Dodaj do ulubionych

Dojazd do IMiD

21.02.07, 14:36
Witam, jesteśmy ze śląska i byliśmy w imidzie już 3 razy samochodem. Teraz
wybieramy się ( 12 marca ) pociągiem. Mam pytanie na którym dworcu w wawie
należy wysiąść aby być najbliżej imidu i jak długo jedzie się taksówką z
dworca - poniedziałek około godziny 10.30 i ile taka przyjemność kosztuje ?.
Obserwuj wątek
    • ewcia232 Re: Dojazd do IMiD 21.02.07, 14:54
      Najblizej jest z Warszawy Zachodniej. Dworzec jest blisko Imedu. Taksowka
      kosztuje ok.15 zl i jedziesz do 10 min.
      • mamanicole Re: Dojazd do IMiD 21.02.07, 15:09
        Wysiadając na stacji Warszawa Zachodnia jest możliwość wyjścia w dwóch
        kierunkach. Jeśli idąc tunelem skierujecie się, nie w stronę hali głównej
        dworca, lecz w kierunku ul. Tunelowej, to do IMiDu dojdziecie w 10 minut
        piechotką. Taksówką dojedziecie w 2 minuty i zapłacisz o wiele mniej.

Aga
    • buran444 Re: Dojazd do IMiD 22.02.07, 10:51
      Bardzo Wam dziękuje za odpowiedź. Mamy dość stania w korkach i tym razem
      spróbujemy jak to jest kiedy jedzie sie pociągiem IC - reklamują że krócej ;-).
      Mamy nadzieję że to już ostatnia jazda do wawy. Syn miał w czerwcu zszywane
      podniebienie miękkie a teraz jesziemy na kontrole + badania słuchu + wizyta u
      logopedy. Tak nam powiedziałdr Piwowar - nie wiem ile czasu zajmnie nam ta
      wizyta z tymi wszystkimi badaniam i nie wiem też czy w przypadku jeśli wizyta
      nie będzie tylko u Piwowara czy nie trzeba się osobno zapisać do logopedy i na
      badanie słuchu czy idzie się tam bez skierowania... ?. Wie ktoś jak to
      wygląda ??

Piotr
      • marjasmj Re: Dojazd do IMiD 22.02.07, 11:40
        Rozumiem, że wyjeżdżasz w dniu wizyty.
        Może warto jechać Chopinem ...
        www.intercity.pl/scripts/train/index.php?action=search&city_from=Katowice&city_to=Warszawa+Centralna&day=12&month=03&year
        =2007&x=31&y=8
        Wybierz pociąg i kliknij więcej znajdziesz ceny itp.
        Przy rejestracji w IMiD warto mieć oddzielne skierowania do foniatry i
        logopedy. Skierowanie jest podstawą zniżki na wszystkie pociągi i bezpłatne
        przejazdy autobusami i tramwajami oraz przyśpieszy założenie kartotek. Pamiętaj
        aby wziąć potwierdzenie odbytej wizyty - podstawa do 78% zniżki w drodze
        powrotnej. Ważne jest orzeczenie o niepełnosprawności dziecka oraz legitymacja
        osoby niepełnosprawnej, która nie ukończyła 16 roku życia wydawane przez
        Miejski Zespół D/S Orzekania o Niepełnosprawności.
        Przeczytaj moją opinię o IMiD z dnia wczorajszego.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13419&w=57782165Marek.
      • marjasmj Re: Dojazd do IMiD 22.02.07, 12:00
        www.ztm.waw.pl/baza/20070212/178/404502.HTM
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13419&w=57782165
    • marjasmj Re: Dojazd do IMiD 22.02.07, 11:02
      www.imid.med.pl/klient/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=35

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13419&w=57392905&a=57777481
      Przeczytaj mojego posta z 21.02.07 z godz.20:03
      P.S.
      Byliście już 3 razy to wiecie, że z każdą minutą jest coraz więcej ludzi.
      • buran444 Re: Dojazd do IMiD 22.02.07, 12:17
        Wielkie dzięki. My jesteśmy z Zabrza i raczej pojedziemy górnikiem lub
        opolaninem (ze wskazaniem na górnik). Zniżki nam się nie należą bo nie mamy
        orzeczenia o niepełnosprawności syna. Syn miał rozszczep wyłącznie podniebienia
        miękkiego - zszyte w wieku 6 miesięcy a powiedziano nam że należy się ono tylko
        do czasu zabiegu... wiec nawet się o takie orzeczenie nie staraliśmy. Z tego co
        pisałeś to najpierw zaliczyliście foniatre i logopede a dopiero później
        prowesor.... Nam dr Piwowar powiedział że jak sie do niego zgłosimy on oceni
        stan podniebienia i skieruje nas (tego samego dnia) do logopedy i foniatry...
        hmm może starać się załatwić to przed wizytą u dr Piwowara?, czy jest to
        możliwe bez skierowania ?
        Pozdrawiam
        Piotr
        • marjasmj Re: Dojazd do IMiD 22.02.07, 16:05
          Jestem zaskoczony, że Wasz syn nie został zaliczony do osób niepełnosprawnych.
          Może Warszawa Was zbyła. Mimo wszystko zapytaj jeszcze raz. Wy jeździcie do
          Warszawy i po to m.in. macie prawo do zasiłku i zniżek. Idź do Zesp. D/S
          Orzekania o Niepełnospr. i weź wniosek, wypełnij, pogadaj z lekarzem pediatrą,
          załącz wypis, zaświadczenie z Warszawy. U logopedy - sekretarka Pani prof.
          Dutkiewicz ma wklepany w komputerze tekst zaświadczenia, które mi wydano bez
          żadnej łaski. Takie zaśw. otworzy drogę na komisji. Może jeszcze zdążysz.
          Rozpocznij na forum nowy wątek zobaczysz co inni powiedzą.
          Jeśli będziesz miał skierowania od pediatry (a to nie problem) przyśpieszysz
          kompletowanie dokumentów w rejestracji.
          Z drugiej strony lepiej jak nie będzie żadnych komplikacji i będzie to Wasz
          ostatni wyjazd.

• buran444 o której powrót ? 01.03.07, 07:52
            Mam pytanie dotyczące powrotu z IMiDu. Pociągi powrotne mamy z Warszawy
            Centralnej o gdz. 15.10 i 17.10 Czy mamy szanse dostać się z IMIDu na dworzec
            centralny przed gdzi 15.00 ?. Wydaje mi się że nigdy nie wychodziliśmy z IMID
            później niż o gdz. 14.00 ale nie mieliśmy sprawdzania słuchu i logopedy (teraz
            mamy mieć)i nie wiemy ile czasu stracimy na dojazd taksówką do cdworca
            entralnego (około gdz. 14.00... korki ?). jeśli są tu Warszawiacy lub rodzice z
            innych regionów którzy już to "przerabiali" to proszę po pomoci udzielenie rady.

Piotr.
            • marjasmj Re: o której powrót ? 01.03.07, 10:03
              W godzinach szcytu tramwaje jadą szybciej od taksówek.
              Jest tramwaj (po 2-giej str ul. Kasprzaka na wprost przejścia), którym
              dojechałem do Centralnego max 30 min.
              Jeśli przeczytałeś mije odpowiedzi i relacje z IMiD powinieneś wiedzieć jak się
              ustawić - wizytę u foniatry i logopedy powinieneś załatwić przed chirurgiem.
              Marek
              • buran444 Re: o której powrót ? 01.03.07, 10:30
                czytałem Twoje posty (podałem Ci mój nr gg). Dziękuję. Napisz jeszcze jesli
                możesz o której najpóźniej opóściłeś IMiD. Chodzi mi o wcześniejszy wykup
                biletu na pociąg IC. Jeśli bilet kupię na min 7 dni przed datą wyjazdu to
                zapłacę za przejazd z z Zabrza do Wawy dwadzieścia pare złotych (tyle samo za
                powrotny) - niestety trzeba kupić go na konkretny pociąg. Chciałbym na ten
                który wyrusza z Wawy do Zabrza o 15.10.... ale jak się nie uda to muszę kupić
                100% bilety na ten o 17.10 i wtedy cena przejazdu znacznie rośnie...
    • marjasmj Re: Dojazd do IMiD 01.03.07, 10:27
      Tramwaj jedzie max 10 min.
      Rozkłady jazdy orzesłałem Ci na pocztę gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka