panilasu 16.04.04, 23:27 Czy zaglądał już ktoś do nanowszego numeru tego pisma. Zawsze wypowiadacie się na jego temat. Chętnie poczytam uwagi przed ewentualnym wydaniem lub niewydaniem kasy na jego zakup. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xavier Re: Science Fiction nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 17:20 Ja właśnie czytam - poziom jak zwyle - "taki sobie" Ale do autobusu - jak znalazl (gdyby tylko farba drukaska bylo nieco lepszej jakosci...) Pzdr. X. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Science Fiction nr 37 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 18:06 Z tym poziomem "takim sobie" to jest chyba tak, że ktoś kiedyś zaszufladkował SF, że pismo "rozrywkowe" i poziomu nie może miec wysokiego. A teraz nie wypada przyznać, że drukują także teksty wybitne. Tak jest też z paroma autorami. Mają przypiętą etykietkę średniaków, rzemieślników i nawet jeśli napiszą coś naprawdę porywającego żaden krytyk nie odważy się powiedziec o nich czegoś lepszego bo to było przyznanie się do rzeczy wstydliwej. A czytelnicy powtarzają, powtarzają... Tak się własnie przypina łatki. Ot, kolejny rodział polskiego piekiełka. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Science Fiction nr 37 19.04.04, 19:52 Właśnie, farba drukarska - jak potrzymam przez 20 minut w łapie podczas jazdy metrem to wyglądam potem jakbym naprawiał samochód. A najgorsze jak się niechcacy tusz dostanie pod paznokcie - trzeba obciąć króciutko i szorować długo. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
babik Re: Science Fiction nr 37 22.04.04, 11:10 Niezłe. Podobały mi się szczególnie dwa opowiadanka. "Prawdoinżynierowie" i "Trzecie omdlenie maga .... ". Generalnie bardzo mi odpowiada to pisemko , ale fakt jakość druku jest marna. Potwornie się rozmazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sfinks13 Re: Science Fiction nr 37 24.04.04, 11:51 A o czym,do diaska,było opowiadanie "Prawdoinżynierowie"?Czy w ogóle jakaś fabuła tam była.Nie jestem niestety fizykiem i niewiele mnie w nim zainteresowało.Odnośnie "Omdlenia..."czy ktoś domyśla się jacy to autorzy kryją się pod tym pseudonimem?Znany pisarz i znany tłumacz,hmmm....taki jeden,czy to nie Ty przypadkiem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balt Re: Science Fiction nr 37 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.05.04, 13:26 niestety dopiero niedawno udało mi się skończyć cały numer.a tu juz nowy.:) trzeba się pospiezyć. a propos kwietniowego.: znow się czepię tego Pacyńskiego i jego stokrotki...no nie podobało mi sie...generalnie lipa. I omdlenie maga...też dno.po co w ogole takie cos pisac?nie rozumiem..... reszta ok.nawet lepiej niż ok.generalnie poziom lepszy od marcowego numeru. trzeba szybciej czytac nowy numer, coby sie na bieżąco wypowiadać:) pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś