najda.lukasz 02.09.03, 09:23 Mam pytanie do was wecie moze czemu Tomasz Kołodziejczak Jest tak nie docienianym autorem. Według mnie jest on naprawde swietnym pisarzem A cykl o Dominium Solarnym to prawdziwy majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najda.lukasz Re: Tomasz Kołodzieczak 02.09.03, 09:24 przepraszam za literowke a tytule Kołodziejczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rub Re: Tomasz Kołodzieczak IP: *.chello.pl 02.09.03, 09:56 zgadzam sie z toba co do oceny cyklu o dominium solarnym - najprawde jest to kawal dobrej roboty. doskonaly przyklad klasycznej sf z nurtu cyberpunkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Tomasz Kołodzieczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 13:54 kupiłem kiedys 1wszy tom.zapowiadał sie ciekawie.Potem wyszperałem jak mi sie wydawało tom 2.Ten sam format,inna okładka.Kupiłem.jak sie okazało był to znów tom 1wszy tylko w innej okładce.Tomu 2 giego a moze i kolejnych jak do tej pory nie znalazłem.a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Tomasz Kołodzieczak IP: *.chello.pl 07.09.03, 18:07 Odpowiedz sobie na jedno pytanie - kiedy wyszła ostatnia powieść Kołodziejczaka i kiedy widziałeś jego ostatnie opowiadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiestu Re: Tomasz Kołodzieczak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 13:29 ostanie o ile dobrze wiem bylo w sierpniu 2002 roku w gazecie Fantasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Tomasz Kołodzieczak IP: *.chello.pl 08.09.03, 18:26 Gość portalu: kiestu napisał(a): > ostanie o ile dobrze wiem bylo w sierpniu 2002 roku w gazecie Fantasy Zgadza się, a co poza tym? I kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Tomasz Kołodzieczak IP: *.chello.pl 08.09.03, 18:27 Gość portalu: kiestu napisał(a): > ostanie o ile dobrze wiem bylo w sierpniu 2002 roku w gazecie Fantasy Zgadza się, jedno opowiadanie, a co poza tym? I kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiestu Re: Tomasz Kołodzieczak IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.03, 08:35 A czy to wazne kiedy napisal ostatnie opowidanie albo wydal ksiarzke w ten sposob Zajdel powinien isc dawno na odstrzal zmarl i nie moze juz pisac Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Tomasz Kołodzieczak 07.09.03, 19:13 Pamiętam jak jeszcze za czasów ś.p. Fenixa Kołodziejczak rozbawił mnie do łez. Napisał bowiem felieton, w którym krytykował straszliwie polską fantasy, przy czym jednym z zarzutów było iż co drugie polskie opowiadanie fantasy zaczyna się od burdy w karczmie. A dwa miesiące później ten sam Fenix wydrukował opowiadanie Kołodziejczaka, które zaczynało się... zgadnijcie od czego:). Ale opowiadanie było dobre i też żałuję, że Kołodziejczaka nie widać. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś