Dodaj do ulubionych

50% frekwencja

05.06.11, 21:09
Uczęszczam do szkołu w trybie zaocznym,jest to Liceum dla dorosłych.Mam problem,ponieważ nie zostałam dopuszczona z języka obcego do egzamnu z powodu małej frekwencji.Nowa ustawa mówi o czyms takim,ale nie wiem jak jest z tym tak faktycznie.Chodzi mi o to jak rozumiec ten nowy przepis,czy frekwencja 50% z całości czy z każdego przedmiotu indywidualnie.Oglądam różne stronki i z tego co rozumiem to chodzi o 50% frekwencę z całości a nie z każdego przedmiotu jednak nauczyciele i dyrektorka mówią w mojej szkole co innego.Bede miała zawalony semestr z powodu jednego przedmiotu,bardzo prosze osoby wiedzące cos na ten temat o radę,z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • morekac Re: 50% frekwencja 07.06.11, 22:47
      Z danego przedmiotu.
      • puenta7 Re: 50% frekwencja 28.06.11, 21:04
        Jeśli nie ma Ciebie więcej niż 50% lekcji z jakiegoś przedmiotu, to jesteś nieklasyfikowana, nie jest się nieklasyfikowanym z semestru, tylko z jakiegoś przedmiotu, więc liczą ile Ciebie nie ma na jakimś przedmiocie. Musisz czytać ze zrozumieniem, ja rozumiem, że jesteś w zaocznym liceum i powinno się wymagać mniej od takich ludzi jak Ty niż od takich po zwykłym liceum, ale jak nie nauczysz się czytać ze zrozumieniem, to będziesz mieć problemy w życiu. W tej sprawie o którą pytasz chodzi o wyliczenie frekwencji na danym przedmiocie i dyrektorka Twojej szkoły ma rację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka