Dodaj do ulubionych

antygeny nowotworowe

26.02.06, 21:50
no właśnie czy robiliście antygeny ca 19-9 ca 125 i inne mając ibs.Ja
prawdopodobnie mam ibs ale mam te antygeny tez dużo powyżej normy i nie wiem
czy to ma jakiś związek czy nie.....
Obserwuj wątek
    • libra72 Re: antygeny nowotworowe 27.02.06, 12:24
      no nieeeee! to juz przesada na forum o ibs z markerami nowotworowymi, oj widac
      ze Zalozyciel, ma duzo pracy zawodowej. POwiem ci ze marker ca 125 diagnozuje
      raka jajnika i co to ma z ibs , poknij sie w glowei nie zasmiecaj tego forum
      nie potrzebnymi klopotami, od tego jest forom nowotworowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      • libra72 Re: antygeny nowotworowe 27.02.06, 12:26
        aha zeby ,bylo jasno odpowiem Ci ze nie ma to nic wspolnego z ibs em, powinnas
        sie zglosic do ginekologa -onkologa a wogole to dlaczego jego o to nie
        zapytasz ,podwyrzszone markery , nie koniecznie muszo oznaczc raka jajnika.
    • szpulakasia Re: antygeny nowotworowe 28.02.06, 20:53
      trochę niegrzeczne odpowiedzi.......Ja zadałam pytanie grzecznie...U ginekologa
      byłam u onkologa też badania mam wszystkie zrobione łącznie z Petem w
      Bydgoszczy.A jednak mam tylko stwierdzone ibs i antygeny podwyzszone .A
      ponieważ rzadko robi się antygeny tego typu przy ibs więc byłam ciekawa czy
      ktoś tak miał.Antygen ca 125 nie tylko jest podwyższony przy jajniku ale może
      być też w chorobach zapalnych układu pokarmowego Leśniowski-Crohn a także w
      chorobach trzustki wątroby i płuc więc niestety bardzo jest związany z układem
      pokarmowym.A dla informacji jestem lekarzem .....
    • libra72 Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 08:22
      mialam nie odpisywac ,na ten post,ale...jezeli myslisz ze sie dalam nabrac na
      tenkawal ze jestes lekarzem to sie mylisz ,sam kontekst twojej wypowiedzi jest
      calkiem pozbawiony logiki, tak sie sklada ze chorobe crohna nie bada sie za
      pomoco markery, a tym bardziej markera ca125, pozatym twoje pytanie nadaje sie
      na forum zdrowie co najwyzej ,lub na forum chorobkobiety, sama sie gubisz w
      tym , wiec po co te klamstwa czyc na kilometr ZE SCIEMNIASZ zaden lekarz w ten
      sposob nie pisze, aaaaaaaaaa gdzie wiedza medyczna ?????????
      • leoncjo1 Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 08:41
        No właśnie. Jak takich "robią" teraz lekarzy to pożal sie Boże. Strach do nich
        iść. Dlatego też nikt nam nie może pomóc na nasze schorzenia - bo się po prostu
        niedouczył.
      • ragazza4 Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 09:07
        apeluję o kulturę wypowiedzi
    • libra72 Ragazza 01.03.06, 14:49
      to nie jest forum dobrych manier ,daruj sobie nauczanie ,bo wiem ze do mnie
      pilas nie mam zamiaru oszczedzac takie kretynki jak P.szpula , a wogole co to
      znaczy apeluje co to komuna czy co ???????
      • enterol250 Re: Ragazza 01.03.06, 15:32
        nie, libro, komuna wlasnie skutecznie pogrzebala dobre maniery, czego skutki
        odczuwamy na wlasnej skorze...
        ent.
        • libra72 Enterol!!! 01.03.06, 16:07
          wiesz co draznisz mnie przestan sie panoszyc na forum,bo trzeba sobie
          powiedziec ze nalezycie z Ragazza do mniejszosci tego forum ,ktora to chce
          ewidentnie czyms sie wykazac, lub tez solidaryzuje sie z nowymi..., niestety
          stwierdzam z przykroscia ze wolalam jak pisaly tutaj osoby powazniejsze i daj
          sobie spokoj, z tym popieraniem znajomych,
        • libra72 Re: Ragazza 01.03.06, 16:12
          cd.problem kilku osob, tego forum polega na tym ze nie rozumieja oni istoty
          choroby, ijak sie im cos chce wytlomaczyc to czuja sie dotknieci, ....
    • szpulakasia Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 17:50
      Ok wycofuję się bo szkoda mi nerwów.Lekarzem jestem a kto nie wierzy nie
      musi.Niestety o crohnie i ca 125 wiedzę mam większą bo jeżdżę na szkolenia ale
      wiecej tu pisać nie zamierzam....Pozdrawiam wszystkich chorujących na ibs.
      • ragazza4 Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 19:05
        forum Ibs przeprasza za zachowanie libry.
        • szpulakasia Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 21:03
          nie ma za co ja.... naprawdę serio pytałam bo bardzo mnie to nurtuje ,ale moja
          historia jest długa i być może to pytanie wyrwane z całości wydało się
          dziwne .Jednak na dzień dzisiejszy mam zespół jelita i właśnie te nieszczęsne
          antygeny podwyzszone.A co do podejścia do tej choroby to mimo że jestem
          lekarzem to inni lekarze też patrzą na mnie z politowaniem i uważają za
          hipochondryczkę tak że wiem co to znaczy ......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka