magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 05.08.04, 08:38 Na Warmię też zawitało lato :)) Jacku dziękuję za pozdrowienia, oczywiście moc ciepłych pozdrowień pędzi w twoją i twoich bliskich stronę. Od znajomego, który powrócił w tych dniach z krynicy dostałam oscypek, ale jakiś taki cały w folii;)) Niewątpliwie jest to wpływ zaleceń UE. Czy takie foliowe oscypki smakują równie dobrze jak te bezfoliowe? Nie wiem bo boje się odpakować :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 a propos oscypków 05.08.04, 10:14 może będę kontrowersyjny, ale uważam coraz częsciej, że z całym szacunkiem dla samego oscypka i ludzi go produkujących - to jednak pomysł pakowania (może niekoniecznie od razu w folię?) chyba nie jest głupi. Jak widzę te leżące na kartonowym pudle lub koszyku wprost na ulicy, to mi się słabo robi (a nie jestem nadwrażliwy...). Nie bardzo wiem kto i jakim łapkami dotykał, kiedyś widziałem (koło dworca pkp) oscypki, po których spacerowały muchy nie niepokojone przez sprzedawcę. Widok potrafi odebrać ochotę na konsumpcję. Dlatego oscypki jem rzadko, i zdecydowanie prosto u producenta. To tak jak w reklamie wyrobów wędliniarskich tekst Qronia Juniora: "wiem co jem". Oczywiście dla wielu ludzi pakowanie jest nie do przyjęcia. Ale wybór należy do Ciebie... > Na Warmię też zawitało lato :)) Jacku dziękuję za pozdrowienia, oczywiście moc > ciepłych pozdrowień pędzi w twoją i twoich bliskich stronę. > Od znajomego, który powrócił w tych dniach z krynicy dostałam oscypek, ale > jakiś taki cały w folii;)) Niewątpliwie jest to wpływ zaleceń UE. Czy takie > foliowe oscypki smakują równie dobrze jak te bezfoliowe? Nie wiem bo boje się > odpakować :))) Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: a propos oscypków 05.08.04, 10:37 Zasadniczo zgadzam się z tobą, ja też wolę jeść produkty bez różnych "atrakcyjnych" dodatków. Szczególnie gdy te dodatki mogą dostarczyć atrakcji parę godzin po zjedzeniu. Ale ten oscypek w folii... muszę go szybko rozpakować i udawać, że zawsze był bez ubranka :))) Niedawno, oczywiście z łakomstwa, bo nie rozsądek mną kierował, kupiłam w Olsztynie na jarmarku taki malutki, z nadzieją, że choć trochę przypomni mi góry. Niestety, co było zresztą do przewidzenia, ochydaaaa :((( Muszę więc przyjechać, nie ma rady :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Mylisz się Adamie 05.08.04, 20:19 Oscypek tradycyjny nie powinien być pakowany.Zauważ też że jest on produkowany na bacówkach a nie w mleczarniach.Byłem przy produkcji oscypków i dlatego z uwagi na Twoje delikatne podniebienie nie będę tego komentował.Ja osobiście lubię oscypka i żadna forma produkcji czy też składowania nie przeszkadza mi w ich konsumpcji.Mała nie wiem jak smakuje oscypek z foli.Ale i tak życzę Ci smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 masz rację 06.08.04, 09:12 nie powinien być pakowany. Ale też z drugiej strony, sam widziałem miejsca, z których NA PEWNO nie zjadłbym oscypka. A o to mi chodziło, żeby przynajmniej podczas sprzedaży nie widać było brudnych paluchów (autentyczne! sam kiedyś widziałem, a sprzedająca z uporem próbowała mi wmówić, że "to, panie, łod wyndzenio sie zrobieło" a tu paluchy brudne odbite jak byk i z daleka można było niemal poznać czyje ;-) A co do bacówki, to widziałem też takie, że było czysto i schludnie, ijakoś można jeśli tylko się chce. Aż przyjemnie było popatrzeć, skosztować bundzu, oscypka... Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Pozdrowionka 21.08.04, 21:00 Mam teraz tyle zajęć ze trudno mi nawet wejść na internet.Po drodze mineły dni Rytra i Zubrzyka.Bardzo piękne i ptrzjemne.Coraz blizej konca wakacji.Sądeczyzna jest jednak piękna przez cały rok.Ślę wszystkim pozdrowiemia i pędze dalej.Do rychłego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 05.11.04, 20:30 Idzie zima małymi kroczkami. Sądzę jadnak że my w sen zimowy nie zapadniemy.Pozdrowienia dla Wszystkich miłośników Sądeczyzny i przepięknej Doliny Ppopradu. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 05.11.04, 20:37 U nas też na to wygląda, że idzie zima oczywiście :))) Chociaż w TV widziałam, że w N. Sączu +20 było, to raczej lato nadciąga ;))) W związku z oznakami nadciągającej zimy mam podejrzenia, że jedną z nich jest brak Adama na FNS. Prawdopodobnie szykuje się do snu zimowego. Innego wytłumaczenia nie widzę. Pozdrowienia z Warmii od miłośniczki Ziemi Sądeckiej Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 23.08.04, 14:14 Na pewno na Sądeczczyżnie jest ładniej niż w Warszawie, z której właśnie wróciłam. Upały były straszne. Ulice i domy rozgrzane "do czerwoności". Nawet wieczory nie przynosiły ulgi. Ludzie tam chyba mieszkają za karę. Ale jestem już u siebie, do stolicy, mam nadzieję nie będę zmuszona w najbliższym czasie wracać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek juz jestem 07.09.04, 20:58 Pomimo ze pogoda typowo wakacyjna to ludzi mało i staraszna cisza.Rano mgła w dziń słonko, ale noce już zimne.Wieczory coraz dłuzsze i coraz więcej czsu na pisanie.Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i do spotkania wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: juz jestem 07.09.04, 21:04 Przyjeżdżam już wkrótce. Tak się cieszę :))) Od jutra mam dłuuugi urlop i wreszcie mogę odwiedzić moje ukochane strony. Jeszcze nie wiemy gdzie będziemy mieszkać, ale na pewno trochę w Rytrze i w Krynicy. To już całkiem niedługo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek W gory w gory mily bracie odpoczynek czeka na Cie. 09.09.04, 20:40 Witam Aleksa 44 i Małą.Oczywiście cieszę się ze jednak Mała przyjeżdża w nasze strony i serdecznie Cię zapraszam.Góry o tej porze roku mają swój niepowtarzalny koloryt a po za tym jak pisałem uprzedni jest mało ludzi i można w ciszi spokoju nimi się zachwycać.Jest pięknie i nawet o dziwo pogoda jest ba przychylna jak w miesiącach letnich.Życzę miłego pobytu w Dolinie Popradu i w Krynicy gdzie prawdopodobnie przebywa już Adam w związku z Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: juz jestem 07.09.04, 21:07 czekamy na wspolne klikanie jednak chlodne wieczory maja jakies plusy Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 13.09.04, 20:44 W środę już tu będę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 13.09.04, 23:03 jeszcze nie mialem przyjemnosci jezdzic na rowerze po Ziemi Sadeckiej,moze sie tam wybiore ????? Magosiu a Ty rower zabralas ??? Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 14.09.04, 21:46 Nie, ja preferuję turystykę na własnych nogach. Wiem, rower też na nogi, ale ja chdzę bez kółek. Oczywiście nie zawsze i nie wszędzie. Rowery też mają swój urok :))) To już jutro!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 15.09.04, 11:54 pewnie Ci beda z orkiestra witac ja jezdze na rowerze chyba z lenistwa he he ,szybciej droga ubywa,ale tez i mniej sie widzi,bo czlowiek patrzy zeby sobie guza nie nabic,tyle jest tam drzew Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 02.10.04, 22:43 Z orkiestrą mnie nie witali :((( ale i tak było jak być powinno - cudnie. Góry pięknie pozłocone w jesiennej szacie, pogoda też dopisała, jestem spokojna jak dawno nie byłam. Gdzieś tam może mineliśmy się z Adamem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 03.10.04, 19:02 tak,faktem,ze gory o kazdej porze roku wygladaja wspaniale,jak jeszcze pogoda dopisala to wspaniale. Moze orkiestra na urlopie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 03.10.04, 21:39 Fakt, orkiestra na urlopie była, a powodem wystepu było zakończenie zawodów ratowników. Zjechało się do Krynicy ok. 80 załóg ratownictwa, Olsztyn zajął drugie miejsce :))) no i na koniec był występ orkiestry reprezentacyjnej WP, super. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 na pewno!!!! jestem przekonany że tak 04.10.04, 08:22 > Gdzieś tam może mineliśmy się z Adamem. jeśli zobaczyłaś takiego faceta z objawami schizofrenii na twartzy, to byłem JA!!!! ganiałem pomiędzy recepcją główną, hotelem Nikifor (notabene: cudowne miejsce, polecam knajpkę łemkowską pod hotelem!), Domami Zdrojowymi wszystkimi, ganiałem w obłędzie po Deptaku, jak kapitan tonącej łajby starając się ogarnąć stan rzeczy i uchronić się przed katastrofą. Ale muszę się pochwalić: UDAŁO SIĘ !!! może to niewiele, bo za to się nie wyżyje, ale prezesostwo wyraziło uznanie. Wyrok został odroczony. Do następnego Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 04.10.04, 20:14 Tak mi jeden taki przemykał co jakiś czas w polu widzenia, ale bałam się zagadać własnie z powodu objawów , które wymieniłeś. Widzę, że już się cofneły i cieszę się, że zdołałeś to wszystko ogarnąć. Czy powiesieli twoje zdjęcie "za zakładem"? W karczmie byłam, a jakże, bardzo fajna. Natomias wracając zobaczyliśmy, że w województwie łódzkim (czy jeszcze jest takie?) panuje moda na góralskie zajazdy i chaty. Ta w której byliśmy olbrzymia, bardzo ładny wystrój, obsługa w strojach no powiedzmy, że góralskich, muzyka też w tym klimacie, jedzenie niestety gorsze i chcą oszukiwać przy rachunkach. Najlepsze są jesienne rydze, pycha :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janka2112 Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 06.10.04, 12:00 Będąc na wczasach w Ustroniu Morskim w tym roku piłam wodę mineralna Piwniczanka bardzo dobra ale koniec sierpnia spedziliśmy w Piwnicznej i jakie moje zdziwienie ta sama Piwniczanka kupiona w Rynku w sklepie kosztowała tyle samo co w Ustroniu i nie rozumiem tego a mam juz troche lat wiem ze w Lazienkach jest darmowa ale nie o to chodzi .......... Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 06.10.04, 12:18 Nie wiem jak jest w pijalni w Piwnicznej, ale w Krynicy za jedno podanie kubka 0,3 wody w pijalni płaci się 1 zł. Ta sama woda w kartonach czy butelkach kosztuje ok. 0,5 zł/0,3. Też tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 jedźcie do Muszyny !!! 06.10.04, 14:49 w Muszynie działa ujęcie wody mineralnej (na Zapopradziu jakby ktoś był zainteresowany), ładny nowy budyneczek, w środku sympatyczne dziewuszki ;-) , w którym kubeczek wody kosztuje 15 czy 20 groszy, i to jest podobno koszt samego kubeczka-jednorazówki. A woda tam rewelacyjna, lecznicza, to jeden ze składników Muszynianki czy też innych znanych wód mających w nazwie "Muszyna" - są one mieszankami różnych wód pierwotnych, które mają zbyt wysoką zawartość pewnych składników mineralnych. Sporo ludzi (bez urazy, proszę!) jakoś nie rozumie, że za komfort spożycia wody w Krynicy płaci się nie tylko za wodę (a koszty eksploatacji złóż wody mineralnej są - wbrew pozorom - bardzo wysokie!), ale także za samą Krynicę (uzdrowisko!!!). Na szczęście (jeszcze!) nie pobierają opłaty na Deptaku za spożywanie wody NIE zakupionej w pijalni hi hi hi, może im nikt nie podpowiedział??? 10% dochodów dla mnie, copyright reserved (c)Adam.67, opatentuję ten pomysł ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek A ja już nic nie rozumie. 16.10.04, 20:07 Ale to jest chyba prawo wolnego rynku i popytu na dany towar.Adamie tak naprawdę to woda o której piszesz kosztuje około 10 grosz, a jeszcze nie tak dawno pamiętam że była darmowa.A najgorsze że ja nałapałem w komputer tyle wirusów że chyba z miesiąc nie mogłem sobie z nim dać rady.Dopiero teraz po zainstalowaniu szeregu programów czszczących i blokująch spróbowałem wejść na internet.Pozdrawiam Was serdecznie i do spotkania. Ps.Mała czy byłaś w Rytrze i jakie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: A ja już nic nie rozumie. 16.10.04, 21:08 No pewnie, że byłam (w Piwnicznej też). Wdrapałam się na basztę, bo inaczej wizyta jest niezaliczona. Ucieszyło mnie, że ją remontują, wybudowali już całkiem duży fragment. Jak tak dalej pójdzie to następnym razem będzie już cały zamek :)))) Oglądaliśmy dom, który w czasie naszej ostatniej wizyty (2 lata) stał pusty, zaraz obok kościoła, Wtedy przez moment zastanawialiśmy się, czy się nie dowiedzieć czy nie jest na sprzedaż. Ale to w sferze marzeń, bo niestety teraz posiadanie całkiem dobrej pracy to jednak dość ważny argument przeciw przeprowadzce zgodnie z zasadą: lepsze jest wrogiem dobrego. Teraz już ktoś zaczął tam remont. Rozmawiałam z obecnymi mieszkańcami domu, w którym mieszkali ciocia i wujek. Dowiedziałam się, że wierzba, której już nie ma (rosła przy studni i bardzo ją lubiłam) została ścięta dlatego, że trafił w nią piorun, a po jej ścięciu studnia wyschła. Cóż wszystko przemija. Oczywiście nie omieszkałam odwiedzić Zajazdu Ryterskiego, w którym czas się zatrzymał jest dokładnie tak samo jak kilkadziesiąt lat temu. Uważam, że już nie powinno się tam nic zmienić, obiekt powinien zostać wpisany do rejestru zabytków i być udostępniany wycieczkom szkolnym i turystom za odpłatą. Nie znam drugiego takiego miejsca, które jest tak niezmienne mimo upływu lat i zmiany ustroju. Byłam w Krynicy 3 tygodnie i właściwie zdążyłam być we wszystkich bliskich mi miejscach. Bardzo boleję gdy widzę piękne niekiedy domy o wartości historycznej i kulturowej, które popadają w ruinę. Wiem, że rachunek ekonomiczny, zmiany itp ale żal. Uważam, że powinno się w jakiś sposób chronić tą znikającą architekturę. To w skrócie tyle, bo mogę o moim pobycie pisać i pisać i pisać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 a to pytanie do kogoś innego 06.10.04, 14:41 janka2112 napisała: > i jakie > moje zdziwienie ta sama Piwniczanka kupiona w Rynku w sklepie kosztowała tyle > samo co w Ustroniu i nie rozumiem tego a mam juz troche lat wiem ze w > Lazienkach jest darmowa ale nie o to chodzi .......... to pytanie do dystrybutorów tejże Piwniczanki, mam dziwne przeczucie, że mimo odległości Ustronia (i wyższych kosztów transportu), to marża handlowa jest zmienna, na logikę to w Piwnicznej Piwniczanka powinna kosztować duuuuużo taniej niż w innych odległych miejscowościach. No ale są cuda i dziwy... Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Grybów :) 16.10.04, 23:08 Ja uwielbiam Ziemię Sądecką za ... Grybów :) Moje korzenie tam sięgają, chociaż urodzony jestem w Wałbrzychu i tu mieszkam nadal. Mój dziadek (ojciec ojca) i jego liczne rodzeństwo urodzili się w Grybowie. Dziadek mieszkał w okolicy browaru, za nasypem kolejowym. Kuzynem dziadka był biskup Karol Pękala, urodzony w Siołkowej. Siostra dziadka, Anielka, wyszła za mąż za Edwarda Sędzika z ulicy Węgierskiej. Gdy mój dziadek zmarł (a następnie Anielka), moja babcia wyszła za mąż za ... Edka czyli swojego byłego szwagra :) Mieszkali razem w latach 1978-87 kiedy to zmarł Edward. Wiele wakacji spędzałem w Grybowie bądź to na "starej chałupie" za browarem, bądź też u babci na Węgierskiej. Pamiętam gdy słynnymi serpentynami kolejowymi pociągi prowadzone były jeszcze przez parowozy :) Pamiętam kąpiele w Białej i Pławiance. Pamiętam ś.p. księdza Adama Kaźmierczyka, który w grybowskim kościele chrzcił mnie i dawał pierwszą komunię. Moim ojcem chrzestnym jest Wiesław Sędzik. Dziś w Grybowie mieszka jeszcze moja nieco dalsza rodzina (kuzyni ojca), czyli potomkowie rodzeństwa mojego dziadka :) Ziemia Sądecka OK ! Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Grybów :) 16.10.04, 23:38 Witaj, oglądałam twoje zdjęcia. W Grybowie pierwszy raz byłam właśnie w tym roku, chociaż pociągiem do Rytra jeździłam przez lata, oczywiście ciągniętym przez parowóz. To bardzo ważne aby znać swoje korzenie i mieć miejsca do których się powraca. Sądząc po zdjęciach nadal tam powracasz, tak jak ja do Rytra i Krynicy. Pozdrawiam serdecznie, wpadnij tu czasem Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Mała. 21.10.04, 20:18 Jeżeli byłaś w Rytrze i Piwnicznej yto jest bardzo duże prawdopodobieństwo że spotkaliśmy się.Niestety w Krynic i Muszynie ostatnimi czasy nie bywam.Natomiast koło Zajazdu codziennie.Jak już Was wcześniej informowałem Rytro ma bardzo ambitne plany rozwoju w skład których wchodza rowniez prace przy baszcie.W chwili obecnej powstaje też nowy chodnik od Zajazdu do Domu Dziecka .Również w Piwnicznej trwa przebudowa drogi od ul Krakowskiej przed Rynkiem w kierunku granicy państwa (oczywiści myślę o nowym przejściu które ma powstać).Pozdrawiam Cię serdecznie.Lączę również pozdrowienia dla naszego przyjaciela Adama 67 i wszystkich odwiedzających naszą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
dzul1 Re: Mała. 12.11.04, 06:26 Do Agi i Jacka Czyzby sciagali nasza niesmiertelna piwniczanska kostke, czyli kocie lby? Napiszcie co slychac w Piwnicznej? Pozdrowka. Dzul Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Zdążą przed śniegiem 17.11.04, 20:06 Cała Krakowska i Daszyńskiego w Piwnicznej Zdroju zostanie odnowiona.Nowy asfalt i chodniki.Po kostce mają zostać wspomnienia.Już pojutrze ma padać śnieg i ma być mróz.Zima za pasem .Pozdrawiam wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek W góry w gór miły bracie ... 19.01.05, 19:55 Mamy wreswzcie pare dni zimy.Lekki mróz w nocy, koło zetra w dzień.Góry przepiękne.I jakoś się kręci.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: W góry w gór miły bracie ... 21.01.05, 10:03 W Gorlicach tez sniegu bylo ale trosze,popadalo,ale juz topnieje,moze jeszcze cos dosypie,albo zeby bylo troszke chlodniej.Kupilem sobie narty biegowe i mialem sie jechac na dzialke,zeby sie nauczyc przynajmniej stac hihi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Zima trzyma 05.02.05, 21:46 Snieg jak za dawnych dobrych lat a i mrozu nie brakuje.Piękne i kolorowe góry (biel i srebro}Drogi dobrze utrzymane.Witam Hanie z Piwnicznej na zeslaniu w Detroit.Masz tu jednak stale otwarte okienko w swoje rodzinne strony.Rowniez moje zwiazki ze Starym Saczem i Piwniczna sa bardzo mocne.Podkreslam kolejnosc miast poniewaz w czesniej bylem zwiazany ze Starym.Moi dodzy przesylam wam zapach mroznego powietrza z Piwnicznej Zdroju. Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Przepraszam Henie 05.02.05, 21:51 Za zmiane imienia serdecznie przepraszam.Prosze napisz czy w piwnicznej bywalas na wczasach czy moze tu mieszkalas.Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Przepraszam Henie 05.02.05, 23:17 widzisz Henia nie jest zle,krajanow mozna wszedzie spotkac ,ale na forum Nowego Sacza to na pewno pozdrawiam Was Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Re: Grybów :) 21.10.04, 20:04 Grybów też jest piękny a zwłaszcza z okien pociągu jadącego torami wijącymi się po zboczach.A jak Grybów to i przeurocza Biała Niżna .Ludzie są tam naprawdę przesympatyczni.Pozdrawiam Was Grybowiacy do których także zaliczam Arka. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 29.01.05, 22:08 Heniu witamy :))) Nie tylko ty tęsknisz, ale niektórzy z nas mają jednak bliżej ;))) Teraz jest o tyle dobrze, że możesz popatrzeć na bliski ci strony przez kamery, adresy są gdzieś tu blisko na sąsiednim wątku. Zapraszm za Aleksem, bądź z nami, jest tu całkiem miło, a chyba większość z nas jest z dala od pięknej ziemi sądeckiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Zrobiłem tutaj "100", mogę też "200", a co! 31.01.05, 09:11 po prostu wiem, kiedy się pojawić (i zniknąć też), a to wielka sztuka, mógłbym być dypomatą (byle nie jak w kabarecie, gdy Janusz Rewiński miał taki tekst: "Diplom mata? Mata, no to będziecie diplomata"). No ale miło wesprzeć miłego Gospodarza wątku, rekordzistę na naszym forum. Niech się darzy na następne setki!!! Q chwale Ziemi Sądeckiej ;-) magosiaa gratuluję sygnaturki. Już mam pomysł na swoją: "Wyciąg z regulaminu PKP: Pasażerom zabrania się żreć, cuchnąć i wychylać. Życzymy przyjemnej podróży" Mam dziś pierońsko dobry humor. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek co tam panie w Krakowie? 09.02.05, 20:17 Co to Adamie zapomniałeś o górach?Chyba nie wiesz że zima już długo nie potrzyma?Pozdrawiam wszystkich a szczegolnie Ciebie i Mał z rodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 e gdzie tam zapomniałem! 09.02.05, 22:13 tylko teraz znowu tyle roboty że niech diabli wezmą :-( no ale teraz jak widzisz nadaję z domu, od wczoraj mam necik :-) tyle że mi żona nie pozwala długo siedzieć przy kompie, więc zaraz muszę kończyć. Mam też gadugadu (numer w stopce). Pozdrowienia z Krakowa i dobrej nocy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 10.02.05, 21:41 Obiecuję sobie, że w tym roku przyjadę w zimie. Jeszcze nigdy nie byłam zimą w górach bo na nartach nie umiem jeździć niestety :((( Ale pomyslałam sobie, że są jeszcze łyżwy, sanki i spacery więc może być całkiem fajnie. Na nartach to chyba już nie będę jeździła bo jakoś mnie do tego sportu nie ciągnie, a szkoda, chociaż nie do końca bo nie jest to tania rozrywka. U nas zdecydowanie cieplej i deszcz ze śniegiem, nie wiadomo co będzie, dalszy ciąg zimy czy wiosna? Pozdrawiam serdecznie z jeszcze zimowej Warmii, Mała Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Dobry wieczór !!! 10.02.05, 22:00 a ja też nie umiem jeździć na deskach, i jakoś mnie nie ciągnie, zresztą zima w górach to nie tylko narty. Własnie warto pospacerować, nawet pobiegać truchcikiem i to też zdrowe. A Kraków dziś wieczór cośjakby cieplejszy... idzie wiosne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek góry mają bardzo wiele uroków. 19.02.05, 20:53 Na każdąporę roku inne.Obecnie choićby wywinąć orła.Ale tak bez żartow koloryt w zimie jest niepowtarzalny.Mo.zna skorzystać z snek/ i innych podobnych d...slizgów .Spacery na mrozie są też całkiem ,całkiem.Ale zanim nam sie Magosia zastanowie to już bedzie następna zima.Pozdrowienia dla Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: góry mają bardzo wiele uroków. 19.02.05, 22:23 tak ,gory czy duze, czy male, zawsze swoj urok maja,tylko trzeba umiec patrzec, niestety nie wszyscy posiadaja ten dar,przez to nie wiedza co traca Wzajemnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 20.02.05, 19:19 Bo ja miałam na myśli zimę następną ale w tym roku :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Ostatnie podrygi zimy 06.03.05, 20:34 I już po zimie? Chyba to już jej ostatnie podrygi.Pozdrawiam wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Ostatnie podrygi zimy 06.03.05, 21:03 czy Jestes tego pewien ??? bo z tego co ja widze przez okno to ,cos takiego bialego przelatuje kolo mojego okna z duza predkoscia,podobno ma tak byc do konca tygodnia,wiec jeszcze tydzien ??,oby!! Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 08.03.05, 18:23 U mnie też białe lecie z nieba, a wiosny ani słychu ani widu :))) Czyżby Wielokanoc "po lodzie"? Wigilia była wiosenna, Sylwester też, wszystko może być. W maju Hiszpania, we wrześniu Krynica o ile nic nie stanie na przeszkodzie, a taką mam nadzieję. Pozdrawiam z zimowej Warmii, Małgosia Nawet tu nie widać Adama :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 08.03.05, 18:30 no adama niet,wolamy za nim ale cos nie slyszy! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 08.03.05, 20:07 zeby Adam przyszedl ,trzeba postukac w kaloryfer,ale ja tego nie zrobie ,bo przyjdzie sasiadka,ale ta stara brrr Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 a znasz numer kaloryfera ??? 12.03.05, 15:01 trzy krótkie raz długo ;-) nie trzeba było stukać... sam się zjawił. Pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: a znasz numer kaloryfera ??? 12.03.05, 18:57 tak znam,ale trzeba byc ostroznym,bo jeden raz wiecej i przyjdzie ta stara i bedziemy przez oko uciekac. Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Wiosna 27.03.05, 17:33 Szkoda tylko że z pod śniegu odkryło się tyle brudu.Czekamy na deszcz i zielony kolor trawy.Pozdrawiam wszystkich.Tak po cichu informuje że zbliża się pora otwarcia wiklin. Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 13.01.06, 20:26 Zagladam i nic.Ale pomimo to pozdrawiam Was przyjaciele którz choćby przypadkiem tu zaglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 14.01.06, 05:16 witaj bardzo cie serdecznie pozdrawiamy na forum!fajny watek odkopaliscie!!!!!!!!!!!!!!!! najlepszy tutaj na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 14.01.06, 11:04 Ja to zaglądam rzadko, nie mam wiele czasu. Trzeba szukać roboty żeby utrzymać dom i rodzinę. Piwniczna się wysypała całkowicie. Szkoda mi tylko czasu, energii i kosztów, ale mówi się trudno: trzeba było przynajmniej spróbować. Teraz mam mnóstwo kłopotów, i muszę sie jakoś trzymać żeby nie wpaść w dołek (a depresje miewam coraz częściej). Pozdrowienia też dla Ciebie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agaijacek Re: Dlaczego kochasz Ziemię Sądecką? 14.01.06, 19:17 Moi drodzy jest mi bardzo miło że odwiedziliście mój wątek.Adasiu musisz wiedzieć że obecnie praca w handlu i usługach znajduje się w wielkim dołku i nie tylko Ty się o tym przekonałeś.Ja już 16 lat w tym siedzę i mam już tego serdecznie dość szczególnie w ostatnich dwóch latach.Bądż jednak optymistą i pociesz się tym ze nic nie może wiecznie trwać.Posdrawiam Was serdecznie musze spadać na gadu gadu - rodzina czeka. Odpowiedz Link Zgłoś