skeler 18.03.06, 20:54 powoli powstaje nowy dział na stronie Masy: masa.waw.pl/sprzet/ Na razie sporo rzeczy tam brakuje, ale moze upublicznienie tego adresu zmotywuje niektórych do podesłania mi roznych danych i zdjęć ;-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
olecky Re: sprzęty grające 19.03.06, 12:18 troche fotek: zm.org.pl/?a=mk2005-10&img=7 zm.org.pl/?a=mk2005_06&img=9 zm.org.pl/?a=mk2005_05&img=2 zm.org.pl/?a=legionowo2005_04&img=2 zm.org.pl/?a=legionowo2005_04&img=3 zm.org.pl/?a=legionowo2005_04&img=6 zm.org.pl/?a=mk2005-03&img=3 zm.org.pl/?a=mk2005-03&img=9 zm.org.pl/?a=mk2004-12&img=5 zm.org.pl/?a=mk2004-08&img=4 pozdrawiam, olek Link Zgłoś
rano1 Re: sprzęty grające 21.03.06, 09:03 Moim zdaniem jest to temat do umieszczenia w jakimś piśmie audiofilskim :-) Przykładowo te baniaki z głośnikami - rewelka. Nie wiem tylko, czy jak się dolewało to lepiej grało ? Póki co , juz teraz niektóre projekty przypominają mi rozwiązania stosowane w głośnikach hi-end. Ciekaw tylko jestem, kto pierwszy odważy się na samodzielny subwoofer. W sumie, w przypadku przesyłu bezkablowego - można byłoby w przyszłości rozdzielić funkcje prawego i lewego głośnika na 2 przyczepki. Kto wie - przy tak szybko rozwijających się pomysłach może doczekamy się czasów "kina domowego". Science fiction? Może tak, ale czy na pewno? Link Zgłoś
skeler Re: sprzęty grające 21.03.06, 09:08 w san francisco sposob przesylania dzwieku miedzy przyczepkami zostal najepiej rozwiazany... na czas Masy uruchamiana jest piracka stacja radiowa (tam na pewnych zasadach jest to chyba legalne) na ktora ustawione sa wszystkie przyczepki ;-) Link Zgłoś
roweroraffi Re: sprzęty grające 21.03.06, 11:18 skeler napisał: > w san francisco sposob przesylania dzwieku miedzy przyczepkami zostal najepiej > rozwiazany... na czas Masy uruchamiana jest piracka stacja radiowa (tam na > pewnych zasadach jest to chyba legalne) na ktora ustawione sa wszystkie > przyczepki ;-) U nas każda przyczepka też ma radio - tylko trzeba by piracki nadajnik skombinować ;-) Link Zgłoś
stegnex Re: sprzęty grające 21.03.06, 13:21 Nio, nio, ciekawy pomysł z tą stacją radiową... a propos subwoofera... nad tym też myślałem ale nie da to tego efektu co w blachosmrodzie więc plan ten zarzuciłem i wolę dokręcić dodatkowe cztery głośniki na boki niż pchać tubę w środek albo "patelnię" na tył... w przestrzeni zupełnie nie ten efekt co w "puszcze". Ale myślmy i kombinujmy może niektóre rozwiązania okażą się przełomowe? :-))))))))))))) Link Zgłoś
skeler Re: sprzęty grające 21.03.06, 14:13 z basami jest taki problem, ze pozeraja strasznie duzo pradu z akumulatora - lepiej w to miejsce dac wiecej normalnych glosnikow a efekt bedzie kilkukrotnie lepszy Link Zgłoś
roweroraffi Re: sprzęty grające 21.03.06, 15:49 stegnex napisał: > Nio, nio, ciekawy pomysł z tą stacją radiową... a propos subwoofera... nad tym > też myślałem ale nie da to tego efektu co w blachosmrodzie więc plan ten > zarzuciłem i wolę dokręcić dodatkowe cztery głośniki na boki niż pchać tubę w > środek albo "patelnię" na tył... w przestrzeni zupełnie nie ten efekt co > w "puszcze". Ale myślmy i kombinujmy może niektóre rozwiązania okażą się > przełomowe? Co tu można za przełom mieć. Tylko dawać większej mocy wzmacniacz, więcej (lub większych) głośników i większy akumulator na zmianę ;-) Ewentualne eksperymenty ograniczyć się mogą głównie do lepszego wykorzystania kolumn (optymalna wielkość, wysokość, kształt itp), wyboru odpowiednio głośnego źródła dźwięku i ewentualnie kombinowania z podłączeniem takich cusików jak mikrofony. No i na zwiększaniu wytrzymałości tego na warunki zewnętrzne. Link Zgłoś