Gość: mami IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.11.02, 21:06 czesc poszukuje stron o filmie star trek voyager, lub dokladniej o mojej ulubionej rasie-BORG z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pri Re: star trek voyager IP: *.myslowice.artcom.pl 10.11.02, 22:35 Chyba na poczatek najlepiej wskoczyc na Gwiezdna Flote www.gwflota.com Dalej poradzisz juz sobie sam. Zapewne tez gogle beda pomocne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pri I jeszcze to IP: *.myslowice.artcom.pl 10.11.02, 22:37 www.theborgcollective.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 21.11.02, 09:38 Gość portalu: mami napisał(a): czesc poszukuje stron o filmie star trek voyager, lub dokladniej o mojej ulubionej rasie-BORG z gory dzieki K: BORG po raz pierwszy pokazaly sie w Star Trek TNG (The Next Generation) - zdaje sie "Best of the Both Worlds" (nie mam czasu zajrzec do STAR TREK ENCYCLOPEDIA). Kapitan (wlasciwie kontradmiral, bo w krajach anglosaskich "captain" w marynarce/flocie "kosmicznej" jest powyzej pelnego komandora) zostal tam "glownym" Borgiem! W Voyager, o ile wiem, "The Borg" wystepowaly tylko raz w epizodzie o kolonii The Borg, ktora zakonczyla sie ich czesciowym ponownym polaczeniem i zniszczeniem ich "spaceship"... Pozdr. Kagan, tez milosnik STAR TREK ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Star Trek Voyager IP: *.new-york-41-42rs.ny.dial-access.att.net 22.11.02, 00:54 sorry Kagan, ale BORG pojawial sie prawie w polowie odcinkow Voyagera, nie tylko w tym jednym. Tutaj jako przyklad mozna przytoczyc znakomity dwuczesciowy epizod "Scorpion"... dorownujacy w swojej fabule takiemu klasykowi jak "The Best of Both Worlds" - o ktorym wspomniales - gdzie bylo pierwsze pojawienie sie Borga w Star Trek pozdrawiam kp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 22.11.02, 02:50 Gość portalu: kpsting napisał(a): sorry Kagan, ale BORG pojawial sie prawie w polowie odcinkow Voyagera, nie tylko w tym jednym. Tutaj jako przyklad mozna przytoczyc znakomity dwuczesciowy epizod "Scorpion"... dorownujacy w swojej fabule takiemu klasykowi jak "The Best of Both Worlds" - o ktorym wspomniales - gdzie bylo pierwsze pojawienie sie Borga w Star Trek pozdrawiam kp K: Nie przesadzaj z ta polowa! Ja jestem nieco do tylu z "Voyager'em" (STV), bo u nas na antypodach pokazywali go o polnocy i na ogol do pol godziny po czasie. A jak mieszkalem w USA to nie mialem czasu na TV. Ogladam STV teraz na kablowce, ale tam tez mieszaja kolejnosc. Niemniej pamietam tylko jeden epizod "Voyager'a" z Borgami... Ale moge sie oczywiscie mylic, bo nie widzialem wszystkich odcinkow STV... Mnie chodzilo glownie o to, ze Borgi pojawily sie w TNG, a nie w "Voyager'ze"! Pozdr. :) Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.11.02, 22:36 tak czytam i zastanawiam sie czy sie nie kleplem w nazwie serii ja owie o serii w ktorej statkiem dowodzi kobieta, lekarz jest hologramem, mechanik azjata, a borg zostala wyslana do nich by im pomoc zniszczyc jakas rase, a zaczela asymilowac ich statek, nastepnie zdjemuja z niej gadzety borgow i ona zostaje u nich na statku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 23.11.02, 04:40 Streszczenie akcji STV na poziomie przedszkola...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: Star Trek Voyager IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.11.02, 10:36 Hej jestem milosniczka Voyagera, i oswiadczam ze ten statek ma prawie ciagle problemy z Borgami, Kapitan (kobieta) Janeway dowodzi statkiem, przez co najmniej jeden sezon, bo czasem trudno sie polapac ktory to juz sezon, na pokladzie Voyagera jest ex-Borg o immieniu Seven of Nine, ktora jest wartosciowym czlonkiem zalogi, ktora to stara sie poznac i zaznajomic i odzyskaz wartosci ludzkie, reakcje itp. najlepsze odcinki serialu, pojawia sie ona zaraz po tym jak dzielna zaloga napotyka gatunek ktory jest w stanie pokonac Borgow, nazwano ich numerycznie ale numeru nie pamietam. Ostatni odcinek ( naprawde ostatni bo juz zakonczono produkcje , chyba ze cud nastapi) to wielka rozgrywka z Borgami. Chetnie bym to kupila na DVD ale nie moglam znalesz, znalazlam Next Generation ale o Voyagerze ani widu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Star Trek Voyager IP: *.new-york-05-10rs.ny.dial-access.att.net 23.11.02, 01:06 ok, troche przesadzilem z ta polowa, ale ze dwadziescia to ich na pewno bylo... pierwszy raz Janeway i spolka spotkali Borga jak sie napatoczyli na jakis wrak 'Borg Cube' w przestrzeni, co "madrzejsi" wpadli na pomysl zeby odzyskac pare rzeczy z tego statku by je potem sobie przebadac - czyli taka kradziez technologii - miedzy innymi 'transwarp coils' (Starfleet nie miala jeszcze wtedy napedu transwarp)... ech, troche sie naogladalem tego shitzu, no i reruny tez ogladalem wiec chyba kazdy odcinek widzialem srednio z trzy razy... good times, good times :-) pozdrawiam kp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.vic.bigpond.net.au 23.11.02, 04:44 Gość portalu: kpsting napisał: ok, troche przesadzilem z ta polowa, ale ze dwadziescia to ich na pewno bylo... K: To juz jakby blizsze prawdy! ;) > pierwszy raz Janeway i spolka spotkali Borga jak sie napatoczyli na jakis wrak 'Borg Cube' w przestrzeni, co "madrzejsi" wpadli na pomysl zeby odzyskac pare rzeczy z tego statku by je potem sobie przebadac - czyli taka kradziez technologii - miedzy innymi 'transwarp coils' (Starfleet nie miala jeszcze wtedy napedu transwarp)... ech, troche sie naogladalem tego shitzu, no i reruny tez ogladalem wiec chyba kazdy odcinek widzialem srednio z trzy razy... good > times, good times :-) K: U nas na antypodach to lecialo po polnocy, wiec teraz ogladam na "kablu" ze sporymi spoznieniami. Dzis zas leci caly dzien TNG (z Piccardem). Doskonake, ale ile razy mozna ogladac to samo, i kto jest stanie przetrzymac praktycznie NON STOP 24 godz. ogladania TV? Pozdr. Kagan > > pozdrawiam > kp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: Star Trek Voyager IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.02, 10:31 Hej jestem milosniczka Voyagera, i oswiadczam ze ten statek ma prawie ciagle problemy z Borgami, Kapitan (kobieta) Janeway dowodzi statkiem, przez co najmniej jeden sezon, bo czasem trudno sie polapac ktory to juz sezon, na pokladzie Voyagera jest ex-Borg o immieniu Seven of Nine, ktora jest wartosciowym czlonkiem zalogi, ktora to stara sie poznac i zaznajomic i odzyskaz wartosci ludzkie, reakcje itp. najlepsze odcinki serialu, pojawia sie ona zaraz po tym jak dzielna zaloga napotyka gatunek ktory jest w stanie pokonac Borgow, nazwano ich numerycznie ale numeru nie pamietam. Ostatni odcinek ( naprawde ostatni bo juz zakonczono produkcje , chyba ze cud nastapi) to wielka rozgrywka z Borgami. Chetnie bym to kupila na DVD ale nie moglam znalesz, znalazlam Next Generation ale o Voyagerze ani widu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: *.eufaula.k12.ok.us / 164.58.28.* 04.12.02, 14:08 Gość portalu: Edziak napisał(a): Hej jestem milosniczka Voyagera, i oswiadczam ze ten statek ma prawie ciagle problemy z Borgami, Kapitan (kobieta) Janeway dowodzi statkiem, przez co najmniej jeden sezon, K: Chyba od poczatku! Pamietam pierwszy odcinek, bo go ogladalem w motelu chyba w Warnambool, Victoria (nie zdazylem na poczatek: stracilem jakies 10 min.) ... bo czasem trudno sie polapac ktory to juz sezon, na pokladzie Voyagera jest ex-Borg o immieniu Seven of Nine, ktora jest wartosciowym czlonkiem zalogi, ktora to stara sie poznac i zaznajomic i odzyskac wartosci ludzkie, reakcje itp. najlepsze odcinki serialu, pojawia sie ona zaraz po tym jak dzielna zaloga napotyka gatunek ktory jest w stanie pokonac Borgow, nazwano ich numerycznie ale numeru nie pamietam. Ostatni odcinek (naprawde ostatni bo juz zakonczono produkcje , chyba ze cud nastapi) to wielka rozgrywka z Borgami. Chetnie bym to kupila na DVD ale nie moglam znalesz, znalazlam Next Generation ale o Voyagerze ani widu. K: Ja w ogole jestem do tylu, bo u nas na antypodach to pokazywali go po polnocy, i z opoznienieniami do godziny, wiec nawet nagrywac sie nie bardzo dawalo... teraz ogladam na "kablu" ze sporym opoznieniem, wiec nie piszcie mi, jak to sie skonczy! ;) Kagan > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: Star Trek Voyager IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.12.02, 10:19 Drogi Kaganie palec mi sie zeslizgnal i postawilam przecinek gdzie powinna byc kropke, bo zdanie -Przez co najminiej jeden sezon - odnosilo sie do obecnosci Seven of Nine , a nie do pani Kapitan - sorry. Nic nie bede podpowiadac, milego ogladania na Kochanych Antypodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Star Trek Voyager IP: proxy / *.rpa.ca 09.12.02, 11:11 Gość portalu: Edziak napisał(a): Drogi Kaganie palec mi sie zeslizgnal i postawilam przecinek gdzie powinna byc kropke, bo zdanie -Przez co najminiej jeden sezon - odnosilo sie do obecnosci Seven of Nine , a nie do pani Kapitan - sorry. Nic nie bede podpowiadac, milego ogladania na Kochanych Antypodach. K: OK! Przedwczoraj widzialem ten odcinek w ktorym ta asystentka hologramu doktora podrozowala w czasie, az do momentu smierci pani kapitan "and beyond, and back". To ci da chyba lokalizacje w czasie maego postepu w dziedzinie STV...;) Pozdrowka! :) Kagan (chwilowo odbanowany, ale na wszelki wypadek pisze przez Kalifornie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpsting Re: Star Trek Voyager IP: *.new-york-05-10rs.ny.dial-access.att.net 14.12.02, 07:06 Nie moglas znalezc STV na DVD bo go jeszcze nie ma na DVD... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 22:18 7 z 9 pojaiwa sie po tym ,jak kapitan nawiazuje wspolprace z borgami w celu zniszczenia rasy, ktora broniac si eprzed borgami wtragnela na ich teren, kasujac jeden szescian za drugim, poniewaz macierzysty szescian 7z9 zostaje zniszczony, zostaje na statku jako pomoc glownego mechanika, po usunieciu wiekszosci implantow okazuje, sei calkiem fajna babka, czas mija sielankowo, az odbiera mocny sygnal borgow i nawiazuje kontakt z kolektywem, tak przynajmniej jej sie wydaje ucieka statkiem i laduje na planecie, gdzi eodnajduje statek, ktorym podrozowala z rodzicami jako dziecko, zanim zostala zasymilizowana to krotka historia pojawienia sie 7z9 i poczattkowych odcinkow z jej udzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.12.02, 22:39 rasa, ktora zagrazala borgom to 8472 Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Star Trek Voyager 23.12.02, 19:32 Gość portalu: mami napisał(a): > rasa, ktora zagrazala borgom to 8472 ta z 'plynnej' przestrzeni? swietne odcinki, kiedys znalazlem w necie niesamowita strone o borgu - wyczeprywali wszystkie mozliwe tematy, po prostu wszytsko o tej rasie. czad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.12.02, 00:37 mikolaj7-borgowie wytworzyli technologie do otwierania tuneli, ktorymi dostali sie do sektora alfa najezdzcy, a w zasadzie odpowiedz na atak borgow pamietasz adres tej strony?? Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Star Trek Voyager 24.12.02, 01:24 Gość portalu: mami napisał(a): > mikolaj7-borgowie wytworzyli technologie do otwierania tuneli, ktorymi dostali > sie do sektora alfa najezdzcy, a w zasadzie odpowiedz na atak borgow > > pamietasz adres tej strony?? moze mam ja w ulubionych, ale ja mam tam ok. 300 linkow, wiec teraz juz szukac nie bede. jutro postaram sie znalezc!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Star Trek Voyager 24.12.02, 14:22 Gość portalu: mami napisał(a): > mikolaj7-borgowie wytworzyli technologie do otwierania tuneli, ktorymi dostali > sie do sektora alfa najezdzcy, a w zasadzie odpowiedz na atak borgow > > pamietasz adres tej strony?? niestety nie znalazlem nic ciekawszego niz: lexx.eu.org/~arachnia/borg.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mami Re: Star Trek Voyager IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.12.02, 14:55 przez swieta bede mial troche czasu, to na pewno obejrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś