Dodaj do ulubionych

Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszkowie ?

30.03.05, 22:38
takie mam pytanie, szczególnie interesuje mnie judo,jujitsu, aikido, ale inne też, chodzi o treningi dla dorosłych a nie kluby szkolne itd, w okolicach pruszkowa też
Jeśli ktoś chodzi/chodził, prosiłbym o opinie o treningach, prowadzących itd.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka www.karate.pruszkow.pl 30.03.05, 22:56
      • cat_s Re: www.karate.pruszkow.pl 30.03.05, 23:51
        Witaj,
        Jakby Ci się chciało dojeżdżać, to coś bardziej ‘eleganckiego’ po sąsiedzku
        zapodają: ul. B. Chrobrego 21, Dom Kultury "Włochy";-)
        www.aikido.az.pl/

Prowadzących nie kojarzę, nowe pokolenia na mistrzów wyrosły. Większych wpadek
        ani złych opinii o tym dojo nie odnotowano ;-)

Pozdrawiam
        cat_s
        • sajborg Re: www.karate.pruszkow.pl 31.03.05, 09:52
          No,rzeczywiście, chętnie zobaczę,dzięki :) kiedyś właśnie aikido trenowałem i szukam czegoś podobnego, jak się okaże, że nie za daleko i rowerem po treningu dałoby sie wrócić do Pruszkowa bez wypruwania sobie flaków (co z moją kondycją łatwe nie będzie) to chyba się zdecyduję :)
          • sajborg Re: www.karate.pruszkow.pl 31.03.05, 12:27
            HMM, chyba trochę za daleko na rower, szkoda, nie wiem jak z pociagami, mozna jakiś miesięczny kupić? miło się jeździ z włoch do pruszkowa o 22? :)
            A ty cat_s chodzisz tam? dojeżdżasz z Pruszkowa?
            • cat_s Re: www.karate.pruszkow.pl 31.03.05, 12:49
              Witaj,
              Cat_s niestety okres swojego szczytu formy fizycznej ma już za sobą;-)
              Ale swojego czasu przez klika sezonów aikido i owszem trenowałem; i bardzo
              sobie chwalę do dzisiaj. Niezwykle elegancka forma 'sztuki walki'. I
              ideologicznie słuszna;-)
              Niestety, wymaga niemal 100% sprawności fizycznej i zdrowia. Statystycznie
              rzecz biorąć znacząco częściej niż w innych sztukach walki ścięgna padają po
              kliku latach, jak kto w treningach umiaru nie zna i zbytnio się forsuje.
              No i - jak wiesz zapewne - niektóre wady wzroku praktycznie z czynnego udziału
              eliminują, gdyż technika części padów pogłębianie się tejże powoduje.
              Ale jeśliś zdrów - to sam wiesz, że aikido swój niepowtarzalny urok ma.
              Szczególnie w porównaniu z karate, którego też troszkę w młodości liznąłem.

Pozdrawiam
              - i jeślibyś się zdecydował - na jakieś relacje oczywiście czekam -
              cat_s
    • vandikia Re: Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszko 31.03.05, 13:02
      hmmm najszybciej nauczysz się jak pospacerujesz ok. 23 prawie w całym
      Pruszkowie. Chętnych do udzielania korepetycji wielu, tyle, że po takim
      treningu możesz poczuć się jakbyc nie był sobą (np zmieniona nieco twarz).

A tak poważnie to w Podkowie Lesnej coś się dzieje, z tego co pamietam są
      zajecia dla doroslych. Ostatnio widzialam joge, ale byly tez rozne sztuki
      walki. A nazywa sie to jakis tam osrodek kultury i jest niedaleko kolejki.
      • cat_s Re: Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszko 31.03.05, 13:27
        Witam,

vandikia napisała:
        > jak pospacerujesz ok. 23 prawie w całym Pruszkowie.

Zgłaszam poprawkę: ok. 23.00 na Gąsinie - w niektórych okolicach przynajmniej -
        przeważnie pusto (odpukać). Najwyraźnie brygady silnorękich mocniejszych wrażeń
        na "właściwej stronie" poszukują.

Pozdrawiam
        cat_s
      • sajborg Re: Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszko 01.04.05, 02:00
        vandikia napisała:

> hmmm najszybciej nauczysz się jak pospacerujesz ok. 23 prawie w całym
        > Pruszkowie.

Pewnie tak, ale nie demonizujcie, chyba nie całym, przez rok chyba notorycznie, bo prawie codziennie chodziłem przez pół Pruszkowa,(może to lepsze pół :)) od osiedla Staszica do WKD na ostatnią kolejkę do Warszawy i nic niemiłego mnie nie spotkało
        Poza tym to szczerze mówiąc, nie zależy mi zbytnio na nauce bicia się, po prostu zawsze lubiłem te loty w aikido :) miło ma sie kręgosłup rozmasowany po treningu :)co by mi sie teraz przydało po dniach spędzonych przy kompie
        W Podkowie? też daleko, chyba do Warszawy bliżej :) a tam już jest wybór wiekszy :) ale miło że blisko kolejki, dzieki za wiadomość
    • vandikia Re: Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszko 31.03.05, 14:13
      a Gąsin to jeszcze Polska?

:)

żarty, a to dobrze nawet, chociaz w tak pustym miejscu to moze duchy jakie
      straszą ;)
      • cat_s Re: Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszko 31.03.05, 15:11
        Gąsin to jak najbardziej Polska jeszcze, bo po polsku tubylcy wszak mówią ;-)
        Choć niecodziennej składni czasami używają a i sporo idiomów lokalnych usłyszeć
        można. Idiomy te głównie słowo na "K" się zaczynające w sobie zawierają, więc
        inteligentny słuchacz z porozumieniem kłopotów nie ma.
        • cat_s Re: Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszko 31.03.05, 15:15
          ... a o duchach usłyszeć coś trudno, bo porządny Gąsiniak(?) po zmroku w domu
          się barykaduje;-) Czyli większość miejscowych 'duchów' chyba w dresach po
          prostu straszy. Nawet w biały dzień ;-)

Pozdrawiam
          cat_s
    • stary.prochazka Wodniacy w Pruszkowie 02.04.05, 13:09
      a ja właśnie coś takiego znalazłem:
      Pruszkowski Klub Wodniaków PTTK "Cirrus"

www.cirrus.org.pl/
      • sajborg Re: Wodniacy w Pruszkowie 03.04.05, 11:19
        No nieźle, szkoda że nie mozna sobie u nich poćwiczyć 2,3 razy w tygodniu :)
    • andrzej_kmm Re: Jakie sztuki walki i kluby sportowe w pruszko 02.08.16, 13:21
      Jeżeli interesujesz się obronnymi systemami walki zapraszam na treningi krav maga (będącej połączeniem boksu, jiu jitsu, muay thai,zapasów i innych). Ponadto możliwość uczestnictwa w treningach sąsiednich sekcji bez dopłat, liczne szkolenia specjalne oraz wyjazdy na obozy treningowe. Szczegóły na www.kravmaga.mazowsze.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka