Dodaj do ulubionych

Warszawiacy atakują Ostrołękę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 07:24
Pracuuję sobie w sklepie obuwniczym w Ostrołęce. Dotychczas było fajnie, ale
od pewnego czasu daje się zauważyc wysyp przyjezdnych warszawiaków, którzy
chcą nam odebrac pracę. Do mojego szefa w ciągu 2 tygodni przyszło chyba z
tuzin wychudzonych studencin chcących pracować za grosze, ba, nawet jako
wolnotariusze. Czy nie możecie zostać w tej swojej Warszawie i tam pracować i
nie odbierać pracy miejscowym, którzy tu żyją z dziada pradziada. Tutaj
mieszkania są tanie, mieszkacie po 10 osób w M3, żarcie zwozicie z tych
swoich hipermarketów i wydaje się wam, że tak ma być. A miejscowi muszą się
zmagac ze swoimi problemami, tu mają swoje rodziny, nie spłacone kredyty, tu
chcą mieszkać i pracować. A wy bezczelnie wchodzicie buciorami w ich spokojne
życie. Tak nie można!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ostry Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 12:47
      Tak, tak. A w budce z hamburgerami przy tym obuwniczym to chcą jeszcze co
      miesiąc dopłacać do pracy. OSTROŁĘKA ostatnia ostoja dobrej pracy.
      Z A P R A S Z A M Y D O O S T R O Ł Ę K I ! ! !

Autokary na wielką ekspansję odjeżdżają co godzinę z Dworca Zachodniego.
      Rezerwacja biletów raj_na_ziemi@ostroleka.pl
    • Gość: bassPL Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.05, 17:34
      W samą porę Justysia.
      Doskonale wyczuwasz kiedy z balonów trzeba upuścić trochę powietrza.
      :)
    • Gość: tomeczek Widocznie atak to najlepsza obrona... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:06
      Pracuję w małej firmie - sklepo-hurtowni w Warszawie. Dotychczas było jako tako
      , ale od pewnego czasu daje się zauważyc wysyp przyjezdnych, mozliwe, że z
      Ostrołęki, którzy chcą nam odebrac pracę. Do mojego szefa w ciągu 2 tygodni
      przyszło chyba z tuzin wychudzonych studencin chcących pracować za jeszcze
      mniejsze grosze niz ja.
      Czy nie możecie zostać w (tu wstaw swoja miejscowość) i tam pracować i nie
      odbierać pracy miejscowym, którzy tu żyją z dziada pradziada. Tutaj mieszkania
      nie są wprawdzie takie tanie jak u was, ale mieszkacie po 10 osób w M3, żarcie
      zwozicie z tych swoich miejscowości i wydaje się wam, że tak ma być. A miejscowi
      muszą się zmagac ze swoimi problemami, tu mają swoje rodziny, nie spłacone
      kredyty, tu chcą mieszkać i pracować. A wy bezczelnie wchodzicie buciorami w ich
      spokojneżycie. Tak nie można!

I co Justysiu, jak podoba Ci się ten powyższy tekst?
      A może uważasz Warszawę za miejscowość mlekiem, miodem i licznymi miejscami
      pracy płynącą? To się niestety mylisz.
    • Gość: Cherry [...] IP: *.chello.pl 20.12.05, 11:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: tomeczek Cherry, po co tak ostro i niegrzecznie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 08:40
        Jak będziesz się tak zachowywał i odzywał, to będziesz burakiem i chomątem,
        choćbyś mieszkał w samym centrum Warszawy, i to od pokoleń.
        • alex359 do tomeczka 22.12.05, 09:52
          a ja myślę tomeczku, że właśnie po tym można poznać rdzennego warszawiaka :)
          • Gość: tomeczek Re: do tomeczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:15
            Ranisz mi serce :(
            Aczkolwiek - przyznaję, że zachowanie niektórych mieszkańców mego rodzinnego
            syreniego grodu... hm.... pozostawia wiele do życzenia ;) Ale nie uogólniajmy!
            • alex359 przepraszam tomeczku 23.12.05, 10:03
              tak masz rację przepraszam, jesteś tego czystym przykładem, że istnieją
              kulturalni i tolerancyjni mieszkańcy syreniego grodu (pięknie to ująłeś :))
    • Gość: w Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:44
      To jakies jaja? Prowokacja?
      • wiolcia77 Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę 22.12.05, 13:46
        Warunkiem zatrudnienia w danym mieście POWINIEN BYĆ MELDUNEK !Wtedy by było
        duuużo miejsc pracy.To tak jakbym pojechała gdzieś do Suwałk i dostałabym
        pracę, podczas gdy pełno tam szukających pracy,ciekawa byłabym reakcji
        TAMTEJSZYCH MIEJSCOWYCH!
        • Gość: tomeczek Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:16
          wiolcia77 napisała:

> Warunkiem zatrudnienia w danym mieście POWINIEN BYĆ MELDUNEK !

Tzn.: wszyscy mieszkańcy Piaseczna, Legionowa, Ząbek i innych podwarszawskich
          miejscowości, zatrudnieni w Warszawie - won z pracy? Baaaardzo kontrowersyjny
          pomysł...
          • wiolcia77 Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę 22.12.05, 16:53
            Tak ,powinien być meldunek , bo skoro ja pochodzę z Warszawy i jestem TU
            zameldowana to powinnam TU mieć pracę.A z pracą , żeby znależć to jest bardzo
            ciężko bo przecież większość ludności pracujących w Warszawie to przyjezdni!
            • Gość: corgan Twój postulat jest niezgodny z Konstytucją IIIRP IP: *.chello.pl 22.12.05, 18:03
              i z akcesją do UE gdzie swoboda przepływu ludzi i kapitałów to jeden z
              podstawowych filarów UE. I tyle mam w tej kwestii do powiedzenia. Chcesz coś
              wiecej dodac?

Poza tym - w Polsce są ogólnopolskie firmy jak i urzędy centralne. Powinny być
              zatem obsadzone przez ludzi z różnych miast Polski a nie tylko przez ludzi z
              Warszawy. To chyba oczywiste?
              • Gość: tomeczek Re: Twój postulat jest niezgodny z Konstytucją II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 08:53
                Gość portalu: corgan napisał(a):

> Poza tym - w Polsce są ogólnopolskie firmy jak i urzędy centralne. Powinny być
                > zatem obsadzone przez ludzi z różnych miast Polski a nie tylko przez ludzi z
                > Warszawy. To chyba oczywiste?

Sugerujesz, że pan prezydent (jeszcze elekt) oraz pan premier powinni stracić te
                posady? Wszak jeden z 3miasta, a drugi z Gorzowa... :))
            • Gość: karoleczek Do wiolci.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.05, 07:46
              Popieram i jeszcze mam pomysl by to wszystko usprawnic :) Pracowac mozemy tylko
              w promieniu do okolo 2 km od miejsca zamieszkania :) skoncza sie klopoty z
              dojazdem do pracy :) wiolcia77 jestes wielka :)
              • Gość: tomeczek Re: Do wiolci.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 08:51
                Gość portalu: karoleczek napisał(a):

> Popieram i jeszcze mam pomysl by to wszystko usprawnic :) Pracowac mozemy tylko
                >
                > w promieniu do okolo 2 km od miejsca zamieszkania :)

Zlituj się! Zwiększ ten limit choć do 12 km! Ja pracuję >11 km od miejsca
                zamieszkania (mierzone licznikiem samochodu), chcesz mnie pobawić pracy? :)
                • Gość: karoleczek Re: Do wiolci.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.05, 13:22
                  Ok niech bedzie 15 :) sam sobie narzucilem za ostra norme :) mam 3,7 mierzone
                  na liczniku rowerowym ;) Pozdrawiam KAROL
        • Gość: justysia Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 23:52
          > Warunkiem zatrudnienia w danym mieście POWINIEN BYĆ MELDUNEK !Wtedy by było
          > duuużo miejsc pracy.To tak jakbym pojechała gdzieś do Suwałk i dostałabym
          > pracę, podczas gdy pełno tam szukających pracy,ciekawa byłabym reakcji
          > TAMTEJSZYCH MIEJSCOWYCH!

Popieram Wiolcio!
          Meldunek jest najważniejszy. Ja jestem zameldowana w Ostrołęce i tam pracuję.
          Razem ze mną pracuje też Adam, który mieszka w Biedanach. Dlaczego on zabiera
          miejsce pracy rodowitym mieszkańcom Ostrołęki? Niech w Biedanach znajdzie
          pracę. Jak mu powiedziałam, że na forum warszawskim był pomysł z meldunkami to
          sie zasmucił i powiedział, że Biedanach to nawet sklepu nie ma, trzeba chodzić
          do Łąk i gdzie on ma znaleźć pracę? No to mu powiedziałam, że tam gdzie się
          urodziłeś i gdzie mieszkasz, tam też zemrzyj chamie jeden, a nie pchaj sie tam
          gdzie nie masz meldunku. Dobrze mu powiedziałam?
          • Gość: corgan mądre z ciebie dziewcze Justysiu! IP: *.chello.pl 23.12.05, 01:18
            tak trzymać! I bardzo dobrze mu powiedziałaś!

Niech Ci co mieszkaja na Mokotowie pracują na Mokotowie, niech Ci co mieszkają
            w Ursusie niech pracują w Ursusie a Ci mieszkają na Szmulkach - niech szukaja
            pracy na Szmulkach! :)
          • Gość: tomeczek Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:00
            Gość portalu: justysia napisał(a):

> No to mu powiedziałam, że tam gdzie się
            > urodziłeś i gdzie mieszkasz, tam też zemrzyj chamie jeden, a nie pchaj sie tam
            > gdzie nie masz meldunku. Dobrze mu powiedziałam?

Po przeczytaniu powyższego żałuję, że wziąłem justysię w obronę przed Cherry.
            Adminie, przywróć skasowany wątek Cherry, będa dyskutować na równym poziomie.

Z mojej strony - EOT
            • Gość: justysia Mój drogi tomeczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 22:56
              troszkę zrozumienia zagadnienia by ci się przydało :)))
              spójrz parę postów do góry, na bassa. on w pełni trybi temat, może ci cos
              podpowie?
              z pozdrowieniami świątecznymi
              justysia
              ;)
              • Gość: tomeczek Droga Justysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:15
                Gość portalu: justysia napisał(a):

> troszkę zrozumienia zagadnienia by ci się przydało :)))
                > spójrz parę postów do góry, na bassa. on w pełni trybi temat, może ci cos
                > podpowie?

Z bassPL można sie zgadzać lub nie, ale jego posty zawsze są merytoryczne i
                kulturalne i chętnie je czytam.

> troszkę zrozumienia zagadnienia by ci się przydało :)))
                Justysiu, przeczytaj swój post (ten z 22.12. godz. 22.32).
                Potem przeczytaj go jeszcze raz
                Potem jeszcze raz...
                I jeszcze...
                Za którymś razem na pewno zrozumiesz, dlaczego uznałem Twoją wypowiedź za godną
                wypowiedzi Cherry (wykasowanej przez admina, ciekawe czy dlatego, że to ja
                kliknąłem w czerwony kosz, czy kliknęło więcej osób)

Z pozdrowieniem Sylwestrowym

P.S. Czy kolega Adam z Biedam przeczytał Twój post? Chyba nie, media nie
                doniosły o bijatyce w sklepie obuwniczym w Ostrołęce... :DD
      • wiolcia77 Re: Do Tomeczka 22.12.05, 13:47
        Popieram cię,dobrze to ująłeś :)
    • ceramiczny Re: Warszawiacy atakują Ostrołękę 23.12.05, 09:20
      Pracuję sobie w Warszawie jestem glazurnikiem, kiedyś było fajnie ale od kilku
      lat jest wysyp badziewiastych fachowców i nieudaczników zaniżających stawki na
      rynku, większość z nich jest z okolic Ostrołeki. Niektórzy godzą się na spanie
      gdzies po budowach i pare drobnych za pracę. Zabierzcie swoich fraglesów.
      • Gość: pampers ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 14:02
        Fraglesy - Najsłabsza produkcja Jima Hensona. Program składa się z kilkunastu
        odsłon, a wszystkie rozgrywają się pod ziemią. Fraglesy wyprodukowano w latach
        80., kiedy po latach lansowania landrynkowej estetyki przemysł zabawkowy zaczął
        produkować odpychające monstra, lalki o szpetnych buziach, plastikowe
        straszydła... Być może odpryskiem tej mody są Fraglesy. Muppetopodobne stworki
        z kolorową grzywką, żyjące w norach i podziemnych korytarzach, mają dziwnych
        sąsiadów – wyłysiałe szczury, odpychającego Żabola McMoocha, Wszechwiedzącą
        Wiedźmę Ple Ple, która jest niczym innym jak stertą śmieci i uschłych liści...
        Cały serial epatuje brzydotą. Jedyny człowiek, jaki się w nim pojawia, to
        zrzędliwy posiadacz psa Sproqueta, zamieszkujący suterenę. Dziwny, przewrotny
        program, niestety – dosyć ponury i pozbawiony humoru.

I ty ich wciąż spotykasz? Proszę dajcie glazurnikowi popracować!!!
        ;)

Z cerazmicznym pozdrowieniem ! ! !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka