Gość: Kagan IP: *.arts.monash.edu.au 28.01.02, 08:17 Zobacz na mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html a nie pozalujesz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LEM Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.arts.monash.edu.au 28.01.02, 08:41 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Zobacz na > <a href="http://mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html">mywebpage.netscape.co > m/ljkel2/lem01.html</a> > a nie pozalujesz! Czy ja cos ukrywam? Wszystkie moje ksiazki sa w b\ibliotekach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.arts.monash.edu.au 29.01.02, 10:11 Gość portalu: LEM napisał(a): > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > Zobacz na > > <a href="http://mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html">mywebpage. > netscape.co > > m/ljkel2/lem01.html</a> > > a nie pozalujesz! > > Czy ja cos ukrywam? Wszystkie moje ksiazki sa w b\ibliotekach! Czyzby? Astronauci zostali np. wycofani. Sam kupilem egzemplarz ostaniego wydania (tego z przedmowa), wlasnie wycofany z biblioteki (kupilem legalnie, w antykwariacie na pieknej w W-wie). Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyfer Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.arts.monash.edu.au 29.01.02, 10:14 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Zobacz na > <a href="http://mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html">mywebpage.netscape.co > m/ljkel2/lem01.html</a> > a nie pozalujesz! A moze pozalujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liman Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: 10.100.4.* 29.01.02, 22:42 Nie wiem, czy on to ukrywa, ale dla mnie Lem to guru. Popatrz co w dorobku mają (mieli) takie tuzy jak Konwicki, Andrzejewski itp. Też się teraz do tego nie wraca. Kazdy z wielkich ma coś w życiorysie. Ale czy Solaris albo Cyberiada są przez to mniej warte? Pozdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemaniak Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.proxy.aol.com 30.01.02, 14:51 Masz racje, Liman! Jak bylem maly, ukradlem babci stowe z portmonetki... Babcia i tak mnie kocha... P.S. Nie nabijam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.arts.monash.edu.au 01.02.02, 11:08 Gość portalu: lemaniak napisał(a): > Masz racje, Liman! > Jak bylem maly, ukradlem babci stowe z portmonetki... > Babcia i tak mnie kocha... > P.S. Nie nabijam sie! K: A co to ma do Lema? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOTOTOP Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.vic.bigpond.net.au 04.02.02, 15:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.arts.monash.edu.au 01.02.02, 11:09 Gość portalu: liman napisał(a): > Nie wiem, czy on to ukrywa, ale dla mnie Lem to guru. > Popatrz co w dorobku mają (mieli) takie tuzy jak Konwicki, Andrzejewski itp. > Też się teraz do tego nie wraca. > Kazdy z wielkich ma coś w życiorysie. > Ale czy Solaris albo Cyberiada są przez to mniej warte? > Ale, jak to mowia Anglicy "kazdy ma szkielet w szafie". A Lem ma jakby tych szkieletow wiecej niz inni z jego generacji... Kagan > Pozdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEM Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.vic.bigpond.net.au 02.02.02, 03:40 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: liman napisał(a): > > > Nie wiem, czy on to ukrywa, ale dla mnie Lem to guru. > > Popatrz co w dorobku mają (mieli) takie tuzy jak Konwicki, Andrzejewski it > p. > > Też się teraz do tego nie wraca. > > Kazdy z wielkich ma coś w życiorysie. > > Ale czy Solaris albo Cyberiada są przez to mniej warte? > > > Ale, jak to mowia Anglicy "kazdy ma szkielet w szafie". A Lem ma jakby tych szk > ieletow wiecej niz inni z > jego generacji... > Kagan > > Pozdrówko > GO TO TOP! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.vic.bigpond.net.au 05.02.02, 13:41 Patrz wyzej na tym watku... Odpowiedz Link Zgłoś
debruce Lem to Chazar, Stalinista! 06.02.02, 02:44 Lem to Chazar, Stalinista, a na starosc on korzysta, z glupkow takich co nie mysla, wiec peany na czesc pisza, ludzi z gruntu nieuczciwych, ale nie ma sie co dziwic, bo te glupki to polaczki, a to narod nader chwacki, ale za to niezbyt madry, wierzy w gusla, modne prady, a nie spojrzy dookola, i stad rzadzi nim pierdola, z Watykanu staruch glupi, co rodakow niezle lupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Lem to Chazar, Stalinista! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 08:19 debruce napisał(a): > Lem to Chazar, Stalinista, > a na starosc on korzysta, > z glupkow takich co nie mysla, > wiec peany na czesc pisza, > ludzi z gruntu nieuczciwych, > ale nie ma sie co dziwic, > bo te glupki to polaczki, > a to narod nader chwacki, > ale za to niezbyt madry, > wierzy w gusla, modne prady, > a nie spojrzy dookola, > i stad rzadzi nim pierdola, > z Watykanu staruch glupi, > co rodakow niezle lupi! No Staśka Lema to z ciebie raczej nie będzie )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Lem to Chazar, Stalinista! IP: *.vic.bigpond.net.au 07.02.02, 14:09 Gość portalu: ok napisał(a): > debruce napisał(a): > > > Lem to Chazar, Stalinista, > > a na starosc on korzysta, > > z glupkow takich co nie mysla, > > wiec peany na czesc pisza, > > ludzi z gruntu nieuczciwych, > > ale nie ma sie co dziwic, > > bo te glupki to polaczki, > > a to narod nader chwacki, > > ale za to niezbyt madry, > > wierzy w gusla, modne prady, > > a nie spojrzy dookola, > > i stad rzadzi nim pierdola, > > z Watykanu staruch glupi, > > co rodakow niezle lupi! > > No Staśka Lema to z ciebie raczej nie będzie )))))))) To moze tak! Staszek Lem kiedy byl mlody, to pozeral tluste lody, chalwe i inne przysmaki, zarlok byl zen nie byle jaki... Kiedy Staszek zas studiowal, wtedy zadko cos notowal, wiersze pisal, poematy, lecz nie chwalil sie do taty, by go ojciec nie strofowal, tylko dalej finansowal... Kiedy Stasio skonczyl studia, wtedy zamiast isc do pracy, zaczal bawic sie w pisarza... Socrealizm mu sie zdarzyl! Zamiast siedziec se na plazy, zaczal on komunizm chwalic, jako nowa, swiecka wiare! A gdy Stalin oddal ducha, wtedy przyszla nan posucha... Zorientowal sie Stanislaw, ze juz nowa pora przyszla! Kiedy zas komunizm upadl, przypudrowal Stasio trupa, "Czlowiek z Marsa" mu na imie! I zdarzylo mu sie przy mnie, przyznac sie do bledow pewnych, i pomylek, chociaz zwiewnych, lecz na pewno nieprzystojnych, medrcu co sie madrzy w kolo, wiec choc mi juz niewesolo, ale prawde o nim pisze, chociaz chor krytyki slysze! Ale co tam! Prawda gora! Nie okryje sie Lem chmura, Nie ucieknie przed Kaganem, nawet gdyby byl on panem, na swych wlosciach podkrakowskich, to ma juz za stare kosci, by Kagana zwiesc na strone, gdzie czekaja nan zlozone, te pulapki znakomite... Spuszcza Lem swoj nos na kwinte, i do nory swej ucieka, tej daleko, hen za rzeka... Bo Kagana sie on boi, i ta mysla niepokoi, ze go Kagan zdemaskuje, wie Lem, ze on oszukuje, czytelnikow swoich wiernych, lecz niestety raczej biernych... Lecz Kagana NIE oszuka, Kagan to jest chytra sztuka! Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Lem to Chazar, Stalinista! IP: *.arts.monash.edu.au 08.02.02, 10:15 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: ok napisał(a): > > > debruce napisał(a): > > > > > Lem to Chazar, Stalinista, > > > a na starosc on korzysta, > > > z glupkow takich co nie mysla, > > > wiec peany na czesc pisza, > > > ludzi z gruntu nieuczciwych, > > > ale nie ma sie co dziwic, > > > bo te glupki to polaczki, > > > a to narod nader chwacki, > > > ale za to niezbyt madry, > > > wierzy w gusla, modne prady, > > > a nie spojrzy dookola, > > > i stad rzadzi nim pierdola, > > > z Watykanu staruch glupi, > > > co rodakow niezle lupi! > > > > No Staśka Lema to z ciebie raczej nie będzie )))))))) > > To moze tak! > Staszek Lem kiedy byl mlody, > to pozeral tluste lody, > chalwe i inne przysmaki, > zarlok byl zen nie byle jaki... > Kiedy Staszek zas studiowal, > wtedy zadko cos notowal, > wiersze pisal, poematy, > lecz nie chwalil sie do taty, > by go ojciec nie strofowal, > tylko dalej finansowal... > Kiedy Stasio skonczyl studia, > wtedy zamiast isc do pracy, > zaczal bawic sie w pisarza... > Socrealizm mu sie zdarzyl! > Zamiast siedziec se na plazy, > zaczal on komunizm chwalic, > jako nowa, swiecka wiare! > A gdy Stalin oddal ducha, > wtedy przyszla nan posucha... > Zorientowal sie Stanislaw, > ze juz nowa pora przyszla! > Kiedy zas komunizm upadl, > przypudrowal Stasio trupa, > "Czlowiek z Marsa" mu na imie! > I zdarzylo mu sie przy mnie, > przyznac sie do bledow pewnych, > i pomylek, chociaz zwiewnych, > lecz na pewno nieprzystojnych, > medrcu co sie madrzy w kolo, > wiec choc mi juz niewesolo, > ale prawde o nim pisze, > chociaz chor krytyki slysze! > Ale co tam! > Prawda gora! > Nie okryje sie Lem chmura, > Nie ucieknie przed Kaganem, > nawet gdyby byl on panem, > na swych wlosciach podkrakowskich, > to ma juz za stare kosci, > by Kagana zwiesc na strone, > gdzie czekaja nan zlozone, > te pulapki znakomite... > Spuszcza Lem swoj nos na kwinte, > i do nory swej ucieka, > tej daleko, hen za rzeka... > Bo Kagana sie on boi, > i ta mysla niepokoi, > ze go Kagan zdemaskuje, > wie Lem, ze on oszukuje, > czytelnikow swoich wiernych, > lecz niestety raczej biernych... > Lecz Kagana NIE oszuka, > Kagan to jest chytra sztuka! > Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszanka Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.02.02, 02:58 Stary, daj Lemowi w morde jak cos masz do niego zamiast bic piane na forum. Co za mędziarz z ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niecham Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.vic.bigpond.net.au 17.02.02, 12:39 Gość portalu: kaszanka napisał(a): > Stary, daj Lemowi w morde jak cos masz do niego zamiast bic piane na forum. Co > za > mędziarz z ciebie! Tez mi pomysly z biciem po mordzie... Nie lepiej robic to wirtualnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszanka Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.02, 00:52 Gość portalu: Niecham napisał(a): > > Stary, daj Lemowi w morde jak cos masz do niego zamiast bic piane na forum > . Co > > za > > mędziarz z ciebie! > > Tez mi pomysly z biciem po mordzie... > Nie lepiej robic to wirtualnie? Lepiej :) Wiec dlaczego Kagan nie pisze wprost do Lema? Wisi na forum i placze, ze Lem to, Lem tamto, a jednoczesnie pokazuje swoje z nim zdjecie, gdzie stoja sobie razem jak dwaj starzy kumple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.arts.monash.edu.au 20.02.02, 07:32 Gość portalu: kaszanka napisał(a): > Gość portalu: Niecham napisał(a): > > > > Stary, daj Lemowi w morde jak cos masz do niego zamiast bic piane na > forum > > . Co > > > za > > > mędziarz z ciebie! > > > > Tez mi pomysly z biciem po mordzie... > > Nie lepiej robic to wirtualnie? > > Lepiej :) > Wiec dlaczego Kagan nie pisze wprost do Lema? Wisi na forum i placze, ze Lem to > , > Lem tamto, a jednoczesnie pokazuje swoje z nim zdjecie, gdzie stoja sobie razem > > jak dwaj starzy kumple. K: Bo bylismy stare kumple, ale Lemowi odbilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.vic.bigpond.net.au 21.02.02, 02:19 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Gość portalu: kaszanka napisał(a): > > > Gość portalu: Niecham napisał(a): > > > > > > Stary, daj Lemowi w morde jak cos masz do niego zamiast bic pian > e na > > forum > > > . Co > > > > za > > > > mędziarz z ciebie! > > > > > > Tez mi pomysly z biciem po mordzie... > > > Nie lepiej robic to wirtualnie? > > > > Lepiej :) > > Wiec dlaczego Kagan nie pisze wprost do Lema? Wisi na forum i placze, ze L > em to > > , > > Lem tamto, a jednoczesnie pokazuje swoje z nim zdjecie, gdzie stoja sobie > razem > > > > jak dwaj starzy kumple. > K: Bo bylismy stare kumple, ale Lemowi odbilo... Lemowi, NIE Kaganowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEHM Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.vic.bigpond.net.au 23.02.02, 02:22 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Zobacz na > <a href="http://mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html">mywebpage.netscape.co > m/ljkel2/lem01.html</a> > a nie pozalujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLEM Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.lib.monash.edu.au 25.02.02, 06:29 Gość portalu: LEHM napisał(a): > Gość portalu: Kagan napisał(a): > > > Zobacz na > > <a href="http://mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html">mywebpage. > netscape.co > > m/ljkel2/lem01.html</a> > > a nie pozalujesz! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? IP: *.arts.monash.edu.au 27.02.02, 07:29 Gość portalu: Kagan napisał(a): > Zobacz na > <a href="http://mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html">m ywebpage.netscape.co > m/ljkel2/lem01.html</a> > a nie pozalujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
frant Re: Co ukrywa Lem przed nowymi generacjami fanow SF? 24.03.02, 15:23 Wiesz co "Kagan", pieprzysz potwornie! Ciągle ludzie ci to piszą w twarz, a ty jak jakiś idiota, którym (jak mniemam nie jesteś) nawet tego nie zauważasz. Zamknij się wreszcie, a wszystkim (w miarę normalnym, w przeciwieństwie do ciebie) ulży. Odpowiedz Link Zgłoś