Dodaj do ulubionych

Margareta Budner IMID

14.05.10, 15:18
Witam serdecznie:-)
Jestem ciocią miesięcznego chłopczyka z rozszczepem wargi i
podniebienia. Maluszek właśnie zaliczył pierwszą konsultację w IMID.
Przyjęła go lek. Margareta Budner - i tu moje pytanie: czy ktoś na
forum wie coś o tej lekarce? Powiedziała, że to ona będzie operować,
tymczasem jedyne, co o niej znalazłam to to, że była senatorem z
ramienia Samoobrony a potem próbowała dostać się do parlamentu z
list PIS. No i zadrżałam. Niezależnie od jej sympatii politycznych;-
) wydaje mi się, że przez ostatnie lata swoją przyszłość wiązała
raczej z polityką niż salą operacyjną. Powierzyć jej malucha? Czy
uciekać, mimo że to IMID? Kurczę, w kontekście IMID zawsze pojawiają
się nazwiska dr. Piwowara i Surowca, no i pani profesor, a o tej
doktor zupełnie nic...
Obserwuj wątek
    • agneesi Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 16:23
      Ta Margareta musi być od niedawna, bo my operowalismy córke w styczniu i nie słyszałam o takiej osobie. Bylismy parę dni w szpitalu i nie kojarze takiej osoby. Moża ona jest w zespole z dr Surowcem badź Piwowarem. Nas np. operowal dr Piwowar z młoda lekarka dr Offert. Jak przyszła do nas ta młoda lekarka to sie jej zapytalam, czy wie kto bedzie operował, odpowiedziała że :JA. Zobaczyla chyba mój strach w oczach i odpowiedziała, że mam sie nei martwić bo operowac bedzie z dr Piwowarem i to on bedzie czuwał nad wszystkim. Także uspokoilo mnie to.
    • gosiam25 Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 16:57
      witam my mamy zabieg 18 czerwca i powiem szczerze że też nie spotkałam się z tą
      panią Budner. O dr Offert słyszałam operowała córce mojej znajomej rok temu
      podniebienie i koleżanka mi powiedziała że też się przestraszyła jak ją
      zobaczyła że ona tak młodo wyglądała ale co wiem to ma duże doświadczenie. Ja
      też jestem ciekawa kto będzie operował mojego synka byliśmy na konsultacji u dr
      Piwowar i mam nadzieje że on będzie przy operacji.
      • melisazgruszka Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 17:55
        Wielkie dzięki za odzew. Może rzeczywiście ta dr Offert jest w zespole
        z Piwowarem, a ta nasza z Surowcem. Ech, żeby tak mieć pewność że
        będzie dobrze...
        • asiakja Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 19:16
          witaj. dr Offert jest napewno w zespole z dr Piwowarem moja córeczka
          od samego początku (4lata) jest pod opieką dr Piwowara i dr Offert i
          złego słowa na ten zespół nie mogę powiedzieć jestem bardzo
          zadowolona z ich opieki:)A o dr Budner to pierwsze słyszę, będzie
          dobrze pozdrawiam.
    • cye Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 19:50
      Poszukałam zdjęć tej pani i faktycznie jest to osoba, u której byliśmy na konsultacji po operacji. Zastępowała wtedy dr Surowca, który operował moją córkę. To było na początku marca, więc prawdopodobnie faktycznie jest od niedawna. Musze przyznać szczerze, że nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Ale to moje subiektywne odczucie, na podstawie zaledwie kilkuminutowej wizyty.
      • melisazgruszka Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 21:06
        Oj, obawiam się, że nasze subiektywne odczucia były podobne:-/ Lekarz
        typu "nic wam nie będę tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiecie".
    • anulaaa33 Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 21:45
      Ja osobiście myślę że to nie jest nic pewnego kto bedzie operował przy przyjęciu
      na oddział Imidu zapytałam kto bedzie operował córke na co dr Piwowar
      odpowiedział że bedzie to lekarz którego sobie wybierzemy ja odpowiedziałam że
      słyszałam że dr Surowiec operuje cięższe przypadki i chciałabym jemu powierzyć
      córke i tak też nas zapisał...
      choć oczywiście dr Piwowarowi nie mogłabym nic zarzucić,przede wszystkim potrafi
      wszystko wyjaśnic na spokojnie
      • anulaaa33 Re: Margareta Budner IMID 14.05.10, 21:46
        a jeśli chodzi o tą Panią dr to kojarze ją tylko z obchodów
    • kryspinek-7 Re: Margareta Budner IMID 15.05.10, 12:03
      Jeśli ta pani doktor pracuje w zespole prof. Dudkiewicz to nie może
      to być lekarz pierwszy lepszy..., a na pewno ktoś kto potrafi
      leczyć, tymbardziej, że pracuje w takim gronie.

Mój synek miał operację przeprowadzoną przez dr.Piwowara i
      dr.Offert. Nie spodziewałam się, że istnieją tak wykwalifikowani,
      nie mijający się z powołaniem i tak sympatyczni lekarze jak ta
      dwójka.
      Jak najbardziej polecam tych lekarzy i innych również.
    • cye Re: Margareta Budner IMID 15.05.10, 23:06
      Na mnie, to że ta pani zajmowała się przez ostatnie lata polityką, robi złe wrażenie. To nie budzi zaufania. Świadczy to o tym, że nie jest to osoba tak zaangażowana i z takim powołaniem jak inni wymienieni w tym wątku lekarze. Bardzo ważne jest, aby rodzice mieli zaufanie i przekonanie, że oddają dziecko w najlepsze możliwe ręce. Może warto dopytać się, czy na 100% ona będzie operować i czy sama (to wydaje mi się bardzo mało prawdopodobne). Ewentualnie, jeśli jest taka możliwość, pomyśleć o Koziej. A może wypowie się jakiś rodzic, którego dziecko było przez tą lekarkę operowane i jest zadowolony z efektów? To w końcu jest ważniejsze niż domysły i wrażenia.
      • u.too Re: Margareta Budner IMID 16.05.10, 14:09
        my po 1 konsultacji z małą mieliśmy mieszane uczucia o dr Surowcu i bardzo
        pozytywne wrażenie z krótkiej rozmowy z panią Profesor, wtedy nie znałam lekarzy
        więc podchodziłam bardzo nieufnie do wszystkiego, szczególnie,że wizyta w imid
        była dla mnie szokiem, to zatłoczone miejsce, tyle dzieci, których widok
        odbiegał od moich oczekiwań,
        wtedy nie wiedziałam, że dr miał trudną sytuację a odbierałam go tylko jako
        totalnie 'zakręconego', dużo lepiej rozmawiało nam się po zabiegu
        dr wszystko nam cierpliwie wyjaśnił, chociaż generalnie nie miał optymistycznych
        wiadomości do przekazania
        za to następne spotkanie z panią Profesor było 'takie sobie' intensywność pracy
        w instytucie nie pozwala na pogawędki itp. cała energia skupia się na dzieciach
        a nie rodzicach, co może powodować dyskomfort, szczególnie że przeżycia tam są
        ekstremalne
        sądząc po naszych doświadczeniach pani Prof jest bardzo wymagająca nie tylko
        wobec siebie, lekarze tam pracujący muszą się sprawdzić w trudnych warunkach,
        pod okiem pani Prof.
        naszą Olę operował i dr Surowiec i dr Piwowar i dr Ofert, najtrudniejsze
        kwestie rzeczywiście robiła pani Prof., ale była to też praca zespołowa,
        myślę,że z korzyścią dla małej, bo to skraca chociażby czas zabiegu itp.
        • kasia.be1 Re: Margareta Budner IMID 17.05.10, 00:09
          kochani, i ja musze dodac swoja opinie o dr Budner i niestety nie
          moge napisac o niej dobrego slowa, chociaz cenie Instytut i jego
          lekarzy jak zadna inna placowke ...

Nie wiem w jaki sposob przeprowadza operacje - moze ma genialna
          reke, oby, bo jako lekarz-czlowiek jest w moim odczuciu jest
          wyjatkowo arognacka. Ja mialam drobna sprawe - miala tylko zmienic
          opatrunek, a zrobila cale dochodzenie skad sie wzielam i w ogole po
          co przyszlam, jej zdaniem powinnam przyjsc do Poradni (podczas gdy
          na Oddzial wyslalm mnie lekarz, ktory przeprowadzal zabieg);
          zastanawialam sie czy w ogole raczy spojrzec na rane, rzeczywiscie z
          mina obrazonej ksiezniczki zerknela z daleka na dziecko i
          powiedziala 'to wszystko'.

A i jeszcze pouczyla mnie jak powinnam sie przedstawiac rozmawiajac
          z nia, masakra. TEraz jak przeczytalam o jej dzialanosci politycznej
          to mi sie uklada w klarowna calosc, niestety
    • edytas-1 Re: Margareta Budner IMID 18.05.10, 19:17
      Witam, ta pani przyjęła moje dziecko w poradni( zastępowała dr
      Piwowara) i STRASZNIE mnie zbeształa gdy zapytałam ją o możliwość
      operacji przez dr Piwowara. Stwierdziła że jeżeli jestesmy znajomymi
      to powinniśmy ustalić wszystko z doktorem prywatnie. MAM NADZIEJĘ że
      15.09 nie trafimy na nią! Pozdrawiamy!
      • bociek-1 Re: Margareta Budner IMID 18.05.10, 21:44
        My tez trafilismy na konsultacje do Pani doktor i nie zrobila na nas dobrego
        wrazenia. Konsultacja trwala ok. 3 min i polegala glownie na wyznaczeniu terminu
        operacji i wypisaniu badan jakie trzeba zrobic przed operacja (i to chyba nie
        wszystkich .... jak wyczytalam pozniej na forum). Nie wiem jak dlugo konsultuja
        w IMIDZIE inni lekarze, bo nie mam porownania... pozdrawiam
    • cye Re: Margareta Budner IMID 18.05.10, 22:21
      To, że ta pani pracuje w tym zespole to niestety nie gwarantuje, że jest równie dobrym specjalistą jak pozostali. Niestety różnie to bywa... Wiadomo, że nikt nie jest od razu wybitnym lekarzem i że na to potrzeba lat praktyki. Niemałe znaczenie ma też podejście do pacjenta (czy jego rodziców). Jak widać większość wypowiadających się osób ma w tym względzie podobne odczucia.
    • gosiam25 Re: Margareta Budner IMID 18.05.10, 22:31
      oj nie straszcie mnie :( mamy operacje 18 czerwca i przyjmował nas dr Piwowar i
      jak on będzie nas operował to pewnie z nią, aż boje się pomyśleć. My jak byliśmy
      na pierwszej konsultacji to długo siedzieliśmy w gabinecie mimo tego że było
      dużo pacjentów. Na każde nasze pytanie dr nam odpowiedział, nie tylko o
      rozszczepie bo nasz synek będzie jeszcze operowany na spodziectwo. Ja tam lubię
      wiedzieć co się robi mojemu dziecku a tu widzę ze nawet zapytać tej kobietki nie
      można. Dziwne bo zawsze słyszałam same dobre rzeczy o lekarzach z Instytutu a tu
      nie wiadomo skąd bierze się ta kobitka i robi złe wrażenie :(
      • cye Re: do gosiam25 19.05.10, 00:04
        Nie martw się, dr Piwowar na pewno zadba, aby wszystko poszło jak najlepiej, jest bardzo cenionym fachowcem. Przypuszczam, że młody lekarz nie wykonuje sam takich operacji, skoro często dr Piwowar i dr Surowiec, a nawet Pani profesor operują wspólnie.
        Nam też przed zabiegiem bardzo dokładnie i ze szczegółami wytłumaczono jak to wszystko będzie przebiegało. To powinno być normą, nawet jeśli czegoś rodzice nie są wstanie dokładnie zrozumieć.
    • 1tomczak Re: Margareta Budner IMID 11.07.13, 10:03
      Lata minęły jak pierwszy raz przeczytałam poniższą wiadomość i potwierdziły się wątpliwości autorki. Moje dziecko operowane w 2011 w wieku 7 miesięcy przez dr Budner w IMID miało źle zszyte podniebienie miękkie, co skutkowało tym, że źle mówił. Jak p. doktor oddawała nam dziecko po operacji , to powiedziała "teraz zależy wszystko od państwa". Stawałam na rzęsach, żeby dzieciak nie wziął nic do buzi (nawet własnej rączki,) przez 3 miesiące nie spuszczałam go niemalże z oka ze strachu przed przetoką i kolejną operacją. Po dwóch latach efekt: źle zespolone mięśnie podniebienia miękkiego, ponowna operacja i długi proces rehabilitacji logopedycznej. I pomyśleć, że mogło być tak pięknie i bezproblemowo gdybym trafiła do innego lekarza... Dlatego nie należy kierować się renomą IMIDu, która zresztą jest coraz gorsza (w ciągu 2 lat odeszło dwóch doświadczonych profesorów!) a konkretnymi nazwiskami. Dlatego nie polecam dr Budner. Dla nas jej interwencja skończyła się długofalowymi i kosztownymi problemami. (Chociaż, być może w ciągu tych dwóch lat nastąpiły jakieś zmiany w jej podejściu do pacjenta i jej umiejętnościach chirurgicznych - niech się odezwą zadowoleni).
    • gryska17 Re: Margareta Budner IMID 13.07.13, 01:18
      Ja bym nie powierzyła dziecka, bo jak spaprze to dziecko będzie konsekwencje tego ponosiło przez całe życie.
      Po latach wiem, że w tym przypadku nie można zdać się na przypadkowego lekarza.
      Sama byłam operowana w Polanicy niby najlepszym w Polsce szpitalu i cóż z tego jak ordynator Kobus oddał mnie tam w ręce papracza. Nazwa szpitala to za mało aby czuć się bezpiecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka