plm73 18.03.05, 11:08 wczoraj już drugi raz ją wymieniłem, na szczęście na gwarancji. Wychodzi mi, że po roku eksploatacji instalacji gazowej nalezy wymienić centralę wtrysków - koszt 1600 lub 2500 zł. Czy to przez gaz?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plm73 Re: Gaz a centrala wtrysków w PUNTO II 30.03.05, 08:29 Kurcze nikt mi nie pomoże w moim problemie?? Odpowiedz Link
kocuper Re: Gaz a centrala wtrysków w PUNTO II 31.03.05, 10:59 Mało prowdopodobne, ażeby instalacja gazowa robiła tekie numery. Nie masz szcęścia do tego modelu. A co mówi serwis na ten temat? Odpowiedz Link
plm73 Re: Gaz a centrala wtrysków w PUNTO II 01.04.05, 08:16 Tłumaczą nieoficjalnie że centrala wtrysków nie jest dostosowana do gazu, gaz zakładałem w serwisie firmy tartarini (czy jakoś tak: podobno specjalnie skostruowanej do PUNTO). Jeżdżąc na gazie z centrali nie korzystam i powinienem więcej jeździć na gazie. Odpowiedz Link
kocuper Re: Gaz a centrala wtrysków w PUNTO II 01.04.05, 19:39 Centrala nie może byc wyłączona, za dużo urządzeń jest podłączonych. Do oszukania centrali stosuje się emulatory. Prowdopodobnie coś jest skopane na styku obu centralem gazowej i benzynowej. Możę serwis od gazu spaprał coś podłączając instalacje gazową - zasilanie. Odpowiedz Link