szpulakasia 26.02.06, 21:50 no właśnie czy robiliście antygeny ca 19-9 ca 125 i inne mając ibs.Ja prawdopodobnie mam ibs ale mam te antygeny tez dużo powyżej normy i nie wiem czy to ma jakiś związek czy nie..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
libra72 Re: antygeny nowotworowe 27.02.06, 12:24 no nieeeee! to juz przesada na forum o ibs z markerami nowotworowymi, oj widac ze Zalozyciel, ma duzo pracy zawodowej. POwiem ci ze marker ca 125 diagnozuje raka jajnika i co to ma z ibs , poknij sie w glowei nie zasmiecaj tego forum nie potrzebnymi klopotami, od tego jest forom nowotworowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link
libra72 Re: antygeny nowotworowe 27.02.06, 12:26 aha zeby ,bylo jasno odpowiem Ci ze nie ma to nic wspolnego z ibs em, powinnas sie zglosic do ginekologa -onkologa a wogole to dlaczego jego o to nie zapytasz ,podwyrzszone markery , nie koniecznie muszo oznaczc raka jajnika. Odpowiedz Link
szpulakasia Re: antygeny nowotworowe 28.02.06, 20:53 trochę niegrzeczne odpowiedzi.......Ja zadałam pytanie grzecznie...U ginekologa byłam u onkologa też badania mam wszystkie zrobione łącznie z Petem w Bydgoszczy.A jednak mam tylko stwierdzone ibs i antygeny podwyzszone .A ponieważ rzadko robi się antygeny tego typu przy ibs więc byłam ciekawa czy ktoś tak miał.Antygen ca 125 nie tylko jest podwyższony przy jajniku ale może być też w chorobach zapalnych układu pokarmowego Leśniowski-Crohn a także w chorobach trzustki wątroby i płuc więc niestety bardzo jest związany z układem pokarmowym.A dla informacji jestem lekarzem ..... Odpowiedz Link
libra72 Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 08:22 mialam nie odpisywac ,na ten post,ale...jezeli myslisz ze sie dalam nabrac na tenkawal ze jestes lekarzem to sie mylisz ,sam kontekst twojej wypowiedzi jest calkiem pozbawiony logiki, tak sie sklada ze chorobe crohna nie bada sie za pomoco markery, a tym bardziej markera ca125, pozatym twoje pytanie nadaje sie na forum zdrowie co najwyzej ,lub na forum chorobkobiety, sama sie gubisz w tym , wiec po co te klamstwa czyc na kilometr ZE SCIEMNIASZ zaden lekarz w ten sposob nie pisze, aaaaaaaaaa gdzie wiedza medyczna ????????? Odpowiedz Link
leoncjo1 Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 08:41 No właśnie. Jak takich "robią" teraz lekarzy to pożal sie Boże. Strach do nich iść. Dlatego też nikt nam nie może pomóc na nasze schorzenia - bo się po prostu niedouczył. Odpowiedz Link
libra72 Ragazza 01.03.06, 14:49 to nie jest forum dobrych manier ,daruj sobie nauczanie ,bo wiem ze do mnie pilas nie mam zamiaru oszczedzac takie kretynki jak P.szpula , a wogole co to znaczy apeluje co to komuna czy co ??????? Odpowiedz Link
enterol250 Re: Ragazza 01.03.06, 15:32 nie, libro, komuna wlasnie skutecznie pogrzebala dobre maniery, czego skutki odczuwamy na wlasnej skorze... ent. Odpowiedz Link
libra72 Enterol!!! 01.03.06, 16:07 wiesz co draznisz mnie przestan sie panoszyc na forum,bo trzeba sobie powiedziec ze nalezycie z Ragazza do mniejszosci tego forum ,ktora to chce ewidentnie czyms sie wykazac, lub tez solidaryzuje sie z nowymi..., niestety stwierdzam z przykroscia ze wolalam jak pisaly tutaj osoby powazniejsze i daj sobie spokoj, z tym popieraniem znajomych, Odpowiedz Link
libra72 Re: Ragazza 01.03.06, 16:12 cd.problem kilku osob, tego forum polega na tym ze nie rozumieja oni istoty choroby, ijak sie im cos chce wytlomaczyc to czuja sie dotknieci, .... Odpowiedz Link
szpulakasia Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 17:50 Ok wycofuję się bo szkoda mi nerwów.Lekarzem jestem a kto nie wierzy nie musi.Niestety o crohnie i ca 125 wiedzę mam większą bo jeżdżę na szkolenia ale wiecej tu pisać nie zamierzam....Pozdrawiam wszystkich chorujących na ibs. Odpowiedz Link
ragazza4 Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 19:05 forum Ibs przeprasza za zachowanie libry. Odpowiedz Link
szpulakasia Re: antygeny nowotworowe 01.03.06, 21:03 nie ma za co ja.... naprawdę serio pytałam bo bardzo mnie to nurtuje ,ale moja historia jest długa i być może to pytanie wyrwane z całości wydało się dziwne .Jednak na dzień dzisiejszy mam zespół jelita i właśnie te nieszczęsne antygeny podwyzszone.A co do podejścia do tej choroby to mimo że jestem lekarzem to inni lekarze też patrzą na mnie z politowaniem i uważają za hipochondryczkę tak że wiem co to znaczy ...... Odpowiedz Link