Gość: Alex IP: proxy / 193.0.117.* 24.11.02, 19:03 Jak wiadomo na 4 płytowej edycji Drużyny pierścienia znajduje sie wersja filmu dłuższa o 30 minut. Czy ktoś już wie jakie sceny zostały dodane? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: LOTR. Dodatkowe sceny IP: *.ibch.poznan.pl 24.11.02, 20:40 spis scen A new addition to the opening sequence in which Bilbo provides background on Hobbits and their history in voice-over as he writes his memoirs. A new introduction to Samwise Gamgee, seen in his capacity as a gardener. A scene taking place at the Green Dragon Inn, which introduces us to the camaraderie of the Hobbits (we see them singing together) and sets up the geopolitics of the story. The Hobbits witnessing the departure of the Elves from Middle Earth on the way to Bree. Aragorn watching over the sleeping Hobbits, singing the ballad of Beren and Luthien to himself in the night. Aragorn at his mother's grave, in which we learn that he was raised by Elves and that Sauron has long hunted him. Two new moments during the departure from Rivendale, one in which we see Arwen's emotional reaction to Aragorn's leaving, and another in which Elrond sees the Fellowship off. A scene with the Fellowship in the mines of Moria, in which we learn how the Dwarves themselves unleashed the fire-demon that eventually, destroyed them. A scene at Lothlorien, where Galadriel bestows upon each of the Fellowship a gift which will play an important role later in the Trilogy. And finally, more footage of the battle at Amon Hen. This is not particularly bloody footage, but its addition will likely result in this cut of the film receiving an R-rating. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 25.11.02, 19:14 zapowiada sie calkiem, calkiem :)) liczylem na wiecej hobbitow na poczatku i chyba sie nie zawiode. tylko, ze w ten weekend nie moglem tej rozszerzonej wersji nigdzie znalezc :( tylko zwykle dvd i video. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: LOTR. Dodatkowe sceny IP: proxy / 193.0.117.* 25.11.02, 19:56 Też szukałem rozszeżonej wersji ... Szkoda, że jednak nie będzie Toma. Miałem nadzieję, że wśród dodatkowych scen znajdą się także i te. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: LOTR. Dodatkowe sceny IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.11.02, 10:40 Jakis czas temu pojawily sie w Londynskich sklepach cena £24.99 albo cos kolo tego zalezy od sklepu ale roznice w granicach £2. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 28.11.02, 00:28 Gość portalu: Alex napisał: > Też szukałem rozszeżonej wersji ... dzisiaj znalazlem cene - 229zl kuna.. no to ja narazie spasuje, az tak gleboka nie jest moja milosc do LotR`a :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talliskeeton Re: LOTR. Dodatkowe sceny IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 22:57 > dzisiaj znalazlem cene - 229zl > kuna.. no to ja narazie spasuje, az tak gleboka nie jest moja > milosc do LotR`a :((( w sklepie suieciowym www.stereo.pl kupiłam 4-plytowe wydanie po 200 zl i 31 gr poz tal Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 30.11.02, 19:02 Gość portalu: talliskeeton napisał(a): > > dzisiaj znalazlem cene - 229zl > > kuna.. no to ja narazie spasuje, az tak gleboka nie jest moja > > milosc do LotR`a :((( > > w sklepie suieciowym www.stereo.pl kupiłam 4-plytowe wydanie > po 200 zl i 31 gr > poz > tal > a koszty dodatkowe? placisz za wysylke i czesto tez i za samo przeslanie/przelanie pieniedzy. i ile oszczedzilas? 15zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vereen Re: LOTR. Dodatkowe sceny IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* / 217.98.98.* 02.12.02, 23:35 W empiku w Krakowie 209 wersja 4-płytowa. Czekam na Św.Mikołka:)) pozdr.v. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: LOTR. Wylaczyc lektora? IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.12.02, 10:29 Czy mozna wyloczyc lektora i miec tylko oryginalne glosy, bo ja nie lubie zagluszania. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Wylaczyc lektora? 04.12.02, 11:18 Gość portalu: Edziak napisał(a): > Czy mozna wyloczyc lektora i miec tylko oryginalne glosy, bo ja nie lubie > zagluszania. na dvd zwykle mozna Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 04.12.02, 11:19 Gość portalu: vereen napisał(a): > W empiku w Krakowie 209 wersja 4-płytowa. Czekam na Św.Mikołka:)) widzialem wczoraj, myslalem, ze juz nigdzie nie znajde :)) czekam na boze narodzenie... hle hle ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woyt Cena DVD IP: proxy / *.crowley.pl 09.12.02, 07:27 Co do ceny (w Wawie.....) Media Markt w M1 w Markach 2 dvd - 99 PLN 4 dvd - 178 PLN Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 06.12.02, 15:54 jak tak patrze na to dvd /ach, ach, trzeba sie delikatnie obchodzic z tym cudem :))))/ to wiekszosc cen jest poszerzona, zupelnie nowych jest tez kilka. zapowiada sie super film :) Odpowiedz Link Zgłoś
vereen Re: LOTR. Dodatkowe sceny 07.12.02, 11:12 Rzeczywiście CUDO!!! Rozszerzona wersja jest wspaniała...film jest zmontowany od nowa, dokręcano nowe sceny i powstały nowe efekty specjalne. Powstał nowy film o wzbogaconej narracji. Wiele scen jest dłuższych a dodatkowe przeplatają się ze znanymi w sposób płynny powodując, że film nabiera spójności. Ogląda się to jednym tchem, a dodatki specjalne uświadamiają ile pracy wymagał i jak ważne są szczegóły, nawet te których pozornie nie widać a tworzą klimat...tworzą świat, który istnieje. Jeszcze nie obejrzałam wszystkich dodatków, odpadłam o 3.00:) Jestem very happy, że nie pokusiłam się o oszczędność i kupiłam wersję rozszerzoną (znaczy SW. Mikołaj:))) pzdr.v. Odpowiedz Link Zgłoś
rose2 Pipin jest cudowny 11.12.02, 13:50 Mnie najbardziej podobala sie scena, gdy przed odplynieciem z Lothlorien Legolas opisuje zalety lembasow (ze tylko jeden kasek jest wstanie nasycic czlowieka) - reakcja hobbitow (Pipin i Mery) jest powalajaca. Ogladalam ten kawalek chyba z 10 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 11.12.02, 17:03 vereen napisała: > Rzeczywiście CUDO!!! Rozszerzona wersja jest wspaniała...film jest zmontowany > od nowa, dokręcano nowe sceny i powstały nowe efekty specjalne. Powstał nowy > film o wzbogaconej narracji. Wiele scen jest dłuższych a dodatkowe przeplatają > się ze znanymi w sposób płynny powodując, że film nabiera spójności. Ogląda > się to jednym tchem, a dodatki specjalne uświadamiają ile pracy wymagał i jak > ważne są szczegóły, nawet te których pozornie nie widać a tworzą > klimat...tworzą świat, który istnieje. > Jeszcze nie obejrzałam wszystkich dodatków, odpadłam o 3.00:) > Jestem very happy, że nie pokusiłam się o oszczędność i kupiłam wersję > rozszerzoną (znaczy SW. Mikołaj:))) > pzdr.v. > tak!! i jak sie ucieszylem, ze Peter Jackson gratuluje mi znalezienia trailera dwoch wiez ;-)) sceny z lothlorien troche mnie zawiodly. przed spotkaniem z galadriela byly niesamowite widoki, ale potem.. eee... nie tak ona chyba jednak ladna, jak sie wydawalo w kinie. ciekawe jak to dalej bedzie z lina, ktora sam od niej dostal. czyzby shire mialo nie byc zniszczone w trzeciej czesci?? a poza tym film jest boski, cudowne sceny z poczatku, krajobrazy... super :) chyba sobie jeszcze raz ogladne ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: LOTR. Dodatkowe sceny IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.12.02, 10:57 mikolaj7 napisał: > > sceny z lothlorien troche mnie zawiodly. przed spotkaniem > z galadriela byly niesamowite widoki, ale potem.. eee... nie > tak ona chyba jednak ladna, jak sie wydawalo w kinie. Mikolaju na malym ekranie wszystko sie wydaje inne. > ciekawe jak to dalej bedzie z lina, ktora sam od niej dostal. > czyzby shire mialo nie byc zniszczone w trzeciej czesci?? > Lina co z nia bedzie mozesz siegnac do ksiazki, aby sie dowiedziec, ja wlasnie dobrnelam prawie do konca Two Towers i wiem ciekawi mnie teraz jak te fantastyczne przygody zostana pokazane na ekranie. pozdrowionka Swiateczne > Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 12.12.02, 20:38 > > > ciekawe jak to dalej bedzie z lina, ktora sam od niej dostal. > > czyzby shire mialo nie byc zniszczone w trzeciej czesci?? > > > Lina co z nia bedzie mozesz siegnac do ksiazki, aby sie dowiedziec, no chyba nie moge, skoro sam dostaje w niej co innego... ja wlasnie > dobrnelam prawie do konca Two Towers i wiem ciekawi mnie teraz jak te > fantastyczne przygody zostana pokazane na ekranie. zapowiad asie super :)) tylko faramir mi nie pasuje.. nawet ewoina i eomer wydaja sie znosni /jak widzialem ich pierwszy raz to mialem bardzo jednoznacze odczucia ;-)/ a i jestem ciekaw golluma, jak bedzie wygladal. widzialem na paru zdjeciach, ale screeny byly albo niewyrazne albo ciemne ;-)) jest gdzies w internecie drzewiec w calej okazalosci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: LOTR. Dodatkowe sceny IP: *.in-addr.btopenworld.com 13.12.02, 10:47 mikolaj7 napisał: > > > > > ciekawe jak to dalej bedzie z lina, ktora sam od niej dostal. > > > czyzby shire mialo nie byc zniszczone w trzeciej czesci?? > > > > > Lina co z nia bedzie mozesz siegnac do ksiazki, aby sie dowiedziec, > > no chyba nie moge, skoro sam dostaje w niej co innego... > Kochany Mikolaju poniewaz wlasnie skonczylam Two Towers to panmietam ze Sam uzyl liny i jak jej uzyl to mu bylo smutno ze ja bedzie musial zostawic ale lina sie sama uwolnila bo to byla lina wykonana przez Elfy i skad on ja mogl miec jak nie jako dar, chyba nie posadzasz go o zlodziejstwo. Frodo dostal to cos co ma mu dac swiatlo, a Sam sie bardzo z tej liny cieszyl bo zawsze uwazal ze line sie powinno miec, bo sie moze przydac. Wszyscy dostali te ubranka z elfowskiego materialu, broszki to ich zapiecia, Gimli dostal pukiel wlosow Galadriel, Boromir zloty pas. Radze jeszcze raz siegnac do ksiazki, bo tam jest. > Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 13.12.02, 21:36 Gość portalu: Edziak napisał(a): > mikolaj7 napisał: > > > > > > > > ciekawe jak to dalej bedzie z lina, ktora sam od niej dostal. > > > > czyzby shire mialo nie byc zniszczone w trzeciej czesci?? > > > > > > > Lina co z nia bedzie mozesz siegnac do ksiazki, aby sie dowiedziec, > > > > no chyba nie moge, skoro sam dostaje w niej co innego... > > > > Kochany Mikolaju poniewaz wlasnie skonczylam Two Towers to panmietam ze Sam > uzyl liny i jak jej uzyl to mu bylo smutno ze ja bedzie musial zostawic ale > lina sie sama uwolnila bo to byla lina wykonana przez Elfy i skad on ja mogl > miec jak nie jako dar, chyba nie posadzasz go o zlodziejstwo. Frodo dostal to > cos co ma mu dac swiatlo, a Sam sie bardzo z tej liny cieszyl bo zawsze uwazal > ze line sie powinno miec, bo sie moze przydac. Wszyscy dostali te ubranka z > elfowskiego materialu, broszki to ich zapiecia, Gimli dostal pukiel wlosow > Galadriel, Boromir zloty pas. Radze jeszcze raz siegnac do ksiazki, bo tam > jest. > > hehe, no to czym sie posluzyl Sam sadzac w Shire nowe drzewa??radze siegnac do ksiazki... Odpowiedz Link Zgłoś
fredda Re: LOTR. Dodatkowe sceny 03.01.03, 16:34 mikolaj7 napisał: > hehe, no to czym sie posluzyl Sam sadzac w Shire nowe > drzewa??radze siegnac do ksiazki... A nie przyszlo ci do glowy, ze dostal kilka gadzetow? 1. Pudelko z nasionami 2. Line 3. Plaszcz 4. Broszke 5. Lembasy 6. Lodke Widac, ze w przeciwienstwie do Elronda, Galadriela nie byla z Poznania :-) pozdrowienia i milej zabawy rowniez z ukrytymi dodatkami na DVD :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lordmikolaj Re: LOTR. Dodatkowe sceny 03.01.03, 17:16 fredda napisała: > mikolaj7 napisał: > > > hehe, no to czym sie posluzyl Sam sadzac w Shire nowe > > drzewa??radze siegnac do ksiazki... > > A nie przyszlo ci do glowy, ze dostal kilka gadzetow? mistrzu, ogladales film, czy tylko ci sie obilo o uszy, co tam jest? w ksiazce prezentem jest pudeleczko z magicznym- czyms, w filmie dostaje line. i to jest zasadnicza roznica, zapinki, plaszcze i inne cuda dostal kazdy, a najistotniejsze bylo wlasnie to pudelko. > 1. Pudelko z nasionami > 2. Line > 3. Plaszcz > 4. Broszke > 5. Lembasy > 6. Lodke > > Widac, ze w przeciwienstwie do Elronda, Galadriela nie byla z Poznania :-) > > pozdrowienia i milej zabawy rowniez z ukrytymi dodatkami na DVD :-) w koncu sam jackson gratuluje znalezienia.. narada u elronda byla niezla, nie widzialem wczesniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
terrordar Re: LOTR. Dodatkowe sceny 23.12.02, 22:46 Ochhhhhh już pędzę święta i ich atmosfera sprawiają ża wyrzucę w błoto te dwieście złotych dla kilku nędznych scen ,które nie zmieściły się rozmyślnie? w wersji podstawowej. A jeśli niektórzy z was nie zdążą w świątecznej gorączce kupić to nie martwcie się za dwa latka trafi do sklepów Megapack 12 DVD za 600 złotych ( albo euro;) z wszystkimi scenkami ,które nie załapią się we wszystkich filmikach trylogi.................................................... a tak pozatym miłego czekania na dwie wieżyczki ;))))))))) Terrordar P.S szkoda tylko że Sheloby nie będzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 24.12.02, 01:23 terrordar napisał: > Ochhhhhh już pędzę święta i ich atmosfera sprawiają ża wyrzucę w błoto te > dwieście złotych dla kilku nędznych scen ,które nie zmieściły się rozmyślnie? w > > wersji podstawowej. A jeśli niektórzy z was nie zdążą w świątecznej gorączce > kupić to nie martwcie się za dwa latka trafi do sklepów Megapack 12 DVD za 600 > złotych ( albo euro;) z wszystkimi scenkami ,które nie załapią się we > wszystkich filmikach trylogi................................................... moge jedynie zalowac, ze nie dane ci bylo tego obejrzec. skocz do znajomych, moze oni maja dvd i twoje samopoczucie sie poprawi, hehe > . > a tak pozatym miłego czekania na dwie wieżyczki ;))))))))) > Terrordar > P.S > szkoda tylko że Sheloby nie będzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
terrordar Re: LOTR. Dodatkowe sceny 24.12.02, 12:46 mikolaj7 napisał: > > moge jedynie zalowac, ze nie dane ci bylo tego obejrzec. > skocz do znajomych, moze oni maja dvd i twoje > samopoczucie sie poprawi, hehe > Och tak już lecę do przyjaciół co byli tak mądrzy? że to kupili i poglądam sobie te scenki...... a tak na poważnie nie podoba mi się zwyczaj edycji specjalnych jakie powstają po wydaniu edycji DVD. Dla kilku bajerków powstają wersje "reżyserskie" ,które zawierają kilka minutek więcej od edycji podstawowej lecz kosztują nie miłosiernie drogo. Z utęsknieniem nie mogę sie doczekać Mega kolekcji Star Wars jaką GL stworzy: Obydwie trylogie wydanie mega specjalne 9 DVD plus jakieś scenki ,które nie weszły do orginalnej trylogi (Luke i Bigs oglądają przez lornetkę Star Destroyera Vadera na orbicie) ciekawi mnie tylko ile trzeba będzie kasy wybulić na ową platinium collection? Najgorsze jest to że wszyscy reżyserzy zaczną wydawać owe wersje reżyseskie ku uciesze? fanów , którzy zapłacą wszystkie ceny aby tylko "mieć" taką wspaniałą wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 24.12.02, 14:23 stary, mam cie zalowac, ze zal ci kasy /albo jej nie masz/ na rozszerzona wersje, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
terrordar Re: LOTR. Dodatkowe sceny 24.12.02, 15:32 mikolaj7 napisał: > stary, mam cie zalowac, ze zal ci kasy /albo jej nie masz/ na > rozszerzona wersje, czy jak? > Nie oto chodzi, po prostu nie lubię komercji i wszystkich nieuczciwych sposobów zarabiania na ludziach kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: LOTR. Dodatkowe sceny 24.12.02, 15:47 terrordar napisał: > mikolaj7 napisał: > > > stary, mam cie zalowac, ze zal ci kasy /albo jej nie masz/ na > > rozszerzona wersje, czy jak? > > > Nie oto chodzi, po prostu nie lubię komercji i wszystkich nieuczciwych sposobów > > zarabiania na ludziach kasy. no coz, jesli juz sam fakt wydawania filmu na dvd jest komercja, to co nia nie jest? ja mam rozszerzonego LotR`a i moze faktycznie cena jest wygorowana, ale warto ! te trzydziesci minut to nie sa jakies pierdoly, ale naprawde sceny, ktore duzo ciekawego wnosza do akcji. a dodatki? sa teraz przy ogromnej wieksozsci filmow dvd, nie tylko tych produkcji amerykanskiej. wesolych swiat ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak W sprawie liny IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.01.03, 10:37 Klaniam sie z pokora sprawdzilam dostal on tez pudelko z magixznym pylkiem , ale kiedy przeczytalam to pytanie o line akurat czytalam jak to Sam jez uzyl a potem aby ja odzyskac bo byla przywiazana na gorze a on byl na dole powiedzial Galadriel i dalej mowil ze to moze sama reka Galadriel byla on zrobiona dlatego byla zdziwiona ze nie kojarzysz tego. Na raziocha. Odpowiedz Link Zgłoś