raczek1306 11.04.11, 21:20 Witam, Czy ktoś stosuje tę insulinę, podobno można zastosować u dzieci powyżej 6 lat, jakie macie doświadczenia ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klitajmestra0 Re: Insulina APIDRA 13.04.12, 21:48 Właśnie dostałam apidrę od diabetologa, który twierdzi,że jest rewelacyjna. Moja córka jest na humalogu,ale należy go podawać ( by uzyskać najlepszy efekt leczenia) 15 minut przed posiłkiem, apidra działa natychmiast i jest najszybszą insuliną ( refundowaną od tego roku) dostępną na polskim rynku. Trochę już o niej czytałam i wiem też,że jest mniej rakotwórcza niż humalog, powoduje też mniej reakcji alergicznych i , co najważniejsze, działa szybko i krótko, a więc zapobiega hipoglikemii. Można ja też podawać zaraz po posiłku, co w przypadku małego dziecka może mieć duże znaczenie. Mam zamiar spróbować . Odpowiedz Link
alex359 Re: Insulina APIDRA 16.04.12, 15:41 też o niej myślałam. A kolejny + to cena :) jest najtańsza z krótkich analogów. Odpowiedz Link