa bardzo szybcy, jesli chodzi o analize jakichkolwiek konfliktow, domestic or international i warto poczytac. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:36 patience napisała: > Pozito tylko idiota wykorzystywany do forumowych walk, ktore mmnie osobiscie ni > e > bardzo interesuja. ejze bez przesady jestes w nie zaangazowana od lat i to na roznych forach i nie on jeden jest uzytyczenym idiota. skoro interesuja cie roznorakie zrodla informacyjne to jest dziesiatki innych miejsc by je znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:39 Oczywiscie jest wiecej zrodel i z nich korzystam. Ale nie potrafie sobie wymyslic zadnego innego powodu dlaczego tu wracam procz tych dziwnych zdolnosci, ktore to forum jednak czasem ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:42 patience napisała: > Oczywiscie jest wiecej zrodel i z nich korzystam. Ale nie potrafie sobie > wymyslic zadnego innego powodu dlaczego tu wracam procz tych dziwnych zdolnosci > , > ktore to forum jednak czasem ma. > to cos nazywamy potocznie "uzaleznienie" Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:46 vicky17 napisała: > to cos nazywamy potocznie "uzaleznienie" Ty w czolowce uzaleznienia. Nie tylko od portalu GW. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:47 Niezupelnie. Ja sie z tego forum wyprowadzilam naprawde, jesli chodzi o pojecie "home forum". Obecnie ok. 90 proc mojego czasu zajmuja fora anglojezyczne i tamtejsi znajomi. Blizszych szczegolow nie poddam z powodu pozytecznych idiotow, ktorych nie chce za soba ciagnac, ale tak jest. Niemniej ro forum mi sie rzeczywiscie sprawdza. Tzn. jego pojedynczych czlonkow mozesz niespecjalnie cenic, ale w kupie robia rzeczywiscie cos dziwnego. Sprawdzaja sie w szybkiej analizie i to docenilam dopiero, jak to forum przestalam uwazac za moj "home". Pewnie zawsze bede miec ochote tu wracac za kazdym razem, jak sie cos wydarzy, zeby poczytac, co maja do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:52 patience napisała: > Niezupelnie. Ja sie z tego forum wyprowadzilam naprawde, jesli chodzi o pojecie > "home forum". Obecnie ok. 90 proc mojego czasu zajmuja fora anglojezyczne i > tamtejsi znajomi. Blizszych szczegolow nie poddam z powodu pozytecznych idiotow > , > ktorych nie chce za soba ciagnac, ale tak jest. Niemniej ro forum mi sie > rzeczywiscie sprawdza. Tzn. jego pojedynczych czlonkow mozesz niespecjalnie > cenic, ale w kupie robia rzeczywiscie cos dziwnego. Sprawdzaja sie w szybkiej > analizie i to docenilam dopiero, jak to forum przestalam uwazac za moj "home". > Pewnie zawsze bede miec ochote tu wracac za kazdym razem, jak sie cos wydarzy, > zeby poczytac, co maja do powiedzenia. > > raczej wracasz tu dla paru,z ktorymi masz ochote na przepychanki bo jesli chodzi o zrodlo informacji to poziom tego forum jest zaden. poza paroma oszlomami,ktorzy nakrecaja tu idiotyczna propagande w stylu goebbelsa ,nie istnieje tu zadna platforma do wymiany zdania. kazdy nieposluszny chamksiej grupie zostaje zafluszany prymitywnymi inwektywami w wiadomym celu. ja tez czytuje i pisuje na paru angielskojezyznych forach i az przyjemnie jest czlekowi,ze istnieje inny od tutejszego swiat Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:59 kwestia gustu, co kto postrzega. Oczywiscie ze wiem ze sa pozyteczni idioci, ktorzy mi wleza na kark jak sie tylko pojawie. Ale dlatego sie nie pojawiam, jak sie nic nie dzieje. A jak sie dzieje, to skorka jest jednak warta wyprawki Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:04 patience napisała: > kwestia gustu, co kto postrzega. Oczywiscie ze wiem ze sa pozyteczni idioci, > ktorzy mi wleza na kark jak sie tylko pojawie. nie tylko tobie laza po karku, bo pozyteczni idioci maja to do siebie,ze sie nudza okrutnie i nie sa zdolni do egzystencji bez poparcia innych ,tez pozytecznych idiotow, oraz maja to do siebie,ze bez kompa sa w sumie bardzo samotni i odizolowani od swiata. no coz wielu tu nie ma rodzin lub ma je chore wiec cale swoje zycie spedza z nosem wlepionym w ekran , a najwiecej co moze to nabluzgac sobie wirtualnie,myslac,ze drugi sie tym przejmuje. > Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:08 Calkiem mozliwe, co mowisz. Ale wlasnie dlatego bywam tu tylko wtedy, jak sie cos dzieje. Polityka krajowa coraz mniej mnie tu przyciaga, bo ile mozna dyskutowac o Sloneczku Peru i posle Palikocie oraz jego gumowych fjutach. jak sie cos dzieje, to wracam, bo sie raptem tutejszym forumowiczom odmienia na umysle i sie zajmuja czyms powaznym, i to calkiem niezle. Na codzien, do kosza z nimi wszystkimi... Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:10 patience napisała: > Na codzien, do kosza > z > nimi wszystkimi... > na co dzie wiecej ruchu,swiatla i mniej kompa..slowo sie rzeklo i nara. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:13 > > na co dzie wiecej ruchu,swiatla i mniej kompa..slowo sie rzeklo i nara. i popieram Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:48 patience napisała: > Pozito tylko idiota wykorzystywany do forumowych walk, ktore mmnie osobiscie ni > e > bardzo interesuja. Odhumanizowywujesz sie, patience i nieprawde glosisz Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:51 To kochaj poziego i jego intelektualne "szczyty", ja ci tego w zadnym wypadku nie bronie Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 18:56 patience napisała: > To kochaj poziego i jego intelektualne "szczyty", ja ci tego w zadnym wypadku > nie bronie Wybacz patience, "no ja drugomu otdana, ja budu wiek jemu wierna" )) A forumowego pozarskiego (bo chyba o nim tu mowa) bede lubic i bez Twoich zapewnien, bo dosc niezalezny mam charakterek - nadmieniam, ze idiotow (i idiotek) nie trawie Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:02 A to sobie lub. Mi nic do tego Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:22 patience napisała: > A to sobie lub. Mi nic do tego Pozwolisz zatem, ze zwroce Ci uwage na Twoje nieszlachetne, publiczne nagonki. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:29 masz na mysli, ze uwazam, ze pozi to donisiciel? No coz, mysle rzeczywiscie, ze niewiele w nim obecnie jest, procz donosiciela. Ja ci nie zabraniam miec swojego zdania na temat poziego, badz laskawa mi zachowac swoje. Swiat jest szeroki, wszyscy sie na nim zmieszcza. Pod warunkiem, ze jedni nie probuja wyciszac innych. ja uwazam ze ten gnojek na mnie donosil, wypisujac donosy nawet po 89. Ty masz wlasne zdanie. Nie zabraniam ci twojego zdania, badz laskawa sie tym samym odwdzieczyc. A w ogole mam problem poziego gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:39 patience napisała: > masz na mysli, ze uwazam, ze pozi to donisiciel? To on ma tak silne zwieracze? > ja uwazam ze ten gnojek na mnie donosil Ja tez sie przyznaje, ze wysylalem na Ciebie helikoptery z Ochotniczych Strazy Pozarnych. Szczegolnie gdy w Krosniewicach plonela stodola. > A w ogole mam problem poziego gdzies. 1. Jest jakis problem? 2. Masz jakies gdzies? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 19:42 Szan owny obronco poziego, znawco helikopterowych metafor. Na swiecie juz tak jest, ze nie kazdy z kazdym ma sie obowiazek lubic czy kochac. Swiat jest szeroki i sie na nim wszyscy zmieszcza. Pod warunkiem, ze innym daja spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 20:41 patience napisała: > Szan owny obronco poziego Deklaruje, ze jak sadze, zawsze bede obronca muminkow. Idiota Zyd nie jest egzemplarzem tak sympatycznym jak muminki goje. Jest to kwestia samoswiadomosci, przynaleznosc do Narodu Wybranego to wyklucza. W tym miejscu ostrzegam lojalnie, ze takze promilowo. > Na swiecie juz tak > jest, ze nie kazdy z kazdym ma sie obowiazek lubic czy kochac. Jak widzisz, zgodnie z przewidywaniem, negujesz katolska milosc blizniego. > Swiat jest szeroki i sie na nim wszyscy zmieszcza. Zawsze powtarzam, ze dla Zydow jest dosc miejsca na Kolymie. Oczywiscie jak im sie nie podoba Birobidzan. Dla robotnych Norylsk. > Pod warunkiem, ze innym daja spokoj. Czy ja Ci wchodze w d.pe? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:38 > Czy ja Ci wchodze w d.pe? Nie. Masz swoja przestrzen zyciowa, ktora sam sobie zawdzieczasz. Nie odbierasz jej innym. To mi wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:12 patience napisała: > masz na mysli, ze uwazam, ze pozi to donisiciel? No coz, mysle rzeczywiscie, ze > niewiele w nim obecnie jest, procz donosiciela. Ja ci nie zabraniam miec swojeg > o > zdania na temat poziego, badz laskawa mi zachowac swoje. Swiat jest szeroki, > wszyscy sie na nim zmieszcza. Pod warunkiem, ze jedni nie probuja wyciszac > innych. ja uwazam ze ten gnojek na mnie donosil, wypisujac donosy nawet po 89. > Ty masz wlasne zdanie. Nie zabraniam ci twojego zdania, badz laskawa sie tym > samym odwdzieczyc. A w ogole mam problem poziego gdzies. Ja w ogole nic nie mam na mysli - nie cierpie na paranoje i z garderoby nie wypadaja mi donosiciele za kazdym razem kiedy ja otwieram, zeby toalete zmienic Zastanawiam sie dlaczego pozarski, forumowy pozarski mialby na ciebie donosic? Kosza mu dalas? To nie donosiciel, to msciciel! )) Kim ty jestes, czy bylas, zeby zadawac sobie trud donosow na ciebie? Pytam, bom daleka od szosy )) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:58 Aleszsz ja nie mam zamiaru dyskutowac na dowolnym forum, czemu kto donosil. Zainteresowanym polecam historykow IPN oraz jak najbardziej wspolczesnych psychologow. Dlaczego normalny na oko gosc pisze na mnie donosy do niemal wszystkich redakcji, gdzie normalnie zarabiam na czynsz i zycie? Osobiscie sie ciesze, ze to nie czasy komuny, i ze te donosy wyladowaly tam gdzie powinny, tj w koszu. Zapraponowalam gnojkowi adres mojej spoldzielni mieszkaniowej, bo tam jeszcze nic nie napisal. Kto go kocha, niech sobie kocha, co mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 22:07 patience napisała: > Aleszsz ja nie mam zamiaru dyskutowac na dowolnym forum, czemu kto donosil. > Zainteresowanym polecam historykow IPN oraz jak najbardziej wspolczesnych > psychologow. Dlaczego normalny na oko gosc pisze na mnie donosy do niemal > wszystkich redakcji, gdzie normalnie zarabiam na czynsz i zycie? Osobiscie sie > ciesze, ze to nie czasy komuny, i ze te donosy wyladowaly tam gdzie powinny, tj > w koszu. Zapraponowalam gnojkowi adres mojej spoldzielni mieszkaniowej, bo tam > jeszcze nic nie napisal. Kto go kocha, niech sobie kocha, co mnie to obchodzi. > Ja na ciebie donosy do redakcji? Ty w redakcjach zarabiasz na zycie? Chyba nie? Uwazaj pejszns,bo twoja paranoja zaczyna mi sie udzielac.)) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 22:14 pozi ty hooju. Ze mam z czego zyc, nie tobie zawdzieczam tylko temu, ze sie skonczyla komuna i jej donosiciele, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 22:25 patience napisała: > pozi ty hooju. Ze mam z czego zyc, nie tobie zawdzieczam tylko temu, ze sie > skonczyla komuna i jej donosiciele, kropka. Czy to tak ladnie pisac o czlowieku? A gdzie prawa luckie,eh? Co prawda nie jestesmy w Palestynie,ani nawet chocby Sudanie,ale na tym forum takie cus chyba tez potrzebne,nie uwazasz?)) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 00:45 Zarabiam nie jako redaktor, a tlumacz. Trafiles za mna niemal wszedzie ze swoimi donosami. I co z tego bys mial, ze ktos inny by glodowal, hooju? Mam farta ze to nie komuna. po co to robisz, pszyglupie Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:10 patience napisała: > Zarabiam nie jako redaktor, a tlumacz. Trafiles za mna niemal wszedzie ze swoim > i > donosami. I co z tego bys mial, ze ktos inny by glodowal, hooju? Mam farta ze t > o > nie komuna. po co to robisz, pszyglupie > Sluchaj swirowa kobito. Przeciez bredzisz od rzeczy,ale jak mozesz wiedziec,ze bredzisz,jesli bredzisz? Nie mam zamiaru zostawic tego bez odpowiedzi,smieszna, rozkojarzona idiotko. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:15 I przed kim grasz? Masz swoja publicznosc? Ona mnie obchodzi tyle co ty. Zwracam sie bezposrednio, po co to robisz. Poprawi ci to twoja stope zyciowa? Watpie. Komuna upadla lata temu. Wiec dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:18 O czym ty piszesz,scierko niewyzeta? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:23 pozarski napisał: > O czym ty piszesz,scierko niewyzeta? Abstrahujac od epitetow, ty wiesz i ja wiem. Olewam publicznosc i pytam czy wiesz po co to robisz to co robisz, i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:24 patience napisała: > pozarski napisał: > > > O czym ty piszesz,scierko niewyzeta? > > Abstrahujac od epitetow, ty wiesz i ja wiem. Olewam publicznosc i pytam czy > wiesz po co to robisz to co robisz, i tyle Dech zapiera. Zapytam Piniora. MOze on wie? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:37 pozarski napisał: > patience napisała: > > > pozarski napisał: > > > > > O czym ty piszesz,scierko niewyzeta? > > > > Abstrahujac od epitetow, ty wiesz i ja wiem. Olewam publicznosc i pytam c > zy > > wiesz po co to robisz to co robisz, i tyle > > Dech zapiera. Zapytam Piniora. MOze on wie? > Pozi. A ja mysle ze wiesz ze jestes chory. I wiesz co powinienes zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:45 patience napisała: > pozarski napisał: > > > patience napisała: > > > > > pozarski napisał: > > > > > > > O czym ty piszesz,scierko niewyzeta? > > > > > > Abstrahujac od epitetow, ty wiesz i ja wiem. Olewam publicznosc i p > ytam c > > zy > > > wiesz po co to robisz to co robisz, i tyle > > > > Dech zapiera. Zapytam Piniora. MOze on wie? > > > > Pozi. A ja mysle ze wiesz ze jestes chory. I wiesz co powinienes zrobic. > Tak myslisz pejszns? No,tego ci nie zabronie. Zobaczymy,co mysla inni o tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:52 Pozi, normalnie czlowiek ma w nosie co inni o nim mysla, bo ma wlasne zdanie. W tym caly problem. Nie wierzysz mi, oczywiscie, ale pogadaj z kims. Kto ci umozliwi ekspresje innych emocji niz nienawisc. Jestes czlowiekiem, pozi. Masz wszystkie emocje, w calym bogactwie, co inni ludzie. Naucz sie ich uzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 01:54 Pejszns,zajmij sie swoimi emocjami. Na eksperckie diagnozy poczekam az do wyjasnienia twoich tu zapiskow. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 02:06 Pozi, jutro juz mi sie nie bedzie chcialo z toba dyskutowac, bo mam wlasne zajecia. Dzis mam czas. Mysl co robisz, i tyle. Chciales mnue zastraszyc, ale ci do glowy niie przyszlo, ze dzis ludzie inaczaj reaguja niz z czasow zsrr. Olewam twoje donosy i strachy, bo sobie niezle radze na rynku. Ty jestes baredzo chory, pozi, nawet jak na postkomunistow. Nie te emocje i nie te cele. Moja rada co do lekarza jest najlepsza jaka dostajesz, inni cie po prostu wykorzystaja. I to jest prawda. Lepszej nigdy nie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 02:09 patience napisała: > Pozi, jutro juz mi sie nie bedzie chcialo z toba dyskutowac, na cholere wogole z czym takim nawijasz i do tego jeszcze lazisz po innych forumach,gdzie tacy jak on zeruja na innych? brak ci patience ludzi naookolo siebie,ze musisz cos takiego wogole zauwazac? czasem trzeba sobie na prawde granice postawic i nie nurzac sie w jakich ludzkich odchodach,po cholere ci one? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 02:30 Bo mi go szkoda. On nic nie robi celowo. Jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 02:36 patience napisała: > Bo mi go szkoda. On nic nie robi celowo. Jest chory. jak ci go szkoda to mu pomoz w realu a nie babraj sie w tego typu chorobie na forum. pare ludzi ,ktorzy tu pisza jest na prawde chorych psychicznie,ale tego nie da sie usprawnic wirtualnie..vide ten maniak pod spodem. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 03:09 Jest gorzej, ja sie nie babram tylko jestem cienki bolek. Nie znam sie na tym. Moja wiedza wynosci zero, null, proznia. Nie wiem co robie i najchetniej bym nic nie robila. Nie mam pojecia. jak ktos wie, niech cos zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Cos ty znowu wymyslila!!??? 11.01.09, 01:27 Ty jestes meszuge ojf de gance kopp, jak mowi Danka! Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Cos ty znowu wymyslila!!??? 11.01.09, 03:44 marouder.eu napisał: > Ty jestes meszuge ojf de gance kopp, jak mowi Danka! Alez, co tu wymyslac. Wyprowadzilam sie, bo mam serdecznie dosyc gumowych fjutow i sloneczka peru. Dyskusje na ten temat uwazam za malo produktywne, a swiat jest szeroki. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Cos ty znowu wymyslila!!??? 11.01.09, 03:48 A ktos ci zyczyl jednego, albo drugiego? Mam nadzieje, ze masz w zamian, to, czego chcesz. Tylko badz tak laskawa i zostaw Pozarskiego w spokoju. Przysluzyliscie sie mu juz oboje w wystarczajacy sposob! Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Cos ty znowu wymyslila!!??? 11.01.09, 04:03 marouder.eu napisał: > A ktos ci zyczyl jednego, albo drugiego? > Mam nadzieje, ze masz w zamian, to, czego chcesz. > > Tylko badz tak laskawa i zostaw Pozarskiego w spokoju. Przysluzyliscie sie mu > juz oboje w wystarczajacy sposob! Hm. Olewam kto mi co zyczyl. A takze twojego ulubionego biedaczka donosiciela. Uwazam to za klimaty lokalne i staram sie omijac szerokim lukiem. Oby z wzajemnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Cos ty znowu wymyslila!!??? 11.01.09, 04:00 patience napisała: > marouder.eu napisał: > > > Ty jestes meszuge ojf de gance kopp, jak mowi Danka! > > Alez, co tu wymyslac. Wyprowadzilam sie, bo mam serdecznie dosyc gumowych fjuto > w > i sloneczka peru. Dyskusje na ten temat uwazam za malo produktywne, a swiat jes > t > szeroki. > > PS. no wiesz, te gumowe fjuty na scenie politycznej to dla mne byla sytuacja graniczna. Zostawilam tubylcow z ich dyskusja kto jest za tymi fjutami, kto przeciw, uznalam ja za zbyt egzotyczna, by sie w ogole nad nia zastanawiac, i sie wyprowadzilam do ludzi, ktorych uwazam za normalnych.Powodzenia w kryzysie, co do ktorego sloneczko eru uwaza, ze go nie ma. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 02:01 patience napisała: > Zarabiam nie jako redaktor, a tlumacz. Trafiles za mna niemal wszedzie ze swoim > i > donosami. I co z tego bys mial, ze ktos inny by glodowal, hooju? Mam farta ze t > o > nie komuna. po co to robisz, pszyglupie > Co za szuja z tego Pozarskiego, chory wyskrobek postkomunisytczny, ktory jako donosiciel komuszy, miejsca swego nie potrafi znalezc w nowej rzeczywistosci. Jak mozna posuwac sie do donosow? Dno dna! Najdziwniejsze, ze on i jemu podobni nie widza nic niewlasciwego w ich postepowaniu. Totalna degrengolada, tak samo jak generał SS Jürgen Stroop,likwidator getta, tez nie widzial nic niewlasciwego we wlasnym postepowaniu. Chore psychicznie jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 11.01.09, 02:07 cyniol napisał: > > Co za szuja z tego Pozarskiego, chory wyskrobek postkomunisytczny, ktory jako > donosiciel komuszy, miejsca swego nie potrafi znalezc w nowej rzeczywistosci. > nie on jedyny donosi,na fe donosi cala grupka mame..oni nie potrafia zyc bez straszenia sadami,donosami,bez nadawania na innych. faktycznie to jakies wyskrobki ubeckie i dziwie sie,ze z takim bagnem patience rozmawia. kopnac gnide w zad i zamknac drzwi za nim,wietrzac pomieszczenie ze smrodu. fuj co za ch... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ty krowo zagnojona.. 11.01.09, 02:11 ...nie ma wiekszego na tym forum od ciebie donosiciela i schematy. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Doprawdy? 11.01.09, 06:40 Poprosze o linka na te bluzgi, ktore zddaniem dzidzi mnie jakos szczegolnie cechuja. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Pejszns, przestaniesz bluzgac, sciemniac i.. 11.01.09, 01:13 ..pomawiac??!! Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Pejszns, przestaniesz bluzgac, sciemniac i.. 11.01.09, 01:17 Kompletny odlot. Ma sie za nie wiadomo co,a tu wyprawia takie rzeczy. Razem ze swoim terranem stanowia dobrana odlotowa parke; z gaulajterem Piniorem maja zamiar zdobyc swiat.)) Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Pejszns, przestaniesz bluzgac, sciemniac i.. 11.01.09, 04:18 marouder.eu napisał: > ..pomawiac??!! Maruderze, a moze przestaniesz sie uwazac za arbitra elegancji? Czas najwyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Dzidziu 11.01.09, 04:41 marouder.eu napisał: > ..pomawiac??!! Pomowiles kogos o bluzganie? Podaj linka... PS. Komunistyczna i postkomunistyczna propaganda po 20 latach po upadku komuny po prostu nie ma prawa dzialac, dzidziu. Popytaj dzisiejszych studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: Przegrzales, Dzidziu 11.01.09, 05:10 patience napisała: > marouder.eu napisał: > > > ..pomawiac??!! > > Pomowiles kogos o bluzganie? Podaj linka... Po namysle, jak widac dosyc dlugim, jak widac po czasie wyslania. Mysle ze sie nie nadajesz na arbitra elegancji nie tylko dlatego, ze pomawiasz ludzi o to, czego nie robia, ale przede wszystkim dlatego, ze masz mentalnosc PRLowskiego propagandzisty. Znam sporo dzisiaj realnie zyjacych postkomunistow. Oni dzisiaj posluguja sie prawda i buduja propagande partyjna na zupelnie innym poziomie niz ty. Bys dla nich wygladal jak okaz z prahistorycznego zoo. Przegrzales. Minelo 20 lat. Nie nadajesz sie na arbitra elegancji, mimo, ze wystepujac w tym watku wyraznie do tego aspirowales. Dostosuj sie do XXI wieku > > PS. Komunistyczna i postkomunistyczna propaganda po 20 latach po upadku komuny > po prostu nie ma prawa dzialac, dzidziu. Popytaj dzisiejszych studentow. > Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Przegrzalas, Babciu 11.01.09, 12:10 patience napisała: > patience napisała: > > > marouder.eu napisał: > > > > > ..pomawiac??!! > > > > Pomowiles kogos o bluzganie? Podaj linka... > > > Po namysle, jak widac dosyc dlugim, jak widac po czasie wyslania. Mysle ze sie > nie nadajesz na arbitra elegancji nie tylko dlatego, ze pomawiasz ludzi o to, > czego nie robia, ale przede wszystkim dlatego, ze masz mentalnosc PRLowskiego > propagandzisty. Znam sporo dzisiaj realnie zyjacych postkomunistow. Oni dzisiaj > posluguja sie prawda i buduja propagande partyjna na zupelnie innym poziomie ni > z > ty. Bys dla nich wygladal jak okaz z prahistorycznego zoo. Przegrzales. Minelo > 20 lat. Nie nadajesz sie na arbitra elegancji, mimo, ze wystepujac w tym watku > wyraznie do tego aspirowales. Dostosuj sie do XXI wieku > > > > PS. Komunistyczna i postkomunistyczna propaganda po 20 latach po upadku k > omuny > > po prostu nie ma prawa dzialac, dzidziu. Popytaj dzisiejszych studentow. > > > > Oto link, jeden z z kilkudziesieciu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18722627&a=53434313 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Przegrzalas, BabciuPS 11.01.09, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18722627&a=45364746 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18722627&a=45368122 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18722627&a=45390546 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18722627&a=45391757 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18722627&a=45402467 To tylko kilka z kilkudziesieciu,a rzez sie ciagnie paroma stronami. Nie dzisiaj,nie wczoraj,ani nawet przedwczoraj. Od tego czasu trwa, mily panie M. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Przegrzalas, BabciuPS 11.01.09, 13:15 pozarski napisał: > To tylko kilka z kilkudziesieciu,a rzez sie ciagnie paroma stronami. Nie > dzisiaj,nie wczoraj,ani nawet przedwczoraj. Od tego czasu trwa, mily panie M. Ja to juz raz czytalam w tym slynnym watku wysypiskowym z numerkiem. Tam sie operuje nazwiskami i raniacymi inwektywami (spod budki z piwem) a to (nie wiem jak w prawodawstwie polskim ale w starounijnym na pewno) sie nazywa 'diffamation et injure' i podlega paragrafom (szczegolnie teksty prasowe . Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Przegrzalas, BabciuPS 11.01.09, 13:46 Pejszns jest podobno prawniczka. Tak twierdzi. Czyzby tego nie wiedziala? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Przegrzalas, BabciuPS 11.01.09, 13:50 pozarski napisał: > Pejszns jest podobno prawniczka. Tak twierdzi. Czyzby tego nie wiedziala? Jesli prawniczka, to u niej tez najciemniej jest pod latarnia Ach, ta madrosc narodow! )) Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 22:14 patience napisała: > Aleszsz ja nie mam zamiaru dyskutowac na dowolnym forum, czemu kto donosil. Przeciez to TY w kazdym watku piszesz o DONOSACH!!! > Zainteresowanym polecam historykow IPN oraz jak najbardziej wspolczesnych > psychologow. Niedawno pisalas o swej bezgranicznej milosci do historykow IPN - z wspolczesnych psychologow wymienilas Swietego Mikolaja, w ktorego tez wierzysz (to prawda, nie pisalas o milosci do St. Nicolas). Dlaczego normalny na oko gosc pisze na mnie donosy do niemal > wszystkich redakcji, gdzie normalnie zarabiam na czynsz i zycie? Ja w to nie wierze. Jak ty mozesz zarabiac na dach i zycie w redakcjach, skoro ty NIE UMIESZ PISAC? Osobiscie sie > ciesze, ze to nie czasy komuny, i ze te donosy wyladowaly tam gdzie powinny, tj > w koszu. To znaczy, ze gdyby nie te donosy w koszu, nie cieszylabys sie? Zapraponowalam gnojkowi adres mojej spoldzielni mieszkaniowej, bo tam > jeszcze nic nie napisal. Chyba by sobie sam znalazl ten adres, gdyby WSZEDZIE donosil..... Kto go kocha, niech sobie kocha, co mnie to obchodzi. Chyba cie jednak obchodzi....nawet bardzo cie obchodzi.... )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 22:23 Kiedys twierdzila,ze donioslem i do jej spoldzielni mieszkaniowej,a 300 Zydow,ktorzy spowodowali,ze nie zostala sekretarka drf'a w organizacji hatikva68 oskarzyla,ze dzwonili na jej telefon,ktory w koncu musiala zastrzec. No,wariatka,mowie ci, Siostro. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 22:27 Po twoim poscie sadze ze ze zrobisz najlepiej, jak bedziesz rzeczonych historykow serdecznie nienawidzec, Ja mysle inaczej. Lubie IPN oraz swoje zarobki, wolne od wplywow donosicieli. Kropka. Co wcale nie znaczy, ze sie nawzajem musimy nie cierpiec. Ludzie maja swoja przestrzen zyciowa, niektorzy ja potrafia wywalczyc. Poki nie niszcza innych, to wszystko jedno, co w jej obrebie robia. Dlatego moga nawet wspolpracowac, mimo rozanic. Zalezy od celu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:29 patience napisała: > masz na mysli, ze uwazam, ze pozi to donisiciel? No coz, mysle rzeczywiscie, ze > niewiele w nim obecnie jest, procz donosiciela. Ja ci nie zabraniam miec swojeg > o > zdania na temat poziego, badz laskawa mi zachowac swoje. Swiat jest szeroki, > wszyscy sie na nim zmieszcza. Pod warunkiem, ze jedni nie probuja wyciszac > innych. ja uwazam ze ten gnojek na mnie donosil, wypisujac donosy nawet po 89. Nie mylisz mnie z kims innym? Gnojek to mogl byc ten,co sie powiesil na twoj widok,ale czy mysmy sie znali przed 89? Nie przypominam sobie. Grubo po 89 smy sie poznali i te dwa dni,kiedy cie mialem nieprzyjemnosc ogladac, zapamietalem dobrze. A teraz napisz,kiedy i jak na ciebie donioslem. W przeciwnym razie moze faktycznie to zrobie.) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:23 Pejszn,chce zwrocic ci uwage,ze jak na razie ty jestes klientka szpitali psychiatrycznych,nie ja.)) Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:29 pozarski napisał: > Pejszn,chce zwrocic ci uwage,ze jak na razie ty jestes klientka szpitali > psychiatrycznych,nie ja.)) A dlaczego mam byc patientka szpitali psychiatrycznych? Jesli zajdzie potrzeba pomocy psychiatrycznej - nie bede miala oporow. Leb w koncu tak samo wazny jak d.., psttt., jak co innego )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:35 Ty? A dlaczego ty? Pisalem o pejszns i dla pejszns. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Diabel tkwi w przecinkach !!! ;))))) 10.01.09, 21:36 pozarski napisał: > Ty? A dlaczego ty? Pisalem o pejszns i dla pejszns. Juz wyjasnilam - przecinek, ktorego nie zauwazylam !!! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Diabel tkwi w przecinkach !!! ;))))) 10.01.09, 21:38 Ach, TEN detal. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Diabel tkwi w przecinkach !!! ;))))) 10.01.09, 21:40 pozarski napisał: > Ach, TEN detal. Pewnie, ze lepszy HURT? )) Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:32 pozarski napisał: > Pejszn,chce zwrocic ci uwage,ze jak na razie ty jestes klientka szpitali > psychiatrycznych,nie ja.)) a powinieneś już dawno o tym pomyśleć ale zawsze mozna sie poodchudzać Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:35 pozarski napisał: > Pejszn,chce zwrocic ci uwage,ze jak na razie ty jestes klientka szpitali > psychiatrycznych,nie ja.)) Przepraszam - wszystko przez ten przecinek, ktory mi umknal - myslalam, ze pacjentka chce MI zwrocic uwage ) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:37 To wariatka jest wlasnie. Wprowadza chaos wszedzie, gdzie sie pojawi. W Kampinosie...Ale to zupelnie inna historia.)) Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:39 pozarski napisał: > To wariatka jest wlasnie. Wprowadza chaos wszedzie, gdzie sie pojawi. W > Kampinosie...Ale to zupelnie inna historia.)) Ten "Kampinos" sie tu przewija, Komandosy sie betonuja, HORROR a ja wpadam w polowie filmu i fabule dopieszczam )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:41 I tak jest dobrze. W koncu to matrix,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 21:43 pozarski napisał: > I tak jest dobrze. W koncu to matrix,nie? Matrix? To dni szakala )) Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Duety zydowskie ! 10.01.09, 21:50 Pogadajcie sobie na czacie lub na Erecu.Doswidanja. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: To forum jest wysoce przyjemne tylko wtedy... 10.01.09, 17:55 Zgoda. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Jedni na forum 10.01.09, 17:56 jacy impotenci, jaka geriatria, ja sobie wypraszam PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Jedni na forum 10.01.09, 18:00 polski_francuz napisał: > jacy impotenci, jaka geriatria, ja sobie wypraszam > > PF ja tu noce spedzasz tos jeden z nich..sorry mate Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum qrva francuz, znow w ciebie watpie. 10.01.09, 18:06 Co to ma byc? Po co dajesz link do takiego szajsu? O co ci chodzi? Po co mam ogladac jakichs narabanych ossi-proletow? Wylaczylem to pod 2 minutach. Rolleyes. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: qrva francuz, znow w ciebie watpie. 10.01.09, 18:14 goldbaum napisał: > Co to ma byc? Po co dajesz link do takiego szajsu? > O co ci chodzi? Po co mam ogladac jakichs narabanych ossi-proletow? > > Wylaczylem to pod 2 minutach. Rolleyes. > no on sam mowi,ze na forum siedzi co tu sie z ludzmi dzieje..jakis proszek ktos rozsypal czy co? dobrze golbaum,ze ty sie w perle nie zmieniles,bo bym i w ciebie zwatpila Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: qrva francuz, znow w ciebie watpie. 10.01.09, 18:21 vicky17 napisała: > dobrze golbaum,ze ty sie w perle nie zmieniles,bo bym i w ciebie zwatpila No wiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: qrva francuz, znow w ciebie watpie. 10.01.09, 18:22 goldbaum napisał: > > > No wiesz?? > > no juz sie balam,bo kto z kim przestaje.. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: qrva francuz, znow w ciebie watpie. 10.01.09, 18:27 Ach tam zaraz "przestaje". Perla czesto mowi do rzeczy a czasami ma totalne odloty. That's all Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: qrva francuz, znow w ciebie watpie. 10.01.09, 18:34 goldbaum napisał: > Ach tam zaraz "przestaje". > Perla czesto mowi do rzeczy a czasami ma totalne odloty. > > That's all > ciekawe czy te "do rzeczy" to na zamowienie,one can only wonder? Taki brak logiki jest zastanawiajacy u kogos takiego jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Typisch 10.01.09, 18:24 Czy jakbym byl wessi-rassist to mialbym chrzesniaczke na wschodzie??? Nie mam nic przeciw ossis ale nie wiem za bardzo czemu mam ogladac uciechy narabanych jak kopaczki proli? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Typisch 10.01.09, 18:26 Pewnie nie. To byla alternatywa na piatkowy wieczor. Jak nie lubisz to nie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Typisch 10.01.09, 18:30 Okay. Moj przyjaciel ze wschodu ma dewize: "Pegel erreichen-pegel halten". Pare razy juz to wyprobowalismy. Gdybym mial "pegel" to nie wykluczone, ze by mnie to nawet to bawilo. Ale poki co "pegla" nie ma. Moze sie to jeszcze zmieni? Schoene Gruesse nach F. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: nie zrozumialem! 10.01.09, 21:37 www.spiegel.de/video/video-45872.html Czy to bylo P-F zydowskie disco?Bo tu na tym watku tancza oni parami. Milej zabawy obrzezani. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: nie zrozumialem! 10.01.09, 22:13 To trzeba literalnie odczytac. Bez szukania podtekstow. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: nie zrozumialem! 10.01.09, 22:23 niestety linku nie mozna otworzyc...w dodatku po niemiecku?? prawdopodobnie biega o jakies disco....tak czy inaczej lepiej tanczyc niz sia zabijac Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: nie zrozumialem! 10.01.09, 22:28 Wiem. Cos mi sie nie udaje kopiowac videos Spiegla. Jak chcesz to skopiuj (copy paste) w okienku na gorze. Dwie sexy Ossis usprawiedliwiaja ten manewr. Ale message i tak odczytales 5/5 PF Odpowiedz Link Zgłoś