merkury790 24.11.05, 19:08 Witajcie ibs-owcy choruje na to swinstwo 3 lata nic nie pomaga czasami zyc sie nie chce gazy skurcze bole,itp.mam pytanie do was czy wystepuja u Was skurcze przy zwieraczu kłucia bole itp???? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ragazza4 Re: ibs skurcze zwieracz,gazy itp!!!! 27.11.05, 13:35 Owszem, czasem jak dostanę silnej biegunki, to ból w tym krępującym miejscu ciała potrafi mnie dosłownie zwalić z nóg. Całe szczęście nauczyłam się unikać takich sytuacji, więc należą do rzadkości. Odpowiedz Link
tomiis do ragazza 15.07.06, 18:46 "Całe szczęście nauczyłam się unikać takich sytuacji, więc należą do rzadkości" a mogłabys zdradzic choc rąbek tajemnicy jak to robisz? moze byc oczywiscie na maila jesli jest to jakas szczególna tajemnica :) Odpowiedz Link
sylvii_a Re: ibs skurcze zwieracz,gazy itp!!!! 13.07.06, 19:15 f.kafeteria.pl szukaj wpisz :zespol jelita nadwrazliwego Na forum wybierz: zdrowie i uroda Tam w tematach jako 3 jest ten temat i ludzie sie wypowiadajo na 2 stronkach Powodzenia i usmiechu Odpowiedz Link
da_tura Re: ibs skurcze zwieracz,gazy itp!!!! 15.07.06, 16:58 Witam serdecznie, owszem u mnie występują bóle, kurczowe bóle przy zwieraczu, promieniujące do kręgosłupa i nóg, często połączone z bardzo bolesną biegunką. Jeżeli dzieje się to w domu - trochę pomaga pozycja ciała, (raczej nie do zastosowania w miejscu publicznym). Chodzi o to by położyć się na plecach,stopy złączone, kolana na zewnątrz, stopy przybliżamy maksymalnie do krocza - taka troche "ginekologiczna", lub jesli ktoś ćwiczy joge - baddha konasana w leżeniu.Mnie pomaga na ten akurat ból, choć jak pisałam - do zastosowania raczej w ustronhych miejscach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link