Dodaj do ulubionych

Spowiedź!

02.02.07, 11:31
Witam serdecznie wszystkie Mamy.
Pomyślałam sobie, że dobrze mi zrobi napisanie tego postu i być może przynesie trochę ulgi. Jestem mamą dwóch wspaniałych chłopaków ( 4 i 2 latka), mam kochanego męża, który mnie wspiera i bardzo kocha. Sielanka, prawda? Niestety, nie do końca :o( Coraz bardziej dobija mnie moja sytuacja zawodowa, a własciwie jej brak. Jestem już strasznie zmęczona zajmowaniem się dzieći i domem. Zarobkowo pracuje tylko mąż i niestety jest bardzo, bardzo ciężko. Tak ciężko, że stałam się mistrzynią świata w przygotowywaniu obiadów za kilka zł. Nasze potrzeby zepchnęliśmy w kąt a staramy się żeby chłopcom niczego nie bakowało. Tylko nie myślcie proszę, że nie staram się zmienić naszej szytuacji. Szukam pracy, chodze na rozmowy, zarejestrowałam się w UP i nic. Ucze się angielskiego przez internet, po długiej przerwie zaczęłam prowadzić samochód, naprawdę się staram!Ciekawa tylko jestem na ile starczy
mi jeszcze sił i entuzjazmu? Skończyłam studia po drodze zaczęłam doktorat i pojawiły się dzieci. Tylko ja naprawdę nie dam rady już tak żyć. Chcę do ludzi!!!
W całej tej sytuacji straszne jest również to, że nie mogę liczyć na wsparcie i zrozumienie ze strony rodziców. Tata uważa, że kobieta (matka) powina zajmować się dziećmi i tylko tym. Przestałam już opowiadać im co się dzieje naszym domu, bo to i tak do nich nie dociera. Uff, mam nadzieję, że Was nie zamęczyłam moimi problemami. Dalej będę się starać zrobić coś z naszym życiem. Pozdrawiam Was gorąco.
Dorota (kiedyś niepoprawna optymistka)
Obserwuj wątek
    • r_enik Re: Spowiedź! 02.02.07, 11:59
      wysłałam na Twoją skrzynkę.pozdrawiam
      • dorotkas4 Re: Spowiedź! 02.02.07, 12:14
        Odpisałam, dziękuję!
        • aw271 Re: Spowiedź! 02.02.07, 13:27
          A ja mam 32 lata, też dwóch synów, 5 i 3 latka. Nie pracuję od 7 lat. Oczywiście
          skończyłam studia(fizykę), mam też podyplomowe z zarządzania....I szukam pracy,
          w dodatku pod Warszawą. Niby powinno być ful roboty i to za dobre pieniądze, ale
          niestety nie dla mnie:(( Jedynie na co mogę liczyć to pensja 1000 brutto, tyle,
          że opiekunka u nas bierze 1200 zł za jedno dziecko. Więc siedzę w domciu i
          czasami sprzątam u ludzi-taaaak wyciągam jakieś 600zl miesięcznie. Strasznie zle
          się z tym czuję i usiłuję coś zmienić, ale w tym kraju jestem już przegrana,
          wypadłam z rynku pracy w momencie pójścia na wychowawczy. Buuuuuuuuuu, i tyle!
          • hanunia2 Re: Spowiedź! 02.02.07, 13:32

Witam a nie mogłabyś udzielać korepetycji? z fizyki
            • aw271 Re: Spowiedź! 02.02.07, 13:36
              Korepetycji też udzielam, ale mi chodzi o stałą pracę, zatrudnienie. Mam za co
              żyć, radzimy sobie. Chodzi o wyjście do ludzi, rozwój zawodowy.... korepetycji
              udzielam od skończenia studiów.
              • paninemo Re: Spowiedź! 02.02.07, 15:33
                Tak właściwie to nasuwa mi się na mysl tylko jedno pytanie? Czemu spędziłaś na
                wychowawczym 7 lat a nie np 7 mięsięcy. wtedy na pewno nie wypadłabyś z rynku
                pracy...
                • aw271 Re: Spowiedź! 02.02.07, 16:44
                  Ze starszym synem spędziłam prawie dwa lata w szpitalu, a poza tym nie mam
                  akurat żadnej pomocy od rodziny, żadnej chętnej babci, cioci,teściowej.....Po
                  tych dwóch latach nie było już dokąd wracać.
    • jurek383600 Re: Spowiedź! 06.02.07, 19:35
      Jeżeli chcesz kierować swoim życiem i budować przyszłość swoją i rodziny !
      NETWORK MARKETING czysty biznes
      . Każdy rodzi się geniuszem Tylko nie każdy potrafi to w sobie odkryć System
      edukacji i wszelkie dostępne media atakują nas wiadomościami ucz się pilnie po
      skończeniu szkoły szukaj kogoś aby cię zatrudnił, szukaj etatu który ci
      zagwarantuje nędzę po przejściu na emeryturę. A co z naszymi dziećmi którym
      mamy dać informacje jak mogą przygotować do wszystkich zmian jakie szybko
      postępują na świecie. Zmiany były, są i będą. My możemy obserwować zmiany
      dziwić się zmianom lub przyłączyć się do zmian i wykorzystać je dla siebie.
      jeżeli chcesz kierować swoim życiem. Zacznij zarabiać pieniądze i zarządzaj
      swoim czasem.
      Napisz do mnie list motywacyjny jak widzisz swoją karierę i plan z tym związany.
      Z listów wybierzemy kandydatów proszę dokładnie nr telefonu domowego.
      > kierunek_sukces@op.pl

Jurek.
      J Stolarski .
      Bóg nie dał człowiekowi rozumu na złość tylko po to aby z niego korzystał.
      Wszyscy wiedzą że podobno w Polsce istnieje bezrobocie a tymczasem istnieją
      firmy które swoim współpracownikom dają praktycznie nieograniczone możliwości
      i umiejętności kierowania swoim życiem (karierą)
      . Na wielu stronach można znaleźć te informacje i każdy może to osiągnąć
      potrzebujesz mentora .napisz do mnie, razem zmienimy przyszłość twoją i twojej
      rodziny.
      Pytaj kierunek_sukces@op.pl

Zmiany następują tak szybko obserwują je wszyscy, jedni obserwują zmiany inni
      się dziwią zmianom a mało jest takich którzy chcą uczestniczyć w budowaniu tych
      zmian.
      POSZUKUJEMY OKOŁO 100 OSÓB CHCĄCYCH KIEROWAĆ SWOIM ŻYCIEM
    • jusiadyk Re: Spowiedź! 07.02.07, 22:06
      Z jakiego jesteś miasta? Czy mogłabys się zajmować sprzedażą, marketingiem?
      • dorotkas4 Re: Spowiedź! 08.02.07, 10:54
        Dziękuję za zainteresowanie :o)Jestem z Wrocławia, lubię kontakt z ludżmi więc myślę, że poradziłabym sobie w tego typu pracy. A czy mogłabym prosić o bliższe informacje, jeżeli wolisz to może na priv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka