Dodaj do ulubionych

zarobki młodego prawnika, aplikanta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:54

Napiszcie ile na początek zarabiacie/ zarabialiście w kancelarii lub dziale
prawnym?

Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 28.07.07, 07:33
      4000 brutto + 10-30% premi miesiecznie czyli przy dobrych wiatrach 5200. Okres
      probny - 3 miesiace, pozniej mozliwa podwyzka, umowa o prace, prywatna opieka
      medyczna.
      • Gość: linka Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 09:22
        Jacenty to praca w kancelarii czy w dziale? Jesli w kancelarii to jakiej
        wielkosci?

Milego weekendu!
        • Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 28.07.07, 13:56
          Dzial prawny banku.
          • Gość: ppp Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.aster.pl 28.07.07, 14:12
            kancelaria zgraniczna średniej wielkości, na poczatek 5000 PLN, po pół roku
            spora podwyżka
          • Gość: smysia Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: 213.17.162.* 31.07.07, 10:19
            dział prawny banku to nie mniej niż 10 tysi na rękę musisz miec na prawdę wiem
            z wielu banków że to absolutne minimum
            • Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: 193.109.212.* 31.07.07, 15:09
              Nie no troche powagi, wiem ile zarabiam i ile zarabiaja inne. Sa rozne zarobki,
              fakt wysokie ale nie ma czagos takiego, ze 10 000 netto i to jeszcze absolutne
              minimum.
    • Gość: linka Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 09:35
      dzieki za odpowiedzi,

ale niech sie tez odezwa prawnicy, ktorzy na poczatek tak ladnych zarobkow nie
      maja..
      • Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 29.07.07, 11:51
        moja zona jest aplikantem etatowym tam maja chyb a 1750 brutto :>
        • Gość: niusia Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.crowley.pl 30.07.07, 09:46
          jestem w asystentką w dziale patentowym. wykształcenie ekonomiczne. 5000
          brutto. Pół roku stażu pracy.
          • malami777 Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta 30.07.07, 10:31
            poczatki - kancelaria prawna średniej wielkości 1700 netto przez rok, nastepnie
            polska giełdowa spółka akcyjna 4000 brutto, po 1,5 roku podwyżka 6000 brutto
            plus premia kwartalna 2000, opieka medyczna, zajecia sportowe, laptop i tel.
            komórkowy.
            • anastasia27 Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta 01.08.07, 17:43
              10 netto w dziale prawnym banku to przesada. Ja zarabialam 5 brutto, a teraz
              jakies 7 brutto, najlepiej oplacani radcowie zarabiaja 12-14 brutto. Pracuje w
              duzym banku. W miedzy czasie mialam propozycje pracy z innego duzego banku za
              4.500 brutto (po trzech latach pracy), a moja kolezanka odeszla tez do duzego
              banku za 6 brutto (rok stazu) a druga za 7.700 zl do innego banku (cztery lata
              stazu). Wiem wiec bardzo dobrze jak ksztaltuja sie zarobki w czterech bankach z
              pierwszej dziesiatki i 5 netto to juz niezle.
              • Gość: kate Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.devs.futuro.pl 03.08.07, 19:32
                a ja jako spec compliance w zakresi eprania pieniędzy, w średnim banku w Polsce
                mam 7000 brutto, opiekę medyczną, praca 9 h dziennie i zadnych nadgodzin,
                stanowisko samodzielne, praca w języku angielskim, mniej w polskim, często w
                niemieckim
                • Gość: lili Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.07, 21:16
                  a jak się kształtują zarobki w małych i dużych kancelariach?
                  Z tego, co piszecie, to praca w banku w dziale prawnym jest miodzio ;-)
                  Czy kancelarie płacą równie dobrze?
                  I jak się różnicują stawki w zależności od tego, czy ktoś jest bez aplikacji, w
                  trakcie aplikacji i po aplikacji?
                  • Gość: Ja Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.devs.futuro.pl 04.08.07, 21:23
                    W banku ( z żubrem) praca w dep. prawnym to przeważnie 12-14 h/doba, placa jw.
                    ale nie wiem ludzie, nie szkoda Wam najlepszych lat zycia na taką pracę?
                    Pracuję max 9 h dziennie, przewaznie 8 h/ 8-16, nagdzodziny sobie odbieram, mam
                    czas na rodzinę, imprezy, znajomych, kino, teatr, dlugi urlop...praca to nie
                    wszystko! pozdrawiam!
                    • Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: 193.109.212.* 06.08.07, 08:36
                      A ja w swojej pracy absolutnie nie przekraczam norm pracy. Zwykle siedze 8 -
                      8,5h dziennie przy czym nawet takie 30min nadwyzki moge pozniej 'odebrac'.

• Gość: Gianluigi Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 07.08.07, 10:32
                    Droga lili,

Bardzo istotne znaczenie w zakresie wynagrodzenia prawnika ma miejscowość, w
                    której pracuje. Rzecz jasna, najlepiej jest w większych miastach.

Ja pracuję w Warszawie; po studiach zaczynałem od 1650 złotych netto na rękę w
                    kancelarii składającej się z 8 osób (wiem, że mocno przestrzeliłem na rozmowie
                    kwalifikacyjnej wskazując ww. kwotę). Jestem teraz na 2 roku aplikacji
                    adwokackiej kancelaria się rozrosła i po roku mam ok. 3300 netto.
                    Wniosek jest wiec prosty: płaca w małej/średniej kancelarii w porównaniu z płacą
                    w banku diametralnie się różni.

Sam z płacy jestem średnio zadowolony (zależy od tego, którą nogą wstanę ;]) i
                    czasem zastanawiam się czy nie rozpocząć poszukiwań. Nie mam jednak specjalnego
                    rozeznania, jakiego wynagrodzenia mógłbym się spodziewać w innej kancelarii.
                    Dołączając się do prośby lili, może ktoś mógłby mi napisać, jak wyglądają w
                    świetle wynagrodzeń innych aplikantów moje zarobki.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka