jahanka2 12.05.09, 15:07 Gdzie robicie? A może wolicie korzystać z realów, lidlów, bo ja tych nie cierpię;) Polecicie coś, gdzie można zakupy na obiad i nie tylko zrobić w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alabama8 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 12.05.09, 15:11 Reala to w Pruszkowie chiba ni ma ;-) Mamy Careffoura Express - tanio, swojsko, przaśnie ale blisko. Jest Biedronka - wbrew pozorom można stołować się w Biedronce i przeżyć. Jest exkluzywna Alma - szmery bajery, drogo niestety ale specjały naprawdę wyrafinowane. Jest Dragon - coś pomiędzy Carrefourem a Almą - droższy ale też kusi wielością wyboru. Jest Lidl - każdy wie co to, opłaca się tam kupować tylko papier toaletowy. A obiad w jednym miejscu? Hmmm - polecam fasolkę szparagową z masłem. Tanio, szybko i ingredienty kupisz na każdym bazarze. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 12.05.09, 16:04 Skoro do lidla opłaca się chodzić tylko po parier toaletowy to po liczbie klientów mogę sądzić, że muszą mieć własną fabrykę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vglodz Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 17:10 alabama8 napisała: > Jest Lidl - każdy wie co to, opłaca się tam kupować tylko papier > toaletowy. Wierzysz w to co piszesz, czy to tylko poza? Z moich obserwacji 3 sklepów (w drodze do i z Warszawy - 2 w Pruszkowie, jeden w Ursusie) wynika, że stoi przed Lidlami coraz więcej samochodów i co najważniejsze - nie są to tylko rozwalające się rzęchy, ale pojazdy nawet za sto kilkadziesiąt tysięcy). Czyżby ich właściciele mieli nadzwyczajne zapotrzebowanie tylko na papier toaletowy? Moja ocena: kupować można wszędzie. Sklep nie nobilituje klienta, co najwyżej podnosi mu samoocenę (oczywiscie za odpowiednią cenę). A opłaca kupować się różne rzeczy w różnych sklepach. Ale tu już wchodzimy w szczegóły, które znalazły się w postach poniżej... Odpowiedz Link Zgłoś
kajetana_kinga Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 30.05.09, 21:35 Nie zgodzę się z Tobą jeśli chodzi o Almę i Lidla. Alma nie jest droga jeśli chodzi o zakup tych rzeczy które jest na co dzień, ale z założenia są to delikatesy - i mnie to cieszy, że można tam dostać specjały które tanie nie są. w Lidlu kupuję żywność i ani razu się tam nie otrułam - także bez przesady. Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
lunia0 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 12.05.09, 16:33 Ja bym nie skreślała Lidla, bo np. rewelacyjne są słodycze...nie wszystkie oczywiście ale lepszych rurek w czekoladzie nigdzie nie kupiłam, pozatym polecam cienkie frytki, wielka paka a cena duuużo mniejsza od Aviko czy reszty...co do zakupów to trzeba polatać po każdym, no i zachaczyć o nasz cudowny targ:) Odpowiedz Link Zgłoś
marti78nez Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 12.05.09, 17:11 ...a ja Almy bo niektóre artkuły są naprawdę tańsze niż w sklepach osiedlowych ( i nie myślę o eksluzywnych artykułach) ,tylko trzeba poznać ceny ,poznać sklep. Ja też najlepiej wolę osiedlowe na pewno warzywa ,owoce rzadko kupuje w markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lupota Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 12.05.09, 19:30 W Almie naciąłem się kilka razy na przeterminowane produkty na półce. I 3 razy kupiłem popsute produkty. Ten sklep ma słabe obroty i towar tam długo lezy. Carrefure to dal mnie badziew jest. Zwłaszcza ten ich ekspres . Natomiast bardzo lubię Lidla . Ich wędliny i nabiał sa super. Polecam żółte sery !!! Poza tym fajne promocje kuchni z całego świata. Mają też duży wybór mrożonek i zawsze świeży towar. Jedyne co mozna im zarzucić to słabe warzywa i owoce ale od tego jest bazerek. Lubie tez u nich kupować fajne rzeczy do kuchni z wyposażenia. A teraz mamy na balkonie truskawki z Lidla - kupiłem sadzonki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
madducha Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 12.05.09, 21:08 a ja almę polecam, choć mam zastrzeżenia co do obsługi. ale mają bogaty wybór towarów, rewelacyjne wędliny i w porządku ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
mi-tu Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 17.05.09, 21:48 co do rewelacyjnych wędlin....stałam kiedyś, przed świętami, po mięso w kolejce sięgającej lady wędliniarskiej z zapasami jeszcze w folii.Z nudów obejrzałam sobie terminy przydatności na naklejkach.... z 4 paczek 3 były już przeterminowane, a jednej mijał właśnie tego dnia termin ważności.Naprawdę myślicie, że to wyrzucili???????? Zresztą wszystkim wydaje się, że wędlinki są prosto z "masarni", a oni, poza jakimiś wymysłami, maja takie same jak wszędzie, paczkowane, które później otwierają, nasmarują jakimś g...nem dla wyglądu, przypną odpowiednio wysoką cenę, bo w końcu to ekskluzywny sklep i ......do klienta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pestki1 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 17.05.09, 22:16 Zgadzam się z Tobą, ale nie wszędzie tak jest. To nie tylko widać po mięsach i wędlinach, ale również czuć różnicę w smaku i zapachu... Trzeba znaleźć po prostu swój stały dobry punkt... Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 10:00 Dokonując zakupów artykułów spożywczych należy kierować się jedną zasadą - lecieć tam gdzie jest duży obrót, a towary nie leżą na półkach tygodniami. Dlatego mięso i wędliny tylko u "Sasankowej", owoce na bazarze, słodycze ... no migdały w czekoladzie tylko w Carrefurze! Znowu Dragon kusi olbrzymim wyborem chrupków kukurydzianych. Wyobrażacie sobie że kiedyś mój syn dokonał zakupu zapasu przeróżnych chrupków kukurydzianych za kwotę bliską 50 zł! Bo takie i siakie, a kolo alergik więc innych słodkości raczej nie konsumuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marti78nez Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 10:03 alabama8 sasankowa gdzie to ?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 12:04 Sasankowa (bo tak ten sklepik nazywała sąsiadka) to na ul. Powstańców, w ciągu Carrefour -> Rowery -> Herbapol -> prywatna posesja -> Mięsny (Sasankowa). Zaraz obok baru kebabowego BABA JAGA. Mięsa i wędliny im szybko schodzą, tak że czasem jak zawitam po południu to już kury nie uświadczę, tylko resztki indyczych szyjek (fuj). Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 13:36 alabama8 napisała: > Sasankowa (bo tak ten sklepik nazywała sąsiadka) to na ul. > Powstańców, od nazwiska właścicielki, pierwszy i "oryginalny" sklepik ( drawniana zielona budka w której mieściła się tylko właścicielka, dość gruba i jeden kupujący plus trochę warzyw, dziwne słodycze i niezapomniana "oranżada" ) "U Sasankowej" był na przeciwko wylotu ul. Obrońców Pokoju po drugiej stronie Powstańców ( obecenie w tm miejscu jest skrzyżowanie ). Był też sklep "U cyganki" a gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
hotl Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 13:21 Na Kopernika jest dobry sklep spożywczy obok dawnego PEWEXU oraz nowy sklep otwarty w apartamentowcu na Bolesława Prusa obok Sushi4You. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak133 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 13:38 Popieram jednego z przedmówców - w Almie niektóre rzeczy są tańsze niż w wielu małych sklepikach (w których także lubię kupować). Wybór jest ogromny, niestety część osób tam pracujących najprawdopodoniej nie potrafi mówić w żandym ludzkim języku (oceniając po twarzy, jest to prawie pewne): zero odpowiedzi na "dzień dobry," "do widzenia," "dziękuję". Nie dotyczy to w żadnym razie całej obsługi, lecz są tam takie "kwiatki". Panowie menedżerowie, zróbcie coś, żeby obsługa pasowała do klasy do jakiej Wasz sklep aspiruje! Odpowiedz Link Zgłoś
ollele Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 13.05.09, 13:40 carrefour zdecydowanie NIE! ceny przy kasie przeważnie wyższe niżna półkach przeważnie. i obsługa chamowata, cyt. jak się nie podoba to możesz nie kupować? cena taka jak przy kasie a nie na półce. i oczy w siną dal a w buzi przeżywany cukierek czy co innego. po stokroć wolę almę, nawet jak mam więcej zapłacić, ale w kulturze i przyzwoitości. do lidla też jeżdżę, i na promocje do tesco-głównie po jedzenie dla dzieci małych; kaszki, słoiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ladykiller1990 A może w necie? 13.05.09, 14:44 Próbowaliście kupować w spożywkę Internecie? Ja kupowałem i byłem zadowolony. Nie trzeba dojeżdżać do sklepu, dostawa przy zamówieniu za ok. 100 - 150 złotych, gratis, pod drzwi. Nie trzeba nosić ciężkich zakupów i, co najważniejsze dla mnie, stać w kolejnkach. Zdziwiłem się bo oprócz wody, mleka w kartonie, soków, konserw i innych pakowanych produktów można w internecie kupić też świeże owoce i np. pieczywo. Kupiem na sprobowanie chleb i kilo jabłek w sklepie a.pl i dało się to nawet zjeść. Polecam ten sposób kupowania. Ceny nieco większe, ale szkoda czasu na jeżdżanie do marketów. Odpowiedz Link Zgłoś
eevita co to jest Dragon? 13.05.09, 16:15 Często słyszę o tym sklepie, ale jakos go jeszcze nie zlokalizowałam. Kiedys kupowałam w Almie, ale po dwóch wpadkach: splesniałym pasztecie i oslizłych pierogach ze skwasniałym serem w środku, przestałam. Natomiast lubię kupować mieso i wedliny w ciagu sklepów na Wojska Polskiego, a warzywa na straganach, koło dworca, na Kosciuszki albo na Manhattanie. Odpowiedz Link Zgłoś
vglodz Re: co to jest Dragon? 13.05.09, 16:56 eevita napisała: > Często słyszę o tym sklepie, ale jakos go jeszcze nie zlokalizowałam. Sklep jest przy Al. WP, tuż przed bocznicą kolejową, jadąc od centrum jakieś 150-200 m przed Lidlem (no i oczywiście po przeciwnej stronie ulicy niż Lidl i trochę "odsunięty" od ulicy). Blisko: banki PKO BP, ING-Śląski, drobne sklepiki, w tym z drewnem, rybami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lupota Re: co to jest Dragon? 13.05.09, 17:10 Dla mnie szczytem w Almie było jak mi sprzedali stare ciasto ( makowiec z brzoskwinią czy jakoś tak ) . Nie dość że kosztuje ok 30 zł/ kg to nie dało się tego jeść.... Było wyschnięte zupełnie . Ale 2 paczek łososia co miał jeszcze date ważności jeszcze ze 2 tygodnie a po otwarciu walił smrodem strasznie im nie darowałem. Otwarty zaniosłem im do sklepu że aż sami uciekali ;-) I kase mi oddali bez gadania . Dobrze że otworzyłem go zaraz po powrocie do domu bo by im się upiekło... Natomiast odkryłem że lepsza Alma jest w centrum Skorosze. Widać mają tam więcej klientów i wieksze obroty . Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Internetowy Leclerc 14.05.09, 10:49 Dla wyjątkowo leniwych, chorych, z małymi dziećmi czy chwilowo mało mobilnych jest jeszcze internetowy Leclerc. Korzystałam z ich usług kilka lat temu i przywozili spożywkę do Pruszkowa. I dwa pomidorki, i kilo jabłek, soki, wędliny, mydło i powidło. Pamiętam jednak że mrożonki można było zamawiać tylko zimą. Wprawdzie wożą je w minilodóweczkach turystycznych, ale latem w korku faktycznie mogą się rozmrozić. www.hipernet24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szalona.manuela Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 14.05.09, 12:07 dla zmotoryzowanych i pracujących w Warszawie polecam delikatesy EMMA, w stronę Pruszkowa tuz przed skrętem na Ursus - przy trasie.. wszystko rewelacyjne i wszystko polecam, tylko ceny wysokie :/ z Pruszkowa - Dragon - towary OK, ale ceny wysokie bardzo i oszustwa na kasie drób w sklepiku za Dragonem (jakby na tyłach), zawsze świeże i dobre, a mięso typu wieprzowina u Ratyńskich - przed Dragonem obok kwiaciarni z garbusem przed drzwiami Lidl - dobre wina, dobre wędliny(!!!) paczkowane - nie wierzylam dopóki jeden pan dyrektor, ktory jest maniakiem jesli chodzi o dobre produkty mi nie polecil. Poza tym Kadarka macedońska - pycha do obiadu, kupuję tam tez świeże ciasto na pizzę (zwinięte w rulonie jak francuskie), są niezłe sery paczkowane i przede wszystkim stosunek ceny do jakości jest bardzo OK Co do win z Lidla jeszcze anegdotka.. jeden rasowy Wloch, ok 65letni, ktory co roku przyjezdza do Polski na wakacje mowil, ze wina kupuje tylko i wylacznie w Lidlu i naprawde duzo osob je poleca. Alma pruszkowska - jak dla mnie zbyt mało klientow, zeby wszystko bylo swiezutkie i za wysokie ceny (to już wolę Dragona z podobnymi cenami, gdzie klientow dziennie chyba ze 2000 sie przewija) Ryby - znowu obok Dragona, ale z racji miejsca zamieszkania najlepiej znam tamte sklepy, obsluga bardzo sympatyczna, sklep z tradycją, od lat mający dobre, swieze ryby - warto pytac kiedy są dostawy, np sandacz bywa w czwartki :) Odpowiedz Link Zgłoś
pestki1 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 14.05.09, 15:04 A JA LUBIĘ DRAGONA :) NIE JEST NAJTANSZY ALE KAZDY MOZE WYROBIC SOBIE KARTE STALEGO KLIENTA (3% ZNIZKI WIEC ZAWSZE JAKIS GROSZ ZOSTANIE). A JESLI KTOS MA BLISKO TAK JAK JA TO NIE MA SIE NAD CZYM ZASTANAWIAC. NO I POLECAM SKLEP W PAWILONACH NA PARTERZE PRZY WOJSKA POLSKIEGO. PO TEJ SAMEJ STRONIE CO MC DONALD'S IDAC W STRONE OS.STASZICA. SKLEP NIBY MIESNY (ZAWSZE SWIEZE PYSZNE MIESO), ALE KUPISZ TEZ NABIAL, PIECZYWO, NAPOJE, MAKARON...POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 14.05.09, 15:38 Bardzo nas to cieszy, tylko jeszcze wyłącz tego pie_______o Capsa. Odpowiedz Link Zgłoś
pestki1 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 14.05.09, 15:59 ooo co za kultura! ledwo zdążyłam się "odezwać" a tu proszę, jak miło... Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 14.05.09, 16:17 > ooo co za kultura! ledwo zdążyłam się "odezwać" a tu proszę, jak > miło... no więc właśnie nie odezwałaś się tylko wrzeszczysz. I nie ledwo, bo dopiero za trzecim postem nie wytrzymałem. Naprawdę nie wiesz, że używanie Capslocka jest niemile widziane na forach? Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 15.05.09, 08:21 Zwierzu.alpuhary, odpuść pestce1, widać świeżynka i dopiero sie zaznajamia z savoir- vivrem (czy tam sawułarwiwrem). Wystarczyło pouczyć, a ty jak rasowy kanar od razu wystawiasz mandat. Ja tam jestem ciekawa dlaczego pestka1 pisze capslokiem. Pracuje jako teller w BM? Odpowiedz Link Zgłoś
pestki1 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 15.05.09, 13:17 Bardzo dziekuję za wstawiennictwo - choć niepotrzebne, to jednak miło... Nie ma w moim CapsLocku żadnej ukrytej ideologii - po prostu pisałam wcześniej maila i nie zmieniłam... A jak słusznie zauważono - jestem świeżynką w temacie forum i nie zwróciłam uwagi, że jako jedyna pisałam dużymi literami... Co do informacji o tym, że targ zaprasza również w soboty, ja też nie wiedziałam... To zmienia postać rzeczy i ja też chyba jutro się skuszę... Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkowianka na Wyględówku fatalnie 14.05.09, 15:43 Z zakupami jest fatalnie, szczególnie na Wyględówku. Jest kilka sklepików-bud ze sprzedawczyniami za ladą. Brak samoobsługowego typu Marcpol. Nie można pomacać. Tego mi brakuje na Wyględówku - sklepu z koszykami :( Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka.5 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 14.05.09, 23:20 Ja uwielbiam bazarek na Komorowkiej - duży wybór. Czynny jednak tylko we wtorki i piatki. Przydałaby się także sobota- dla pracujących byłaby znaczna wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 15.05.09, 08:33 Przecież cały czas trabią przez megafon-w piątki i wtorki, że nas zapraszają również w soboty! Tylko ,że ludziska sie jeszcze nie przyzwycaili i jakos mało tych straganów, ale i kupującao- zglądających tez lichutko! Może z czasem sie rozkręci!Wskocz w te sobote to się przekonasz! Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 15.05.09, 13:38 Bazar na Komorowskiej to jest ten taki bazarek na tyłach Manhattanu? Tego dużego Manhattanu? Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 15.05.09, 13:48 alabama8 napisała: > Bazar na Komorowskiej to jest ten taki bazarek na tyłach Manhattanu? Tak, ten. Bazarek, a właściwie nasz miejski targ, z targowymi zasadami - czynny w dni targowe (wtorek/piątek) w godzinach targowych (jeśli w ciągu dnia pracujesz, to nic nie kupisz, chyba że skoczysz na targ PRZED wyjściem do pracy). Sobota - niby od niedawna też czynny, ale targowi sprzedawcy w sobotę są pewnie gdzie indziej (np. na Żbikowie - tam targ chyba środa/sobota) i nie sądzę, żeby się mieli przenieść. Przenieśliby się jeśli na Komorowskiej byłoby więcej klientów, ale tych nie będzie jeśli się nie przeniosą, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulka.5 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 15.05.09, 17:34 W sobote to tam prawie nie ma handlujacych, więc do czego klienci mają przychodzić? Gdyby było w miescie jedno targowisko, to handlujacy byliby tam codziennie i automatycznie klienci. Handlujacy dostosowali się zapewne do zwyczai i jeżdżą po kilku bazarkach wg. ustalonych dni targowych. Odpowiedz Link Zgłoś
izko Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 17.05.09, 17:59 Byłam w tą sobotę na bazarku przy Komorowskiej i ostrzegam, kupiłam mięso z indyka, które na następny dzień musiałam wyrzucić bo śmierdziało na odległość, a za kapustę, kilogram ziemniaków i pół kilo marchwi zapłaciłam 7,70 i dopiero w domu się skapnęłam że coś mi za dużo policzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
ela7418 Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 21.05.09, 19:43 dużo nie dużo młoda kapusta za kilo kosztuje 3 zł marchewka za kilo 2,5 ziemniaki zależy młode 5 zł a stare 1,50 to w sam raz jeszcze można powiedzieć ze mało haha Odpowiedz Link Zgłoś
skoczpruszkow Re: Zakupy spożywcze w pruszkowie? 11.01.25, 04:22 Robię i dostarczam zakupy na telefon, z małych sklepów i z aptek 690 253 219 Odpowiedz Link Zgłoś