alyy 05.07.04, 15:59 www.rynek-kolejowy.pl/foto/040626-1.htm" I jak tu niekochac kolejeczki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alyy Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 05.07.04, 16:00 alyy napisała: > <a href="www.rynek-kolejowy.pl/foto/040626- 1.htm""target="_blank">www.rynek-kolejowy.pl/foto/040626-1.htm"</a> > I jak tu niekochac kolejeczki:) Oczywiście: "nie kochać" rozpędziłam się ze szczęścia:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 05.07.04, 17:32 dzięki za link, ja już od kilku dni molestowałem wkd.com.pl żeby jakieś zdjęcia wrzucili :) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 05.07.04, 18:27 czy ona juz jezdzi?jechalem ostatnio wukadka ale nie zalapalem sie na nowe wagony:( Ale rzeczywiscie jest sliczna, az milo popatrzec:-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak1972 Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 05.07.04, 22:35 No faktycznie śliczna :-) Ja raczej nie jeżdżę wukadką ale chyba z tej okazji aż zapoluję któregoś dnia specjalnie na te wagony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alyy Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 08.07.04, 13:43 W najbliższy weekend udajemy się z kolegą fascynatem kolejeczki na poszukiwania nowych wagoników - może wyśledzimy ją w Grodzisku, przecież musi gdzieś tam stać :) Doniosę o rezultatach wyprawy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
olszanka Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 15.07.04, 14:13 Hej, a kiedy można się załapać na tą cudną kolejke? Bo jak na razie 2 razy dziennie "łapię" tylko stare :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 15.07.04, 14:37 Ja podobnie. Plus dwa tramwaje między Opaczą a Salomeą :-) Czy ona w ogóle jeździ, czy tylko służy do pokazywania dziennikarzom? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 15.07.04, 14:43 Aha - może jeździ, ale jeszcze bez pasażerów (ze strony www.wkd.com.pl): W dniu 30 czerwca 2004r. o godz.8:30 do stacji Grodzisk Mazowiecki Radońska (WKD) dotarł nowoczesny elektryczny pojazd szynowy. Jest to pierwszy od 24 lat elektryczny pociąg, którym mieszkańcy okolicznych miejscowości będą mogli podróżować na trasie linii WKD. Wykonany został przez polską firmę Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding na zamówienie Samorządu Województwa Mazowieckiego z przeznaczeniem dla spółki PKP Warszawska Kolej Dojazdowa. Jest to pojazd niskopodłogowy - przystosowany dla osób niepełnosprawnych oraz przewozu większych bagaży i rowerów. Charakteryzuje się bogatym i nowoczesnym wyposażeniem mi.n. posiada instalację nawiewu z opcją klimatyzacji oraz kamery video rejestrujące obraz w całym składzie z podglądem w kabinie maszynisty. Długość całego składu wynosi 60 m. Pociąg przeznaczony jest do przewozu 500 osób, w tym posiada 150 miejsc siedzących. Od dnia 1 lipca br. nowy pojazd szynowy będzie testowany, poddawany licznym próbom i ekspertyzom technicznym (musi spełniać najsurowsze wymagania i normy bezpieczeństwa). Po spełnieniu wszystkich wymogów pojazd zostanie dopuszczony do ruchu na linii WKD i włączony do rozkładu jazdy pociągów. Przewidywany termin – początek września br. Odpowiedz Link Zgłoś
deesire Re: Zdjęcia nowej kolejeczki 15.07.04, 15:03 No to nie pozostaje nic innego jak czekać do wrzesnia Może kiedyś w końcu uda "się przewieźć" tym cackiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś