pozarski 26.01.09, 13:10 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6201788,Zdjecie_ekskomuniki_uderzylo_w_papieza.html Faktycznie - germanski papiez. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu On sie powinien Gregor nazywac... 26.01.09, 13:31 ..ten papiez. Tak jak tutejszy Margarinemann Gregor Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Kto to jest ten 26.01.09, 13:35 Margarynoman? Jak można wywieść ze spraw kongregacji wiary antysemityzm? Talmudycznie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=90374492&a=90379682 Zapomne sam przy w a s jak sie pisze Polska Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Zapominaj, broni ci ktos?! 26.01.09, 13:38 Gregor Margarinemann, czyli gie48. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Schizmatycy 26.01.09, 14:21 szach0 napisał: > > Jak można wywieść ze spraw kongregacji wiary antysemityzm? Jakiej kongregacji wiary? Co ty tu trujesz? Jan Paweł II cierpliwie znosił podskoki Monsigniore Lefebvra, zanim nie zaczął wyświecać biskupów - wywalił go dosłownie, z hukiem, za drzwi na prywatnej audiencji a oficjalnie ekskomunikował z całym towarzystwem, bo sie nie podporządkował II Soborowi Watykańskiemu obowiazującemu w KK a poza tym wykazał NIEPOSŁUSZEŃSTWO papieżowi. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Slon a sprawa izraelska 26.01.09, 14:23 levebrysci chca bardziej ortodoksyjnego kosciola, o ile wiem. Ich spor z Watykanem byl sporem wewnetrznym i BXVI chce go zakonczyc. Ten spor nic nie ma wspolnego z Zydami. Ze ten czy ow z lefebrystow o nim ma takie czy inne zdanie, to jego sprawa. O wiele lepiej na rzeczy sa lacinnicy bo ten spor dotyczyl tez chyba jezyka na mszy. Szkoda, ze nie ma tu jakiegos ich reprezentanta. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jestes katoliczka? 26.01.09, 14:29 Pytam tak z czystej ciekawosci. PF Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska No popatrz Pan, 26.01.09, 14:45 Panie Marouder, jeszcze mam się temu litwasowi polskasowi_francuskasowi tłumaczyć jak na świętej spowiedzi z moich sakramentów - widiał Pan kiedyś cuś takiego. Toż to gorsze od IPNów wszelakich z inkwizycyjami... Może to jakiś_takiś , co to na czarownice poluje.... )) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nie z sakramentow 26.01.09, 14:49 "tłumaczyć jak na świętej spowiedzi z moich sakramentów" Z twojego chamstwa. PF Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Mojego chamstwa? ;))))) 26.01.09, 14:54 Plwaj na chamską skorupę i zstąp do głębi palantas_ francuskas, jak ci wieszcze (których nie znasz )) dla twego dobra radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Rada za rade 26.01.09, 14:57 staraj sie byc uprzejma dla bliznich, przyda ci sie jak zejdziesz na dziady. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Rada za rade 26.01.09, 15:00 polski_francuz napisał: > staraj sie byc uprzejma dla bliznich, przyda ci sie jak zejdziesz na dziady. > > PF Tobie nie pomogla pefie,wiec nie radz radami,ktore sie nie sprawdzaja w praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Bawisz mnie litwinos ;))))) 26.01.09, 15:04 polski_francuz napisał: > staraj sie byc uprzejma dla bliznich, przyda ci sie jak zejdziesz na dziady. Podłym, zazdrosnym, zawistnym, zadufanym w sobie, zakompleksionym, wścibskim, obleśnym, tępym, starym dziadem, starym satyrem (....) to ty JUŻ jesteś, nie musisz nigdzie schodzić - jesteś u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Satyr? 26.01.09, 15:09 Nozownik niemowlat? Alez ja nie jestem Belgiem! PF Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Też!!! 26.01.09, 15:22 polski_francuz napisał: > Alez ja nie jestem Belgiem! Ty jeste NIKIM, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Palantas-Francaz musi byc bardzo lubianym.. 26.01.09, 15:07 ...przez studentow lillenskich wykladowca Zaluje, ze na mnie i moich kolegow swego czasu nie trafil, odwdzieczylibysmy mu sie z nawiazka za edukacje z wychowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Cara mia 26.01.09, 15:10 twierdzi zes kobieta. Zadam dowodu plci. Inaczej z kobietami gadam i inaczej nie gadam. PF Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Dac ci adres Malgoni Palantas? 26.01.09, 15:13 Wiesz, co mnie obchodzi, co takie koromyslo, jak Malgonia "twierdzi"?! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz No coz 26.01.09, 15:20 skonczymy te dyskusje. Zamiast na poziomy wylatywac wkopuje sie coraz bardziej ponizej akceptowalnego poziomu. Powyzywaj sie juz z maruderem. Nie ch to juz miedzy kobietami zostanie PF Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Pogromca (nie tylko płcowy) ;)))) 26.01.09, 15:28 polski_francuz napisał: > skonczymy te dyskusje. Ty, otrokas_ zapyzialas nie będziesz mi warunków dyktował, bo cerebralna niemoc cię bierze. > Powyzywaj sie juz z maruderem. Pisz po polsku, metalingwisto z francuskiej łaski! > > Nie ch to juz miedzy kobietami zostanie Tyś kiedyś widział KOBIETĘ? Nie pomyliło ci się z LES FEMELLES? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Placowy? 26.01.09, 15:35 Ci lamacze diamentow z Angers tylko o forsie A propos, ponoc pyl diamentowy wzbudza agresywnosc? PF Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Moze i jestes "placowy"... 26.01.09, 15:38 ...czyli zamiatasz chodniczki i skwerki wokol uczelni, kto cie tam wie Badziewias Ptakas? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Z Malgoni, mimo posiadania atrybutow kobiecosci... 26.01.09, 15:18 ...choc tez nie w nadmiarze, taka kobieta, jak i z innej twojej Dulcynei Palantas, czyli z Vickulca. Ty Francaz byles kiedys z prawdziwa kobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska No proszę.... 26.01.09, 15:13 .... jescze do tego wszystkiego w majtki porządnym ludziom chce zaglądac, zboczeniec a fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nie hmykaj tu Palantas, bo nawet jakby cie... 26.01.09, 15:24 ..porzadny czlowiek w pysk zamalowal, to i tak bys zastanawial, czy napewno porzadny? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Sekunduje twojej malzonce, ktora pewnie juz... 26.01.09, 15:40 ...zlozyla pozew o rozwod. Nameczyla sie kobiecina, nie ma to-tamto! Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Sekunduje twojej malzonce, ktora pewnie juz.. 26.01.09, 15:44 marouder.eu napisał: > ...zlozyla pozew o rozwod. Nameczyla sie kobiecina, nie ma to- tamto! Pisał o swojej małżonce kiedyś - że gruba, że pod but bierze (...). Ja też jej szczerze współczuję takiego rien_du_tout Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Bierz te siekiere 26.01.09, 15:50 i wracaj juz do diamentow. Znudzilo sie PF Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Palantas-Francaz musi byc bardzo lubianym.. 26.01.09, 15:11 marouder.eu napisał: > ...przez studentow lillenskich wykladowca Lilleńskich??? ))) mieszka (na mój kundlany nos )) w jakimś Roubaix.... tam jest, jakby to rzec..... mikroklimacik tożsamościowy Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Palantas-Francaz musi byc bardzo lubianym.. 26.01.09, 15:16 Mnie mowil, ze w samym Lille Istota, mozna rzec "przedmiejska" z tego palantasa Odpowiedz Link Zgłoś
belgijska Re: Palantas-Francaz musi byc bardzo lubianym.. 26.01.09, 15:18 marouder.eu napisał: > Mnie mowil, ze w samym Lille > Istota, mozna rzec "przedmiejska" z tego palantasa Cuchnie duchową prowincją - ja mam NOS! )) Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Zle wiesz. 26.01.09, 15:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=90378464&a=90384750 Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Zle wiesz.PS 26.01.09, 15:07 Patentu na prawde nie mam. Obecnie chyba ma go tylko papiez (i to dla katolikow tylko). Na zdrowy rozsadek - owszem. A zdrowy rozsadek mi mowi, ze szukasz tzw katow do atakow. Nie dziw sie zatem, ze pilka wraca. PF Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Zle wiesz.PS 26.01.09, 15:10 To nie ja neguje fakt istnienia komor gazowych,tylko jeden z przywroconych do laski papieskiej biskupow. I nie ja chce nawracac Zydow na wasza wiare,tylko niemiecki papiez Benek. Zdrowy rozsadek to rzecz ostatnia,ktora mozna ci "zarzucic".)) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Pozar 26.01.09, 16:20 wszystko ma swoje miare i swoje granice. Jesli sie bezlitosnie (dla cywilow) atakuje arabska partyzantke w Gazie, to juz nie mozna zadac caly czas uznania dla swoich historycznych krzywd. Czasy sie zmienily. I odczucia opinii publicznej tez sie zmienily. Co i wiesz bos czlowiek inteligentny. Wiec skorzystaj z tego ci Pan Bog chcial dac. I zostaw Benia w spokoju. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 14:34 Myslę, że zdjęcie ekskomuniki z lefebrystów w ramach jednoczenia KK to jedno, a poglądy Williamsona na Holocaust to drugie. Wczoraj w TV rzecznik Watykanu powiedział (z pamięci), że "tylko osoby chore na umyśle mogą kwestionować Zagładę, ale przecież nie można nikomu zabronić mieć takich poglądów". A tu bardziej układna informacja: www.rp.pl/artykul/2,253203.html Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Tyle o ile. 26.01.09, 15:26 Tradycjonalista,odmawiający przyjęcia reform posoborowych, wyświęcił bez zgody papieża kilku biskupów. Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Nic nie rozumiecie 26.01.09, 14:46 Ekskomunika była za akt nieposłuszenstwa Lefebra i jego biskupow. Obecni biskupi lefebrystow ukorzyli sie na kolanach przed obecnym następcą swiętego Piotra. Nie ma juz powodu do eksomuniki. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 14:49 Wszystko do kupy. Ja nie jestem ani lacinnikiem(poza warszawska),ani katolikiem,ale z prasy wiem,ze msza trydencka zawiera w sobie antyzydowski aspekt: The document upset Jews, since the Tridentine rite contains a prayer on Good Friday of Easter Week calling for their conversion. The Anti-Defamation League called the move a "body blow to Catholic-Jewish relations," the Jewish news agency JTA reported. The Simon Wiesenthal Center urged Benedict to publicly point out that such phrases "are now entirely contrary to the teaching of the church." news.aol.com/story/_a/pope-angers-jews-liberals-with-rite/20070707201509990001?ncid=NWS00010000000001 Fakt,ze Watykan zezwala na gloszenie klamstw dotyczacych najwiekszej zydowskiej katastrofy, mowi sam za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 15:06 O ile dobrze pamiętam jakoś bardzo niedawno, na polecenie B16 usunięto z liturgii fragment modlitwy obrażający Żydów. Jaki - nie wiem, nie jestem religijny i szczerze mówiąc jednoczenie KK jest poza sferą moich zainteresowań. Skądinąd Williamson sam sobie strzelił w stope - niedawno, będąc w Bawarii kwestionował publicznie Shoah. Policja prowadzi sprawę karną p-ko faciowi, więc możliwe, że przy najbliższej wizycie w DE pójdzie do ancla. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 15:08 pozarski napisał: > Fakt,ze Watykan zezwala na gloszenie klamstw dotyczacych najwiekszej zydowskiej > katastrofy, mowi sam za siebie. Można to oprotestować: www.wiesenthal.com/siteapps/advocacy/ActionItem.aspx?c=lsKWLbPJLnF&b=4923641 Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 15:13 Dzieki. Wlasnie sie wpisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 16:43 pozarski napisał: > Fakt,ze Watykan zezwala na gloszenie klamstw dotyczacych najwiekszej zydowskiej > katastrofy, mowi sam za siebie. a od kiedy religia,bo nia zajmuje sie watykan,musi zajmowac sie jeszcze badaniem prawd historycznych? no a jesli juz o historii mowa,to nie ma chyba lepszego kraju niz twoj,ktory by ja przeklamywal dzien w dzien na oczach calego swiata. o ile mi wiadomo papiez nigdzie niczego nie negowal,ale za to paru waszych rabinow a i owszem. zajmujcie sie swoimi rabinami,bo jakby nie bylo macie i wsrod nich pospolitych bandziorow..vide kachane. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Zydzi jak zwykle knuja 26.01.09, 15:23 a papiez nie przejmuje sie i robi swoje Zydzi powinni rabinami swymi zajac sie. Knowania grup żydowskich celem zablokowania regulacji statusu Bractwa św. Piusa X, czyli biskup Williamson “neguje Holokaust” W zaledwie dwa dni po ujawnieniu przez dziennikarzy możliwości uregulowania statusu Bractwa św. Piusa X przez Stolicę Apostolską, środowiska żydowskie oraz sprzyjające im siły nagłośniły wywiad udzielony przez jednego z biskupów Bractwa kilka miesięcy temu, w którym wypowiedział się on dobitnie na temat swoich przemyśleń dotyczących istnienia tzw. komór gazowych oraz zakwestionował oficjalną liczbę zamordowanych w obozach koncentracyjnych Żydów. www.bibula.com/?p=5787 Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 ___________________A VIII przykazanie sie ostanie? 26.01.09, 15:33 Czy to tez antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Zydzi jak zwykle knuja 26.01.09, 15:43 cyniol napisał: > a papiez nie przejmuje sie i robi swoje Ciekawam bardzo jak Ojciec Święty w maju w Izraelu będzie przyjęty Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Zydzi jak zwykle knuja 26.01.09, 16:23 off_nick napisała: > > > > Ciekawam bardzo jak Ojciec Święty w maju w Izraelu będzie przyjęty Dla dobra KK lepiej byloby gdyby zostal zle przyjety Skoncza sie wowczas Dni judaizmu, na ktorych wam tak bardzo zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 15:41 Jesli Bog naprawde istnieje, to ten czorci pomiot skonczy w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Dobra już wypełniłeś swój obowiązek wobec krzyża 26.01.09, 15:45 i jego głosiciela czym udowodniłeś prawdę protokołów carskiej tajnej policji. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __________Dlatego Radio Maryja jest znienawidzone? 26.01.09, 15:51 Dr hab. Mieczysław Ryba, historyk, członek Kolegium IPN, wykładowca WSKSiM oraz KUL: To skandaliczna sprawa. Wprawdzie Wikipedia nie jest naukową stroną, tylko robioną przez internautów, jednak reakcja musi być jednoznaczna. Jest to bowiem bardzo popularny portal, z którego korzysta wiele osób. Tym bardziej że z tego typu przykładami zafałszowań mamy do czynienia raz za razem. W naszym obszarze jest tak jakby pewne odejście od historii, także w programach edukacyjnych i projektach wspólnych podręczników, które ostatecznie nie podejmują rzeczywiście poważnych problemów i ich nie rozstrzygają. Szczególnie jeśli dotyczą one zbrodni. Z drugiej zaś strony mamy do czynienia z intensywną kampanią, która zupełnie odwraca wizję II wojny światowej. To działanie albo relatywizuje tę zbrodnię, albo nazywa zbrodniarzy mianem ofiar. Jeśli bierzemy pod uwagę Polskę, to nie jest to pierwszy tego typu przypadek. Reakcje więc muszą być, bo jeżeli ich nie będzie, to w pewnym momencie takie kłamstwa przyjmie się za normę, że "rzeczywiście coś na rzeczy musi być". Zawsze jest tak, że jeżeli nie ma silnej i mocnej reakcji na kłamstwo, to przyjmuje się swego rodzaju uzus społeczny: jeśli się o czymś mówi, to coś w tym musi być. To jest pewna strategia. Według mnie, niektóre środowiska starają się tę prawdę zafałszować. Przypomnijmy chociażby niedawną sprawę z hiszpańskim lewicowym dziennikiem "Publico", który zamieszczając reklamę filmu "Pianista", napisał o "rozdzierającej historii w nazistowskiej Polsce". Patrząc na te przykłady, widzimy, że Polska staje się dobrym miejscem do tego, żeby relatywizować zbrodnie niemieckie. Faktem jest, że Żydów wymordowano i że zrobiono to w imię rasistowskiej ideologii powstałej w Niemczech i zrealizowanej przez Niemców. To jest zasadnicza rzecz, która powinna być jako teza główna naszej obrony historycznej. Nawiązanie w tymże wpisie do Kościoła także mieści się w tej omawianej retoryce. To jest kontynuacja tej myśli, czyli zarzucanie Kościołowi współwiny za holokaust, co więcej - obciążanie Kościoła również za to, że zbrodniarzy przechowywał i chronił, i tworzył jakąś rzekomą siatkę przestępczą. To jest wmawianie nam, że zakony powstawały i funkcjonowały po to, aby zbrodniarzy przechowywać i wywozić ich do Argentyny. Używa się po prostu pewnych zbitek pojęciowych, które z jednej strony mają upraszczać pewien opis historyczny, a z drugiej strony w sposób zupełnie prymitywny próbuje się wplatać Kościół w zbrodnie wojenne. Wyraźnie tu widać pewną konsekwencję i można nawet powiedzieć, że tłumaczy to ideologiczne tło tych osób, które napisały to hasło i rozwinęły w taki sposób. not. MBZ Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 16:07 Po kłamstwie katyńskim, po kłamstwie o robieniu mydła, przyszedł kolej na zweryfikowanie kolejnych faktów. Dzisiaj już zeznania o komorach gazowych można wsadzić między bajki. Żadnych dowodów. Oczywiście ludobójstwo na wielką skalę miało miejsce, ale bez koloryzowania, co się stało było wystarczająco okrutne. Za pracę się wziąć solidną, uczciwie, a nie tam bzdury w głowie.. Nie wiem, czy na waszych fantazjach da się jeszcze jakiś pieniądz z ludzi wycisnąć.. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Czym skorupka nasiaknie za mlodu... 26.01.09, 16:33 W czym byly gotowane skorupki waszych ojcow ze wydaly na swiat takich chamow? A pozarski /pozar i uciekl/ co boli cie ta glupia leb na temat Papieza ty masz swojego Rabina my mamy Papieza i spadaj skorupka z tatowych ja..c! Odpowiedz Link Zgłoś