Dodaj do ulubionych

testy Nestle

IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 06.05.05, 14:14
czesc. Czy ktos miał do czynienia z testami do Nestle? Jak wyglądają? DZięki!!
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: testy Nestle IP: *.altec.pl / *.altec.pl 08.05.05, 18:05
      też na nie idę sie chętnie dowiem jak wyglądają
      • deadangel Re: testy Nestle 08.05.05, 18:35
        Test sklada sie z dwoch czesci: werbalnej i analitycznej. Czesc werbalna polega
        na przeczytaniu kilkunastu tekstow o dlugosci ok 1/2 strony i odpowiedzeniu na
        pytania znajdujace sie pod kazdym z nich. Czesc analityczna to bodajze 40 zadan
        polegajacych na analizie danych z tabelek, wykresow, itp. Zadania sa latwe, ale
        czasu jest naprawde niewiele i zalecam nastawienie sie na szybkosc od samego
        poczatku. W kilka minut po tescie sa wyniki i terminy rozmow. Powodzenia.
      • Gość: Ania Re: testy Nestle IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 08.05.05, 19:01
        a jaka jest zdawalność takiego testu? Czy naprawde nastawiać się na szybkość
        albo może na dokładność ?! Jest jakiś klucz na zdawanie takich testów czy jakis
        sosób na ich zdanie?
        Dzięki !!
        • deadangel Re: testy Nestle 08.05.05, 19:21
          z mojej grupy zdaly 2 osoby z ok. 12 piszacych. Wiesz ciezko mi powiedziec z
          tym nastawianiem sie. Ja piszac test tego typu zawsze staram sie kontrolowac
          czas dbajac przy tym o jakosc odpowiedzi. Porownujac do testu P&G (bo tylko
          taki poza tym pisalem ;-), ten w Nestle jest latwiejszy, ale jest mniej czasu.
          Ogolnie klucz jest taki. A co do klucza na zdanie... nie mozna zaspac na
          poczatku i trzeba dobrze rozlozyc czas. Przydatna jest takze kontrola nad
          stresem;-). Warto tez porobic ze stoperem testy do roznych firm, ktore dostepne
          sa na internecie.
          • Gość: Ania Re: testy Nestle IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 08.05.05, 20:00
            wielkie dzieki.
            • Gość: nie cierpie testów Re: testy Nestle IP: *.altec.pl / *.altec.pl 08.05.05, 20:12
              a ja zawaliłem testy w procterze skopałem testy w unileverze a teraz idę na
              testy do nestle i je zdam a dlaczego może spytać ktoś????? BO DO TRZECH RAZY
              SZTUKA <JUPI>
            • Gość: Lucky Luke Re: testy Nestle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:13
              Moge podpowiedziec żebyś poszukała w sieci testów firmy SHL bo to własnie testy
              tej firmy obowiązuja w Nestle. Nie śa złe jak sie okazała po moich wynikach.
              Miałem ok 100% liczby punktów grupy wzorcowej co nie oznacza ze zrobiłem test w
              100% dobrze. Pozdro. Jak masz jakies pytania to chętnie odpowiem
              • Gość: pytanie do kowboja Re: testy Nestle IP: *.altec.pl / *.altec.pl 08.05.05, 20:27
                Czy masz może jakieś rzeczowe informacje bądź prawdopodobne przypuszczenia co
                do oceniania testów, gdyż zastanawia mnie jeden szczegół - czy obliczając ocenę
                z testu (skuteczność) odnosi się ilość poprawnych rozwiązań do wszystkich pytań
                czy też jedynie do tych, które się rozwiązało. Spotkałem się już z różynym
                podejściem do tej kwestii wiec ciekawi mnie czy ktoś wie coś konkretnego na ten
                temat.
                • Gość: Lucky Luke Re: testy Nestle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 23:22
                  U mnie było tak że wynik procentowy był liczony ze stosunku odpowiedzi
                  poprawnych do wszystkich w tescie, oprócz tego każdy test ma tzw wynik wzorcowy
                  który jest jakąs tam średnią dużej, reprezentatywnej grupy osób. Wydaje mi się
                  ze odnoszenie wyniku kandydata do wyniku grupy testowej jest najbardziej
                  odpowiednie gdyz mozna ocenić jak na tle innych byłych kandydatów wypada obecny
                  kandydat. Podobno niektóre firmy stosują również ten wymieniony przez ciebie
                  sposób obliczania wyniku testu czyli stosunek prawidłowych odpowiedzi do liczby
                  zadan rozwiązanych pomijając pozostawione bez odpowiedzi. osobiście sie ż tym
                  nie spotkałem ale moi koledzy i koleżanki tak. Wszystko chyba zalezy od
                  konkretnego pracodawcy. Jak masz jeszcze jakies pytania to postaram sie
                  odpowiedziec jesli bede potrafił. Pozdrawiam
    • Gość: goscinnie Re: testy Nestle IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 11.05.05, 00:06
      A ja dzis bylem na testach i bylo calkiem sympatycznie. Z 11 piszacych osob do
      dalszego etapu zaproszono 9 :> pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka