olaf90 18.11.09, 10:20 transport międzynarodowy, magazynowanie, spedycja międzynarodowa, odprawy celne. aktualnie szukaja osoby na stanowisko agent celny , jakie sa wasze opinie i doświadczenia związane z tą firmą ? warto ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kirst [...] IP: *.protest.com.pl 16.08.10, 09:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: DONAU TRANS IP: 91.209.152.* 22.12.10, 08:32 Przestrzegam wszystkich przez zatrudnieniem się w tej firmie.Jeżeli nie chcesz przeżyć koszmaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 11:35 Do: Elkor Drobna wskazówka jak szybko otrzymac należnosci od Donau Trans. Jedyne co stawia p. Prezes na równe nogi to proces windykacji za pośrednictwem giełdy ładunków Trans. Akurat tego boj sie jak ognia !. W innym przypadku możesz człowieku dzwonić do tzw. ksiegowości do upadlego. Jestem pewny, że usłyszysz nastepujące odpowiedz: nie jestem upoważniona do wypłacania pieniedzy, tylko szefowa może to zrobić!. Szefowej niestety nie ma. Szefowej już dzisiaj nie bedzie!. Bardzo mi przykro, ale brakuje mi listu przewozowego i nie mogę wyplacić państwu pieniedzy. Powyższe przykłady będą, oczywiście w różnych kombinacjach powtarzane jak mantra. Tak dla twojej wiadomości, p. Prezes w tym czasie pije kawkę i pali papierosa jakieś 3 m dalej. Pamiętaj, jeżeli sprzedajesz kurs przez Trans to windykuj również przez Giełdę transportową. Inne sposoby są mało skuteczne. Oczywiście, w finale dostaniesz swoją kasę, ale bedzi to mniej więcej po 60 dniach lub dłużej. Pozdrawiam Przestroga dla potencjalnych pracowników!. Tam jest naprawde tak jak piszą ludzie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: DONAU TRANS IP: *.acn.waw.pl 10.01.11, 12:29 a ja pracowałem w Donau i było OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 14:59 Każdy ma jakieś doświadczenia!. Osobiście żałuje, że w ogóle trafiłem do tej "firmy". Tragedia do kwadratu, nikomu nie życzę takiej pracy!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: DONAU TRANS IP: *.dpd.com.pl 02.02.11, 13:25 To chyba byłeś wyjatkiem.Jedynym,który chwali tam pracę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.11, 09:24 Zapewne posty wychwalające pracę w Donau Trans pisał nie kto inny tylko p. prezes. Co generalnie cieszy moje serce, przecież nikt o zdrowych zmysłach nie napisałby czegoś podobnego, narażając się na śmieszność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: DONAU TRANS IP: *.dpd.com.pl 15.02.11, 14:31 Posty na portalu GO WORK w większości o tej firmie zniknęły dobrze,że tutaj jeszcze są.Tak jak ktoś napisał kiedyś o tej firmie jak chcesz przeżyć załamanie nerwowe to zatrudnij się w Donau Trans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudajew Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 09:15 Agora to porządna firma, byle łach jej nie zastraszy lub/i nie zapłaci za oczyszczenie wizerunku firmy! Liberté-Égalité-Fraternité Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elkor. Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 12:30 Przestrzegam wszystkich przewoźników przed podjęciem współpracy z tą spedycją .Nie dość ,że termin płatności 45 dniowy ,to i tak jest przedłużony o kolejne 45.Płacą kiedy chcą.Każdy telefon do księgowości w sprawie należnych płatności kończy się pyskówką.Bezczelność ,brak kultury ,to codzienność w tej firmie.Przewożnicy ,którzy mają pieniądze,a szukają obiektu do sponsoringu w Donau Trans znajdą miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miernota Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.10, 17:04 To prawda, niestety wydłużanie terminów płatności za usługi transportowe to norma w tej firmie. Prawda jest taka, że właścicielka firmy swoje zobowiązania wobec firm transportowych lokuje na tzw. "overnight deposits" lub dłuższych. Tak wiec panowie i panie przewoźnicy jeżeli chcecie dorabiać Donau Trans to wasza sprawa. Jakiś czas temu napisałem na innym forum, że tą firmą powinna sie zająć PIP z racji skandalicznego traktowania pracowników. Na koniec krótka puenta: Czy jesteś potencjalnym pracownikiem czy tez potencjalnym przewoźnikiem lub klientem, unikaj tej firmy jak ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT Re: DONAU TRANS IP: 91.209.152.* 31.12.10, 08:37 Niestety to wszystko co pisze Miernota to jest prawda przestrzegam przed tą firmą również.Jestem też ciekawy jakie działania poczyniła współwłaścicielka te firmy, że wszystkie opinie a w większości były tam bardzo złe opinie o tej firmie zniknęły własnie z tego innego forum.Może zadziałała na tym innym forum cenzura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKT [...] IP: *.dpd.com.pl 15.03.11, 13:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szperacz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 08:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 22:07 Ja tez odradzam prace w tej Firmie. Mnie jest dobrze w Firmie Donau, tu teraz i slyszalem wiele opowiesci. Zespol jest zgrany i szanujacy pania prezes i tym samym samych siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha Re: DONAU TRANS IP: *.acn.waw.pl 16.03.11, 15:21 ja pracowałem tam niewiele ponad rok i w tym czsie przewinęło się 27 nowych osób :) Nikt nie był w stanie tam wytrzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwy Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 10:28 Pani "prezes" Zanim pani napisze cokolwiek na forum, warto potrenować na brudno. Należy zastanowić się nad szykiem zdania i logiką wypowiedzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 07:34 Racja ! Nawet pisać nie potrafi poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: DONAU TRANS IP: *.108.219.213.sta.estpak.ee 28.05.11, 11:28 To co może każdego spotkać w tej firmie to napewno nic dobrego na zakończenie pracy. Wyzwiska, mobing to codzienność. Szkoda czasu, chyba że lubisz hard core. Jeśli jesteś wierzący to zmienisz wiarę, antysemickie zachowania . Ostroznie z ta firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawy Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 09:19 Antysemityzm jest tak samo karany jak rasizm czy mobbing. O ile ktoś się czuje pokrzywdzony przez właścicielkę firmy z tytułu swojego pochodzenia lub np. wyznania powinien złożyć zawiadomienie do odpowiednich władz!. Gorąco namawiam. Tak na marginesie, dlaczego mnie to nie dziwi :-) . Niestety właścicielka tej firmy uosabia nasze najgorsze cechy: prymitywizm, polactwo, skłonności do kłamstwa i oszustw, dulszczyznę, bezinteresowną zawiść!. PRZESTRZEGAM PRZED ZATRUDNIENIEM W TEJ FIRMIE!. BĄDŹ MĄDRY PRZED SZKODĄ!. Klientów i przewoźników również przestrzegam, w przypadku przewoźników największym problemem jest termin płatności często przekraczający 100 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vox populi Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 09:24 Zgadzam się z powyższym postem. Lepiej tam nie zaglądać, czy w sprawie pracy czy też w innej!. To faktycznie okropna firma i okropna szefowa - prezes pożal się Boże !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 13:04 Zgadzam się ! Miałem nieprzyjemność poznać szefową. Oj oj oj brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: DONAU TRANS IP: *.108.152.132.wlantech.pl 21.12.13, 18:45 Dziwię się,że jeszcze ktoś tam pracuje .Pracowałem tam dość długo,żeby stwierdzić,że było to zbyt długo i zmarnowane lata.Ciekaw jestem czy ta Pani dalej bierze dropsy.Bo jak brała dobre dropsy to wtedy był spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: DONAU TRANS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.16, 16:34 agent celny to bardzo dobra praca, dobrze płatna, ale też trzeba umieć szybko pracować. Warto też spróbować w firmie spedycyjnej, MW Spedition szuka osoby z językiem niemieckim i angielskim, firma rozwojowa, z okolic Poznania, Oborniki Odpowiedz Link Zgłoś
ponczek_zbk Re: DONAU TRANS 21.10.16, 03:05 Witm ostatnio siostra poleciła mi fajną stronę www.bonNaPaliwo200PLN.pl Wejdz i odbierz bon na paliwo za 200 PLN. Można powiedzieć ze jeżdze za darmo ! :) Odpowiedz Link Zgłoś