Gość: Agnes IP: *.chello.pl 22.04.04, 21:45 Pilnie poszukuję osoby dobrze znającej język włoski!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: art director Re: Pilnie - J?zyk W?OSKI !!! IP: *.pool8022.interbusiness.it 23.04.04, 15:53 przyjedz na wakacje do mnie do wloch. Po 2 miesiacach juz bedziesz mowila.Wazny jest bezustanny kontakt z jezykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: italiano vero Re: Pilnie - Język WŁOSKI !!! IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 23.04.04, 21:44 podaj kontakt do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Pilnie - Język WŁOSKI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 23:01 ma...che cosa tu credi uno italiano vero, a?? pasta hai mangiato? e anche mozarella? forse vuoi brontolare???? sono una ragazza seria a sto cercando italiano dalla repubilcca banana... basta cosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artdirector Re: Pilnie - J?zyk W?OSKI !!! IP: *.pool8022.interbusiness.it 26.04.04, 19:24 bardzo ladnie piszesz po wlosku, choc zrobilas blad w tym co napisalas. Znajdz go. Ja niestety rzygam tym jezykiem i chetnie bym porozmawial w jezyku polskim. Chociazby wieczorami. Nie bardzo mam z kim. Zostaje mi jedynie telefon. Tak wiec mozesz przyjechac na pewno poznasz roznych ludzi i pocwiczysz wymowe, osluchasz sie z jezykiem potocznym, poznasz slowa i zwroty ktorych nie ma w najwiekszym slowniku wlosko polskim, a mnie zapewnisz wieczorne pogawedki przy lapce wina albo gdzies w knajpce... Bardzo duzo slow pochodzi z dialektow, w zaleznosci od miejsca zamieszkania uzywa sie roznych czasow . Np. w Pulii na pd mowi sie w czasie pasato remoto a tu gdzie jestem w futuro ... ciuccia lipa - jutro tez bedzie nowy dzien pisz do fiu-fiu@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: Pilnie - J?zyk W?OSKI !!! 27.04.04, 10:54 a w jakiej czesci wloch jestes? moja przyjaciolka jest na Favignanie... szuka Polakow, bo tez ma wloskiego nadmiar... Odpowiedz Link Zgłoś
fiu-fiu Re: Pilnie - J?zyk W?OSKI !!! 26.04.04, 17:59 kontakt do mnie fiu-fiu@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Francuski IP: *.dyn.optonline.net 30.04.04, 08:04 A francuski, bo ja only po francusku gawarit. Fersztejen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 13:12 dlaczego nie farsztejen? my wszystko fersztejen - wasz bank - moje pieniądze - pan usiądzie, poczeka - załatwi się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Poprawka z Francuski IP: *.dyn.optonline.net 30.04.04, 17:02 Maj many....tu konto na haslo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: Poprawka z Francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 21:02 najpóźniej po świętach oddajcie paszport -jaki paszport? no jak to nie udawajcie byliście w anglii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Pilnie - Język WŁOSKI !!! IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 11:50 Allora Agnes non sono attalmente in Italia, pero la mia conoscenza dell`italiano e abbastanzza buona. Fammi sapere cosa ti interesa e vediamo se sono in grado di poter aiutarti. Con sinceri saluti... Marek Ciao Aktualnie jestem w Polsce, ale zanm włoski dość dobrze. Daj znać w czym takim mógłbym Ci pomóc i zobaczymy co się da zrobić... Pozdrawiam serdecznie Marek mój e-mail: meison@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś