Dodaj do ulubionych

Pażdziernikowe SF

IP: *.ajd.czest.pl 19.10.04, 09:23
Jeszcze nie czytałem,ale zapowiadanego od miesięcy Hemerlinga,którego bardzo
chciałem przeczytać,nadal nie ma.
Obserwuj wątek
    • Gość: byszbysz Re: Pażdziernikowe SF IP: *.lublin.ws 19.10.04, 16:17
      Na razie nie czytałem, nabyłem jeno, więc o okładce: autor grafiki musi być
      zagorzałym fanem Tool - ten obrazek jest bardzo bardzo mocno "inspirowany"
      teledyskiem do "Paraboli" - grafika z okładki SF jest prawie identyczna jak
      jeden z ostatnich screenów z klipu.
      Może rzeczywiście lepiej zrzynać z Tool niż Mandaryny?
      • sfinks13 Re: Pażdziernikowe SF 20.10.04, 09:30
        Takiego shitu jak opowiadanie(?)Inglota nie widziałem od
        czasu "Uskośnienia"Olevandusa.Ludzie!!Gniot oparty na pomyśle ukrycia pod
        imionami i nazwiskami bohaterów znanych pisarzy naszego światka sf.Każden jeden
        z wyjątkiem Rejmusa (MO)to pajac,tandeciarz,gaduła.Tylko jeden MO jawi się jako
        człek wporzo.No i bohater główny Jaycenty Glotzki.Tekst puścił
        Szmidt,zadowolony,że jego tam nie obsmarowano.A nie obsmarowano bo,być
        może,jest dla autora zbyt mało znaczącą postacią aby go w ten tekst
        wprzęgnąć.Total Shit.Chociaż być może spadną na mnie zarzuty,że nie złapałem
        klimatu...
        • taki.jeden.tetrix Re: Pażdziernikowe SF 20.10.04, 11:00
          sfinks13 napisał:

> Takiego shitu jak opowiadanie(?)Inglota nie widziałem od
          > czasu "Uskośnienia"Olevandusa.Ludzie!!Gniot oparty na pomyśle ukrycia pod
          > imionami i nazwiskami bohaterów znanych pisarzy naszego światka sf.Każden jeden
          >
          > z wyjątkiem Rejmusa (MO)to pajac,tandeciarz,gaduła.Tylko jeden MO jawi się jako
          >
          > człek wporzo.No i bohater główny Jaycenty Glotzki.Tekst puścił
          > Szmidt,zadowolony,że jego tam nie obsmarowano.A nie obsmarowano bo,być
          > może,jest dla autora zbyt mało znaczącą postacią aby go w ten tekst
          > wprzęgnąć.Total Shit.Chociaż być może spadną na mnie zarzuty,że nie złapałem
          > klimatu...

I już wiem, że tego numeru SF nie kupię. Sześć zeta zostaje w budżecie na dziwki
          i majonez :)
          A swoją drogą, lat temu parę Inglot straszne się na ReJSa boczył za to, że ten
          mu "ukradł świat" ze Smogu nad Tokyoramą. No cóż - SFinks utonął (cześć jego
          pamięci), SF żyje, zima się zbliża, bez drukowania futerka nie będzie, więc
          idziemy na mały, zgniły kompromisik?

Fajnie.

Pozdrowienia

tj
          • sfinks13 Re: Pażdziernikowe SF 20.10.04, 12:29
            tjt napisał:

I już wiem, że tego numeru SF nie kupię. Sześć zeta zostaje w budżecie na dziwki
            i majonez :)

Właśnie skończyłem Dębskiego.Bardzo fajny,naprawdę...Może chociaż w empiku
            podczytasz,tjt?
            • taki.jeden.tetrix W empiku... 20.10.04, 14:10
              ... może, nie mówię nie, choć czasu zaczyna brakować na takie drobiazgi, jak
              spanie. A poza tym "dobre opowiadanie Dębskiego", kiedy mówiny o Krokodyle
              Gieniu, to już moim zdaniem oksymoron :). Chyba, że wznowili coś z czasów, kiedy
              jeszcze czytał, co pisze.

Pozdrowienia
              tj
              • sfinks13 Bajania Krokodyla Gienia 20.10.04, 14:44
                Naprawdę to opowiadanko jest conajmniej znośne.Ślunskie.
    • Gość: Andre Re: Pażdziernikowe SF IP: *.ajd.czest.pl 21.10.04, 09:22
      Zgadzam się ze Sfinksem,że Inglot to katastrofa.Zresztą gość jest na równi
      pochyłej już od jakiegoś czasy,że wspomnę gniota pt."Las Liberte"również z SF-a.
      Dębski jest niezły,podobnie jak Guzek (hej mg!).Podrzucki wielce
      sympatyczny.Debiutantka Jadowska i Mortka tacy sobie.Oszubski gruuuubo poniżej
      oczekiwań.Facet po prostu zrobił mi krzywdę lata temu "Sforą"i teraz czekam na
      podobnie dobre rzeczy.Daremnie chyba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka