Dodaj do ulubionych

star trek voyager

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.11.02, 21:06
czesc
poszukuje stron o filmie star trek voyager, lub dokladniej o mojej ulubionej
rasie-BORG

z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Pri Re: star trek voyager IP: *.myslowice.artcom.pl 10.11.02, 22:35
      Chyba na poczatek najlepiej wskoczyc na Gwiezdna Flote
      www.gwflota.com
      Dalej poradzisz juz sobie sam.
      Zapewne tez gogle beda pomocne
    • Gość: pri I jeszcze to IP: *.myslowice.artcom.pl 10.11.02, 22:37
      www.theborgcollective.com/
    • Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 21.11.02, 09:38
      Gość portalu: mami napisał(a):
      czesc
      poszukuje stron o filmie star trek voyager, lub
      dokladniej o mojej ulubionej rasie-BORG
      z gory dzieki
      K: BORG po raz pierwszy pokazaly sie w Star Trek TNG (The
      Next Generation) - zdaje sie "Best of the Both Worlds"
      (nie mam czasu zajrzec do STAR TREK ENCYCLOPEDIA).
      Kapitan (wlasciwie kontradmiral, bo w krajach
      anglosaskich "captain" w marynarce/flocie "kosmicznej"
      jest powyzej pelnego komandora) zostal tam "glownym"
      Borgiem! W Voyager, o ile wiem, "The Borg" wystepowaly
      tylko raz w epizodzie o kolonii The Borg, ktora
      zakonczyla sie ich czesciowym ponownym polaczeniem i
      zniszczeniem ich "spaceship"...
      Pozdr.
      Kagan, tez milosnik STAR TREK ;)

• Gość: kpsting Re: Star Trek Voyager IP: *.new-york-41-42rs.ny.dial-access.att.net 22.11.02, 00:54
        sorry Kagan, ale BORG pojawial sie prawie w polowie odcinkow Voyagera, nie
        tylko w tym jednym. Tutaj jako przyklad mozna przytoczyc znakomity dwuczesciowy
        epizod "Scorpion"... dorownujacy w swojej fabule takiemu klasykowi jak "The
        Best of Both Worlds" - o ktorym wspomniales - gdzie bylo pierwsze pojawienie
        sie Borga w Star Trek

pozdrawiam
        kp
        • Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 22.11.02, 02:50
          Gość portalu: kpsting napisał(a):
          sorry Kagan, ale BORG pojawial sie prawie w polowie odcinkow Voyagera, nie
          tylko w tym jednym. Tutaj jako przyklad mozna przytoczyc znakomity dwuczesciowy
          epizod "Scorpion"... dorownujacy w swojej fabule takiemu klasykowi jak "The
          Best of Both Worlds" - o ktorym wspomniales - gdzie bylo pierwsze pojawienie
          sie Borga w Star Trek
          pozdrawiam
          kp
          K: Nie przesadzaj z ta polowa! Ja jestem nieco do tylu z "Voyager'em" (STV), bo
          u nas na antypodach pokazywali go o polnocy i na ogol do pol godziny po czasie.
          A jak mieszkalem w USA to nie mialem czasu na TV. Ogladam STV teraz na
          kablowce, ale tam tez mieszaja kolejnosc. Niemniej pamietam tylko jeden
          epizod "Voyager'a" z Borgami... Ale moge sie oczywiscie mylic, bo nie widzialem
          wszystkich odcinkow STV... Mnie chodzilo glownie o to, ze Borgi pojawily sie w
          TNG, a nie w "Voyager'ze"!
          Pozdr. :)
          Kagan
          • Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 22:36
            tak czytam i zastanawiam sie czy sie nie kleplem w nazwie serii
            ja owie o serii w ktorej statkiem dowodzi kobieta, lekarz jest hologramem,
            mechanik azjata, a borg zostala wyslana do nich by im pomoc zniszczyc jakas
            rase, a zaczela asymilowac ich statek, nastepnie zdjemuja z niej gadzety
            borgow i ona zostaje u nich na statku
            • elpooho Re: Star Trek Voyager 22.11.02, 22:57
              Dobrze myslisz :)
            • Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 23.11.02, 04:40
              Streszczenie akcji STV na poziomie przedszkola...;)
            • Gość: Edziak Re: Star Trek Voyager IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.11.02, 10:36
              Hej jestem milosniczka Voyagera, i oswiadczam ze ten statek ma prawie ciagle
              problemy z Borgami, Kapitan (kobieta) Janeway dowodzi statkiem, przez co
              najmniej jeden sezon, bo czasem trudno sie polapac ktory to juz sezon, na
              pokladzie Voyagera jest ex-Borg o immieniu Seven of Nine, ktora jest
              wartosciowym czlonkiem zalogi, ktora to stara sie poznac i zaznajomic i
              odzyskaz wartosci ludzkie, reakcje itp. najlepsze odcinki serialu, pojawia sie
              ona zaraz po tym jak dzielna zaloga napotyka gatunek ktory jest w stanie
              pokonac Borgow, nazwano ich numerycznie ale numeru nie pamietam. Ostatni
              odcinek ( naprawde ostatni bo juz zakonczono produkcje , chyba ze cud nastapi)
              to wielka rozgrywka z Borgami. Chetnie bym to kupila na DVD ale nie moglam
              znalesz, znalazlam Next Generation ale o Voyagerze ani widu.
          • Gość: kpsting Re: Star Trek Voyager IP: *.new-york-05-10rs.ny.dial-access.att.net 23.11.02, 01:06
            ok, troche przesadzilem z ta polowa, ale ze dwadziescia to ich na pewno bylo...
            pierwszy raz Janeway i spolka spotkali Borga jak sie napatoczyli na jakis wrak
            'Borg Cube' w przestrzeni, co "madrzejsi" wpadli na pomysl zeby odzyskac pare
            rzeczy z tego statku by je potem sobie przebadac - czyli taka kradziez
            technologii - miedzy innymi 'transwarp coils' (Starfleet nie miala jeszcze
            wtedy napedu transwarp)... ech, troche sie naogladalem tego shitzu, no i reruny
            tez ogladalem wiec chyba kazdy odcinek widzialem srednio z trzy razy... good
            times, good times :-)

pozdrawiam
            kp
            • Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 23.11.02, 04:44
              Gość portalu: kpsting napisał:
              ok, troche przesadzilem z ta polowa, ale ze dwadziescia
              to ich na pewno bylo...
              K: To juz jakby blizsze prawdy! ;)

> pierwszy raz Janeway i spolka spotkali Borga jak sie
              napatoczyli na jakis wrak 'Borg Cube' w przestrzeni, co
              "madrzejsi" wpadli na pomysl zeby odzyskac pare
              rzeczy z tego statku by je potem sobie przebadac - czyli
              taka kradziez technologii - miedzy innymi 'transwarp
              coils' (Starfleet nie miala jeszcze wtedy napedu
              transwarp)... ech, troche sie naogladalem tego shitzu, no
              i reruny tez ogladalem wiec chyba kazdy odcinek widzialem
              srednio z trzy razy... good > times, good times :-)
              K: U nas na antypodach to lecialo po polnocy, wiec teraz
              ogladam na "kablu" ze sporymi spoznieniami. Dzis zas leci
              caly dzien TNG (z Piccardem). Doskonake, ale ile razy
              mozna ogladac to samo, i kto jest stanie przetrzymac
              praktycznie NON STOP 24 godz. ogladania TV?
              Pozdr.
              Kagan
              >
              > pozdrawiam
              > kp
              • Gość: Edziak Re: Star Trek Voyager IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.02, 10:31
                najmniej jeden sezon, bo czasem trudno sie polapac ktory to juz sezon, na
                odzyskaz wartosci ludzkie, reakcje itp. najlepsze odcinki serialu, pojawia sie
                odcinek ( naprawde ostatni bo juz zakonczono produkcje , chyba ze cud nastapi)

• Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.eufaula.k12.ok.us / 164.58.28.* 04.12.02, 14:08
                  Gość portalu: Edziak napisał(a):
                  najmniej jeden sezon,
                  K: Chyba od poczatku! Pamietam pierwszy odcinek, bo go ogladalem w motelu
                  chyba w Warnambool, Victoria (nie zdazylem na poczatek: stracilem jakies 10
                  min.)

... bo czasem trudno sie polapac ktory to juz sezon, na
                  odzyskac wartosci ludzkie, reakcje itp. najlepsze odcinki serialu, pojawia sie
                  odcinek (naprawde ostatni bo juz zakonczono produkcje , chyba ze cud nastapi)
                  K: Ja w ogole jestem do tylu, bo u nas na antypodach to pokazywali go po
                  polnocy, i z opoznienieniami do godziny, wiec nawet nagrywac sie nie bardzo
                  dawalo... teraz ogladam na "kablu" ze sporym opoznieniem, wiec nie piszcie mi,
                  jak to sie skonczy! ;)
                  Kagan

>
                  • Gość: Edziak Re: Star Trek Voyager IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.12.02, 10:19
                    Drogi Kaganie palec mi sie zeslizgnal i postawilam przecinek gdzie powinna byc
                    kropke, bo zdanie -Przez co najminiej jeden sezon - odnosilo sie do obecnosci
                    Seven of Nine , a nie do pani Kapitan - sorry. Nic nie bede podpowiadac, milego
                    ogladania na Kochanych Antypodach.
                    • Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: proxy / *.rpa.ca 09.12.02, 11:11
                      Gość portalu: Edziak napisał(a):
                      Drogi Kaganie palec mi sie zeslizgnal i postawilam przecinek gdzie powinna byc
                      kropke, bo zdanie -Przez co najminiej jeden sezon - odnosilo sie do obecnosci
                      Seven of Nine , a nie do pani Kapitan - sorry. Nic nie bede podpowiadac, milego
                      ogladania na Kochanych Antypodach.
                      K: OK! Przedwczoraj widzialem ten odcinek w ktorym ta asystentka hologramu
                      doktora podrozowala w czasie, az do momentu smierci pani kapitan "and beyond,
                      and back". To ci da chyba lokalizacje w czasie maego postepu w dziedzinie
                      STV...;)
                      Pozdrowka! :)
                      Kagan (chwilowo odbanowany, ale na wszelki wypadek pisze przez Kalifornie).
                • Gość: kpsting Re: Star Trek Voyager IP: *.new-york-05-10rs.ny.dial-access.att.net 14.12.02, 07:06
                  Nie moglas znalezc STV na DVD bo go jeszcze nie ma na DVD...

pozdrawiam
                  • Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 22:18
                    7 z 9 pojaiwa sie po tym ,jak kapitan nawiazuje wspolprace z borgami w celu
                    zniszczenia rasy, ktora broniac si eprzed borgami wtragnela na ich teren,
                    kasujac jeden szescian za drugim, poniewaz macierzysty szescian 7z9 zostaje
                    zniszczony, zostaje na statku jako pomoc glownego mechanika, po usunieciu
                    wiekszosci implantow okazuje, sei calkiem fajna babka, czas mija sielankowo,
                    az odbiera mocny sygnal borgow i nawiazuje kontakt z kolektywem, tak
                    przynajmniej jej sie wydaje
                    ucieka statkiem i laduje na planecie, gdzi eodnajduje statek, ktorym
                    podrozowala z rodzicami jako dziecko, zanim zostala zasymilizowana

to krotka historia pojawienia sie 7z9 i poczattkowych odcinkow z jej udzialem
                    • Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 22:39
                      rasa, ktora zagrazala borgom to 8472
                      • mikolaj7 Re: Star Trek Voyager 23.12.02, 19:32

> rasa, ktora zagrazala borgom to 8472

ta z 'plynnej' przestrzeni? swietne odcinki, kiedys
                        znalazlem w necie niesamowita strone o borgu -
                        wyczeprywali wszystkie mozliwe tematy, po prostu
                        wszytsko o tej rasie. czad.
                        • Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.12.02, 00:37
                          mikolaj7-borgowie wytworzyli technologie do otwierania tuneli, ktorymi dostali
                          sie do sektora alfa najezdzcy, a w zasadzie odpowiedz na atak borgow

pamietasz adres tej strony??
                          • mikolaj7 Re: Star Trek Voyager 24.12.02, 01:24

> mikolaj7-borgowie wytworzyli technologie do otwierania tuneli, ktorymi dostali
                            > sie do sektora alfa najezdzcy, a w zasadzie odpowiedz na atak borgow
                            >
                            > pamietasz adres tej strony??

moze mam ja w ulubionych, ale ja mam tam ok. 300 linkow,
                            wiec teraz juz szukac nie bede. jutro postaram sie
                            znalezc!! :))
                          • mikolaj7 Re: Star Trek Voyager 24.12.02, 14:22

> mikolaj7-borgowie wytworzyli technologie do otwierania tuneli, ktorymi dostali
                            > sie do sektora alfa najezdzcy, a w zasadzie odpowiedz na atak borgow
                            >
                            > pamietasz adres tej strony??

niestety nie znalazlem nic ciekawszego niz:

lexx.eu.org/~arachnia/borg.html
                            • Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.12.02, 14:55
                              przez swieta bede mial troche czasu, to na pewno obejrze ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka