Dodaj do ulubionych

Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu

21.06.13, 13:14
Czy we Wrocławiu można gdzieś wykonać wodorowy test oddechowy pod kątem przerostu bakteryjnego, złego wchłaniania lub nietolerancji węglowodanów (laktozy, fruktozy, sacharozy)? W Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym mają zepsuty aparat i zostałem poinformowany, że badanie takie można wykonać w szpitalu na Kamieńskiego. Niestety okazało się, że nie robią tam wodorowych testów oddechowych, tylko testy oddechowe na helicobacter (pomijam już, że jedynie dla dzieci znajdujących się na temtejszym oddziale). Podzwoniłem trochę po gastrologach i laboratoriach, ale wszędzie otrzymałem informację, że wodorowych testów oddechowych nie wykonują i jednocześnie nikt nie był w stanie udzielić mi informacji gdzie mogę zostać poddany takiemu badaniu na terenie Wrocławia.
Obserwuj wątek
    • willi30 Re: Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu 24.06.13, 13:56
      Wszystkietesty oddechowe, o których piszesz ( laktoza, fruktoza, helicobacter ) można wykonać bez kolejek i zapisów w Centrum Zdrowia Matki, Dziecka i Młodzieży , ale ta placówka mieści się niestety w Warszawie. Jak by nie udało się załatatwić problemu na miejscu w Warszawie to podaję namiary na ich stronę internetową:

www.czmdm.pl
    • elllare Re: Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu 05.09.13, 20:05
      test robiony we wrocławiu w Centrum Gastrologicznym na Krynickiej Strona: www.centrumgh.pl/kontakt.html
    • europa98 Re: Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu 18.06.15, 10:17
      Na pewno szybko robią w POZNANIU w firmie Gastroh.
    • agnesmal Re: Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu 01.12.16, 09:50
      W Centrum Dietetycznym Nutri-Med.
    • agnesmal Re: Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu 01.12.16, 09:54
      W Centrum Dietetycznym Nutri-Med, ul. Oławska 27-29, www.nutri-med.pl
    • agnesmal Re: Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu 28.06.17, 16:18
      Polecam Centrum Dietetyczne Nutri-Med, tam robiłam. Pełen profesjonalizm i wiedza osoby prowadzącej i jest gdzie poczekać.
    • alinka3331 Re: Wodorowy test oddechowy we Wrocławiu 24.07.18, 10:57
      We Wrocławiu można wykonać ten test w ZdroVa Vita przy ul. Kosynierów Gdyńskich 59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka