Dodaj do ulubionych

Remont Prusa

25.07.06, 09:39
Chyba się właśnie zaczął. W każdym razie czerwona kostka bauma czerwieni się
już na paletach..już z kilometra odległości się czerwieni...

Cudownie będzie wyglądać na tle soczystej zieleni parku. Gratulacje
dla "miejskiego architekta", kimkolwiek jest. Inspiracją była zapewne flaga
Białorusi....
Obserwuj wątek
    • mike_007 Re: Remont Prusa 26.07.06, 13:47
      Remont zaczął się z takim "impetem" że jeszcze może skończą prze terminem :)))
    • katspo Re: Remont Prusa 28.07.06, 10:54
      I jak Wam się podoba remont? Nie mam pojęcia po co zdejmuję tę kostkę? Będą
      robic ścieżkę rowerową? Zrobili objazd tylko jeszcze mogli by poprawic
      sygnalizację żeby przejeżdzało więcej niż cztery samochody.
      • magister11 Re: Remont Prusa 28.07.06, 11:03
        To będzie tam ściezka rowerowa? Pierwsze słyszę. A w sumie powinna być.
        • katspo Re: Remont Prusa 28.07.06, 11:43
          Ta ścieżka rowerowa to mój domysł, bo po co zrywac kostkę skoro leży tam
          niedługo. Albo tę kostkę przeniosą na drugą stronę, a tutaj ułożą tą obskurną
          betonową, ale będzie to wyglądało tragicznie.
    • ameljajulia Re: Remont Prusa 28.07.06, 18:45
      W autobusach TESCO jest taka kartka
      "Z POWODU REMONTU ULICY PRUSA AUTOBUSY LINII TESCO PRUSZKÓW MAJĄ PRZENIESIONY
      PRZYSTANEK PRZY ZURCIE PRZENIESIONY PRZYSTANEK ZNAJDUJĘ SIĘ PRZY MACDONALDZIE".

----------------
      • magister11 Re: Remont Prusa 23.08.06, 10:50
        Patrzyłem ostatnio i zadnej ścieżki rowerowej nie widziałem. Chodnik nadal
        bedzie dość wąski, co może oznaczać, że tłumy walące na imprezy, mecze i inne
        spendy nie będą mogły się pomieścić na chodniku i będą tratować zieleń.
        Oczywiście dużo miejsc postojowych (Pruszków zmienia się w jeden wielki parking
        dla samochodów).

Plusy: duże ładne zatoki dla autobusów (siedemsetek - mam nadzieję ;-) ; dość
        ładnie i estetycznie to wszystko wygląda (na razie).

Mam nadzieję, że zrobią tez jakieś fajne oświetlenie...
        • katspo Re: Remont Prusa 23.08.06, 12:52
          W pełni popieram spostrzeżenia. A tak w ogóle to kiedy ma byc koniec tego
          remontu?
          • magister11 Re: Remont Prusa 23.08.06, 15:05
            Do 30 września, bodajże..
            • czarek_29 Re: Remont Prusa 23.08.06, 17:31
              Żadnej sciezki rowerowej tam nie bedzie. Jest tylko robiony parking pod
              budynkiem p. Jaworskiej. Tylko pytanie po co?? Przeciez on juz tam byl??
              • atom12 Re: Remont Prusa 25.08.06, 21:36
                Parking przed budynkiem p.Jaworskiej był nielegalny, po prostu parkowało się na
                chodniku (parenaście metrów wcześniej był znak zakazu postoju). Można to było
                zauważyć po cholernie wysokim krawężniku. Teraz są wyznaczone miejsca i
                wjeżdżać się będzie równo z asfaltu.
    • katspo Re: Remont Prusa 25.08.06, 09:00
      Mam nadzieję że już w poniedziałek wznowią ruch na Prusa.
      • park_anielin Re: Remont Prusa 25.08.06, 16:30
        Prusa na odcinku Kościuszki-Zimińskiej jest otwarta. Obecnie zamknięto odcinek między Kraszewskiego i Kościuszki.
        • mike_007 Re: Remont Prusa 26.08.06, 10:18
          A jestem ciekaw czy z zatoki autobusowej (tej w której zatrzymują się autobusy jadące z Warszawy) usunięto słup? Wczoraj rano jeszcze tam był.
          • gregory83 Re: Remont Prusa 26.08.06, 13:50
            Podobno w czasie remontu Prusa miało być wymienione także oświetlenie ulicy.
            Chyba jednak już nie starczyło pieniędzy. Odnośnie samej ulicy to asfalt
            nie "przeżyje" pierwszej zimy, ponieważ był kładziony po połowie tzn. raz lewa
            strona raz prawa, a nie jednolicie. Ogólnie rzecz biorąc to kolejne pieniądze
            wyżucone w błoto, bo po roku napewno trzeba będzie poprawiać nawierzchnię
            • mike_007 Re: Remont Prusa 26.08.06, 14:04
              Wg. mnie to że asfalt był kładziony po połowie nie powinno spwodować aż tak wielkich zniszczeń (o ile robota ta była wykonana solidnie).

Weźmy np. droge wojewódzką nr 720, a dokładniej odcinek od Otrębus do Nadarzyna. Pamiętam jak tuż przed mrozami zdzierali z niej asfalt, a później wylewali nowy i posuwając sie tak do przodu, tego samego dnia co chwile oddawali do użytku odcinek który już "wystygł". Jeśli choć raz w tym roku jechałeś odcinkiem o którym ja mówie, to pewnie zauważyłes że nie ma w nim żadnych ubytków, a był kładziony po połowie i do tego jaką zimę musiał przetrzymać.
            • magister11 Re: Remont Prusa 26.08.06, 14:48
              > Podobno w czasie remontu Prusa miało być wymienione także oświetlenie ulicy.
              > Chyba jednak już nie starczyło pieniędzy.

Lepiej, żeby starczyło....
              • mike_007 Re: Remont Prusa 28.08.06, 11:51
                Najważniejsze żeby naprawili nawierzchnie drogi i chodniki. A na oddanym do użytku odcinku od Sygietyńskiej do Kościuszki brakuje ostatniej warstwy asfaltu, tzw. ścieralnej.
                • magister11 Re: Remont Prusa 28.08.06, 11:55
                  Dobre oświetlenie jest równie ważne. Przez większą część roku ludzie wracający
                  samochodami z pracy przejeżdżają tamtędy gdy jest już zmrok.

Poza tym nie jesteśmy wsią jakąś, tylko miastem, a to jest główna ulica.
                  • gregory83 Re: Remont Prusa 28.08.06, 14:16
                    Poza tym rozpisany przez miasto przetarg zakładał również wymianę oświetlenia.
                    Dlatego teraz raczej nie można się z tego wycofać, przecież na ten cel zostały
                    przekazane konkretne pieniądze. Ale skoro został już ułożony chodnik, stare
                    latarnie stoją to chyba już raczej nie doczekamy się nowego oświetlenia.
                    • magister11 Re: Remont Prusa 28.08.06, 14:36
                      Ale skoro został już ułożony chodnik, stare
                      > latarnie stoją to chyba już raczej nie doczekamy się nowego oświetlenia.

Wolne żarty!

A poza tym, chodnik jest tak wąski, że instalowanie latarni "na nim" byłby bez
                      sensu. Pewnie zrobią je obok.
                      • wfe416n Re: Remont Prusa 28.08.06, 15:13
                        a macie na uwadze że słupy przy ul.B.Prusa to historia Pruszkowa. Są to stalowe słupy ( kratownica ), myślę że ich odnowienie i zamontowanie stylowych lamp jest lepszym rozwiązaniem.
                        • magister11 Re: Remont Prusa 28.08.06, 15:17
                          Nie wiedziałem i pewnie nie zwróciłbym na to uwagi, ale jeśli to zabytek, to
                          może konserwator wojewódzki interweniował w tej sprawie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka