Gość: linka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:54 Napiszcie ile na początek zarabiacie/ zarabialiście w kancelarii lub dziale prawnym? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 28.07.07, 07:33 4000 brutto + 10-30% premi miesiecznie czyli przy dobrych wiatrach 5200. Okres probny - 3 miesiace, pozniej mozliwa podwyzka, umowa o prace, prywatna opieka medyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 09:22 Jacenty to praca w kancelarii czy w dziale? Jesli w kancelarii to jakiej wielkosci? Milego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 28.07.07, 13:56 Dzial prawny banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.aster.pl 28.07.07, 14:12 kancelaria zgraniczna średniej wielkości, na poczatek 5000 PLN, po pół roku spora podwyżka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smysia Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: 213.17.162.* 31.07.07, 10:19 dział prawny banku to nie mniej niż 10 tysi na rękę musisz miec na prawdę wiem z wielu banków że to absolutne minimum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: 193.109.212.* 31.07.07, 15:09 Nie no troche powagi, wiem ile zarabiam i ile zarabiaja inne. Sa rozne zarobki, fakt wysokie ale nie ma czagos takiego, ze 10 000 netto i to jeszcze absolutne minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linka Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 09:35 dzieki za odpowiedzi, ale niech sie tez odezwa prawnicy, ktorzy na poczatek tak ladnych zarobkow nie maja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 29.07.07, 11:51 moja zona jest aplikantem etatowym tam maja chyb a 1750 brutto :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niusia Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.crowley.pl 30.07.07, 09:46 jestem w asystentką w dziale patentowym. wykształcenie ekonomiczne. 5000 brutto. Pół roku stażu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
malami777 Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta 30.07.07, 10:31 poczatki - kancelaria prawna średniej wielkości 1700 netto przez rok, nastepnie polska giełdowa spółka akcyjna 4000 brutto, po 1,5 roku podwyżka 6000 brutto plus premia kwartalna 2000, opieka medyczna, zajecia sportowe, laptop i tel. komórkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anastasia27 Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta 01.08.07, 17:43 10 netto w dziale prawnym banku to przesada. Ja zarabialam 5 brutto, a teraz jakies 7 brutto, najlepiej oplacani radcowie zarabiaja 12-14 brutto. Pracuje w duzym banku. W miedzy czasie mialam propozycje pracy z innego duzego banku za 4.500 brutto (po trzech latach pracy), a moja kolezanka odeszla tez do duzego banku za 6 brutto (rok stazu) a druga za 7.700 zl do innego banku (cztery lata stazu). Wiem wiec bardzo dobrze jak ksztaltuja sie zarobki w czterech bankach z pierwszej dziesiatki i 5 netto to juz niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.devs.futuro.pl 03.08.07, 19:32 a ja jako spec compliance w zakresi eprania pieniędzy, w średnim banku w Polsce mam 7000 brutto, opiekę medyczną, praca 9 h dziennie i zadnych nadgodzin, stanowisko samodzielne, praca w języku angielskim, mniej w polskim, często w niemieckim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.subscribers.sferia.net 04.08.07, 21:16 a jak się kształtują zarobki w małych i dużych kancelariach? Z tego, co piszecie, to praca w banku w dziale prawnym jest miodzio ;-) Czy kancelarie płacą równie dobrze? I jak się różnicują stawki w zależności od tego, czy ktoś jest bez aplikacji, w trakcie aplikacji i po aplikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.devs.futuro.pl 04.08.07, 21:23 W banku ( z żubrem) praca w dep. prawnym to przeważnie 12-14 h/doba, placa jw. ale nie wiem ludzie, nie szkoda Wam najlepszych lat zycia na taką pracę? Pracuję max 9 h dziennie, przewaznie 8 h/ 8-16, nagdzodziny sobie odbieram, mam czas na rodzinę, imprezy, znajomych, kino, teatr, dlugi urlop...praca to nie wszystko! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: 193.109.212.* 06.08.07, 08:36 A ja w swojej pracy absolutnie nie przekraczam norm pracy. Zwykle siedze 8 - 8,5h dziennie przy czym nawet takie 30min nadwyzki moge pozniej 'odebrac'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gianluigi Re: zarobki młodego prawnika, aplikanta IP: *.chello.pl 07.08.07, 10:32 Droga lili, Bardzo istotne znaczenie w zakresie wynagrodzenia prawnika ma miejscowość, w której pracuje. Rzecz jasna, najlepiej jest w większych miastach. Ja pracuję w Warszawie; po studiach zaczynałem od 1650 złotych netto na rękę w kancelarii składającej się z 8 osób (wiem, że mocno przestrzeliłem na rozmowie kwalifikacyjnej wskazując ww. kwotę). Jestem teraz na 2 roku aplikacji adwokackiej kancelaria się rozrosła i po roku mam ok. 3300 netto. Wniosek jest wiec prosty: płaca w małej/średniej kancelarii w porównaniu z płacą w banku diametralnie się różni. Sam z płacy jestem średnio zadowolony (zależy od tego, którą nogą wstanę ;]) i czasem zastanawiam się czy nie rozpocząć poszukiwań. Nie mam jednak specjalnego rozeznania, jakiego wynagrodzenia mógłbym się spodziewać w innej kancelarii. Dołączając się do prośby lili, może ktoś mógłby mi napisać, jak wyglądają w świetle wynagrodzeń innych aplikantów moje zarobki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś