Gość: pogromca IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.12.01, 13:18 Co sa dzicie o ścieżce dźwiękowej z LOTRa. Dla mnie bomba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruuuda2 Re: Soundtrack z 06.12.01, 16:16 Cześć Pogromco! Właśnie przesłuchałam.Mam mieszane uczucia- z jednej strony jest trochę za bardzo klasyczny i przez to cięższy w niektórych momentach niż bym to sobie mogła wyobrazić - np "Pod Rozbrykanym Kucykiem" chociaż przez chwilę mogłoby być wesoło. Ale w sumie dzięki temu film będzie poważniejszy, nie jak bajka z disco polo Gawlińskiego w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry Re: Soundtrack z IP: *.*.*.* 07.12.01, 17:41 Gość portalu: pogromca napisał(a): > Co sa dzicie o ścieżce dźwiękowej z LOTRa. Dla mnie bomba GDZIE GO DOSTAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca Re: Soundtrack z 07.12.01, 18:58 Człowieku już 2 tygodnie jest w sklepach. Wejdź np. do EMPIKU czy jakiegokolwiek sklepu i bierz. Ps: Soudtrack przyjemnie się słucha, ale nie wciąga na dłużej; nie jest to ścieżka tak hiciorska jak "Star Warsy" czy "Braveheart". Niem ma elementów charakterystycznych. Uzyłem wcześniej słowa "bomba" ale teraz myśle że muzyka jest w zasadzie trochę powyżej przeciętnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isildur Re: Soundtrack z LOTR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.01, 16:33 Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś innego. Po pierwszych recenzjach, w których LOTR:FOTR był klasyfikowany jako (!) film akcji, myślałem że i soundtrack będzie nieustającą gonitwą dźwięków itd. Jednak tak nie jest. Wprawdzie miejscamy faktycznie jest szybko, przeważnie jest jednak strasznie i smutno... bardzo smutno. W zasadzie cały soundtrack przepełniony jest melancholią. Znam się na muzyce (jeśli chodzi o słuch) tylko tyle, że umiem rozpoznać kwintę (dużo ich tam jest), ale według mnie lepszej muzyki do t e g o filmu nie mogło być. Bałem się trochę po tym jak Kilar odrzucił propozycję jej napisania, jednak Howard Shore pokazał klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezzo Re: Soundtrack z LOTR IP: *.radom.pl 12.01.02, 18:29 Gość portalu: Isildur napisał(a): > Szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś innego. Po pierwszych recenzjach, w > których LOTR:FOTR był klasyfikowany jako (!) film akcji, myślałem że i > soundtrack będzie nieustającą gonitwą dźwięków itd. Jednak tak nie jest. > Wprawdzie miejscamy faktycznie jest szybko, przeważnie jest jednak strasznie i > smutno... bardzo smutno. W zasadzie cały soundtrack przepełniony jest > melancholią. Znam się na muzyce (jeśli chodzi o słuch) tylko tyle, że umiem > rozpoznać kwintę (dużo ich tam jest), ale według mnie lepszej muzyki do t e g > o filmu nie mogło być. Bałem się trochę po tym jak Kilar odrzucił propozycję > jej napisania, jednak Howard Shore pokazał klasę. Masz absolutna racje. Co do smutnej muzyki zauważ że na d głównymi bohaterami ciągnie się cień. W przypadku nie powodzenia misji ciemność by zwycieżyla . Smutne to jest. W książce cały czas mamy mowę o nadzieji że się uda ale u niektóruch serca przepełnione sa smutkiem. Stąd taki a nie inny rodzaj muzyki. Mi się ona bardzo podoba i może nie stanowi takiej klasy jak soundtrack Jamesa Hornera do "Braveheart" czy Hansa Zimmera do "Gladiatora" ale jest w ścisłej światowej czołówce na równi z twórczością Johna Williamsa i jego muzyki do "Star Wars". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin Re: Soundtrack z IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 00:40 przesluchuje co dnia, przygotowujac sie na film:-) klasyka to nie jest-chyba , ze filmowa.Do serca przypadl mi "Koncert Hobbitow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: Soundtrack z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.02, 22:04 uwielbiam concerting hobbits!!!!!!! to jest wspaniale. ciagle chodzi mi po glowie;) rowniez temat zwiazany z jezdzcami jest swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Curz Re: Soundtrack z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.02, 11:01 Gość portalu: Arwena napisał(a): > uwielbiam concerting hobbits!!!!!!! to jest wspaniale. ciagle chodzi mi po > glowie;) rowniez temat zwiazany z jezdzcami jest swietny! A ja kocham "The breaking of the fellowship" - jest to 11 minutowa esencja najfajnieszych (wg mnie) motywow muzycznych z filmow... bajka po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: Soundtrack z IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.02, 20:56 tez uwielbiam ten motyw ^^ ja poprostu caly sountrack czcze ;) Odpowiedz Link Zgłoś