Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bemowo - prasa

06.09.04, 17:08
    Dziś znalazłem artykuły w papierowej wersji Faktu, Super ekspresu (tu był
    spory artykuł) i Wyborczej (mała wzmianka). Wszędzie napisano o inicjatywie
    Radnego pochwalnie (moim zdaniem słusznie, bo to dobry pomysł)... szkoda
    tylko, że tylko SE znalazł miejsce by napisać, co się tym rowerzystom tak nie
    podobało, czyli przedstawić po krótce kilka naszych postulatów.

W internecie niestety znalazłem jedynie najkrótszy Artykuł z Gazety
    Wyborczej, ale za to z wielgachnym zdjęciem mojej facjaty (większym nawet niż
    zdjęcie Radnego i artykuł). Czyżbym sobie na to zasłużył pomagając podjechać
    pod wiadukt nad torami na ul. Górczewskiej Autorce artykułu? ;-))))
    Link: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2270767.html
    Obserwuj wątek
      • kolorowetrampki Re: Bemowo - prasa 06.09.04, 18:15
        Przepraszam czemu pisze, że padał deszcz?
        "Mimo deszczu stawiło się kilkudziesięciu..."
        Ech... ta prasa :> i weź tutaj sprawdzaj u nich pogodę na jutro ;-)
        • roweroraffi Re: Bemowo - prasa 06.09.04, 18:18
          kolorowetrampki napisał:

> Przepraszam czemu pisze, że padał deszcz?
          > "Mimo deszczu stawiło się kilkudziesięciu..."
          > Ech... ta prasa :> i weź tutaj sprawdzaj u nich pogodę na jutro ;-)

No coś tam niby padało, ale to raczej pokapek niż deszcz... taka mżawka. I
          raczej przed rozpoczęciem niż podczas jazdy ;-). Niemniej mogło to mieć wpływ
          na liczbę uczestników, bo jak się wyjżało za okno, to niezbyt się chciało
          jechać ;-)
      • 5.5stopy KPawlak kontratakuje! :-P 09.09.04, 13:12
        mazowsze.k-raj.com.pl/109460577572425.shtml
        im dłużej czytam radosną twórczość p. Krzysztofa Pawlaka, tym bardziej czuję
        się przekonany do wstąpienia do stowarzyszenia KoLiber.
        Pozdrawiam,
        5.5
        • kolorowetrampki Re: KPawlak kontratakuje! :-P 09.09.04, 18:12
          Mówisz o tym wymiocie, co plecie takie bzdury, że jak go czytam to sie poważnie
          zastanwiam czy ten człowiek aby nie powinien narodzić się w epoce kamienia
          łupanego i tam rozpocząć swoją wegetację na łonie dzikich zwierząt, aby mógł
          poznawać obyczaje innych 'cywilizacji'?
          • 5.5stopy Re: KPawlak kontratakuje! :-P 09.09.04, 19:01
            kolorowetrampki napisał niedawno m.in:
            > Mówisz o tym wymiocie, co plecie takie bzdury, że jak go czytam to sie poważnie
            > zastanwiam

i jeszcze wiele, wiele...

no cóż, powiem Ci, że w kwestiach polityki międzynarodowej p. KPawlak i
            redaktorzy z Jego witryny są oblatani jak mało kto. Na pewno więcej się można z
            ASME dowiedzieć niż z Dziennika TV, pardon, Wiadomości. A im bliższe KPawlakowi
            rejony (Warszawa, UPR), tym dziwniej pisze... Najchętniej czytuję Stanisława
            Michalkiewicza, który (chyba nieprzypadkowo) o masie nic nie napisał.
            Pozdrawiam,
            5.5
        • roweroraffi Kontratak Troli Mniejszych ;-) 09.09.04, 22:21
          Podziwiam Cię, że masz tylę samozaparcia by czytać te bzdury co KPawlak pisze
          na temat rowerzystów... mi wystarczył Jego filmik, gdzie porównywał nas (czyli
          Masowiczy) do nazistów by mieć o kolesiu wyrobione zdanie... niezależnie od
          tego jak trafnie opisuje resztę polityków.

Swoją drogą filmik który nakręcił jest genialny... z 5 osób już zachęciłem do
          przyjazdu na Masę dzięki niemu ;-) Pewnie dlatego, że za małych napisów
          (nieczytelnych) nikt nie czyta, a same zdjęcia są fajne i jak najbardziej
          prorowerowe :-)
          • 5.5stopy Re: Kontratak Troli Mniejszych ;-) 10.09.04, 16:28
            > Masowiczy) do nazistów by mieć o kolesiu wyrobione zdanie... niezależnie od
            > tego jak trafnie opisuje resztę polityków.
            opisuje trafnie, ale co najciekawsze, jedzie po młodzieży partyjnej (i
            rowerzystach, to obaj wiemy...) jak po łysej kobyle i zejść nie może. Chyba
            dlatego, że tamci nie plują jadem.
            > Swoją drogą filmik który nakręcił jest genialny... z 5 osób już zachęciłem do
            > przyjazdu na Masę dzięki niemu ;-) Pewnie dlatego, że za małych napisów
            > (nieczytelnych) nikt nie czyta, a same zdjęcia są fajne i jak najbardziej
            > prorowerowe :-)
            ja rozczytałem wszystkie; to ciekawe, że jak akurat ma w kadrze (choć odrobinę
            montażu w tym filmie widać - chyba KPawlak potrafi ciąć i kleić ;P) rowerzystę
            jadącego przepisowo, to podpis głosi np. "przepisowa jazda to rzadkość wśród
            dwu-pedałów". A co do podziwu dla mnie (no... miło mi! :-D ) - kiedyś Mikke
            skomentował list do jego gazety (nt. sugerowanego pochodzenia jednego z
            redaktorów, jego domniemanych występków i tego, że czytelnik rezygnuje z
            dalszego czytania gazety) "zapoznawanie się z innymi poglądami jest bardzo
            rozwijające" - i ja tak myślę.
            Pozdrawiam i przepraszam, że trochę za bardzo politykuję na forum. Postaram się
            zadośćuczynić obecnością na patrolu plakatowym!
            5.5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka