Dodaj do ulubionych

Tankowanie gazu

13.01.07, 22:56
Mój zbiornik ma pojemnośc 33 l, a stopień jego wypełniania wynosi 80 % (tj.
ok. 26 l). Czy możliwe jest zatankowanie nieco ponad 33 l?
Czy jest coś nie tak ze zbiornikiem czy po prostu oszukano mnie na stacji?
Obserwuj wątek
    • raferi Re: Tankowanie gazu 14.01.07, 10:09
      Jeśli zatankowałeś 33l, to na bank jest niesprawny wielozawór.Musi się tankować
      80% pojemności zbiornika.
      • kierpcyk Re: Tankowanie gazu 16.01.07, 10:13
        Na stacji powiedzieli mi, że nie koniecznie zepsuł się wielozawór... Mówili, że
        on czasem "nie odbija"... Czy to prawda?
        • raferi Re: Tankowanie gazu 17.01.07, 18:58
          Dobrze,że tankującym odbija...
          Podjedź do serwisu, bo nie jest to normalne działanie wielozaworu; on MUSI
          odbijać i wpuszczać 80% pojemności zbiornika.
      • pchelka_81 Re: Tankowanie gazu 20.01.07, 17:18
        W moim opelku tak było zaraz po założeniu instalacji. Od tamtego dnia klnę firmę
        w której zdecydowałam się założyć gaz do samochodu. Nie dość ze dopiero po 4
        podejściu udało im się naprawić usterkę - czyli właśnie wielozawór, to po każdej
        wizycie u nich z samochodem coś było nie tak. Albo rozregulowali obroty, których
        nie potrafili ustawić poprawnie z powrotem, albo samochód nie jeździł na
        benzynie, albo zaczął gasnąć na lewoskrętach na gazie. Dosłownie porażka.

Odradzam tę firmę wszystkim: ul. Przemysłowa (nie podam nazwy firmy) w Płocku
        • raferi Re: Tankowanie gazu 22.01.07, 07:07
          pchelka_81: ...bo tak mnie skręca z ciekawości: uporałaś się z wyciem, gdzieś
          spod spodu...? Już o tym nie napisałaś?
    • raks5 Re: Tankowanie gazu 13.02.07, 20:24
      jeśli zdarzyło sie to raz, to nic wielkiego się nie stało. Na przykład ciśnienie
      na stacji było niskie, przy tym coś sie akurat przyblokowało.
      Jeśli problem sie powtórzy, jedź do serwisu.

A jeśli tylko czasem, to raczej zachęcam, żeby wyjeździć trochę gazu przed
      pozostawieniem samochodu na słońcu.

Sam jak miałem zbyt małą moim zdaniem butlę, ustawiłem sobie tankowanie do
      pełna. Tylko pamiętałem, żeby do pełna tankować tylko przed trasą, żeby zbyt
      dużo gazu zbyt długo nie było w zbiorniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka