Dodaj do ulubionych

obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;))))))

IP: *.icpnet.pl 18.10.04, 21:32
Wiecie co, to jest szczyt wszystkiego, no naprawde. Że to zostało
zaakceptowane i poszło do ludzi, fuj! Mam na mysli tego bakteria
obrzydliwego, który w momencie, gdy podważa paznokieć u palca od nogi to mi
się już haftac chce. A potem on wchodzi pod ten pazur i sobie tak "mości",
grzebiąc po naskórku, pod tym pazurem - no taka infekcja niby. Mnie na tej
reklamie po prostu muruje. Chryste panie, to już tvp na zdrowu widzów
zupełnie nie zalezy ;)

Nie cierpię tez rekalmy szamponu gdzie załozenie jest takie, ze kosmetyk
lepszy od męzczyzny bo szybciej do orgazmu doprowadza ;)

A widzieliście te beznadziejnie głupią reklamę leku, gdzie "pogody nie
bedzie, bo Ania zachorowała"???? To chyba jakaś prywatna stacja Ani - nie ma
pani, nie ma pogody ;)))) Jakby to tylko jedna pogodynka w telewizji
pracowała... No totalny shit.

A Was jakie reklamy drażnią? (o dobre nie pytam)

pozdrawiam
andzia
Obserwuj wątek
    • roxi_hart Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 18.10.04, 21:45
      reklama z ta bakteria jest rzeczywiscie straszna!!!!! Fujjj!
    • gocha221 Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 18.10.04, 21:47
      ja nie mogłam uwierzyć w to widziałam. zrobiło mi sie tez niedobrze. jest
      OBRZYDLIWA do potegi.
      czegoś takiego jeszcze nie było. w oóle nie pamietam produktu, marki itd. Tylko
      ten podważany paznokieć.
      niby nic co ludzkie itd, ale nie w porze np. kolacji...
    • Gość: kasia Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:50
      jest...
      jest...
      jest...
      zemdliło mnie!!!!!!!!
      • Gość: ego Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 21:59
        Już rzygaliśmy na ten temat w wątku "obrzydliwa nie jestem, ale..." - ostatni
        post z 14.10
        • Gość: andzia Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.icpnet.pl 18.10.04, 22:19
          pojęcia nie miałam, bo bym się dopisała. Ale widac, ze reklama robi swoje,
          zamęt, ze aż hej ;)
          • Gość: ktoś Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.icpnet.pl 18.10.04, 22:27
            Wymyślacie! Oto chodzi, żeby zrobiła wrażenie! Tyle gorszych i bardziej
            obrzydliwych rzeczy w telewizji pokazują...
            • Gość: trampek smrodek Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.it-net.pl 18.10.04, 23:04
              faktycznie paskudna , bakteria sama w sobie nie , ale te choroby stóp myśle ,
              że w sam raz pasują do rodzinnej kolacji
              • agnie_szka9 twórcy reklam mówią: 19.10.04, 10:09
                reklama jest wtedy udana (czyt. dobra), gdy sie o niej mówi!

swoją drogą mnie tez mdli:-(
                • kraxa nie obrzydza tylko tych 19.10.04, 11:53
                  co takie pzaury maja, tylko nie racza zerknac dwa pietra w dól i laskawie
                  zauwazyc, ze to do nich. I tak nie zauwaza, a nam obrzydliwym odbiora apetyt.
                  bojkot, tylko jak?
                • Gość: BlueBerry Re: twórcy reklam mówią: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 22:44
                  > reklama jest wtedy udana (czyt. dobra), gdy sie o niej mówi

reklama jest udana kiedy pamieta sie produkt/usluge ktora reklamuje: ))

nie sadze aby tak bylo w tym przypadku
                  • gocha221 Re: twórcy reklam mówią: 20.10.04, 08:32
                    zgadzam sie z BluBerry- reklama kontrowersyjna i głośna -tak
                    ale nie taka, która blokuje sam przekaz dotyczący produktu, to są wyrzucone
                    pieniądze.
                    tak jak pisałam: ja producenta ani produktu w ogole nie pamietam.
                    • Gość: tom2ek Re: twórcy reklam mówią: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:58
                      To jest reklama produktow przeciwgrzybiczych koncernu farmaceutycznego NOVARTIS
                      specjalizzującego się w wytwarzaniu lekow antygrzzybiczych np LAMISILATT!!!
                      papapapa oby was grzybica paznokcia palucha nie dopadła i by lekarz nie musiał
                      go wam usuwać bo to gorsze niż dermatofit podważający go w reklamie
    • atlantis75 Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 19.10.04, 12:38
      Fuj! Mnie też pan Wkrętek od paznokcia obrzydza, że po prostu zmieniam kanał.
      Poza tym najwulgarniejszą reklamą wszech czasów jest moim zdaniem "Maciek
      lepszego batona nie trafisz"... Niesmaczne i niezachęcające do zjedzenia :P
      Nie przepadam tez za: "Wiele nas łączy francuskie filmy i zgaga" - no tak,
      niedługo z zatwardzenia zrobią atut na randce!
      Acha, i jeszcze ten pan co leci na hostessy i potem musi sobie plamkę wyprać. I
      ta żonka zadowolona, że taki sprytny... Obciach ;)

Pozdrawiam :)
      • carrera2003 Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 19.10.04, 13:14
        A myślałam że ja jestem jakaś nie teges, za bardzo wrażliwa czy co. Jak ja
        widzę to skaczę na inny kanał żeby się po prostu nie porzygać...
        • irmelin Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 19.10.04, 13:32
          reklama z wkrętkiem jest obrzydliwa..i mnie też zmuliło ale wszyscy o niej
          mówię więc trafia do ludzi...szkoda tylko, ze chyba nikt nie wie jak się nazywa
          ta maść czy co tam to jest a chyba o to chodzi żeby produkt był rozpoznawalny
          anie paluch u nogi i obleśny stworek...mój maż np się uśmiał z mojej reakcji
          ale widziałam po ego minie że też mu mdławo było hehehehe
        • irmelin Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 19.10.04, 13:33
          reklama z wkrętkiem jest obrzydliwa..i mnie też zmuliło ale wszyscy o niej
          mówię więc trafia do ludzi...szkoda tylko, ze chyba nikt nie wie jak się nazywa
          ta maść czy co tam to jest a chyba o to chodzi żeby produkt był rozpoznawalny a
          nie paluch u nogi i obleśny stworek...mój maż np się uśmiał z mojej reakcji ale
          widziałam po jego minie że też mu mdławo było hehehehe
      • kraxa do Atlantis 15 19.10.04, 15:20
        no wBasnie co z tym batonem, bo gBupio przyzna, nie do konca kumam. a moze to o
        mnie nie njagorzej [wiadczy, ze kompletnie nie zhamialam jeszcze. Cos mi swita,
        ale oswiec mnie jesli mozesz, plizki
        • atlantis75 Re: do Atlantis 15 19.10.04, 15:47
          Z batonem to jest tak:
          grają sobie panowie w piłkę i nagle bramkarz dostaje piłką w krocze, mina pełna
          boleści, łapie się za przyrodzenie, głpio uśmiecha i nagle w tle słychac
          krzyk: "Maciek! Lepszego batona nie trafisz!". Po czym na ekranie pojawia się
          baton o nazwie "Maciek". Jejku, ale to głupie!

Pozdrawiam :)
    • michal_82 Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 19.10.04, 13:55
      Podważany zagrzybiczony paznokieć jest obrzydliwy. Koszmar.

Wkurza mnie tez reklama Sebidin Plus. Młoda kobietka prosi aptekarkę o lek na
      gardło nagle patrzy w bok - "Oooo Sebidin Plus". Potem stary gruby babsztyl -
      "Dla mnie proszę lek możliwe jak najtańszy i żeby był skuteczny". I sama sobie
      odpowiada!! -> "Też Sebidin Plus. Nie widziałam, że jest taki tani."
      Skręca mnie jak to widzę.

Obrzydliwa jest reklama w jakimś kosmocie jakby na motywach Jetsonów, gdzie
      dzieciaki są niegrzeczne i mama na odłegość nie moze ich uciszyć, bo ma
      zropiałe gardło. No po prostu słychać, że ma całe zajęte flegmą. Reklama leku
      Orofar.

Irytuje mnie tez reklama Pronto, która po latach znowu zaczeła straszyć. Tak
      zwana niemiecka pipa w niedopasowanym dubbingu marudzi "To tango to tak
      strasznie brudny taniec" i potem szczerzy protezę to nalewanego przez nią do
      wiadra płynu.

Dobija też iedostosowany dubbing w reklamach Vanish Oxi Action, Calgon czy
      niektóych Tele 2. To łażenie i wylewanie oleju czy kawy na ludzi w
      hipermarkecie.

Facet (akurat Polak), który wychwala Tele2, że ma o połowę mniej napisane na
      rachunku jest jakby kompletnie naćpany.

A kobieta z Calgonu (Niemra akurat):

Mechanik: Muszę zabrać pralkę do warsztatu.
      Baba: Ale ja mam pranie!!!!!!!!! Pranie!!!!!

Po prostu jedna wielka ŻENADA!
    • Gość: Aga Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 15:22
      okropieństwo, fuj !!!
      • Gość: graza12 Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: 62.233.216.* 19.10.04, 15:38
        jak zobaczylam po raz pierwszy ten spot, to nie moglam uwierzyc jaki klient
        mogl zaakceptowac takiego knota; sama pracuje w tej branzy, ale chyba jeszcze
        nie spotkalam sie z taka reklama ktora tak godzilaby w moje poczucie
        estetyki...a skuteczna tez nie jest, bo nawet nie wiem o jaki srodek chodzi;
        zniesmaczenie nie pozwolilo mi dotrwac do konca;
    • Gość: Jakusia Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 15:59
      Przepraszam, że spytam.A są dobre reklamy???!!!
      • Gość: BlueBerry Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 22:47
        Gość portalu: Jakusia napisał(a):
        > Przepraszam, że spytam.A są dobre reklamy???!!!

oj sa. niektore to male arcydziela pracy rezysersko/operatorskiej, przy innych
        mozna umrzec ze smiechu. nieststy nie mowie tu o reklamach polskich. z tych
        moge wymienic kampanie piwa Reds (aztecko-indiansko-japonskie klimaty w formie
        animowanych filmikow)
    • Gość: lu Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 16:04
      Procz wymienionych przez Was reklam (zgadzam sie w 100%), wylaczam dzwiek lub
      zmieniam kanal na jeszcze jednej: Tele2. Tamte burza poczucie estetyki, a to
      jest reklama o idiotach, skierowana do idiotow. I chyba wniosek z niej ma tez
      byc taki: musisz byc idiota, zeby przejsc na Tele2. Skoro o to chodzilo firmie -
      wybrali wlasciwa agencje i wlasciwa forme przekazu.
    • roxi_hart Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 19.10.04, 16:20
      A propos paznokci to kolejnym obrzydlistwem jest Wizz Air kiedy to facet obcina paznokcie a ich kawalki fruwaja w powietrzu i ciagle w cos uderzaja. Jak mozna robic cos takiego?
    • Gość: czyścioszka A ja uważam, że własnie jest O.K! IP: 213.231.233.* 19.10.04, 17:22
      Bardzo obrazowo przedstawia problemy grzybicy, które na ogół są lekceważone.
      A tak to od razu daje do myślenia!

A jak się przy tym pomyśli o naszych kobiecych wilgotnych szpareczkach, w
      których nieraz hulają jeszcze lepsze potworki, to wtedy dopiero bierze
      obrzydzenie!

"Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia, ani godziny"
      • Gość: dzaga Re: A ja uważam, że własnie jest O.K! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 18:15
        chyba nikt nie zapamietal nazwy tego leku ... zrywany paznokiec to potworna
        tortura ... jakby podali nazwe na poczatku to wtedy reklama okazalaby sie
        raczej skuteczna
        • Gość: ewcia Re: A ja uważam, że własnie jest O.K! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:41
          No ale otwiera się tutaj morze możliwości!!! Branżo reklamowa do działa!!!
          Teraz już tylko brakuje reklamy środka na grzybicę pochwy (i tutaj najazd na
          urocze owrzodzenia), opryszczkę narządów płciowych (tutaj można pokazać
          drapiącego się po krostach) czy żylaki odbytu (może muszla klozetowa z oznakami
          pękających żylaków)!
          • Gość: mouchi Re: A ja uważam, że własnie jest O.K! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:40
            obrzydliwe są reklamy Vichy - ściąganie skóry z tyłka (to niby odchudzanie), te
            kraniki w twarzy, ciężarki uwieszone na skórze - koszmar.

irytuje mnie też reklama farby do włosów jakiejś tam z p. Brodzik w roli
            głównej z jej przesłodzonym głosem w rozmowie z mamą przez telefon - fuj
            niedobrze się robi, tym bardziej, że niektóre kanały puszczają ją co 15 minut
        • Gość: dordulka Re: A ja uważam, że własnie jest O.K! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:51
          Tam chyba nie pada nazwa leku. Tylko nr telefonu na infolinie i moze nazwa firmy farm. Bo najpewniej chodzi o lek na recepte, a tych nie wolno reklamowac ( nie liczac prasy fachowej).
    • madzialena22 ZAPARCIA I KUPKI :-/// 19.10.04, 23:09
      Ja strasznie nienawidzę raklamy :"moje zaparcia są naprawdę trudne" (a co mnie
      to obchodzi?) oraz super pieluszka, "chłonie więcej rzadkiej kupki" no masakra
      normalnie,zwłaszcza wtedy ,kiedy jem (czyli prawie zawsze), okropnośc...jak
      mopżna takie coś puszczać w tv :-/
      a tak poza tym na nerwy działa mi reklama calgonu "nie zdąze zaprowadzić
      <Maćka do szkoły (kto robi pranie o 7 rano i jeszcze wychodzi z domu?)" i "ale
      ja mam pranie"Kosmos.hehe zniechęca bardzo skutecznie.... nie lubie też
      reklamy Vanishu "wystarczy mi vanish" (swoją drogą ciekae co ten facet robił u
      niej tyle czasu, poki robiło sie pranie? siedział w łazience cały czas? hehe
      pozdrawiam,,jak jeszcze cos mi zadziała na nerwy to napiszę ;)_)
    • Gość: tom2ek Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:02
      Najgorsza reklama teraz i ktora non stop w każdej przerwie reklamie leci to
      CALGON ten okropny głos!!!!A co kogo obchodzi że miała synka zaprowadzić do
      szkoły !!!!
    • antyczerwony_sok_pomidorowy Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 20.10.04, 22:18
      Daliby przynajmniej przed emisją tej obrzydliwej reklamy jakieś ostrzeżenie.
      Coś w stylu - UWAGA!!! Za chwilę nadamy reklamę środka przeciwgrzybicznego.
      Prosimy wszystkie wrażliwe osoby o zmianę programu.
      • Gość: ktoś Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) IP: *.icpnet.pl 21.10.04, 00:18
        Chyba nie jestem wrażliwa:/
        • shary1 Re: obleśna reklama - chyba ją zbojkotuję ;)))))) 21.10.04, 01:54
          Stoi lump w warzywniaku i mówi:
          - poproszę sok z kapusty.
          Baba lumpiara za nim:
          - Co kac?
          Lump:
          - Nie... lubię sok z kapusty.
          Baba podaje flachę:
          - Masz łyk bełta na klina.
          Po wyjściu z warzywniaka baba:
          - Wiele nas łączy: tanie bełty i kac...
          ...odchodzą chwiejnym krokiem... zaczynają nowy dzień szczęśliwi.

Zdaje się, że jest reklama czegoś wg. podobnego scenariusza tylko, że w
          odróżnieniu od scenki powyżej reklamuje o wiele bardziej obżydliwy stan niż
          kaca ( a może chodzi o jakiś specyfik? nie wiem hmmm ....
    • Gość: recznik Hoop i Media Markt IP: 62.181.161.* 21.10.04, 12:57
      A ja bojkotuje produkty Hoop, za mafijne klimaty (czy to informacja o
      producencie ?) i Media Markt. W kampanii tej sieci, najpierw obrazali klientow,
      a teraz - wprowadzajac tego oblesnego Bossa / kowboja z Teksasu - pokazuja
      metody mobbyngu na pracownikach. Ohyda ! Niemieckie szczezuje - zle
      dubbingowane, od proszkow do prania Henkela i albo roznych Kinderow, tez mnie
      nie przekonaja do produktow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka