Gość: tetsu(o) IP: 212.33.90.* 19.11.01, 17:23 Mam do Was pytanko w związku z ekranizacją Władcy Pierścieni... Czy ktoś z was oglądał poprzednie (kultowe już) dzieła reżysera: Martwicę mózgu i Bad Taste? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasia Re: Peter Jackson 22.11.01, 20:53 Gość portalu: tetsu(o) napisał(a): > Mam do Was pytanko w związku z ekranizacją Władcy Pierścieni... Czy ktoś z was > oglądał poprzednie (kultowe już) dzieła reżysera: Martwicę mózgu i Bad Taste? Nie, ale widziałam jego "Heavenly Creatures" (debiut Kate Winslet; przed "Titanikiem" była jeszcze dobra...) i był to naprawdę świetny film. POkazywał go lata temu Canal+, nie wiem czy jest do dostania w Polsce. pzdr, wasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilvish Re: Peter Jackson IP: 192.168.1.* 23.11.01, 20:10 O tak, "Martwica mózgu" to kultowy film. Parodia filmów gore-horror. Podobno był to najlepszy horror 1997 roku. Można go znaleść w niektórych wypożyczalniach video. Gorąco polecam, ale nie wolno go ogladać na trzeźwo. To film stworzony wprost do ogladania w czasie imprezy. Ilość krwi mierzona jest tu w setkach metrów sześciennych, wyprute bebechy, krwawiące zombie kopulujące ze sobą, ropa kapiąca z ran do zupy i tego typu perełki w filmie występują w ilościach masowych. Na którymś Nordconie (Konwencie Klubów Fantastyki), na którym dorocznie odbywa się Pangalaktyczny Festiwal Filmów Szmatławych "Martwica mózgu" zrobiła furrorę. Udział w festiwalu polega na obejrzeniu trzech najgorszych filmów w galaktyce wybrynach przez jury. Filmy trzeba obejrzeć po kolei i w całości. Ci co wytrzymają do końca biorą udział w losowaniu nagród. Na jednym z festiwali "Martwica" puszczana była jako pierszy Szmatławiec i przyznaje się że wymiękłem... Po obejrzeniu tego filmu musiałem koniecznie napić się czegoś mocniejszego i odpadłem z rywalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba# Re: Peter Jackson 29.05.02, 22:20 Ja oglądałem "Przerażaczy". Nie jest to może coś nadzwyczajnego, ale całkiem przyjemny horrorek nie do końca serio. Odpowiedz Link Zgłoś