Dodaj do ulubionych

NOWY TERMIN

16.06.10, 14:32
WITAM
MOŻE KTOŚ Z WAS MIAŁ PRZEKŁADANY TERMIN? MY Z 17 CZERWCA MAMY PRZEŁOŻONY ALE
NIE WIEM JESZCZE NA KIEDY. MAM DZWONIĆ 2-3 TYG OD MOMENTU WYJŚCIA SYNKA ZE
SZPITALA, MINĘŁO DOPIERO 5 DNI. JAK KTOŚ Z WAS DZWONIŁ PO NOWY TERMIN TO ZA
ILE MIELIŚCIE OPERACJE, NASTAWIAŁAM SIĘ PSYCHICZNIE NA CZERWIEC A TU WSZYSTKO
SIĘ POKRĘCIŁO.
Obserwuj wątek
    • linda1206 Re: NOWY TERMIN 16.06.10, 15:35
      mieliśmy przekładany termin z powodu złych wyników okazało się , że Mała miała zapalenia pęcherza i dostała antybiotyk.Operacja uległa przesunięciu o miesiąc, ponieważ dziecko musi być całkowicie zdrowe, aby nie było powikłań po operacji(np. zapalenia płuc i innych).Nie martw się wszystko będzie dobrze przeżywałam to samo nie wiem gdzie operacja ma się odbyć?Lekarze dobrze wiedzą co robią tutaj właśnie chodzi o dobro i zdrowie dziecka.
      • kasiulkawpk Re: NOWY TERMIN 16.06.10, 19:32

My również mieliśmy przełożny termin z powodu obturacyjnego
        zapalenia oskrzeli( tez szpital), po szpitalu 2 tyg mieliśmy
        zadzwonić i to chyba czwartek czy piątek był a kazali już w
        niedzielę wieczorem się stawić.....szok...operacja była we wtorek
        czyli z małym poślizgiem...będzie dobrze:) trzymamy kciuki:)
        dziecko z przesuniętym terminem ma pierwszeństwo i jest jakoś
        wciskane w grafik....więc głowa do góry----
        • anulaaa33 Re: NOWY TERMIN 17.06.10, 09:32
          nam też przesunęli termin bo mieli za dużo dzieci ..... przez tydzien nie mogłam
          dojsc do siebie bo myślałam że nam przełożą o jakiś dłuzszy okres ale dzwoniłam
          non stop do Piwowara i go "gnębiłam" i obiecał mi że przełożył ale w przyszłym
          tyg bede pierwsza w grafiku no i faktycznie przełożył tylko o tydzien ale co ja
          sie go naprosiłam i w imidzie za nim nalatałam to ....Trzeba walczyć o swoje ;)
          Także musisz sie upominać dzwonic i chodzić za nim co by nie zapomniał ;)
    • gosiam25 Re: NOWY TERMIN 16.06.10, 23:37
      mamy w Warszawie w Instytucie....
      • 0.gaba1 Re: NOWY TERMIN 17.06.10, 16:08
        U mnie z marca az na pazdziernik-tez dziecko było chore.Po kłotniach
        z Piwowarem termin znalazł sie za dwa tyg po chorobie.Tak jak pisze
        poprzedniczka-trzeba wychodzic swoje,żeby było dobrze dla nas.
    • linda1206 Re: NOWY TERMIN 17.06.10, 16:51
      gosiam25 proponuje dzwonic do dr. Piwowara i szukać go na różne sposoby np w
      pokoju lekarskim lub przez telefon ogólny na szpital i tam połączą z nim .chyba
      on ustala grafik bo telefonicznie ustalił nam termin, ale trzeba było odczekać
      dzwoń do skutku , wiś na telefonie bo nie zawsze odbierają powodzenia
    • gosiam25 Re: NOWY TERMIN 17.06.10, 18:42
      dzięki za odzew, nie wiedziałam ze będzie tak trudno. już DWA RAZY DZWONIŁAM DO
      DR PIWOWARA, ZA PIERWSZYM RAZEM DZWONIŁAM WE WTOREK RAZ ALE MNIE PIELĘGNIARKA
      ZBYŁA, ZA KOLEJNY TYDZ SIĘ DODZWONIŁAM TO MÓWIŁ ŻE JAK DZIECKO WYZDROWIEJE TO
      MAM DZWONIĆ. PÓŹNIEJ MĄŻ DZWONIŁ DO JEGO GABINETU I DWA DNI PRÓBOWALIŚMY
      TRAGEDIA TAM SIĘ Z KIMŚ SKONTAKTOWAĆ. DR MÓWIŁ ŻE WSADZI NAS NA NAJSZYBSZY
      TERMIN BO ZNA CAŁĄ HISTORIĘ MOJEGO SYNKA, WIE ZE MUSIMY MIEĆ JAK NAJSZYBCIEJ
      OPERACJĘ BO W NASTĘPNYM ROKU CZEKA NAS SPODZIECTWO DO ZOPEROWANIA I NIE MOŻNA
      ZWLEKAĆ, A JESZCZE MAMY WYROSTEK ZĘBODOŁOWY I MÓWIŁ ZE MUSI TO ROZŁOŻYĆ
      ODPOWIEDNIO DLA SYNKA. MAM NADZIEJĘ ŻE JAK BĘDĘ DZWONIŁA 28 CZERWCA W
      PONIEDZIAŁEK TO JAK POWIEM PIELĘGNIARCE ŻE CHCĘ USTALIĆ NOWY TERMIN TO MNIE Z DR
      POŁĄCZY. ???? OJ ...... CIĘŻKO
      • iwona840330 Re: NOWY TERMIN 17.06.10, 19:58
        Mam pytanie czy te przekładane terminy dotyczą pierwszej operacji??
    • gosiam25 Re: NOWY TERMIN 17.06.10, 23:05
      my jesteśmy przed pierwszą operacją
    • gosiam25 Re: NOWY TERMIN 28.06.10, 15:52
      macie rację co z tym chodzeniem po termin na operacje. Mieliśmy dziś dzwonić i
      ustalać nowy termin pierwszej operacji ale okazało się że dr Piwowar jest na
      urlopie i kazali nam dzwonić dopiero 12 lipca bo oni nie mogą ustalić terminu za
      dr - nie wiem co o tym myśleć wyjdzie na to że my będziemy ponad miesiąc czekali
      na nowy termin - a jeszcze się okaże 12 lipca że dr nie ma gdzie nas wcisnąć i
      co wtedy.....
      • marzena123marzena Re: NOWY TERMIN 28.06.10, 19:30
        Niestety w IMiDz kłopot z terminami to norma. Nic Ci nie pozostaje jak tylko
        czekać na dr Piwowara aż wróci z urlopu. To on rzeczywiście prowadzi plan
        operacji. Na pocieszenie dodam,że dzieci małe nie są tak odraczane, te starsze
        mają spory problem. Ale podsuń pomysł by maluchowi operować buziaczka i
        spodziectwo za jednym razem. IMiDz w spodziectwach jest tak dobry jak w
        buziakach. Oszczędziłabyś dziecku jednej traumy i narkozy. Tylko nie wiem czy
        mały nie jest za młody na operowanie spodziectwa. Robią to najczęściej
        przedszkolakom lub dzieciom w wieku wczesnoszkolnym. A wyrostek zębodołowy ok.
        3 roku życia. Jeśli Twoje dziecko poważnie chorowało to dobrze będzie jeśli
        minie trochę czasu aby maluch był w dobrej formie, więc może nie ma tego
        złego...Rozumiem Twój stres związany z wyczekiwaniem na zabieg. Najlepiej nie
        nastawiaj się na konkretną datę, dopóki nie będziesz w szpitalu ( a i to do
        końca nie wiadomo- bo jeśli dziecko Ci w ostatniej chwili zachoruje? Moja córa
        ma taki talent).Ale nie chciałam Cię dołować, na razie korzystaj z pięknej
        pogody. Życzę powodzenia.
        • gosiam25 Re: NOWY TERMIN 28.06.10, 22:46
          dr mówił ze spodziectwo najlepiej operować ok 2 roku życia i tego się trzymamy
          • palineczka16 Terminy operacji / konsultacji IMiDz / Kozia 28.07.10, 17:34
            Witam serdecznie, przepraszam, że dołączam się do tego wątku,
            ale nie chciałam zaśmiecać forum-wybaczcie :)
            Piszę do Was z zapytaniem,
            czy nie orientujecie się jak się sprawy mają w IMiDz,
            i na Koziej jeśli chodzi o terminy konsultacji i operacji?
            Czy terminy są bardzo odległe?
            Najpierw spróbuję do IMiDz, jeśli 'załapię' się na w miarę wcześniejszy termin
            (sierpień-wrzesień, czy raczej nie da rady?),
            czy numer (022)327-72-61 jest nadal aktualny?
            Dziś pod w/w numer mama dzwoniłam i niestety - cały czas zajęta linia.
            Jak się mają koszty związane z Kozią?
            Pytam, bo operację miałam wykonywaną w czerwcu ubiegłego roku...
            i szczerze przyznam, iż nie byłam na kontroli - chciałam być pilną studentką
            mającą 100% frekwencję, pomyślałam, iż jeśli pojawię się "za rok" to może i
            lepiej będzie widać końcowe efekty... :)?
            Stąd moje zapytanie, bardzo Was proszę o wieści... :)

Pozdrawiam serdecznie,
            Paulina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka