Dodaj do ulubionych

co na bóle brzucha?

15.02.05, 09:20
Witajcie, jak już pewnie czytaliście moim głównym i najbardziej uciążliwym
objawem IBS są bóle pod żebrem i koło pępka, tzn lekarze podejrzewają że to
od IBS bo tak naprawdę to nikt nie wie...Byłam już u kolejnego gastrologa i
znów to samo "prawdopodbnie to od jelit". Tym razem kazał spróbować debridat-
ale na bóle znów nieskuteczny. I dotyczczas żaden lek nie był w stanie mi na
to pomóc a ten ból skutecznie zatruwa mi życie, pogłębia nerwicę i
hipochondrię.
Czy ktoś z Was zmagał się z tym i znalazł lek który wyciszył ból?Poradzcie!
Dodam, że jak brałam większą dawkę sulpirydu to czułam się lepiej ale znowuż
nie chcę być stale na dużych prochach..
Obserwuj wątek
    • jeszp1 Re: co na bóle brzucha? 15.02.05, 10:17
      Dotychczas nie wymyślono skutecznego leku na IBS. Debridat i duspatalin nie na
      wszystkich działają. Sulpiryd uważany jest za najskuteczniejszy lek, jak dotąd
      na tą przypadłość. Jest to sprawdzony lek na wielu ludziach i chyba w Twoim
      przypadku nie masz wielkiego wyboru. Mam ten sam problem i od 2 lat przyjmuję
      coaxil. Też działa nieźle. Przetestowałem wiele leków, żaden nie pomógł. Skoro
      bóle jelit maja podłoże depresyjno-nerwicowe to tylko leki przeciwdepresyjne
      mają zastosowanie. IBS to plaga XXI wieku i myślę, żę wkrótce farmakologia
      sobie poradzi z tym problemem. Podobno w USA już wprowadzają skuteczny lek, to
      być może i do nas trafi wkrótce.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • maus1 Re: co na bóle brzucha? 15.02.05, 10:44
        A możesz napisać czy na początku brania coaxilu miałaś jakieś nieprzyjemne
        objawy uboczne? Bo ja próbowałam 3 razy brać antydepresanty ale nie dawałam
        rady przejść pierwszego tygodnia - straszne lęki, niepokój itp i rezygnowałam.
        na sulpirydzie czuję się OK tylko zanikła mi miesiączka...pozdrawiam!
        • jeszp1 Re: co na bóle brzucha? 15.02.05, 12:39
          Coaxil był wyjątkiem wśród leków przeciwdepresyjnych, które brałem. Łącznie
          przetestowałem 12 leków przeciwdepresyjnych i po wszystkich kiepsko się czułem
          na początku leczenia. Włąściwie to coaxil prawie od poczatku zadziałał dobrze.
          Nie miałem problemów ze spaniem, nie powodował nasielenia lęków i spadku
          libido. Kompletnie żadnych problemów ubocznych. Oczywiście coaxil nie nadaje
          się do ciężkich depresji, ale w przypadkach średnionasilonych i lekkich jest
          dobry. Ponadto można stosować dawkę od 2 do 6 tabl. dziennie. Coaxil, w
          przeciwieństwie do sulpirydu, nie wpływa na hormony.
          Pozdrawiam.
          • maus1 Re: co na bóle brzucha? 15.02.05, 14:30
            Dzięki za odpowiedź. Ja nie mam depresji (raczej;) ale stwierdzoną nerwicę
            lękową. Pomyślę nad tym coaxilem, może dobrze mi zrobi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka