Dodaj do ulubionych

Opinie o Prokocimiu

26.06.06, 19:13
Witam.
Moje dziecko ma wyznaczona operacje w Prokocimiu.
Nie mam pojęcia co sądzić tym szpitalu. Czy może ktoś słyszał opinie o nim
lub osobiście miał z nim styczność???
Dodam ze operacje ma przeprowadzac dr.Skirpan
Obserwuj wątek
    • agunek1 Re: Opinie o Prokocimiu 26.06.06, 19:20
      Poszukaj w wyszukiwarce "dr. Skirpan" lub "Prokocim", był już ten temat
      poruszany na forum
    • hubcio14 Re: Opinie o Prokocimiu 26.06.06, 22:09
      Mój Hubi miał operowaną wargę w Prokocimiu prze dok Skirpana, na podniebienia
      już tam nie pojechałam wolałam przejechać 300km i operować do w Warszawie w
      IMiDz. Gdybym wiedziała że Warszawa tez operuje ( bo dok. powiedział nam ze
      tylko on operuje taki przypadki) wybrałabym Warszawie a nie Prokocim! Nie
      polecam, taki jest moje zdanie.
      Pozdrawiam Dorota z Hubim.
    • j.pszona Re: Opinie o Prokocimiu 27.06.06, 18:41
      Ja leczyłam swoją córkę w Prokocimiu, przeszła tam dwie operacje, sporo wiem na temat tego szpitala i lekarzy tam pracujących i chętnie odpowiem na twoje pytania: pisz na forum lub na mail gazetowy.
      Jola
      • ewaitom13 Re: Opinie o Prokocimiu 29.06.06, 16:12
        Witam ponownie.
        Wczoraj byłam w Prokocimiu na ,,konsultacji,, . Przeraża mnie to że doktor nie
        udzielił nam żadnych wyjaśnień jak będzie wyglądała operacja. Zastosował metode
        minimalizmu - chyba im mniej wiesz tym lepiej?? :/ Cała wizyta trwała 3
        minuty...Sama juz nie wiem co robić ?
        J.pszyna jakbyś mogła to napisz mi
        1.jak sie powiodła operacja dziecka ? czy jesteś zadowolona?
        2Czy sotsuje jakies nowe techniki i rozwiązania ( pytam bo szłyszałam że doktor
        Skirpan stroni od nowych metod)
        3Jak opieka szpitalna? czy można wynajac pielegniarke na cała dobę?.
        Czy ważne jest dla nich samopoczucie dziecka?. Jak wygląda pierwsza doba po
        operacji? jak czuje sie dziecko czy podawane sa mu srodki znieczulajace??
        Jak narazie po przeczytaniu paru niezbyt przychylnych opini na temat Prokocimia
        mam mętlik w głowie i strach czy wszytko pojdzie dobrze.
    • waleryana Re: Opinie o Prokocimiu 28.06.06, 23:55
      Moje dziecko (obustronny rozszczep wargi) operował dr Skirpan (syn miał 4
      miesiące) i jeśli chodzi o leczenie, to jestem zdecydowanie zadowolona. Obecnie
      (dziecko ma 2 lata) jesteśmy pod opieką tamtejszej poradni ortodontycznej.
      To, co mi się zdecydowanie w Prokocimiu nie podobało, to podejście pielęgniarek
      do własnej pracy, gdy przebywałam z dzieckiem w szpitalu po operacji 24h/dobę
      przez tydzień. Oczywistym jest, że będąc z niemowlakiem na oddziale rodzic
      wykonuje większość czynności opiekuńczo-pielęgnacyjnych, niemniej sądzę, że ma
      prawo prosić o pomoc personel. Tymczasem dochodziło do sytuacji, że pielęgniarki
      wychodziły z założenia "dziecko z rodzicem = dziecko przy którym nie muszę NIC
      robić" i próbowały odmawiać np. pomocy przy karmieniu sondą.
      Tyle że ja w takich momentach niesympatyczna acz kulturalna do bólu jestem i
      egzekwuję, co moje.
      • ankalenka Re: Opinie o Prokocimiu 03.07.06, 14:04
        Waleryana, czy CAŁOŚĆ zabiegu była bezpłatna?
        • waleryana Re: Opinie o Prokocimiu 04.07.06, 13:29
          Tak, w ramach normalnego ubezpieczenia w NFZ.
          • ankalenka Re: Opinie o Prokocimiu 04.07.06, 15:18
            to z tego co wiem, jesteś w wąskiej grupie osób nie nakłanianych
            do "przyspieszenia" terminu operacji.....
            • waleryana Re: Opinie o Prokocimiu 06.07.06, 18:39
              Trudno mi powiedzieć, jak jest z innymi - ja pisałam już gdzieś na tym forum, że
              termin 1. wizyty ustalili nam telefonicznie lekarze ze szpitala, w którym
              rodziłam (Żeromskiego w Krakowie) z własnej inicjatywy i bez żadnych "zachęt"
              (spytano nas, czy chcemy wybrać jakiś inny ośrodek, czy zdecydujemy się na
              Prokocim. Szczerze mówiąc byliśmy jeszcze trochę nieoswojeni z sytuacją i
              wydawało nam się, że im bliżej, tym lepiej - jesteśmy z Krakowa. Zatem
              potwierdziliśmy, a pediatra z oddziału noworodków zadzwoniła do rejestracji w
              Prokocimiu, następnie podała nam wszelkie tamtejsze telefony i pouczyła, jakie
              skierowania mamy wziąć z przychodni rejonowej). Wyszłam w 3. dobie po porodzie
              do domu (dziecko tylko z rozszczepem wargi, podniebienie całe), a w 10. dobie
              mieliśmy 1. konsulatację w poradni u dr Skirpana. Ten stwierdził, że wcześniej
              niż przed ukończeniem 3. miesiąca odradzałby operację (zwłaszcza że synek od
              początku pięknie ssał), zajrzał w kalendarz i wyznaczył termin na za 4 miesiące.
              Wcześniej jeszcze (tzn. przed operacją) kazał przyjść na dodatkowe konsultacje i
              badania (grupa krwi i inne, które od kilku lat w zw. ze zmianami procedur NFZ
              przeprowadza szpital, a kiedyś można było z przychodni rejonowej mieć skierowania).
              Może faktycznie miałam szczęście (jak czytam to forum, to na to wgląda, a moje
              doświadczenia są zupełnie inne) - mogę się tylko cieszyć...
    • anka_ka_rp Re: Opinie o Prokocimiu 03.07.06, 21:00
      Mój Michał miał tam operowany jednostronny rozszczep wargi.
      ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
      Chyba, że od czasu, kiedy Michał był operowany (4 lata temu) zaszły tam jakieś
      radykalne zmiany na lepsze (w tym m.in. zmiany zasad przebywania rodziców na
      oddziale, gdzie leżą najmniejesze dzieciaczki - o ile dobrze pamiętam, był to
      oddział IX).

• vaya.con.dios Re: Opinie o Prokocimiu 17.07.06, 11:45
      Córka była kilkukrotnie operowana w Prokocimiu oraz "leczona" ortodontycznie a
      od kilku lat jeździmy do IMID-u do Warszawy. Mam zdecydowanie negatywną opinię o
      leczeniu dzieci z rozszczepami w Prokocimiu. Nie chcę pisać tutaj o szczegółach,
      jeśli jeszcze jesteście zainteresowani tematem napiszcie maila, wtedy odpiszę ze
      szczegółami. Generalnie w Prokocimiu jest tak: jak się uda to może być piękny
      efekt, jak się uda i jak się im chce, ale niestety nie wiesz jaki to będzie
      dzień, w którym twoje dziecko będzie miało zabieg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka