Dodaj do ulubionych

Science Fiction nr 37

16.04.04, 23:27
Czy zaglądał już ktoś do nanowszego numeru tego pisma. Zawsze wypowiadacie
się na jego temat. Chętnie poczytam uwagi przed ewentualnym wydaniem lub
niewydaniem kasy na jego zakup.
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: Science Fiction nr 37 17.04.04, 00:26
      Nie. Jeszcze nie zaglądałem.
      • Gość: Xavier Re: Science Fiction nr 37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 17:20
        Ja właśnie czytam - poziom jak zwyle - "taki sobie"
        Ale do autobusu - jak znalazl (gdyby tylko farba drukaska bylo nieco lepszej
        jakosci...)

Pzdr.
        X.
        • Gość: WW Re: Science Fiction nr 37 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.04, 18:06
          Z tym poziomem "takim sobie" to jest chyba tak, że ktoś kiedyś zaszufladkował
          SF, że pismo "rozrywkowe" i poziomu nie może miec wysokiego. A teraz nie wypada
          przyznać, że drukują także teksty wybitne.
          Tak jest też z paroma autorami. Mają przypiętą etykietkę średniaków,
          rzemieślników i nawet jeśli napiszą coś naprawdę porywającego żaden krytyk nie
          odważy się powiedziec o nich czegoś lepszego bo to było przyznanie się do
          rzeczy wstydliwej. A czytelnicy powtarzają, powtarzają... Tak się własnie
          przypina łatki.
          Ot, kolejny rodział polskiego piekiełka.
        • ignatz Re: Science Fiction nr 37 19.04.04, 19:52
          Właśnie, farba drukarska - jak potrzymam przez 20 minut w łapie podczas jazdy
          metrem to wyglądam potem jakbym naprawiał samochód. A najgorsze jak się
          niechcacy tusz dostanie pod paznokcie - trzeba obciąć króciutko i szorować
          długo. :-(
          • babik Re: Science Fiction nr 37 22.04.04, 11:10
            Niezłe.
            Podobały mi się szczególnie dwa opowiadanka. "Prawdoinżynierowie" i "Trzecie
            omdlenie maga .... ".
            Generalnie bardzo mi odpowiada to pisemko , ale fakt jakość druku jest marna.
            Potwornie się rozmazuje.
            • sfinks13 Re: Science Fiction nr 37 24.04.04, 11:51
              A o czym,do diaska,było opowiadanie "Prawdoinżynierowie"?Czy w ogóle jakaś
              fabuła tam była.Nie jestem niestety fizykiem i niewiele mnie w nim
              zainteresowało.Odnośnie "Omdlenia..."czy ktoś domyśla się jacy to autorzy kryją
              się pod tym pseudonimem?Znany pisarz i znany tłumacz,hmmm....taki jeden,czy to
              nie Ty przypadkiem...:)
    • Gość: balt Re: Science Fiction nr 37 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.05.04, 13:26
      niestety dopiero niedawno udało mi się skończyć cały numer.a tu juz nowy.:)
      trzeba się pospiezyć.
      a propos kwietniowego.: znow się czepię tego Pacyńskiego i jego stokrotki...no
      nie podobało mi sie...generalnie lipa.
      I omdlenie maga...też dno.po co w ogole takie cos pisac?nie rozumiem.....
      reszta ok.nawet lepiej niż ok.generalnie poziom lepszy od marcowego numeru.
      trzeba szybciej czytac nowy numer, coby sie na bieżąco wypowiadać:)
      pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka