abepe 14.05.08, 22:54 Znalazłam w ofercie Znaku (zniżka, zniżka): merlin.pl/Bajki-dla-Idy_Mikolaj-Lozinski/browse/product/1,595008.html Czy ktoś coś wie, na temat tej książki? Nie czytałam "Reisefieber", ale bardzo lubię kreski Ewy Stiasny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i2h2 Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 14.05.08, 23:00 Ktoś coś wie, ale nie ma czasu zaglądać na forum (to nie ja, jakby co ;-))Musisz poczekać dni kilka... Odpowiedz Link
anndelumester Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 14.05.08, 23:29 Sluchalam o nich wczoraj w Tok FM wywiad z autorem był, brzmialo zachęcająco.. Odpowiedz Link
abepe Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 16.05.08, 18:46 Smakowite ilustracje: www.znak.com.pl/galeria,nazwa,20,tytul,Ilustracje%20z%20książki%20%22Bajki%20dla%20Idy%22 Odpowiedz Link
kulinarna Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 16.05.08, 22:43 - pieknie wydana (ILUSTRACJE) - bystra Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 16.05.08, 22:55 kulinarna napisała: > - bystra ???!!! W sensie, ze trzeba szybko czytać? ;-) Odpowiedz Link
kulinarna Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 17.05.08, 08:51 ...nie znalazłam lepszego słowa :) pewni rodzice nie chcą zgłosić zaginięcia żółwia na policje bo jak policja nie znalazła takiego dużego Volvo...to jak znajdzie takiego małego żółwia Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 17.05.08, 09:05 Przepadło. Teraz na hasło żółw albo volvo będę się śmiała jak głupia :-D Odpowiedz Link
abepe Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 18.05.08, 10:23 Przejrzałam wczoraj w księgarni, wygląda na to, że się skuszę (tylko nie wiem, czy tak zaraz:) Odpowiedz Link
ash3 Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 18.05.08, 10:41 To jest książka raczej dla starszych dzieci (wczesnoszkolne?), tak mi się wydaje, między innymi ze względu na te wieloznaczności tekstu, o których trochę było powyżej. Ilustracje, nerwową kreskę, która towarzyszy bohaterom opowiadań (np esy-floresy musze), a nawet różne kolory i wygląd stron, też doceni raczej starszy czytelnik. Bardzo mi się podoba zabawa ilustratorki numeracją stron (nie będę zdradzać więcej!). Odpowiedz Link
abepe Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 18.05.08, 10:55 ash3 napisała: > To jest książka raczej dla starszych dzieci (wczesnoszkolne?), tak mi się > wydaje, między innymi ze względu na te wieloznaczności tekstu, o których trochę > było powyżej. Dlatego mi się nie spieszy, z 2 lata możemy potrzymać w przechowalni:))A może wystarczy rok, w końcu mój G. ma już 4 lata i 8 miesięcy. Za rok będzie wczesnoszkolny:) Ilustracje, nerwową kreskę, która towarzyszy bohaterom opowiadań > (np esy-floresy musze), a nawet różne kolory i wygląd stron, też doceni raczej > starszy czytelnik. Mój średniej młodości czytelnik lubi ilustracje z "Nie każdy umiał się przewrócić", więc pewnie i te wkrótce łyknie:) Bardzo mi się podoba zabawa ilustratorki numeracją stron (ni > e > będę zdradzać więcej!). Czy to nowa forma "Gry w klasy"?:) Odpowiedz Link
katrio_na Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 19.05.08, 18:53 My dostaliśmy tą książkę awansem, nawet z dedykacją ilustratorki i po prostu jestem oczarowana. Nie wiem co jest lepsze - czy kreska Pani Stiasny czy "bystrość" ;) Pana Łoźińskiego. Naprawdę przez całą drogę do pracy próbowałam się czegoś doczepić ale nic, po prostu nic. Jak narazie ta książka jest idealna. Ale muszę ją jeszcze raz przeczytać bo przecież tak się nie godzi... A już opowiadanie o zwierzętach laboratoryjnych pobiło dla mnie wszystkie inne. Mam nadzieję, że autorzy mnie nie podadzą do sądu ale haniebnie odbiłam je na ksero i zamierzam przy najbliższej okazji powiesić na tablicy ogłoszeń w naszym laboratorium. Od dziś obiecuję, iż będę rozmawiać z każdą żywą istotą którą będę miała w probówce :) Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 19.05.08, 23:40 Jak na dole strony dałaś adres bibliograficzny całej książki, to pewnie nie podadzą. Z niecierpliwością czekamy na recenzję :-) Odpowiedz Link
abepe Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 19.05.08, 23:43 A to się cieszę, że miałam nosa:)) RE!CEN!ZJA! Tylko boję się reakcji G po tym, co napisała Katio_na, już i tak nie możemy przejść spokojnie koło martwego żuka, każdemu prawie robimy akcję reanimacyjną! Odpowiedz Link
katrio_na Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 20.05.08, 17:55 > Jak na dole strony dałaś adres bibliograficzny całej książki, to > pewnie nie podadzą. No podam, podam. Co ja bym bez Ciebie nasza formalistko zrobila;) ? > Z niecierpliwością czekamy na recenzję :-) Eeee... wyrwalam sie a nie ma co zjechac i w glebi duszy rozczarowana jestem. Do takich ckliwych to Alistar powinna miec wylacznosc :) Odpowiedz Link
i2h2 Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 20.05.08, 21:09 He he - wiedziałam, że Ci się spodoba i dlatego masz zlecenie ;-) Pisz, pisz, bo jak nie...(państwo wybaczą ten trzykropek, ale nie wiem, gdzie zaczynają się groźby karalne ;-P). Odpowiedz Link
abepe Re: "Bajki dla Idy" M.Łoziński 20.05.08, 22:28 Hehe, Katrio_na nam się tu kreuje na ostrą krytyczkę, nie będzie chwalić, choćby jej się podobało:)) Pisz, bo Iwona, jakiegoś haka na Ciebie ma:)) Odpowiedz Link