czajek76 08.06.04, 10:21 Pytanie z "Dzieciakow z klasa": Ile roznych 4 cyfrowych PIN-ow mozna utworzyc? Odpowiedz wedlug dzieciaka: 1000. Odpowiedz wedlug Martyny W: 9000 :) Razem im sie udalo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadurakura Re: PIN 08.06.04, 10:48 A Kazia Szczuka we wczorajszej powtórce NO, wysłała węgorze na tarło do Morza SARAGOSSOWEGO!! (Uczestniczka palnęła - M. Śródziemne, ale "przeintelektualizowanie" Kazimiery - boskie!) :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia38 Re: PIN 08.06.04, 13:34 Nic nie rozumiem, przeciez tam płyną na tarło. ." Istotnie, odkryto je na Morzu Sargassowym, około 1000 kilometrów na wschód od wybrzeża północnoamerykańskiego. Tam w wodach o zasoleniu powyżej 30%, na głębokości 4500 do 6000 m (niektóre źródła podają 1000 do 2000 m) dojrzałe węgorze odbywają tarło, z którego już nie powracają" Lub www.pzw.poznan.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=76 ___________ www.miniclip.com/Homepage.htm Odpowiedz Link Zgłoś
przypadkowo Re: PIN 08.06.04, 14:05 No właśnie. Morze Sargassowe a nie SarAgossowe. Pewnie jej się pomyliło z Saragossą Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: PIN 08.06.04, 12:33 to nie jedyna moim zdaniem wtopa we wczorajszych" dzieciakach...", choć oczywiście ten nr z PIN-em to mistrzostwo świata geniusza układającego pytanie ( Martyna jest tylko od czytania) . Było jeszcze pytanie o stadion im. giuseppe meazzy. Dzieciak odpowiedział że w Mediolanie, a Martyna na to : Nie, San Siro. no moim zdaniem to właściwie to samo:) Oj nie popisali się dorośli :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin_pin Re: PIN IP: 80.51.254.* 08.06.04, 13:00 W pytaniu chodziło o PIN-y, które są LICZBAMI czterocyfrowymi - odpadały więc kombinacje z zerem na początku - odpowiedź 9000 jest więc prawidłowa. Proste zadanie, ale sam zacząłem najpierw szukać w pamięci jakiegoś wzoru z kombinatoryki i 10 sekund minęło. Nie dziwi mnie więc, że dzieciak się wysypał. Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: PIN 08.06.04, 13:54 Wydawalo mi sie, ze chodzilo o ilosc PIN-ow ktore sa zlozone z 4 cyfr. Ja np mam jeden PIN ktory sie zaczyna od zera. Gdyby chodzilo o ilosc liczb zlozonych z 4 cyfr, to po cholere by w to pytanie wpychali PIN-y??? Tak czy inaczej, albo mieli glupia odpowiedz albo zadali bezsensowne pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pin_pin Re: PIN IP: 80.51.254.* 08.06.04, 14:10 Zgadzam się. Pytanie: "Ile jest całkowitych liczb czterocyfrowych ?" w zupełności by w tym programie wystarczyło ! Odpowiedz Link Zgłoś