Dodaj do ulubionych

Soundtrack z "Władcy Pierścieni"

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.01, 13:18
Co sa dzicie o ścieżce dźwiękowej z LOTRa. Dla mnie bomba
Obserwuj wątek
    • ruuuda2 Re: Soundtrack z 06.12.01, 16:16
      Cześć Pogromco! Właśnie przesłuchałam.Mam mieszane uczucia- z jednej strony
      jest trochę za bardzo klasyczny i przez to cięższy w niektórych momentach niż
      bym to sobie mogła wyobrazić - np "Pod Rozbrykanym Kucykiem" chociaż przez
      chwilę mogłoby być wesoło. Ale w sumie dzięki temu film będzie poważniejszy,
      nie jak bajka z disco polo Gawlińskiego w tle.
    • Gość: Merry Re: Soundtrack z IP: *.*.*.* 07.12.01, 17:41
      Gość portalu: pogromca napisał(a):

> Co sa dzicie o ścieżce dźwiękowej z LOTRa. Dla mnie bomba

GDZIE GO DOSTAĆ!!!

• pogromca Re: Soundtrack z 07.12.01, 18:58
        Człowieku już 2 tygodnie jest w sklepach. Wejdź np. do EMPIKU czy
        jakiegokolwiek sklepu i bierz. Ps: Soudtrack przyjemnie się słucha, ale nie
        wciąga na dłużej; nie jest to ścieżka tak hiciorska jak "Star Warsy"
        czy "Braveheart". Niem ma elementów charakterystycznych. Uzyłem wcześniej
        słowa "bomba" ale teraz myśle że muzyka jest w zasadzie trochę powyżej
        przeciętnej
    • Gość: Isildur Re: Soundtrack z LOTR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.01, 16:33
      Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś innego. Po pierwszych recenzjach, w
      których LOTR:FOTR był klasyfikowany jako (!) film akcji, myślałem że i
      soundtrack będzie nieustającą gonitwą dźwięków itd. Jednak tak nie jest.
      Wprawdzie miejscamy faktycznie jest szybko, przeważnie jest jednak strasznie i
      smutno... bardzo smutno. W zasadzie cały soundtrack przepełniony jest
      melancholią. Znam się na muzyce (jeśli chodzi o słuch) tylko tyle, że umiem
      rozpoznać kwintę (dużo ich tam jest), ale według mnie lepszej muzyki do t e g
      o filmu nie mogło być. Bałem się trochę po tym jak Kilar odrzucił propozycję
      jej napisania, jednak Howard Shore pokazał klasę.
      • Gość: Jezzo Re: Soundtrack z LOTR IP: *.radom.pl 12.01.02, 18:29
        Gość portalu: Isildur napisał(a):

> Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś innego. Po pierwszych recenzjach, w
        > których LOTR:FOTR był klasyfikowany jako (!) film akcji, myślałem że i
        > soundtrack będzie nieustającą gonitwą dźwięków itd. Jednak tak nie jest.
        > Wprawdzie miejscamy faktycznie jest szybko, przeważnie jest jednak strasznie i
        > smutno... bardzo smutno. W zasadzie cały soundtrack przepełniony jest
        > melancholią. Znam się na muzyce (jeśli chodzi o słuch) tylko tyle, że umiem
        > rozpoznać kwintę (dużo ich tam jest), ale według mnie lepszej muzyki do t e g
        > o filmu nie mogło być. Bałem się trochę po tym jak Kilar odrzucił propozycję
        > jej napisania, jednak Howard Shore pokazał klasę.

Masz absolutna racje. Co do smutnej muzyki zauważ że na d głównymi bohaterami
        ciągnie się cień. W przypadku nie powodzenia misji ciemność by zwycieżyla .
        Smutne to jest. W książce cały czas mamy mowę o nadzieji że się uda ale u
        niektóruch serca przepełnione sa smutkiem. Stąd taki a nie inny rodzaj muzyki.
        Mi się ona bardzo podoba i może nie stanowi takiej klasy jak soundtrack Jamesa
        Hornera do "Braveheart" czy Hansa Zimmera do "Gladiatora" ale jest w ścisłej
        światowej czołówce na równi z twórczością Johna Williamsa i jego muzyki do "Star
        Wars".
    • Gość: pin Re: Soundtrack z IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 00:40
      przesluchuje co dnia, przygotowujac sie na film:-) klasyka to nie jest-chyba ,
      ze filmowa.Do serca przypadl mi "Koncert Hobbitow"
      • Gość: Arwena Re: Soundtrack z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.02, 22:04
        uwielbiam concerting hobbits!!!!!!! to jest wspaniale. ciagle chodzi mi po
        glowie;) rowniez temat zwiazany z jezdzcami jest swietny!
        • Gość: Curz Re: Soundtrack z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.02, 11:01
          Gość portalu: Arwena napisał(a):

> uwielbiam concerting hobbits!!!!!!! to jest wspaniale. ciagle chodzi mi po
          > glowie;) rowniez temat zwiazany z jezdzcami jest swietny!

A ja kocham "The breaking of the fellowship" - jest to 11 minutowa esencja
          najfajnieszych (wg mnie) motywow muzycznych z filmow... bajka po prostu.
          • Gość: Arwena Re: Soundtrack z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.02, 20:56
            tez uwielbiam ten motyw ^^
            ja poprostu caly sountrack czcze ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka