Dodaj do ulubionych

Wojciech Orliński ... znany czy nie?

28.02.08, 13:08
Wojciech Orliński od lat pisze na Uznecie i w Gazecie. Bryluje erudycją i wiedzą. Jest fanem Macków i od lat walczy z Linuxem. To on wylansował takie pojęcia jak Linuksiarz i takich autorów jak Dukaj i Brzezińska najpierw na Uznecie a potem w Gazecie. Nie wszyscy wiedzą, że postaci w ich powieściach są wzorowane na uczestnikach grupy prfsff. WO opublikował setki artykułów o filmach, programach telewizyjnych, fantastyce i innej tematyce także o wielkim pisarzu Stanisławie Lemie. Na swoim blogu zawzięcie broni Gazety Wyborczej i prostuje wszystkie brednie które o niej wypisują trolle takie jak Ziemkiewicz. Ostatnio na Uznecie rozpętała się nagonka na WO i te trole piszą, że WO nie jest słynnym dziennikarzem. Chciałem zapytać u źródeł jak jest naprawdę?

ja czyli jakub
Obserwuj wątek
    • le.chujarek Wojciech Orliński ? 28.02.08, 14:55
      pewnie że znam!
      chodzimy razem na basen, 2 razy w miesiącu.
      chciałbym częściej, ale to taki zabiegany facet...
      • le.chujarek Re: Wojciech Orliński ? 28.02.08, 15:07
        a ja gościa dokładnie nie znam, ale nazwisko kojarzę - chyba grał w
        polonii rzeszów!
        • le.chujarek Re: Wojciech Orliński ? 28.02.08, 15:09
          zgadza się, ale przez te ciągłe kontuzje przywodziciela nie mógł
          przebić się do pierszwego składu. szkoda...
    • Gość: Fanteaser Re: Wojciech Orliński ... znany czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 23:15
      No ba, nie tylko znany, ale i słynny wręcz! Co nie znaczy, żeśmy nie powinni rozsławiać go jeszcze bardziej. Znany i zna się na wszystkim, genialny omnibus, który wszechstronną i szeroką wiedzę tak umiejętnie przykrawa w swych artykułach choćby "Gazetowych", by była strawna dla zwykłego, maluczkiego czytelnika, co to sam wie mało i myśleć też się dopiero uczy. Heros krzewienia kultury socjalistycznej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka