Dodaj do ulubionych

Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście.

19.02.02, 21:37
Co powiecie w tym temacie? Wątek nasunał mi się podczas rozmowy o wściekłych
krowach, wołowinie i surowym mięsie, które wcina mój kolega....
Mogę się pochwalić, że dane było mi spróbować ślimaków. Przyznam, że wiele
zdrowia mnie kosztowało żeby się przemóc i ....wziąć to do ust.
Obserwuj wątek
    • malopolanin Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 21:40
      I jak smakowało ?
      • georghe Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 21:45
        Ślimaki smakują trochę jak kurze żołądki - nawet dobre. Najgorszy pierwszy kęs.
        Byłem wtedy trochę na bani bo inaczej napewno bym się nie odważył. Jeszcze
        żabie udka muszę kiedyś spróbować.
        • malopolanin Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 21:47
          Na bani czyli jak zwykle przy Laptopie :)
          • georghe Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 21:51
            Nigdy w życiu !! Mówiłem już, że dzisiaj ani zupki do ust nie wziąłem. To były
            chyba jakieś imieniny u kumpla. On sam te slimaki przyżądzał. Najpierw je
            zbierał gdzieś koło Tymbarku, potem przechowywał i moczył coby się niemilstwo
            opróżniło, a potem przyprawy i na patelnię!
            Na imieninach mus coś chlapnąć !
            :-))
            • malopolanin Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 21:56
              A jadłeś jajo strusia ?
              W sklepie kosztuje 100 zł.
              • georghe Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 21:57
                :)
                Nie jadłem, sam nie dałbym mu rady. Gdzie takie jajo można kupić? W Krakowie?
                • malopolanin Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 21:58
                  Tak, widziałem w Carrefour, w Centrum Handlowym Zakopianka.
                  • georghe Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 19.02.02, 22:03
                    Ciekawe czy to jajo znajdzie na siebie jakiegość amatora smakosza, a nie
                    kolekcjonera......
                    :)
    • Gość: xyz Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 20:28
      A jedliście poznańskim czernine ? zupę z krwii kaczki.
      • Gość: kate Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. IP: *.dyn.optonline.net 03.04.02, 04:04
        Ja mialam okazje jesc niedawno Gukamole bylismy na wypadzie w Mexico city,takie
        obrzydliwe ze jak boga kocham nawet Bania mi nie pomogla,
        • m.a.r.y.s.i.a Re: Najdziwniejsza..... do Kate 05.04.02, 18:48
          Gość portalu: kate napisał(a):

> Ja mialam okazje jesc niedawno Gukamole bylismy na wypadzie w Mexico city,takie
          >
          > obrzydliwe ze jak boga kocham nawet Bania mi nie pomogla,

Kate !! jak zwykle piszesz zagadkami. Co to te "GUKAMOLE"?????No i jeszcze nie
          wyjaśniłaś o co chodzi z tą cebulą.
          Pozdrawiam

• Gość: JoeK Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. IP: *.rdu.bellsouth.net 04.04.02, 03:58
      Durian, owoc na Polwyspie Malaiskim. Wielkosci malego ananasa, caly pokryty
      kolcami (jak jez). Wspanialy smak, tylko 3 do pieciu dni, okropny zapach,
      porownuja to do zgnilej cebuli. Zabronione przynoszenie do hoteli i wywoz
      samolotem.
      • gadacz Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 04.04.02, 08:29
        Sorki że tak przyziemnie ale najdziwniejsza potrawa jaką jadłem w życiu została
        wyprodukowana przez mojego ojaca pod nieobecność mamy.
        Robił schabowe i pomylił bułkę tartą z żelatyną. Wytaczał biedny schab w
        żelatynie i podał nam do zjedzenia. Dziwnie stężały średnio smakował. Nie był
        najlepszy. Ale jak wieczorem gnomy tańczyły na moim łóżku, odwiedził mnie dawno
        zmarły przodek a dookoła tańczyły niebiesko - różowe plamy stwiwrdziłem że może
        kiedyś warto jeszcze spróbować ? :)
        • georghe Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 04.04.02, 11:29
          HE HE HE....... dobre.......... !!

Mnie babcia kiedyś, kiedyś, zagotowała wodę na herbatę w czajniku, w którym
          przez przypadek znalazł się pet papierosowy. Herbatka była pyszna.
          :))
          • gadacz Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 04.04.02, 12:54
            A propo herbatki - koleś kiedyś likwidował puste przebiegi zalewając
            ekspresoweherbatki wodą z gotowanych jajeczek. Ponoć ktoś z Sanepidu go
            zastrzelił publicznie.
    • m.a.r.y.s.i.a Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 05.04.02, 18:18
      Posmarowałam kiedyś kanapkę drożdżami myśląc ,że to topiony serek.
      Gdybyście przeżyli to bekanie !!!!
    • millenik Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 06.04.02, 18:21
      budyn z plasterkiem wedliny(dosc tlustej) w czechoslowacji(dzisiaj
      slowacji).dylo to ciekawe doswiadczenie...
    • Gość: kate Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. IP: *.dyn.optonline.net 16.04.02, 19:31
      Poprawka ......gukamole to meksykanska odmiana tortilli(pisze po polsku)
      podobne to do krokieta bo tak pozawijane w liscie bananowca ale nie mowie na
      100% bo bylam na bani.W srdku oprocz fasoli zrobionej jak papka kolor podobny
      do sraczki...sorrry,jakies warzywa i drobne male zielone stworzonka cos w
      rodzaju planktonu zywe....smakuje to wrzystko jak wymiociny z duza iloscia
      soli,bo te zielone straszne slone.....
      • m.a.r.y.s.i.a Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 17.04.02, 20:59
        Brawo Kate . Opis jest tak realistyczny, że już jest mi niedobrze.Zbiera mnie
        na mdłości.
        • ga Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 18.04.02, 11:39
          To jak mnie po ośmiorniczkach po galicyjsku.Może i dobre, tyle że kucharz
          zapomniał o przyssawkach(brrr!) które mnie smyrały w żołądek przez trzy dni.
        • ga Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 18.04.02, 11:41
          ...a, jeszcze najdziwniejsza potrawa- zupa piwna na Świętego Patryka. Zwykła
          marnacja napoju!
    • georghe Re: Najdziwniejsza potrawa jaką jedliście. 18.04.02, 12:47
      Wczoraj miałem okazję spróbować żabich udek. Nie wiedziałem, że mięso może być
      tak kruche. Pyszota !! Szkoda tylko że te udka jakies takie trochę bez smaku,
      ale to najmniejszy problem bo zawsze można posolić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka