Gość: WoRaS IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 12:41 Giger to geniusz albo szaleniec (albo jedno i drugie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lukmruk Re: Giger - czyli ,,geniusz'' IP: *.icpnet.pl 10.11.03, 13:46 z 10 lat temu można było kupić jeden z albumów Gigera,to był szok estetyczny,ideowy,percepcyjny. Pomysły zamknięte w ilustracje na kredowych kartkach przekroczyły mój sposób percepcji otoczenia, pokazały że proste sceny z rzeczywistości mogą przemienić się w coś całkowicie "obcego",niedostrzegalne skojarzenia przemienione w obrazy przerażały i kusiły niepojętym pięknem mrocznych pragnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: BAR GIGERA MA WIĘCEJ LAT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.03, 01:03 Gość portalu: WoRaS napisał(a): > Giger to geniusz albo szaleniec (albo jedno i drugie) SZKODA ŻE NIE WIDZIELIŚCIE TEGO BARU GIGERA W CHUR ISTNY ODJAZD.JAKBYS NAGLE ZAGRAL W OBCYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: BAR GIGERA MA WIĘCEJ LAT IP: 62.233.201.* 13.11.03, 16:35 Ja byłem w tym roku w Gruyeres. Jest tam i bar i muzeum. Powalające... Do obejrzenia na: www.hrgiger.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gap Wielki szacunek... IP: *.man.polbox.pl 14.11.03, 11:14 ... dla wizji i talentu, ale jedno muszę przyznać - z taką wyobraźnią to jest to chyba jedyny człowiek, który pod żadnym pozorem nie powinien używać żadnych środków halucynogennych... nie zazdroszczę H.R. Gigerowi jego koszmarów sennych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA Z ŁODZI Re: Giger - czyli ,,geniusz'' IP: *.arise.pl / *.radogoszcz.arise.pl 29.04.04, 00:19 GIGER to osoba niedoceniana w dzisiejszym świecie <oby w następnym była>, Ma niebywały talent. Mam takie pytanko: Jedna z Jego prac The trumpest of Jericho (trąby Jerychońskie) nie mogę nigdzie znaleźć opisu tej pracy. Czy mógł by mi ktoś pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
navia Re: dla mnie geniusz 29.04.04, 13:01 "Jeśli ktoś wspomni artystę wymawiając prawidłowo jego nazwisko, czyli tak jak się je pisze, nie wzbudzi żadnej reakcji nawet wśród jego największych wielbicieli. Jeśli zaś wymówi je z błędem, czyli powie ,,Geiger'', tak jak w słowie ,,licznik Geigera'', na pewno usłyszy zachwycone okrzyki miłośników horrorów i filmów science fiction, którzy z entuzjazmem zaczną opowiadać o twórczości swego ulubieńca" Dobre ;) Doskonały artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ko\/a|_ Giger & Diuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 00:22 żałuję, że Diuna (bez scenografii Gigera) w ogóle została sfilmowana, w tym wypadku powinna być zastosowana CENZURA! wyszła szmira, tandeta ... aż żal myśleć że mogło powstać coś lepszego ;-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MFan GIGER i MYLENE IP: *.sol.lan / 195.245.226.* 05.11.04, 12:48 Godna uwagi jest też scenografia H.R. Gigera (głowa Izis) do koncertu "Mylenium Tour" znakomitej francuskiej piosenkarki Mylene Farmer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bawmorda Re: Giger - czyli ,,geniusz'' IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 13.11.04, 23:36 Sil była KOBIETĄ, panie Autorze! Łatwo to sprawdzić- wystarczy obejrzeć film. Ortografia też, niestety, nie ta... Odpowiedz Link Zgłoś